Αυτο το σκηνικο που μου συνεβη, ηταν ο κινητηριος μοχλος να δωσω απευθειας για διπλωμα ωστε να μην χρειαστει να ξαναμπω ποτε στη ζωη μου σε ταξι.
2000, Φοιτητης στη Λαρισα, Ερχομαι Σαββατο στην πολη που ζω (Θεσσαλονικη) και παιρνω ταξι απο τον ΟΣΕ για το σπιτι μου.
Φανταστειτε τον ταριφα σαν τον αδερφο του Γιωργου Μαγκα.
Λευκο πουκαμισο ορθανοιχτο, ηλιοκαμμενος σαν εργατης σε καπνα, γυαλι Ray Ban καφε, του οποιου οι φακοι εφταναν μεχρι τα μαγουλα, τσιγαρο ασσος αφιλτρο, και δαχτυλα τοσο κιτρινα απο τα τσιγαρα, που ηταν σαν τα χε βουτηξει σε μιγμα μουσταρδας με χωμα κηπουρικης.
Με το που μπαινω (πως μου εκοψε και εκατσα πισω ενας Θεος ξερει) ξεκιναει ο διαλογος:
- Καλως το αλανι, που παμε;
- Καλαμαρια.
- Απο που ερχεσαι;
- Λαρισα, σπουδαζω εκει.
- Λαρισα ε; Τι μου θυμησες ρε αλανι, τα καλυτερα %αμησια στη Λαρισα τα χω κανει. (πρωτο σοκ)
-Ναι ε; Ahahaha (ξερετε, το γελιο της αδιαθεσιας)
-Που λες αλανι, εγω ειμαι απο Καρδιτσα, και πηγαιναμε καθε μερα με τα μηχανακια στη Λαρισα, πηδουσαμε και φευγαμε.
-Καλη φαση (πω με τι μπαγλαμα εμπλεξα ρε πουστη μου)
Αφου περναει κανα τεταρτο, και υπο τις ψαλμωδιες του Τερλεγκα στο κασετοφωνο, πεταει την σουπερ νοβα:
-Αλλα να σου πω ρε παληκαρε, τα καλυτερα %αμησια στη ζωη μου, τα ειχα με παπα.
Αστραπιαια κινηση του βλεμματος μου προς την πορτα, με το δεξι χερι κολλημενο στον βραχιονα και το διλημμα για το αν ανοιξω και πεσω εν κινησει με ταχυτητα 80 χλμ, η για το αν θα μεινω μεσα, με τον φοβο μη δωσει γκαζι για κανα μαμηστρωνα της γυρω περιοχης.
- Ειχε ενα κωλαρακι τοσο λευκο και αγνο, σαν να πηδας παρθενο κοριτσακι σου μιλαω αλανι. Τον πηδουσα 2 φορες την εβδομαδα, οταν εφευγε η παπαδια για ψωνια στην πολη.
Αφου ειχα κανει 5 εσωτερικους εμετους με αυτα που ακουγα, τον λεω να με σταματησει κανα 2 χιλιομετρα απο το σπιτι μου. Κατεβαινω με την βαλιτσα κατευθειαν, του δινω τα χρηματα και τρεχω σαν τον Βεγγο προς τα Goodys, θεωρωντας οτι εκει γυρω θα με εχανε και θα συνεχιζε την πορεια της αρρωστημενης ζωης του.
Απο τοτε, δεν εχω παρει ουτε μια φορα ταξι.
Η αμαξι η λεωφορειο. Ταξι ποτε ξανα.