Τρύπες

Επειδη τυχαινει να εχω τον δισκο των Thirty Ντέρτι (λέγεται “Η Συνωμοσία των Μετρίων”) , υπάρχει οντως μεσα το συγκεκριμενο κομματι αλλα προφανώς είναι διασκευασμένο, αφου αυτο το ep βγήκε το 1998, δλδ 10 χρονια μετα την κυκλοφορία του κομματιου απο τους Εν Πλω.

Ο Σαδίκης πάντως είναι κολλητάρι με τον Αγγελάκα. Επίσης Jumping Someone Else’s Train=Ταξιδιάρα ψυχή…

ναι ναι, το ξέρω για το κολλητιλικί τους. Πάω να ζητήσω τώρα το κομμάτι των thirty dirty από την φένια.

Πάντως είναι καλό να συζητάμε για γκρουπς που επηρρέασαν τις Τρύπες ειδικά στα τελευταία τους άλμπουμς. ΑΚούστε τα βαβουριάρικα σόλο των Εν Πλω που υπάρχουν στον δίσκο, συγκρίνετε τα με τα τελευταία τους άλμπουμ και έτσι δεν νομίζω η συζήτηση να θεωρείται τόσο οφφ τόπικ.

Ε μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τους κολλητούς των Τρύπες, τσεκάρετε και τους Γκέτο. Είναι το γκρουπ που φτιάξανε ο Τόλιος και Ζαμπέτας (ντράμμερ και κιθαρίστας αντίστοιχα των Τρύπες) μαζί με τον Δαδάτση στα φωνητικά (τραγουδιστής των ιστορικών ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ και μια από τις καλύτερες και χαρακτηριστικές φωνές στο Ελλάντα). Είχαν βγάλει έναν δίσκο το 2003 με τίτλο “Μα Αν Είσαι Από Εκεί” στην Hitch Hyke και μπορείτε να το βρείτε ακόμα στα δισκάδικα. Αν και ξεκίνησαν πιο πανκ (όπως στο κομμάτι “Το Χάδι Που Σκοτώνει” που δυστυχώς δεν υπάρχει στον δίσκο τους) παίζουν δυναμικό ελληνικό ροκ με πολύ πάθος και τσαμπουκά και νομίζω θα σας αρέσει μιας και - όπως αναμένεται λόγω του line up - θυμίζει λίγο από Τρύπες (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι κατι διαφορετικό ταυτοχρονα).

Δείτε αυτό το βιντεάκι όσοι λόγω ηλικίας δε ειχατε την τύχη να προλάβετε τους Τρύπες όταν υπήρχαν για να καταλάβετε από αυτό που επικρατούσε στις συναυλίες τους για ποιόν λόγο δεν διέφεραν από οποιοδήποτε άλλο ελληνικό γκρουπ.

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!!συμφωνω απολυτα…!!!

αλλα παντως εγω συνεχιζω να ειμαι πορωμενη με τρυπες ακομη και αν ο αγγελακας (σκετος)δν μου πολυαρεσει…

φοβερο συγκροτημα και απο τα αγαπημενα μου…

Ρε παιδιά μπορεί να μου πει κάποιος για ποιούς λόγους ξεπουλήθηκε ο Αγγελάκας; Με επιχειρήματα όμως. Εκτός αν η αλλαγή μουσικής πλεύσης θεωρείται ξεπούλημα…

Οντως… το αντιθετο θα ελεγα… οτι μπηκε σε μονοπατια που απεχουν πολυ απο το “ξεπουλημα”

Χωρις να απανταω ακριβως αφου ετσι και αλλιως δεν πιστευω οτι ξεπουληθηκε,πιστευω οτι του εκανε καποιο κακο η νοοτροπια του κοσμου που αρχισε να τον ακουει οπως και η υποστηριξη του απο mad κλπ…Παρολαυτα και χωρις να με συναρπαζουν οι δουλειες του πιστευω οτι εμεινε σε πολυ υψηλο επιπεδο.

Τι έχει η νοοτροπία του κόσμου που τον ακούει; Ίσα-ίσα που η μουσική του έγινε πολύ πιο δύσκολη μετά τους Τρύπες… Δεν νομίζω πως με την μουσική του ανοίχτηκε σε περισσότερα άρα και χειρότερα κοινά. Μάλλον το αντίθετο… Και δεν νομίζω πως έχει κάποια ιδιαίτερη υποστήριξη από το MAD…

Τι να σου πω δεν θελω να ειμαι απολυτος με τον Αγγελακα…Αλλα οταν εβλεπα στο schoolwave 14χρονα να φωναζουν Αγγελακα-Αγγελακα να ξερουν μονο το εξης ενα χιτ και να μην εχουν καν ασχοληθει με Τρυπες προσωπικα κατι δεν μου παει καλα.
Υποστηριξη απο το mad ειχε και εχει.Και τα κλιπς του παιζει αρκετα συχνα και συνεντευξη ειχε δωσει.Αναλογικα ειναι ολα αυτα ετσι.Ενταξει δεν εκανε και secret gig για το mad.

και κακώς. Καλό θα ήταν να κάνει κι ένα secret gig, να δει ο κόσμος και έναν άλλο τύπο perfomer.

Δεν είναι δουλειά του καλλιτέχνη να στηρίζει ή να απορρίπτει ΜΜΕ. Δουλειά των ΜΜΕ είναι να παίζουν Αγγελάκα. Αφού ο κόσμος ακούει Αγγελάκα, ανάγκασε και το MAD να παίξει τη μουσική του. Επιτυχία είναι του Αγγελάκα το ότι έβγαλε δίσκο που άγγιξε πολλούς. Όχι αποτυχία ή ξεπούλημα.

Η μουσική που ακούγεται από το MAD, προσωπικά τη βρίσκω άγευστη, ανέμπνευστη και δίχως άποψη για αυτό και λίγοι είμαστε αυτοί που τη βρίσκουμε αποκρουστική και δε την ακούμε. Το MAD παίζει ό,τι αρέσει στον κόσμο και ό,τι τους φέρνει χρήμα. Αν ο Αγγελάκας έπαιζε τέτοιου είδους μουσική ή επέλεγε να “λαδώνει” τα playlists σε σταθμούς, πατώντας στη φήμη που έχουν οι Τρύπες, τότε ναι και για μένα θα είχε ξεπουληθεί. Απεναντίας έπαιξε μουσική πρωτότυπη, με βάσεις στα Ελληνικά ακούσματα, με άποψη και ιδέες, στίχους με νόημα και εσωτερικές αναζητήσεις που πολλοί έχουν κάνει στη ζωή τους, ανεξαρτήτως ακουσμάτων, και έτσι έχτισε με το σπαθί του το δικό του μεγάλο κοινό. Ο Αγγελάκας στα κανάλια τύπου MAD έπαιξε γιατί ο κόσμος τα ανάγκασε να τον παίξουν. Όχι γιατί αυτό το κυνήγησε περισσότερο από ότι έπρεπε.

Και μεταξύ μας χίλιες φορές να παίζει Αγγελάκα το MAD, παρά “απόψε σου επιτρέπω να βγεις, με όλες τις τσούλες της Γης”…

Γαμωτο ειμαι ακαταλληλος για να κατακρινω τον Αγγελακα…

Σε αυτο που ειπες αυτο που εχω να πω ειναι οτι πρεπει να αναλογιστεις και τι κοινο ειναι αυτο που ‘‘αναγκασε’’ το Mad να παιξει Αγγελακα μαζι με ολη την ανοστια και τη σαβουρα.Και αν αυτο το κοινο αλλαξε καθολου ακουγοντας το εξης ενα τραγουδι του Αγγελακα ή απλα το εβαλε στον κουβα με τη σαβουρα που ακουει η μαλλον στον διπλανο κουβα με αυτα μωρε…τα…εντεχνα…

Και αν μερικοί τον άκουσαν γιατί είναι μόδα (που κανείς δε τον άκουσε για αυτό το λόγο, γιατί δεν είναι μόδα), ο Αγγελάκας τι φταίει; Έφτιαξε τόσο καλή μουσική, που τον εκτίμησαν ακόμα κι αυτοί που δεν ασχολούνται με αυτή, αλλά ακούνε για κανά μήνα ό,τι τους πασάρουν. Και πάλι είναι μαγκιά του. Έφτιαξε κάτι που είχε και ποιότητα αλλά και απήχηση. Κοινώς μεγάλος δίσκος. Όχι ξεπούλημα. Το να σε ακούει η μάζα δεν είναι κακό. Και τους Led Zeppelin-Doors-Pink Floyd τους άκουγε η μάζα και η κοινωνία δεν άλλαξε (εκτός αν θεωρούμε πως πήγε προς το χειρότερο γιατί τώρα η μάζα ακούει Britney). Το να παίζεις μουσική που δε λέει τίποτα είναι το πρόβλημα και ο Αγγελάκας δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.

Τέλος, δεν πρέπει αν ξεχνάς πως ο μουσικός δεν είναι για να φτιάχνει τέχνη για τη τέχνη. Αυτά τα λένε κάτι τρελοί, που φτιάχνουν κάτι που μόνο σε αυτούς αρέσει και μετά λένε “εμένα δε με νοιάζει η επιτυχία”. Αν δε τους νοιάζει η επιτυχία του δίσκου τους, γιατί τον κυκλοφορούν τότε; Όταν βλέπουν sold out συναυλία τους ξενερώνουν δηλαδή και προτιμούν να παίζουν στο σόι τους και σε άλλους 50? Δεν είναι κακό το να είσαι επιτυχημένος και να το επιδίωξες με “τίμιους” τρόπους. Υποκρισία είναι να το παίζεις υπεράνω πως και καλά δε σε νοιάζει να σε παραδεχτεί η μάζα, που ακούει …“έντεχνο”.

ΥΓ. Έχω καταλάβει πως δε τον θεωρείς πουλημένο. Πάνω σε αυτά που έγραψες μιλάω :wink:

Επιτέλους κι άλλος κόσμος…

Ξεπούλημα προφανώς και δν είναι να αλλάξεις είδος μουσικής. Ξεπούλημα είναι να πας σε είδη μουσικής που αποφέρουν περισσότερα κέρδη. Ξεπούλημα είναι να το παίζει αριτεριστής και γαμω τα κανάλια και την τηλεόραση και ξέρω γω και νταξει και είμαι γαμάτος και τσουυυυπ στο μαντ.

Πάω στοίχημα πως ακόμα δεν έχεις δει καν την συνέντευξη στο ΜΑD.

Nαι συμφωνω σε αυτα που λες.Το βλεπουμε λιγο διαφορετικα ομως.Αλλα πανω κατω συμφωνουμε.

Ναι οντως στη συνεντευξη του mad ειχε πει ωραια πραγματα.Και ενα που ελπιζω να κρατησει ωστε να συνεχισω να τον εχω σε μια εκτιμιση(αυτο του reunion).

οι ΤΡΥΠΕΣ ηταν ειναι και θα ειναι το καλυτερο ελληνοφωνο ροκ συγκτροτημα που ακουσαμε ποτε. δεν υπαρχει αμφιβολια. ενα ιδιαιτερο συγκροτημα,ξεχωριστο απο τα αλλα. μετα τις τρυπες ακολουθουν τα διαφανα(κατα τη γνωμη μου)

… δυστυχως δεν εφτασα κανενα live τους :frowning: λογω ηλικιας, αλλα ειμαι σιγουρη οτι στις συναυλιες τους θα ηταν γαματα, ειδα και βιντεακια απο το youtube και ακουσα και πολλα απο τυχερους που πηγαν…

τωρα για τον ΜΕΓΑΛΟ Αγγελακα τι να πω? ο ανθρωπος ειναι ποιητης. εχει αποψη. ειναι δημιουργικοτατος… ειναι απο μονος του μια κατηγορια- θεσμος(!)… η φωνη του δεν ειναι μελωδικη αλλα σε αφυπνιζει και σε προβληματιζει…
(διαβασα σχεδον ολα οσα εχετε πει…) νομιζω ειναι χασιμο χρονο να συζηταμε τοοοσο πολυ για το αν εχει ξεπουληθει ή οχι, δεν αξιζει τοση συζήτηση. ενας ανθρωπος σαν τον αγγελακα που γραφει αυτα που γραφει τοσο στους στιχους των τραγουδιων του, τοσο και στις ποιητικες συλογες του φαινεται οτι εχει ηθος και αξιοπρεπεια και δεν θα εκανε τιποτα απο ολα αυτα που κατακρινει.

αλλα και στο κατω κατω… και να ξεπουλιώταν, αφηνει πισω ΟΛΑ αυτα σε εμας… καλυτερα να σεβαστουμε αυτο και να σταματησουμε να το αναλυουμε τοσο.

Ναι βασικά, παίζει…

Επιτέλους κάποιος που διαφωνώ με την άποψη του αλλα με αρέσει ο επίλογος του…
Έχεις δίκιο.
Μπόρει να έγινε όπως έγινε (για εμένα) αλλα άφησε πίσω του σπουδαία πράγματα