Πραγματικά δεν νομίζω να υπήρχε Τολκινοπληκτος που να μην σκέφτηκε ακριβώς αυτό μόλις είδε το Χομπιτ.
Το κακό για μένα είναι πως δεν προβλέπω η ταινία να κάνει εμπορική επιτυχία, ανάλογη του Άρχοντα τουλάχιστον, που ίσως μας στερήσει στο μέλλον κάτι από Σιλμαριλλιον. Π.χ. θα μπορούσε να μεταφερθεί κινηματογραφικά τα Παιδιά του Χουριν και να μπει αρκετό υλικό από Σιλμαριλλιον (γιατί ξεχωριστά το ίδιο δεν βλέπω πως θα χωρέσει ακόμα και σε 10 ταινίες).
Υπέροχο, μοναδικό, μόνο ο Jackson μπορούσε να το κάνει. Συγκινήθηκα ρε γαμώτο, 10 χρόνια πίσω μας πήγε. Να ναι καλά ο χοντρούλης μας, και αυτός καμένος είναι όπως και μεις.
Έτσι ακριβώς τα φανταζόμουν όταν τα διάβαζα, έτσι ακριβώς τα βλέπω μπροστά μου. Ατμόσφαιρα (πάνω απ όλα), δράση, χαρακτήρες, σε βάζει μέσα και δε σε αφήνει λεπτό. Η αλήθεια είναι ότι το δάκρυ κύλησε λιγάκι, ενώ το μπροστινό κάθισμα χρειάζεται καθάρισμα.
Το μόνο άσχημο ήταν το σημείο που τελείωσε η ταινία. Εκεί μια βλαστήμια την έριξα. Ποιός περιμένει τώρα ένα χρόνο? Θυμάμαι τώρα πώς υποφέραμε όταν είμασταν στην αναμονή μετά τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού και πολυ περισσότερο μετά τους Δίδυμους Πύργους.
Για 3η φορά σήμερα στο ταπεινό κινηματογράφο της πόλης μου. Ρουφούσα την κάθε σκηνή. Περιμένω από τώρα πότε θα βγει και η τρίτη ταινία να πάω σε κανέναν μαραθώνιο lord+hobbit να λιώσω μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα των village (φαντάζομαι αν γίνει τέτοιος μαραθώνιος μόνο αυτοί θα τον κάνουν ως διανομείς).
Επίσης…
[SPOILER]Αναρωτιέμαι όταν με το καλό βγει και το τρίτο μέρος και μετά από λίγο καιρό βγει κάποια super-duper-extra-extented και εγώ δεν ξέρω τι άλλο έκδοση blu ray hobbit+lord με 99 δισκάκια, αν ο Jackson πέσει στον πειρασμό να αλλάξει την εισαγωγή στον fellowship και στο σημείο που ο Bilbo-Ian Holm βρίσκει το δαχτυλίδι στην σπηλιά του Gollum μπει η αντίστοιχη σκηνή από το hobbit με τον Martin Freeman
Αλήθεια θα σας ξενέρωνε κάτι τέτοιο; Προσωπικά μάλλον θετικά θα το αντιμετώπιζα
[/SPOILER]
Ναι έγινε, για αυτό σκέφτηκα πως ίσως γίνει και εδώ, αλλά να σου πω εκεί δεν μου άρεσε :p:lol: Αλλά από την άλλη τον Ανακιν στην νέα τριλογία δεν τον πήγα και τόσο
στη σκηνή που λέει ο storm στο trailer ο γκάνταλφ έχει το glamdring.οπότε είναι μετά το σημείο που βρίσκουν τα σπαθιά στην σπηλιά των τρόλ.μάλλον στο 2ο θα είναι.η σκηνή με τον μπίλμπο και το narsil ή κομμένη σκηνή θα είναι ή θα κάνει κανα flashback στις επόμενες ταινίες.
Χθες το είδα και γω στη ΝΑΝΑ-Δάφνη σε 3D.Εμένα μ’αρεσε πολύ το θέμα όμως ήταν οι αντιδράσεις των υπολοίπων και της γυναίκας μου μαζί!!! “Εντάξει,σαν να είδαμε τον Αρχοντα Νο4.Η επομενη θαναι το Νο5 και πάει λέγοντας.Ιδια σκηνικά,βουνά,τοπία,ο Γκανταλφ…”. Η αλήθεια είναι τους δίνω δίκιο μόνο επειδή δεν εχουν διαβάσει το βιβλιο.Συγκεγκριμένα η συζυγος μου είπε οτι 12 ωρες στο συνολο τους οι ταινίες,το ίδιο μοτίβο.Εγω να της εξηγώ οτι τα βιβλία είναι γραμμένα απ’τον ιδιο ανθρωπο και αυτή να μου λεει οτι δεν παιζει ρολο ο συγγραφέας αλλά ο σκηνοθετης:-k:-k Τα επομενα θα τα δει μόνο επειδή θα τα δούμε κι αυτά σε 3D και γω της ειπα χέστηκα θα τα δω ολα γιατί είναι γαμάτα.“Ας μην είχες διαβασει τα βιβλία και θα σου λεγα αν θα σου εκανε τοοοσο εντυπωση” μου απάντησε με θράσος!!!
Αυτή ακριβως ήταν η συνέχεια της συζητησης αλλά δεν αφορούσε το Twilight αλλά την μαλaκία το Harry Poter!! Και να δεις μετά απ’το 1ο τα υπολοιπα είναι γαμάτα,δεν είναι παιδικά και άλλες τετοιες μπούρδες#-o Ασχετο…στην αίθουσα μετρησα 15 άτομα! Για Σαββατο βράδυ και τετοια ταινία θεωρώ οτι είναι απιστετυτα λιγος κοσμος.Στο διαλειμμα ρωταω ενα τυπο εκει και μου λεει μετά το πρωτο 3ημερο που εγινε πανικος εχει πεσει πολύ η ταινια.Στην επομενη βδομαδα θα παιζεται απ’οτι μου ειπε σε 1 αιθουσα!!!Αντιθέτως πολύ καλά ακόμη παει το Skyfall.Τι να πεις…