Όλα αυτα που λέει μου φαίνονται πολύ στητά. Δεν ξέρω. Ίσως είμαι προκατειλημενος και μ βγαίνει αυτό.
οντως εισαι λιγο…λες οτι φοβασαι μηπως κανει και αυτος κατι παρομοιο…μεχρι τωρα ομως δεν εχει κανει κατι τετοιο(και κατα τη γνωμη μου ουτε προκειται…)…
υπερασπιζεται με τοσο παθος τα πιστευω του που δυσκολα πιστευω οτι τα λεει απλα για να τα λεει…
Καλα όντως παραδέχομαι οτι αν ήθελε να βγάλει τρελλά λεφτα θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ξαναενώσει τις Τρύπες, ή θα έπαιζε συνέχεια Τρύπες στην συναυλία
ναι γι’αυτο ειπα οτι ποστ ηταν μεταξυ σοβαρου και αστειου. και μιλαμε για την συγκεκριμενη νοοτροπια που ανεφερε ο dark για τρεντουλες και για ξεπουλημα. δεν ειπα οτι ολοι σκεφτονται ετσι.
Ρε Dark of the sun εδώ και τόσες σελίδες προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι χωρίς να αναφέρεις και κανένα επιχείρημα της προκοπής. Δηλαδή για να καταλάβω… Πότε έχεις δει τον Αγγελάκα να κάνει αυτά που κράζει; Επειδή έβγαλε ένα βίντεο κλιπ; Πότε τον είδες να προσπαθεί να προωθηθέι απο εκπομπές τύπου Fame story; Το να λες ότι όλο αυτό σου φαίνεται πολύ στητό είναι δικαίωμά σου και προσωπική σου εκτίμηση. Δεν αποδεικνείεται όμως από κανένα γεγονός σχετικά με τον Αγγελάκα. Κράτα το σαν προσωπική σου εκτίμηση αν θες αλλά μην προσπαθείς να την αποδείξεις γιατί απλά δεν αποδεικνείεται. Και ναι: Οι Active Member έχουν μια αγωνία να κάνουν τίμια μουσική. Χάρη σ’ αυτούς ακούσαμε χιπ-χοπ με αυθεντικότητα. Τι ακριβώς κατακλέψανε οι Member και δεν θυμάμαι;
Bασικά αν υπάρχει ένα σύγκρότημα low bap στην Ελλάδα που είναι άξιο αναφοράς, τοτέ αυτό είναι οι Active Member. Σε ποια ακριβώς κομμάτια τους λες ότι κλέψανε μουσική? Και για να μην είμαι οφφ τοπικ, θεωρώ ότι προς τιμήν του Αγγελάκα είναι η αναφορά του στους Active Member.
Κατ’αρχάς οι avtive member δεν παίζουν χιπ-χοπ. Αλλα τόσα ξέρει ο Αγγελάκας τόσα λέει. Όπως λέει και ο Παναγιώτης παίζουν Low Bap. Στις αρχές του '90 λοιπόν όταν πρωτοφτιαχνόταν η ελληνική χιπ-χοπ σκηνή είχαν μαζευτεί όλοι οι σημερινοί χιπ-χοπάδεσ όπως ο B.D. FFC και δν ξερω εγω ποιοί άλλοι και είχαν φτιάξει ένα κοινό ταμείο. Σε κάποια φάση ο B.D. αποφασίζει να φύγει απο αυτήν την συνεργασία. Μόνο που φρόντισε με την αποχόρηση του φρόντισε να βουτήξει ενα μεγάλο ποσό απο το ταμείο. Η δουλειά του που έκανε στηρίχτικε σε πο***ιά. Πόσο τίμια λοιπόν μπορεί να είναι; Στην πορεία βέβαια έκανε πολύ καλή δουλεια.
Επίσης ο Γιαννάκης είπε: “Μου άρεσε ο δίσκος του Παυλίδη. Έκανε κάτι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό απ’ ό,τι έκανε με τα Ξύλινα Σπαθιά.” Δεν λέω οτι δν μ’αρέσει ο Παυλίδης αλλα μουσικά τουλάχιστον ήταν πολύ ανώτερος με τα σπαθιά. Στην καινούργια του δουλειά υπάρχει συχνα πυκνά επανάληψη τις βασικής μελωδίας και συγχορδιών. Αν αυτά λένε κάτι στον Γιαννάκη.
Τέλος:"Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης;
Μου είναι πολύ συμπαθής σαν φυσιογνωμία, σαν αύρα και σαν άνθρωπος. Παρόλα αυτά -από τον τελευταίο του δίσκο που άκουσα- νομίζω ότι υποφέρει από σπουδαιοφάνεια. "
Δεν το σχολιάζω καν.
Και ξαναλέω, δεν τον κατηγορώ που έκανε βιντεο κλιπ. Αλλά δν γίνεται να κράζει το σύστημα (των δισκογραφικών κλπ) και να λειτουργεί μεσα σ’αυτο. Και το κλιπάκι φαίνεται πως είναι φτιαγμένο με συμβολή δισκογραφικής και διαφόρων προωθήσεων και marketing. (που κάναμε και στο ΑΟΔΕ φέτος:p )
Και αν πάτε και στην συνέντευξη θα δείτε οτι υπάρχουν και άλλοι απο κάτω που δεν λένε και τα καλύτερα λόγια…
- Οι Σκληροί Καιροί ήταν βιαστική κίνηση ή απλά πόθος να εξωτερικεύσετε συναισθήματα;
Και τα δύο βασικά. Το μόνο που είχε βγεί τότε ήταν η “Διαμαρτυρία” των Active Member, δεν υπήρχε τίποτε τότε. Απλά ότι έγινε με τους Razastarr έγινε και τότε, κολήσαμε σα παρέα με τον Μιχάλη για ένα κοινό σκοπό, την μουσική. Είχαμε ταμείο το οποίο ενισχύαμε οικονομικά κάθε βδομάδα με την προοπτική ότι τα λεφτά που θα μαζευτούν, θα βγάλει ο Μιχάλης (BD Foxmoor) την Διαμαρτυρία, θα πουληθούν οι δίσκοι από χέρι σε χέρι σε φίλους και γνωστούς. Ο Δημήτρης του είχε προτείνη να ηχογραφίσει στο “XORIZON” και τον βοήθησε στο studio σε πολλά κομμάτια. Είχαμε και δύο συμμετοχές σε δύο κομμάτια, ήταν πολύ δεμένη η φάση. Το σχέδιο ήταν να κυκλοφορήσει η Διαμαρτυρία, από τον Μιχάλη και τον MC Dee, και μετά ο δίσκος ο δικός μας και τους K.O.P (ένα συγκρότημα απο την καισαριανή). Σχεδιάζαμε τότε όλοι μαζί πως θα γίνει να βγει ένας δίσκος αφού οι εταιρίες δεν ενδιαφέρονταν, να γίνει κάτι ανεξάρτητο. Με τα λεφτά από την Διαμαρτυρία θα έβγαινε ο δικός μας δίσκος και με τα λεφτά του δικού μας δίσκου θα έβγαινε ο δίσκος των Κ.O.P, αυτός ήταν ο λόγος που είχαμε ταμείο. Τελικά δεν πήραμε φράγκο, απ’‘αυτήν την ιστορία αλλά και από τo live που κάναμε με τους Active Member στο Πέραμα σε ένα μικρό μαγαζάκι. Ο Μιχάλης είπε ότι θα μπούν στο ταμείο και εμείς δεν είχαμε αρχικά πρόβλημα μ’‘αυτό. Και όταν ξεχωρίσαμε τη θέση μας πάλι δε ζητήσαμε τίποτα. Είμασταν πολύ ανεξάρτητοι για να είμαστε σε μια τέτοια φάση που ήθελε συγκεκριμένο στυλ και άποψη, εμείς τα είδαμε αλλιώς τα πράγματα. Αυτές οι σχέσεις στηρίζονται στην εμπιστοσύνη και όταν αυτό κλονίζεται δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια. Εμείς δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα μας πει κάποιος ψέμματα, πιστεύαμε πραγματικά ο ένας στον άλλον και όταν αργότερα έγιναν και άλλα πράγματα καταλάβαμε ότι δεν ήμασταν όλοι μαζί τελικά. Η αφορμή όμως για να φύγουμε ήταν όταν βγήκε η Διαμαρτυρία και περιμέναμε τον δικό μας δίσκο, ο Μιχάλης μας είπε ότι βρήκε έναν Ελληνοαμερικάνο χρηματοδότη για να βγάλει το δίσκο, όχι όμως σαν FF.C αλλά “BD Foxmoor Presents”. Εμάς όμως δεν μας ανακάλυψε ο Μιχάλης, υπήρχαμε πριν τον Μιχάλη στη φάση του hiphop και αυτό δεν μας κάθησε καλά. Το συζητήσαμε και ας επέμενε ότι μόνο έτσι μπορεί να βγει και τα κατάφερε γιατί είχαμε βρεθεί στο studio (Horizon) την προηγούμενη και του είπαμε ότι “Άυριο κόβουμε τον δίσκο!! αν θέλεις πέρνα …” και ήρθε με αποτέλεσμα όταν εμείς τελείωσαμε και ήταν να φύγουμε αυτός μιλούσε με κάποιους και θεωρήσαμε σωστό να τον χαιρετίσουμε και να φύγουμε χωρίς αυτόν. Το αποτέλεσμα το είδαμε στο label του δίσκου που εγράφε το όνομα της Freestyle. Από τότε δεν έχουμε πολλές επαφές, λέμε τι έγινε με μας και μετά δεν ξέρουμε την πορεία του. Υπάρχουν άλλοι που είναι μέσα σ’'αυτή τη φάση και ίσως μπορούν να πουν κάτι. Αυτά πρέπει να ειπωθούν και από μας πλέον και ο κόσμος να ακούσει και τις δύο πλευρές, όχι μόνο λόγια ενός ανθρώπου. Πάτα εδώ για να δεις όλη την Συνέντευξη
ρε φιλος αλλο δεν συμφωνω με καποιον και αλλο εχει ξεπουληθει. δεν ειπε κανενας οτι ο Αγγελακας λεει παντα σωστα πραγματα. στο κατω κατω τη γνωμη του λεει.αλλα δεν καταλαβα ως τωρα τι θες να πεις. μια λες οτι ξεπουληθηκε επειδη επαιξε 2 φορες το ιδιο κομματι, μια οτι τον εμαθαν οι τρεντιδες (νταξ λολ) μια οτι δεν σ’αρεσουν αυτα που λεει. αποφασισε.
Ωραία. Συνοψίζοντας. Κάνει πράγματα που αντικρούουν τα λεγόμενά του. Κράζει το (μουσικό) σύστημα και όλους αυτούς που το διατηρούν προκειμένου να τα οικονομήσουν. Ο ίδιος όμως κάνει ενέργειες που ενισχύουν αυτό το σύστημα. Όπως η προβολή των τραγουδιών-χιτάκια και οι κατα καιρούς στημένες (προσωπική μου γνώμη πάντα) συνεντεύξεις. Σε κάθε συνέντευξη φαίνεται να είναι ο αντι-εμπορικος (που αρνειται τόσα λεφτα όπως λέει στην συνέντευξη), ο true, το παιδί του λαου, ο απλός που μεγάλωσε μαζέυοντας σταφίλια, ο αναρχικός και όλα αυτα που προβάλει γενικά.
Εσένα ολα αυτα που σου λέει σου φαίνονται αλήθειες και συμβαδίζουν με τις πράξεις του; Ή έστω δν βλέπεις κάποια υπερβολή; Με τη μουσική που κάνει δεν έχω προβλημα. Η δουλειά που έκανε κυρίως με τον Θ. Παπακωνσταντίνου μ’άρεσαι πολύ. Αν ξεχάσω τον Αγγελάκα ως προσωπικότητα ειναι οκ. Θα πάω σε συναυλία του και θα πορωθώ όπως κάνω και με Β.Παπακωνσταντίνου.
Αν λες άλλα κανεις άλλα τότε αυτό δν είναι ξεπούλημα;
Και δν τσαντίζομαι που τον έμαθαν τα τρεντουλα, τσαντίζομαι επειδή αυτός επιδιώκει.
Ας πούμε οι locomondo απ’οτι έχω ακούσει όταν έγινε χιτακιι το “πίνω μπάφους και παίζω pro” σταματήσαν να το παίζουν, αν και σε μια προσφατη συναυλία το παίξαν. Ο Αγγελάκας αντί αυτού τα παίζει και 2 φορές!
τι επιδιωκει? να τον ακουσουν ατομα που δεν ακουν ροκ? καλα κανει
εβαλε το βιντεο κλιπ του σε σταθμο που προωθει την “εμπορικη μουσικη” ? καλα κανει
δεν καταλαβαινω γιατι ειναι αρνητικα αυτα.
δεν ειπε πουθενα οτι πρεπει να πολεμησουμε το συστημα. ειπε οτι παντα υπηρχε το ελαφρο τραγουδι και καλως υπαρχει απλα δεν υπαρχουν πολλες ευκαιριες για αλλους καλλιτεχνες. ε με το να πουλησει ο Αγγελακας και να τον μαθει ο κοσμος μπορει σιγα σιγα να αρχιζουν να δινονται ευκαιριες και σε αλλους να προβληθουν και μεσω του μαντ και του ραδιοφωνου και να κανουν συμβολαια (μπορει και όχι). δεν κανει τιποτα που να αντικρουει τα λεγομενα του.
Αν δεν ακουστει η “καλη” μουσικη πως θα την μαθει ο κοσμος?
Μια ζωη δηλαδη να μαστε 5-10? Αυτό θες?
η εμπορευματοποιηση (ξεπουλημα) δεν εχει να κανει με το κοινο στο οποιο απευθυνεσαι αλλα με το αν κανεις συμβιβασμους στην μουσικη σου η αν την προσαρμοζεις αναλογα με τις απαιτησεις του κοινου. ειναι αλλοι που εναι στον ιδιο χωρο στον οποιο ξεκινησαν και τους ακουει το ιδιο κοινο και ειναι κωλοεμπορες.
βασικά, όντως δεν είναι ξεπούλημα αυτά που λες. Ίσα ίσα, αυτό που έκαναν οι Locomondo (πρώτη φορά το ακούω) μου φαίνεται και παντελώς ηλίθιο. Δε βλέπω γιατί είναι κακό να έχεις κομμάτια που αρέσουν σε πάνω από 1000 άτομα και γιατί να μη τους ικανοποιείς παίζοντας τα…
Τσαντίζεσαι που ένας καλλιτέχνης προσπαθεί να ακουστεί? Σόρυ, αλλά είσαι τέρμα άδικος dark_of_the_sun.
ΥΓ. το να σε βγάζει το MAD δε σημαίνει πως στηρίζεις το συστήμα. Σημαίνει πως μέχρι και το σύστημα αναγκάζεται να σε αποδεχτεί. Ακόμα και αν του κάνεις χαλάστρα ή δεν υπακούς στους κανόνες του. Το να έχεις βιντεοκλίπ δεν είναι ντροπή. Το να ακούγεται επίσης δεν είναι ντροπή. Ντροπή θα ήταν για τον Αγγέλακα (για παράδειγμα) αν τον έβλεπες να κάνει ντουέτο με την Έφη Θώδη μπας και ακουστεί. Το ότι με τη μουσική και το ταλέντο του γίνεται ευρέως γνωστός, μόνο τιμητικό είναι…
ΥΓ2. Τα λέω δίχως να έχω άποψη και στηριζόμενος αποκλειστικά στο τι διάβασα εδώ μέσα