ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ!

Ξέρει κανείς αν τραγουδάει κάπου φέτος? (ελπίζω όχι πάλι στη μπουγατσούπολη)

Εντιτ: Α, και τόλκης μίλησε σωστά

Tρομερα τραγουδια ο προσκυνητης και το σπασμενο παραθυρο.Μπορω να τα ακουω ολη μερα

Φοβερος ο Αλκινοος!! καταπληκτικος ερμηνευτης και τα τραγουδια του εχουν πολυ ομορφους στιχους!! βασικα εγω δεν ασχολουμουν πολυ με δαυτον μεχρι φετος που τον ακουσα live!ηταν καταπληκτικος!!:slight_smile:

Τα Εξόριστα Άστρα, ε dark of the sun?

Πολύ ωραίος ο Ιωαννίδης. Σε προηγούμενη σελίδα διάβασα ότι “είναι για γκόμενες”. Ε, ναι, γιατί τι γκόμενα που σέβεται τον εαυτό της είσαι, άμα δεν ακούς Ιωαννίδη;!;!;! Έτσι είναι.

Είσαι θεόοος, τεέλοοος! :lol: Ο manos τα ειπε πολύ σωστά. Είναι εξαιρετικός μουσικός, κάνει ενορχηστρώσεις σπάνιας ποιότητας για τα ελληνικά δεδομένα, πλαισιώνεται πάντα από αξιολογότατους μουσικούς και, μιας και τον ακούω από το 1996 και δώθε, μπορώ να σας πω ότι δεν είναι καθόλου δήθεν και ό, τι την εικόνα αυτή την έχουν δημιουργήσει τα media…

ΟΚ, δεν είναι για όλες τις ώρες, αλλά έχει απίστευτα κομμάτια, αν εξαιρέσουμε το live και τον δίσκο με τα κυπριακά τραγούδια, έχει καιρό να βγάλει δουλειά του και πραγματικά δεν χολοσκάει καθόλου γι’αυτό. Πέρυσι που τον είδα με μεγάλη παρέα στο Ζυγό ήταν αποθεωτικός και οι 3 μουσικοί που έπαιζαν μαζί του επί σκηνής όλα τα λεφτά (ο ντράμερ έκλεψε την παράσταση στο τέλος - μιλάμε, δεν έχετε ακούσει καλύτερη εκτέλεση του Woderwall, ούτε από τον ίδιο τον Gallagher!!! :lol: )

Και από πότε απορρίπτουμε έναν μουσικό για να μην μας πούνε χαζογκόμενες ή κλαψο****, ε;

Αν και θεωρω την μουσικη του συμπαθητικη πολυ φοβαμαι οτι ειναι μια πορτα διαφυγης για τους ψευτοκουλτουριαρηδες!!

Aνάθεμα αν θυμάμαι τι έχω πει :lol:

Νομίζω εδώ ήταν που τα είπες πολύ σωστά :slight_smile: (27 Ιουλίου…που να θυμάσαι…:p)

Όσο για τον Αλκίνοο… πρωτάκουσα χάρη σε μια γειτόνισσα που είχα ένα καλοκαίρι στο εξοχικό,ήταν ο αγαπημένος της και τον ακούγαμε με τις ώρες…:-s δηλαδή στην αρχή μου φάνηκε συμπαθητική η μουσική του…αλλά καθώς τελείωσαν οι διακοπές δεν ήθελα να τον ξανακούσω ποτέ,ποτέ! :stuck_out_tongue: :lol:

Τελοσπάντων…δε μου αρέσει αρκετά έτσι ώστε να έχω τους δίσκους του αλλά τον ακούω ευχάριστα αν έχουν δίσκους του οι φίλες μου, καθώς και αν τύχει να τον ακούσω στο ραδιόφωνο :slight_smile: .

Με φίλες ήταν που βρέθηκα στη συναυλία του το καλοκαίρι του 2005 στα Χανιά (ναι,εκεί μέσα στην τάφρο :roll:), η συναυλία μόνο ο Αλκίνοος και η κιθάρα του… (χωρίς κανένα από τους αξιόλογους μουσικούς που διάβασα σε προηγούμενα ποστ πως τον πλαισιώνουν) και πραγματικά με συγκίνησε! Βρέθηκα να κλαίω από συγκίνηση σε ένα τραγούδι… ένα αυτό και άλλο ένα… διασκεύασε και ένα κομμάτι από Iron Maiden! (πάντα μόνος του με τη συνοδεία της κιθάρας του). Ήταν πραγματικά πολύ όμορφη βραδιά και είπα ευτυχώς που πήγα παρόλο που δεν είμαι φαν του!

Είναι ένα τραγούδι που έχω ακούσει αρκετές φορές βράδυ στο ραδιόφωνο…

Όπου πατάς να ρίχνεις μάτια μου φως να πατώ
κι όπου κοιτάς να δείχνεις μάτια μου για να κοιτώ
σου στέλνω με τ’αγερι χαιρετισμούς
όταν θα σε χαιδεύει να με ακούς
και να στους τραγουδάνε στον ουρανό οι βραδινές παρέες των αστεριών
να 'ναι γλυκά τα ξένα μάτια μου κι ας μ’αρνηθείς
πάντα σκληρή για σένα μάτια μου να 'ναι η γη
σου στέλνω με τ’αγέρι χαιρετισμούς
όταν θα σε χαιδεύει να με ακούς
και να στους τραγουδάνε στον ουρανό οι βραδινές παρέες των αστεριών

αλλά δε ξέρω αν είναι δικό του ή κάποιου άλλου…:-s :oops:

Ποιο?

Remember tomorrow:!:

ωχ άλλο με ρώτησες άλλο κατάλαβα… από τη νύστα μου…
δε θυμάμαι τώρα…(επίσης από τη νύστα) :oops:

το είπαν freedom και stef…remember tomorrow :slight_smile:

-Ο Αλκίνοος είναι από τους πλέον αγαπημένους μου στην πολύπαθη Ελληνική σκηνή.

-Έχει βγάλει 2 καταπληκτικούς δίσκους “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ” και “ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗ” τους οποίους δύσκολα θα ξεπεράσει. Οι 2 με τον υπέροχο Ζούδιαρη και ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ είναι σαφώς κατώτεροι και κρατάω 3-4 τραγούδια από τον καθένα. (όχι κατά ανάγκη τα πιο γνωστά).

-Δεν είναι της κουλτούρας και του “έντεχνου”. Οι συναυλείες του δεν είναι καθόλου βαρετές για αυτούς που γουστάρουν τα πιο κρυφά τραγούδια του. Κατανοώ πλήρως όμως όλους εσάς που δεν γουστάρετε γιατι είναι τύπος love or hate it…

-Στα αρνητικά του είναι κάποιες χαζομάρες που λέει στα live του, όπως οι ειρωνείες που είπαι τον Ιούνιο στο Λυκαβητό για τους JETHRO TULL, ALICE COOPER που έπαιζαν λίγες μέρες πριν…

-Έχει να βγάλει δίσκο 5 χρόνια, και φέτος ο δίσκος του και αυτός των METALLICA είναι γαα μένα από τους πλέον αναμενόμενους.Πολύ φοβάμε ότι και οι 2 θα είναι κατώτεροι των προσδοκιών μου…

-Το “θα μαι κοντα σου όταν με θες” έχει ίδια εισαγωγή με το HELLS BELLS των AC/DC, ακόμα τραγουδούσε το 'REMEMBER TOMOROW των IRON MAIDEN δείχνοντας τις εφηβικές του καταβολές…

Καμία σχέση… Radiohead-Street spirit(Fade Out)…:wink:

Btw. Κατά την άποψη μου, οι δύο δίσκοι του με το Ζουδιάρη είναι εξίσου καταπληκτικοί με τους 2 που ανέφερες, αλλά διαφέρουν αρκετά στο στυλ… Εντάξει, είναι ίσως 1 μικρό σκαλοπατάκι κατώτεροι. Ο Προσκυνητής ήταν αρκετά σκαλοπάτια πιο κάτω. Όχι κακός, αλλά αρκετά μέτριος. Από το νέο δίσκο (αλήθεια βγάζει δίσκο φέτος?), δεν περιμένω πολλά… Το κομμάτι που έγραψε για τον Άλκη Αλκαίο “Εναέρια Τρένα” στο δίσκο “Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου”, ήταν επίσης μέτριο. Το δίσκο που ανέφερα πιο πάνω πιστεύω πως πρέπει να τον ακούσετε. Οι πανέμορφοι στίχοι του Άλκη Αλκαίου μελοποιούνται από καλλιτέχνες που ο ίδιος επέλεξε. Προσωπικά, ξεχώρισα τα “Το ενυδρείο του έρωτα” από τον Πλιάτσικα και το “Νόστος” του Μαχαιρίτσα. Ευχάριστες εκπλήξεις και από αυτούς τους 2… Βεβαίως τους βοήθησα οι πανέμορφοι στίχοι…
Παραθέτω στίχους:

[COLOR="RoyalBlue"]Το ενυδρείο του Έρωτα [/COLOR]     

Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας
Πρώτη εκτέλεση: Φίλιππος Πλιάτσικας

Νύχτες Σαββάτου με σαξόφωνα ιδρωμένα.
Άνεμος φέρνει τα τραγούδια και τα παίρνει.
Ήσουν δικιά μου μια στιγμή και ύστερα ξένη
Πίστη και άρνηση στα δυο σου μάτια ένα.

Άστεγοι άγγελοι με την βροχή στο αίμα
Φωτιές ανάβουν στις πλαγιές του φεγγαριού
Όσα μου έκρυβες, μου τα πες με ένα ψέμα
Την νύχτα που έτρεμες σαν φλόγα του κεριού

Δεν με πειράζει έτσι είναι το παιχνίδι
Βάλε τη μάσκα σου για ακόμα ένα ταξίδι
Στα δίκτυα του έρωτα όσοι έχουνε πιαστεί
Μόνο στα λάθη τους θα μείνουνε πιστοί

Νύχτες Σαββάτου με ποτά ζαχαρωμένα
Άνεμος φέρνει τις αγάπες και τις παίρνει
Ήσουν ωραία σαν εικόνα δακρυσμένη
Μηδέν και άπειρο στα δυο σου μάτια ένα

Πόσο μικρή απόψε μοιάζει η πολιτεία
Κι εγώ μια θάλασσα γυρεύω να ανοιχτώ
Έλα σαν άνεμος και σαν παλιά αμαρτία
Όποιο και αν είναι το ποτό σου θα το πιω

Δεν με πειράζει έτσι είναι το παιχνίδι…

Sorry, για το off-topic:oops:

Ο δίσκος θα βγει μετά το καλοκαίρι. Μέχρι τώρα έχει πει 3 καινούρια τραγούδια.
-ΑΠΟΨΕ καταπληκτικό, με πολύ αργό τέμπο που τα χώνει στο τέλος.
-Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ πολύ καλό με αρκετές αλαγές στο ρυθμό του
-ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ για τον λούτσο…

Το τραγούδι που έλεγε η LaRocca είναι “ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ” του Νίκου Ζούδιαρη

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ stef!! :smiley:

το τραγουδι αυτο δεν το λεει ο Αλκινοος εκτος και αν το εχει πει σε καποια συναυλια του

δεν ειπε τιποτα για να ειρωνευτει τον alice cooper και τους j.tull απλα ειπε ενα “χαζο” αστειο απο αμηχανια πιο πολυ…

Δεν είπα ότι το λέει ο Αλκίνοος… ρώτησα έμμεσα :slight_smile: .