Χόμπιτ

Interesting! ελπίζω να είναι αντάξιο και όχι ιεροσυλία. Αν όλα πάνε καλά τότε δεν με χαλάει καθόλου!

Αυτό ακριβώς. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη του πρώην χοντρούλη! Νομίζω πως για τους fan του Tolkien η τρίτη ταινία θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα περιέχει πολλές λεπτομέρειες μέσα.

Τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω

πρώην χοντρούλη;;;!!! Εντάξει σίγουρα δεν έχεις δει τα productions video αφού ο Peter τα κιλάκια του μια χαρά τα ξαναέβαλε. :stuck_out_tongue:

Είπαμε… δε βλέπω ΤΙΠΟΤΑ πεισματικά όσο και αν καίγομαι να sneakάρω λίγο!!!

3λογια!

Οι γνωστοί μου μού έλεγαν γιατί να διαβάσεις τα βιβλία είναι τόσο βαρετές οι περιγραφές, δε βλέπεις τις ταινίες να τελειώνεις? Το θέμα για μένα όμως είναι ακριβώς αυτό να μην τελειώνει κάτι γρήγορα. Αφού αναλαμβάνεις το γύρισμα μιας ταινίας που βασίζεται σε ένα τέτοιο βιβλίο είναι κρίμα να παραλείπεις πολλά στοιχεία. Άρα η τριλογία για μένα είναι μια χαρά!

Αξιζει το βιβλιο, ηταν το πρωτο που ειχα διαβασει μικρος απο Τολκιν και αυτο που με εβαλε στο μαγικο αυτο κοσμο.
Συμφωνω σε αυτο που λες απολυτα, διαβαζοντας το ευχαριστιεσαι περισσοτερο και οι χαρακτηρες ειναι δομημενοι καλυτερα.

Όποιος λέει ότι οι περιγραφές του Tolkien είναι βαρετές, παίρνει ναρκωτικά. Τέλος

Αν οι περιγραφές του Tolkien είναι βαρετές τι να πεις για τον άλλο τον ατάλαντο που γράφει την medieval τόλμη και γοητεία.

Κάποιος που θέλει να διαβάσει τα βιβλία όχι για δικιά του απόλαυση αλλά για να πει ότι τα έχει διαβάσει μάλλον βρίσκει βαρετά πολλά σημεία. Άλλωστε αυτό ήταν που με έκανε περισσότερο να θέλω να τα διαβάσω: όταν μου λένε καλύτερα να μην το κάνεις.

BUMP ΛΕΜΕ!!!

http://www.cosmo.gr/Entertainment/Cinema/Eidiseis/the-hobbit-kykloforhse-o-titlos-poy-tha-oloklhrwsei-thn-trilogia-ths-tainias.1914828.html

Εφοσον το σπανε στα 3 λοιπον ευελπιστω οτι θα προκειται για μια απο τις πιο πληρεις μεταφορες βιβλιου που εχουμε δει ποτε σε οθονη.Και τι βιβλιο μαλιστα!!

1 βιβλίο σε τρια μέρη:-k
υπάρχει κίνδυνος ξεχειλώματος της ιστορίας…αλλά για την ώρα ελπίζουμε σε αλά lothr ποιότητα από τον πρώην χοντρό 8)
βέβαια θα φάμε το χωνί να περιμένουμε 1,5 χρόνο για να ολοκληρωθεί η τριλογία αλλά οκ…Τόλκιν ειναι αυτός

βασικα, μονο εμενα, πλεον με την επισημοποιηση και τριτης ταινιας-για ενα βιβλιο το οποιο χρειαζεται 1 ταινια κανονικα, οριακα τριωρη-, μου καταστραφηκαν οι οποιες ελπιδες για μια πιο ομαλη και πιστη μεταφορα του βιβλιου αλλα και για ενα εργο συμπαγες και διχως αναμασηματα και αμερικανιες τυπου ξαναφερνω πισω λεγκολας επειδη γουσταραν τα πιτσιρικια κτλ?

προσωπικα για μενα ειναι τεραστιο πλεον το στοιχημα για τον Τζακσον, αν θα καταφερει να ανταποκριθει στις απαιτησεις και να μην γεμισει 3 ταινιες με ενα σωρο βλακειες και αχρειαστα, βγαλμενα απο το μυαλο του sub-plots…

κριμα γιατι το Hobbit ειναι ευκολα το βιβλιο το οποιο σχεδον φωναζει για το ποσο ευκολη και βατη κινηματογραφικη μεταφορα μπορει να τυχει…

ειδωμεν λοιπον, ο Λουκας τα σκατωσε μια, μακαρι ο Τζακσον να μην πεσει στη παγιδα…

συμφωνώ με λούπιν. Ξέρουμε τη διάρκεια θα’ χει κάθε μέρος της τριλογίας?

Θα υπαρχει Λεγκολας??? :expressionless:
Tελοσπαντων,εγω οπως το βλεπω και απο τους τιτλους των ταινιων θα αρχιζουν/τελειωνουν καπως ετσι: (Ακολουθουν σποηλερς για τους απιστους που δεν εχουν διαβασει το βιβλιο)

[SPOILER]
Πρωτη ταινια: Απο συναντηση στο Χομπιτοσπιτο εως την εισοδο στο δασος του Μεγαλου Φοβου
[/SPOILER]

[SPOILER]Δευτερη: Aπο ξυλο με αραχνες και αιχμαλωσια απο ξωτικα εως το σημειο που ο Νοσφιστης φευγει απο το Βουνο για να μαμησει την Λιμνουπολη[/SPOILER]

[SPOILER]Τριτη: Θανατος Νοσφιστη και Μαχη των 5 στρατιων

Εκτος βεβαια και αν βαλει τιποτα πρελουδια σε φαση ζωη των νανων και των ανθρωπων στην Κοιλαδα πριν ερθει ο Νοσφιστης και πως τους πηρε τους θησαυρους και γεμισει ετσι κανα 40λεπτο στην πρωτη ταινια και πεφτω τρελα εξω στις προβλεψεις μου :stuck_out_tongue: [/SPOILER]

Παντως Λουπιν αν εν τελει κοπουν/ραφτουν οι ταινιες οπως λεω παραπανω και χρονικα νομιζω πως δεν θα υπαρχει αναγκη για παραπλοκες και ξεστρατισματα και αντιθετα θα μας παρουσιασει μια μεταφορα πιστη μεχρι την τελευταια λεπτομερεια :smiley: Τωρα οσον αφορα τον Καραμολεγκολας ενταξει μωρε,μπορει να τον πεταξει ετσι για λιγο (σποηλερς) [SPOILER]ή σε κανα Τελευταιο Φιλοξενο Σπιτι,ή στο δασος και την ξωτικοαιχμαλωσια ή στην τελευταια μαχη (που μου φαινεται πιο πιθανο απο ολα) [/SPOILER] και να μη τον φαμε πολυ στη μαπα :wink:

θα εμφανιστει ολοκληρο σχεδον το καστ των ταινιων του Αρχοντα, γιαυτο και ξενερωνω σε συνδιασμο οτι θα ‘‘τραβηξουν’’ κι αλλο την ιστορια…

Συμπεριλαμβάνετε και μένα σε εκείνους που προβληματίζονται - και φοβούνται - με το νέο περί τριλογίας.

Προφανώς [U][B]δεν[/B][/U] θα είναι το “Χόμπιτ” του Τόλκιν εκείνο που θα δούμε στην οθόνη (γιατί πρόκειται για ένα μόνο βιβλίο, πολύ λιγότερων σελίδων μάλιστα σε σχέση με έναν και μόνο τόμο από τους 3 του Άρχοντα). Η ταινία θα “εμπλουτιστεί” με ένα κάρο “έξτρα” προκειμένου να φτάσει τα τρία μέρη, και η εμπειρία δείχνει πως τα πολλά extras τείνουν να ξεχειλώνουν και να χαλάνε μια μεταφορά από βιβλίο…

Επομένως θα δούμε κάτι άλλο ουσιαστικά, που θα βασίζεται μεν στην ιστορία του Χόμπιτ, ωστόσο θα πηγαίνει πολύ παραπέρα. Τα περιθώρια “ελευθερίας” για τους δημιουργούς λοιπόν είναι πολύ μεγαλύτερα τώρα σε σχέση με τον Άρχοντα, ο οποίος έλεγες πως παραμένει αρκετά “πιστή” μεταφορά (σε γενικές γραμμές).

Μένει να δούμε λοιπόν…

Όσο αφορά το καστ του Άρχοντα, αφήστε, ουδέν σχόλιο.

ΥΓ - Αφού το πήγαν τελικά στην τριλογία και αποφάσισαν να αποκτήσουν ένα κάρο ελευθερίες σε σχέση με το πρωτότυπο, δε μας έδιναν κανένα Σιλμαρίλλιον καλύτερα?

δεν γίνεται ταινία αυτο που να χτυπιέσαι από κάτω σα χταπόδι :stuck_out_tongue:
έχει μέσα ένα σωρό πράγματα τα οποία ότι μαγικά και να κάνεις δεν βγαίνει σεναριακά. Το να πιάσεις κάποιες από όλες τις ιστορίες και να τις κολλήσεις κάπως οκ…ίσως και να δούλευε

πάντως αυτό που λέτε και κάποιοι από πάνω…Χόμπιτ τριλογία σημαίνει…θα χορτάσουμε Μέση Γη, αλλά δεν θα δούμε μόνο το βιβλίο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται

το θέμα είναι αυτά τα έξτρα να είναι αποσπάσματα από τα βιβλία γενικότερα, μην είναι από την κεφάλα τους.

μου φαινεται απιθανο να μην ειναι απο τη κεφαλα τους, θελει πολυ μαεστρια για να δεσεις μεταξυ τους κεφαλαια βιβλιων απο δω και κει και να βγαλεις κατι ενιαιο που θα στεκει καλα, ενω αυτα τα κεφαλαια δεν τα εχει παρουσιασει ο συγγραφεας να δενουν μεταξυ τους με το τροπο που λογικα θα θελει ο Τζακσον…

φανταστειτε 3 βιβλια, 3 διαφορετικες ιστοριες ενος ομως ενιαιου συμπαντος, και ξαφνικα καποιος να προσπαθησει να παρει απο δω και κει κατι ωστε να φτιαξει κατι δικο του, ενιαιο σε μορφη ταινιας…

ε θελει πολυ μαεστρια, τεχνη και τεραστια επιλεκτικη ικανοτητα… και δεν νομιζω πως γενικοτερα, στην ιστορια του σινεμα εχει γινει κατι παρομοιο πετυχημενα… οπωτε δεν νομιζω να γινει και τωρα…

εκτος αν, απο την αλλη, απλα παρουν 1-2 παραμετρους οι οποιες δεν θα ειναι τοσο μεγαλης βαρυτητας και απλα τραβηξουν απο τα αυτια την ιστορια του Hobbit… εξισου δυσκολο εγχειρημα…

τεσπα, ιδωμεν, τουλαχιστον αναγνωριζω την αγαπη του Τζακσον για τη Μεση Γη και εκει βασιζω οποιες ελπιδες για κατι πραγματικα καλο και ξεχωριστο!