Με το που ξεκίνησε, ασυναίσθητα ένιωσα μια φοβερή συγκίνηση - νοσταλγία … μου ήρθε να δακρύσω, είχε ξεκινήσει ξανα ένα ταξίδι
Η ταινία είναι πάρα πολύ καλή, οι ηθοποιοί άψογοι, τα σκηνικά φοβερά, η μουσική … οκ δεν έχω λόγια εδώ. Θα την ξαναδώ εύκολα αρκετές φορές μέχρι να έρθει και η επόμενη του χρόνου τέτοια εποχή. Η “γριφομαχία” φοβερή αλλά εμένα μου καρφώθηκε η τελευταία σκηνή που μέσα από το σωρό με τα χρυσάφια ο Smaug ανοίγει το μάτι του
Δεν μπορώ να πω οτι με χάλασε, αλλά με ενοχλησε που προκειμένου να βγάλουν πάλι 3 ταινίες (προφανως για εισπρακτικούς λόγους) έχουν ξεχειλώσει κάποια πράγματα, προσθέσει κάποια άλλα κλπ. Μέχρι δυο ταινίες άντε ίσως έβγαινε, αλλά με τρεις …
Αυτό που με χάλασε είναι η μετάφραση … όχι μόνο στα ονόματα, γενικώς. Πολύ προχειροδουλειά και ορισμένες φορές έχανε το νοημα του το προτότυπο (το βιβλίο το έχω διαβάσει μόνο στα Αγγλικά και δεν ξέρω αν και στο βιβλίο η μετάφραση είναι επίσης κακή)
Καλά η μετάφραση ήταν για τα πανηγύρια. Θυμάμαι σε 2-3 σημεία που αναρωτιόμουν γιατί ήταν τόσο κακή, δηλαδή δεν ήταν θέμα χώρου ή χρόνου αλλά είχαν αλλάξει το νόημα από αυτά που έλεγαν.
@stonestef ναι αυτή … αλλά από την αρχή που μπαίνει η κάμερα στη σπηλιά …
@rip noob αυτό που ειδικά με σκότωσε είναι στην αρχή που στη συζήτηση Gandalf - Bilbo για το αν είναι καλή η μέρα, και μέσα στους διαλόγους πετάει ένα “έλα ντε” του Gandalf … 8O
Ναι ρε παιδες,εχει ειπωθει αρκετες φορες πισω.Μονο Βιλατζ,ολα τα βιλατζ,μια αιθουσα στο καθενα. (μονο για το ‘ολα’ δεν ειμαι σιγουρος βασικα αλλα οπου ειχα τσεκαρει το χε )
Την ειδα κι εγω σημερα σε 3D(η πρωτη μου εμπειρια) και πρεπει να πω οτι με κουρασε παρα πολυ.Το 3D,οχι η ταινια,η οποια τα εσπαγε.Στο τελος φωναζα “Βαλτε και το 2ο”!
το δα κι εγω σε 2d τελικα χθες
το βιβλιο δε το χω διαβασει, μια χαρα μου φανηκε η ταινια. οι φατσες των νανων μου φανηκαν λιγο γελοιες αλλα φανταζομαι οτι και τα χομπιτ ετσι θα μου χαν φανει πριν 10 χρονια απλα δε το θυμαμαι πλεον
To dungeons deep and caverns old,
We must away, ere break of day,
To find our long forgotten gold.
The pines were roaring on the height,
The winds were moaning in the night,
The fire was red, it flaming spread,
The trees like torches blazed with light.[/B][/SIZE]