Γιατί ακούτε αυτήν τη μουσική?

Τα χα πει και σε άλλο παρόμοιο θρεντ.

Φυσικά γι αυτούς τους 2 λόγους…

Α)

και…

Β)

=P~=P~=P~=P~

Γιατι ειμαι τρελη . & -

bleedin αποσυντονιζεις απο τα πραγματικα νοηματα

:stuck_out_tongue:

εγώ την αλήθεια λέω… :stuck_out_tongue:

Οι στιχοι του παρακατω πιστευω ειναι αρκετοι γαι ν’απαντησω σε αυτη την ερωτηση.

:)γαματοι:wink:

Γιατι ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ, σε αντιθεση με την χαουζ και τα αλλα τα “μπιτακια” που ακουν στα κλαμπ
Γιατι οι μουσικοι εχουν @@ και γραφουν (απο μουσικης πλευρας) σπουδαια τραγουδια. Σκεφτειτε τι εχει γραψει ο Iommy, o Hetfield, o Harris κλπ κλπ
Γιατι δεν μιλαει μονο για αγαπη και για γκομενες αλλα για ολα τα θεματα οπως πολιτικη κλπ.
Γιατι τα λαιβ ειναι εμπειριες ζωης και οχι ενα μερος που μπορεις να πας καθε Σαββατο σαν τα μπουζουκια…
Γιατι μεσω αυτης δειχνουμε την αντιδραση μας προς τους υπολοιπους που πανε στην εκκλησια γιατι φοβουνται μην πεθανουν κ πανε στην κολαση…
Γιατι στις συναυλιες νιωθουμε την πληρη εκτονωση (ειδικα στα μος πιτ)

εγς παλι δν πιστευω οτι εχει ν κανει μ το τι μουσικη ακουν στ σπιτι καθωσ σε καποια φαση τησ ζωης μας ολοι μας εχουμε πειραματιστει… απλα εχει ν κανει μ τ οτι οταν νιωθεις μονος αυτη η μουσικη σ κανει παρεα, μ το οτι οταν νιωθεισ πωσ τπτ δν εχει σηνασια αυτη η μουσικη σ εκανε ν κτλβεις πως ναι ρε κ αλλοι τ εχουν νιςσει αυτο κ τ ξεπερασαν…ειναι καθαρα θεμα γουστοθ οπως τ ρουχα,τ ποτα,τα φαγητα κτλ

γιατί αυτή μας εκφράζει κάποιες στιγμές της ζωής μας,π.χ όταν έχω νεύρα βάζω κάτι μέταλ ,όταν θέλω να χαλαρώσω βάζω καμια μπαλάντα η ακόμα και χατζηγιάννη:p.βασικά αν το δούμε αντικειμενικά η μουσική που ακούς ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.και για αυτό πιστεύω υπάρχουν και διαφορετικά είδη.το καθένα σε εκφράζει σε κάποια φάση της ζωής σου.έτσι όταν είμαστε νέοι και ψιλοσυνειδητοποιημένοι αρχίζουμε να ακούμε ροκ και μέταλ και το παίζουμε επαναστάτες.μεγαλώνοντας άλλοι μένουν σε αυτό επειδή τους αρέσει και άλλοι χαλαρώνουν και πάνε σε άλλα είδη.όταν γεράσουμε ακούμε ελληνικά για να μας θυμίζουν τ νιάτα μας και την πατρίδα μας:p.αλλά είναι και το θέμα διαφήμισης και προπαγάνδας,πολλοί από εμας ακούνε κάποια είδη που δεν τους εκφράζουν απόλυτα μόνο και μόνο για να φανούν ψαγμένοι(όσοι ακούνε νιρβάνα,χιμ και έτσι κατ’εμέ).αλλά και για να απαντήσω στην ερώτηση και να μην λέω μαλακίες ακούω αυτήν την μουσική γιατί μερικές φορές με εκφράζει και καυλώνω:D

γιατι ετσι.

Ενταξει, προσκυναω Τζενα με το εν λογω μπλουζακι, το μονο που μου μενει ειναι να δω και Vanessa Lane με t-shirt Usurper!8O

Ον τοπικ, ακουω αυτη τη μουσικη (ροκ/μεταλ κι ολα τα παρακλαδια τους) γιατι μου μιλαει στην καρδια και στο μυαλο. Και γιατι ηταν η μουσικη που με τον επαναστατικο της αερα αλλαξε τα παντα στο διαβα της οσον αφορα τη μουσικη γενικα. Εχετε παρει χαμπαρι οτι σε καμια 200αρια χρονια αυτα που ακουμε εμεις θα θεωρουνται κλασσικη μουσικη 8O?

μέχρι τότε βολέψου με Gina Lynn με t-shirt Napalm Death! 8)

gγιατι ειναι η ωραιοτερη και πιο εκφραστικη μουσικη που υπαρχει.εχει το επαναστατικο πνευμα τους καλυτερους καλιτεχνες και καθε φορα που την ακουω πορονωμαι.επισης ειναι η μουσικη που εμαθα να ακουω χωρις να μου την μαθει κανεις

…μας αρεσει ! 8)

γιατι με αυτή την μουσική εκφράζω ότι έχω μέσα μου…οποιοδήποτε συναίσθημα.

Γιατι ειναι η μονη που οποτε την θελω την εχω διπλα μου,την εχω μεσα μου,με υπηρετει κ την υπηρετω παντα κ για παντα…

ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΕΙ! :twisted:

[SPOILER]Εντάξει, σοβαρά τώρα.

[SPOILER]ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ TRUE! :metal:

Υποθέτω ότι η πιο ειλικρινής απάντηση που μπορώ να δώσω είναι ότι απλά δεν μπορώ να μην την ακούω. Έχει γίνει πια μέρος του εαυτού μου, ως ένα βαθμό με προσδιορίζει, δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα η άβολα γι αυτό και δεν έχω καμία διάθεση να απολογηθώ γι αυτήν την πλευρά μου. Για μένα το γιατί κάποιος άρχισε να ακούει rock/metal είναι το λιγότερο (γιατί ήταν ανασφαλής έφηβος και ήθελε να ανήκει σε κάποια “κοινότητα”, γιατί έψαχνε διέξοδο για την ορμή του ή άκουγε το αίμα του που έβραζε, whatever- όλα ανθρώπινα είναι). Σημασία έχει αν και γιατί συνεχίζει να ακούει. Και στη δικη μου ζωή εδώ και 8 χρονια περίπου που ακούω (βασικά) metal έχουν αλλάξει ένα σωρό πράγματα και είμαι πολύ διαφορετικός άνθρωπος, αλλα ένα από τα λίγα που δεν άλλαξαν ήταν η μουσική. Όταν ετοιμάζομαι να πάω στη δουλειά, ακούω τους Priest, τους Maiden, τους Sabbath, τους Zeppelin και τόσους άλλους με τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια καύλα που τους άκουγα και όταν ήμουν λυκειόπαιδο και προσπαθούσαμε να σχεδιάζουμε λογότυπα συγκροτημάτων με τους κολλητούς την ώρα των λατινικών η της ιστορίας κατεύθυνσης. Όταν πάω σε μια συναυλία με πιάνει η ίδια ψύχωση και φρενίτιδα, που με κάνει να χτυπιέμαι και να χοροπηδάω σαν το κατσίκι, όπως όταν ήμουν πρωτοετής φοιτητάκος και πήγαινα στις πρώτες μου συναυλίες στο Ρόδον. Αυτή τη μουσική παραλίγο να την “κόψω” πριν από δυο χρονια, όταν με έπιασε μια σοβαροφάνεια και “κυριλα” άνευ προηγουμενου και άκουγα μετά μανίας κλασσική μουσική, ελληνικά “έντεχνα” και γενικώς “καθώς πρέπει” μουσικές (τα παραπάνω δεν πάνε στην ποιότητα των εν λόγω ακουσμάτων, αλλα στον τρόπο με τον οποιο τα αντιμετώπιζα). Κι όμως επέστρεψα στα σκληρά ακούσματα και με ακόμα μεγαλύτερο πάθος. E, αφού δεν ξέκοψα τότε, πιστεύω σοβαρά ότι δεν πρόκειται να ξεκόψω ποτε και άλλο που δεν θέλω. Από τότε μάλιστα έχω απαλλαγεί από κάθε άγχος και κόμπλεξ να πείσω οποιονδήποτε ότι η μουσική μου “αξίζει” και όλες τις “νηφάλιες” και “αμερόληπτες” νουθεσίες περί ωρίμανσης και ανοιχτομυαλιας τις ακούω βερεσέ (και τις γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι). Και ας μου επιτραπεί να γυρίσω τον τόνο από το καθαρά προσωπικό στο κάπως πιο “οικουμενικό”, όσο με παίρνει τουλάχιστον: Μάγκες να είστε πάντα περήφανοι για τη μουσική που ακούτε και να μην ανησυχήσετε ποτε μήπως γίνεστε γραφικοί. Όλοι κάποτε θα πεθάνουν, αλλα εμείς δε θα γεράσουμε ποτε. Metal is forever (and ever, and ever, and ever…). Δεν περιγράφω άλλο.

[/SPOILER] [/SPOILER]

Γιατι καθε φορα που ακουω την μουσικη που αγαπαω νιωθω ολοκληρωμενη και δεν προκειτε ποτε να με προδωσει καθως καθε φορα που την ακουω λαμβανω παντα τα ιδια συναισθηματα που με γεμιζουν… Νιωθω, καλυτερα οταν ειμαι down και παντα μπορω να παρω δυναμη και να συνεχισω. Γιατι την γουσταρω! :slight_smile:

Γιατί πάντα βρίσκω κάτι που να αντιστοιχεί με τα συναισθήματά μου… γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση και με γεμίζει… Γιατί έτσι μου αρέσει! (amstel :p)

Γιατι εχει δυνατο ηλεκτρικο και εντονο ηχο.Ο ρολος της κιθαρας και των κρουστων ειναι που την κανουν τοσο μοναδικη και ιδιαιτερη.Πιστευω μετα την κλασσικη και την jazz ειναι η πιο ποιοτικη (ποιοτικη δειαρκεια κομματιων στο χρονο,παιχτικοτητα,επιπεδο δυσκολιας).Στον μουσικο τομεα απο τις ριζες τις συνδεθηκε κυριως με το καλος ενοουμενο περιθωριο με τον εξπρεσιονισμο την διαφορετικοτητα την επανασταση και την εκφραση με ταυτοτητα και συνεπεια.Περα απο αυτο καλυπτει εναν χωρο αμετρητων συναισθηματων και εκφρασεων και δεν ειναι μονοδιαστατη.Αυτα οσο αναφορα το μουσικο τομεα.Περα απο αυτα στην θεματολογια συναντουμε πολυποικιλα ζητηματα και γιαυτο υπαρχουν και τοσα ηδη που ο καθενας επιλεγει τελικα πιο του ταιριαζει καλυτερα.Σημαντικα δειγματα τεχνης αποτελουν και τα εξωφυλλα και ο γενικοτερος καλλωπισμος σε οτιδηποτε εχει να κανει με τις καλες τεχνες που περιστοιχιζουν αυτο το ειδος μουσικης.Τελος σημαντικο ρολο στο να επιλεξει κανεις αυτο το ειδος σαν τροπο εκφρασης παιζει το πως μεγαλωσε,τι γονεις ειχε,τι επιροες και αλλα παρομοια και ακομα ενας τελευτεος παραγοντας ειναι το κοινο αυτης της μουσικης οπου σε αυτο ο κατηχουμενος μπορει να βρει σημεια ταυτισης και κοινης εκφρασης.