Χόμπιτ

μπορώ να δεχτώ σε αυτό που λες οτί αν κάποιος είναι άρρωστος με τον τολκιν (ο υποφαινόμενος:p) να ψηρίζει πολύ τη μαιμού.αλλά προσωπικά ,παρόλο που εννοείται οτί γάμαγαν οι ταινίες, πιστεύω οτί γίναν αρκετές αλλαγές που δε χρειαζόντουσαν!.
π.χ δε μου άρεσε η ανάδειξη του γκιμλι σε γελωτοποιο και του λεγκολας σε σουπερ ήρωα 8)

πες με κάφρο, αλλα εμένα μ άρεσαν!! :p:p η σκηνή με τον ελέφαντα, όλα τα λεφτά!!

τα βιβλία ήταν πιο ποετικ, πιο επικά, το παραδέχομαι…αλλα δεν κατάφερα να τα τελειώσω! Είναι βέβαια και γαμω ως εγχειρίδια ασκητισμου: πόσες ώρες μπορεί να περιγράφει ένα δέντρο…

αδερφέ μιλάμε για αρρώστια! τώρα ντάξει έχω πέσει σε απόδοση, αλλά υπήρχαν χρόνια που έδινα το σιλμαριλλιον σε φίλους και ήξερα τι σημαίνει το 95% των λέξεων που έχει πίσω στο λεξικό! τολκιν είσαι πρέζα :lol:

μλκ ελρικ σε συμπαθώ ακόμα περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.

Θα πω το εξής για την μεταφορά. Χίλια μπράβο σε όσους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το τεράστιο πράγμα αλλά ε κρατήστε μερικά πράγματα όπως είναι. Ως πραγμάτικά κολλημένος και μπορώ να πω ακόμα και ειδικός πάνω στα κείμενα του Tolkien, μερικά πράγματα ήταν απαράδεκτα. Δε λέω να συμπεριλάβουν όλο το βιβλίο (ούτε μια χρονιά θα έφτανε να δείχνουν επεισόδια) αλλά ότι βάζεις βάλτο σωστά ξέρω γω!

άντε και μετά το χόμπιτ να δούμε σε ταινία “τα παιδιά του Χούριν”.βγήκε σε βιβλίο και σχετικά πρόσφατα.σαν να θέλουν να προκαλέσουν τον τζάκσον να κάνει και αυτό ταινία.

Από το στόμα σου και στου Jackson το αυτί!!!

και για να το τραβήξω λίγο μετά θα γίνει και ταινία με τίτλο “η κατάρα του Φέανορ”:stuck_out_tongue:
όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία ξέρουν τι εννοώ…

Καλά εννοείται ότι το Silmarillion ολόκληρο ταινία δεν γίνεται αλλά ναι οι επιμέρους ιστορίες θα γαμούσαν!!! Κρίμα που τα δικαιώματα τα έχουν μερικά τσουτσέκια!!!

του σιλμαρίλλιον τα δικαιώματα ποιός τα έχει? νόμιζα οτι η new line είχε αγοράσει τα δικαιώματα όλων των βιβλιών του τόλκιν.

Όχι όλα ανήκουν στο Tolkien Estate (δυστυχώς) και δεν νομίζω να δώσουν άδεια. Σκέψου ότι ούτε καν ο Christopher Tolkien τα έχει. :confused: :confused:

Η New Line είχε αγοράσει μόνο του LotR και πολύ πρόσφατα και του Hobbit μετά από δικαστήρια νομίζω!

συγκινηση με εμφανιση γκανταλφ.:smiley:

Ναι ρε γαμώτο… πάντως καλύτερα να μην το έβλεπα… ποιος περιμένει 2-3 χρόνια τώρα να βγει η ταινία;;;

ε οχι δα…τελη 2012 βγαινει αρα σε εναμιση χρονο πες να σου φανει λιγο:)
παντως ρε γαμωτη πορωθηκα.παω να ξαναδιαβασω χομπιτ

Με όλα αυτά που έχουν γίνει περιμένεις να βγει τέλη του 2012;;; :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

(εγώ το άρχισα ήδη!!!)

μη κανουν καμια μαλ… και δεν το βγαλουν θα παω νεα ζηλανδια:p

πεθαίνω για να δω την ιστορία των παιδιών του χουριν σε ταινία… και να ξεκινάει με τον χουριν να φωνάζει aure entuluva σκοτώνοντας ορκ :smiley:

Μακάρι αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Δυστυχώς το Silmarillion ποτέ δε γνώρισε την φήμη του Άρχοντα και του Χόμπιτ ακόμα και στις τάξεις των “φαν” του Tolkien!!!

Εγώ προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών αλλά οκ δεν είμαι αντικειμενικός! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

το σιλμαριλιον είναι το αποκορύφωμα του τόλκιν! δεν είναι τυχαίο οτί ο τολκιν το δούλευε ως και το θάνατό του και δε το είχε εκδόσει! μακράν ότι καλύτερο έχω διαβάσει, και όχι απλά ένα λογοτεχνικό έργο για μένα! το σιλμαρίλιον είναι ταξίδι που η διαδρομή του σου μένει χαραγμένη στο μυαλό για πάντα:!:

Βαρύ ξεβαρύ θα το πω δε με νοιάζει.

το Silmarillion θα έπρεπε να είναι “Η ΒΙΒΛΟΣ”. Από την αρχή ως το τέλος είναι έπος!!! Δεν κάνει κοιλιά πουθενά. Το διαβάζω από τα 14 κάθε χρόνο και κάθε φορά ανακαλύπτω κάτι καινούριο… τι να λέμε!!!

σιγά το βαρύ!
το σιλμαρίλιον είναι πιο αληθινό από τα ψέματα των εβραίων ούτως ή άλλος :wink: