Eδώ δεν πιάνουν οι κατάρες,δεν πιάνουν οι ευχές…
Αρκετά παράδοξο πάντως πως κολλάει ο στίχος με τον τίτλο της ταινίας…κοίταγα imdb για την ταινία…3 story και ένα απο αυτά με κορυφαίο Θανάση Βέγγο…Αξίζει να την κοιτάξω…!Thanx!
το καλύτερο παρτ είναι αυτό με τα σκυλάδικα στο τέλος. Έπος. Και βέβαια ο βέγγος ρησπεκτ!!
Η ταινία είναι φανταστική, από τις καλύτερες του ελληνικού σινεμά. Θα έλεγα ότι το κόνσεπτ και η ατμόσφαιρα της ταινίας ταιριάζει με τους στίχους του κομματιού, αν και δεν μπορώ να εξηγήσω με ποιον τρόπο ακριβώς γίνεται αυτό.
Η φράση “όλα είναι είναι δρόμος” περιέχεται επίσης σε ποίημα του Γ. Τζανετάκη.
πάντως σε κάποια φαση της ταινίας ακούγεται “το τρενο” απο Τρύπες
Άσχετο. Αυτό είναι ένα τραγούδι απο ένα συγκρότημα το οποίο είμαι σίγουρος επηρέασε πάρα, μα πάρα πολύ τις Τρύπες…
Κομματάρα!
Ομολογώ πως δεν μου είχε περάσει από το μυαλό η σύνδεση Gang Of Four - Τρυπών.
είναι στάνταρ χαρακτηρισμός αυτός, όπως και οι:
Πλάτωνος; Η Ελληνίδα Laurie Anderson. Διάφανα Κρίνα; Οι Έλληνες Tindersticks. Λευκή Συμφωνία; Οι Έλληνες Cure! Panx Romana: oι Έλληνες Ramones και πάει λέγοντας.
(Βεβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπως αυτή των Metro Decay, όπου δεν στέκει να πεις ότι “Metro Decay? oi έλληνες Sisters Of Mercy!” πολύ απλά γιατί τότε δεν υπήρχαν καν οι SIsters Of Mercy, αλλά το έχω ακούσει και αυτό)
είναι το μόνο ελληνικό συγροτημα που ακούω κ παραδεχομε (εκτός μεταλ εννοείται γιατί μεταλ έχουμε αρκετά)
Moυ αρεσουν ιδιαιτερως τα τραγουδια Ταξιδιαρα ψυχη και Η μασκα που κρυβεις:)
http://www.rockap.gr/zampetas.html
Συνέντευξη του Α. Ζαμπέτα (ex Τρύπες, Γκέτο) στην εκπομπή "Rock Αποδράσεις "και στον Νίκο Γραμμάτο 19/5/2008 στο αφιέρωμα για τις Τρύπες .
Tεραστια μπαντα…λατρευω τη φωνη του αγγελακα…υπερφανταστικος στιχουργος…
θυμαμαι κατι βραδια στο σκοταδι και στο walkman τρυπες…
ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΑΛΗ - ΤΡΥΠΕΣ
Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός
σε καίει, σε σκορπάει και σε παγώνει
μα εσύ σε λίγο δε θα βρίσκεσαι εδώ
Κάποιοι άλλοι θα παλεύουν με τη σκόνη
Θέλεις ξανά ν’ αποτελειώσεις μοναχός
ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει
κάτω από τα ρούχα σου ξυπνάει ο πιο παλιός θεός
Μεσ’ τις βαλίτσες σου στριμώχνονται όλοι οι δρόμοι
Ποιοι χάρτες σου ζεστάνανε ξανά το μυαλό
ποιες θάλασσες στεγνώνουν στο μικρό σου κεφάλι
ποιος άνεμος σε παίρνει πιο μακριά από δω
πες μου πιο φόβο αγάπησες πάλι
Σε ποιο όνειρο σε ξύπνησαν βρεμένο, λειψό
ποιοι δαίμονες ποτίζουν την καινούργια σου ζάλη
ποιος έρωτας σε σπρώχνει πιο μακριά από δω
Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ
σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει
μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό
το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει
Θέλεις ξανά ν’ αποτελειώσεις μοναχός
ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει
κάτω απ’ τα ρούχα σου ξυπνάει ο πιο παλιός θεός
μεσ’ τις βαλίτσες σου στριμώχνονται όλοι οι δρόμοι
Ποια νήματα σ’ ενώνουν με μιαν άλλη θηλεία
ποια κύματα σε διώχνουν απ’ αυτό το λιμάνι
ποια μοίρα σε φωνάζει από την άλλη μεριά
Ποια σύννεφα σκεπάσαν τη στεγνή σου καρδιά
ποια αστέρια τραγουδάνε την καινούργια σου ζάλη
ποιο ψέμα σε κρατάει στην αλήθεια κοντά
Ποιες λέξεις μέσα σου σαπίζουν και δε θέλουν να βγουν
ποια ελπίδα σ’ οδηγεί στην πιο γλυκιά αυταπάτη
ποια θλίψη σε κλωτσάει πιο μακριά από παντού
πες μου ποιος φόβος σε νίκησε πάλι
Έχω εντελώς αντίθετη αποψη φιλαράκο. Κατά τη γνώμη μου είναι απο τους λίγους που δεν έχει ξεπουληθεί. Αν ήταν πουλημένος θα έκανε και κανα live με τις τρύπες η στο όνομά τους. Όλες οι δουλείες που εχει κάνει όμως από τότε με Βελιώτη και Επισκέπτες έιναι πολύ καλές στιχουργικά και μουσικά.
Στους Τρύπες εκτός από πολλά στοιχεία των Gang of four πού όντως υπάρχουν βρίσκω και κάτι από Cure των δύο πρώτων δίσκων τους. Για το Διάφανα Κρίνα=Tindersticks όντως ισχύει αν και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, μάλλον από Nick Cave πίστευα πως είναι κάργα επηρεασμένοι τα Διάφανα Κρίνα.
Το είδα μετά από παααααααρα πολύ καιρό το από πάνω αλλά δεν πειράζει απαντάω τώρα. Εννοείς το “Χωρίς κανόνα”, έτσι; Αν εννοείς αυτό έχω ξανακούσει ότι ανήκει σε ένα συγκρότημα που λεγόταν “Εν Πλω” ωστόσο εγώ το έχω πρωτοακούσει από ένα ελληνικό γκρουπ που είχε κάνει την εμφάνισή του πριν κάποια χρόνια, τους Thirty ντέρτι. Ξέρεις τι ισχύει. Ή αν έχουν καμία σχέση οι Eν Πλω με τους Thirty ντέρτι;
Οι Εν Πλω είχαν βγάλει αυτόν τον δίσκο το 1988 (και θεωρείται ένας από τους καλύτερους δίσκους της ελληνικής ροκ σκηνής). Ουδεμία σχέση με Thirty Dirty (έχω μια μικρή υποψία ότι τους έχουν διασκευάσει πάντως χωρίς να είμαι σίγουρος). Ο Σαδίκης (τραγουδιστής + συνθέτης των Εν Πλω) συνεχίζει μέχρι σήμερα (τον είχα δεί πέρισυ live επιτέλους μετά από πολλά χρόνια διακαή πόθου). Ανέφερα το Χωρίς Κανόνα μιας και ο Αγγελάκας με τον Βελιώτη διασκευάζει το συγκεκριμένο κομμάτι στα live τους.
Έχει ενδιαφέρον πως έχουμε συνδέσει όλοι μας συγκροτήματα όπως οι Τρύπες ή τα Σπαθιά με μια συγκεκριμένη εποχή… πραγματικά, όταν ακους τα τραγούδια τους μεταφέρεσαι στα χρόνια του σχολείου…
Οι Thirty ντέρτι ήταν ένα project του Θοδωρή Μανίκα. Αυτός μήπως αυτός έχει σχεση με τους Εν Πλω; (και κόβω εδώ το off topic).
τα βασικά μέλη των Εν Πλω ήταν ο Σαδίκης και μακαριτης κιθαρίστας Δήμος Ζαμάνος (ο οποίος αυτοκτόνησε πριν λίγα χρόνια). Είχαν περάσει αρκετά μέλη από το γκρουπ στα υπόλοιπα οργανα, αλλά όχι ο Μανίκας (από όσο ξέρω). Μερικοί από αυτούς ήταν οι Χρήστος Πολίτης, Δημήτρης Καφούσιας, Στράτος Αλοίμονος.
και για να πούμε κάτι ον τόπικ, αυτό που είπες σε σχέση με Τρύπες και Cure οπωσδήποτε ισχύει. Το κομμάτι Jumping Someone Else’s Train είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Μμμμ, ισχύει. Πρώιμοι Cure, και Gang of Four φυσικά όπως αναφέραμε ήδη… οι μουσικές των 2 γκρουπ την εποχή εκείνη είχαν πολλά κοινά και θυμίζουν σε πολλά σημεία Τρύπες…