Προσεχως

Ωπ, τι φάση; Ψιλοαπροσδόκητο:

1 Like

Βασισμένο σε έργο του Στ. Κινγκ

Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο

10 Likes

Μεγάλες προσδοκίες γιαυτό.Συνήθως οι μεταφορές King στην ΤV δεν είναι ότι καλύτερο (πχ Under the Dome), αλλά το cast στη συγκεκριμένη σειρά αφήνει υποσχέσεις.Ειδικά η παρουσία του Brody που δεν παίζει όπου ναναι.Για τους φαν του συγγραφέα, ωραίο είναι και το short story στο οποίο βασίζεται το Chapelwaite.Θα το βρείτε μέσα στην καλύτερη συλλογή διηγημάτων που έχει βγάλει, την Νυχτερινή Βάρδια, και είναι αρχικά σαν δικό του Tribute προς τον Δράκουλα του Stoker, στην διάρκεια του όμως έχει και πιο horror προεκτάσεις αντί για σόλο βαμπιριλικι.

1 Like

Φοβερο

Φαινεται καλο γενικα το Dune, αλλα πολλη μουνταδα και μινιμαλισμος, δεν μου κολλαει καθολου στον κοσμο που παρουσιαζεται στα βιβλια ρε γαμωτο, το fantasy στοιχειο αισθητικα δεν υπαρχει. O καθενας φανταζεται διαφορετικα πραγματα διαβαζοντας ενα βιβλιο σε καποιο βαθμο προφανως, αλλα φαινεται φουλ generic sci-fi στα ματια μου και με στεναχωρει ως φαν. Δεν ξερω πως μπορει να φαινεται σε καποιον που δεν εχει επαφη με τα βιβλια και ακουει για μιξη LotR και GoT, παντως δυστυχως σταμπα προσωπικοτητας για ενα τοσο σημαντικο και ιδιαιτερο κοσμο που να λεει σε αμυητους “παιδια, εδω εχουμε κατι ξεχωριστο, πιστεψτε μας” δεν διακρινω. Θα δειξει

4 Likes

Εχεις ενα δικιο. Φταιει βεβαια κ το οτι ερχεται απο τα 60ς κ τα εξωφυλλα δινανε πολυ εξωτικη αισθηση. Ελπιζω να χει χαρακτηρα οπως το θετεις

1 Like

Ναι, τα εξωφυλλα παιζουν σημαντικο ρολο σιγουρα για να σχηματισεις μια 1η εντυπωση, των παλιων δεκαετιων καθως και της Ανουμπις που εχω πχ μου αρεσουν πολυ (τα παλια, οχι τα νεα) και επαιξαν ρολο στη sci-fantasy αισθητικη που διαμορφωσα στο μυαλο μου. Δεν ξερω ποσο θα αλλαζε η αποψη μου αν εβλεπα πρωτα τα πιο συγχρονα, minimal εξωφυλλα, αλλα αντικειμενικα το Dune μονο μινιμαλισμο δε βγαζει, απο καθε αποψη… Το φαντασυ/πνευματικο στοιχειο ειναι πολυ εντονο για την πιο ψυχρη, hard scifi κατευθυνση που φαινεται να επελεξε ο βιλνεβ εικαστικα, αλλα θα δουμε πως λειτουργει και δενει στην πραξη, περα απο τα τρειλερ. Πολλη μουντιλα ομως ρε παιδι μου, λες και το εκανε ο snyder

2 Likes

Για το αισθητικό κομμάτι, προφανώς και εγώ συμφωνώ και το έχω πει και παλαιότερα, ότι οκ είναι μακριά από εκείνο του βιβλίου -κατά πολύ-
Η όλη κουβέντα γίνεται μια παραπάνω, γιατί αν μη τι άλλο ναι το Dune δεν είναι κάτι τυχαίο και η αισθητική του όπως περιγράφεται στο βιβλίο, όπως την έχουν τιμήσει καλλιτέχνες όπως ο Moebious ή ο Giger, όπως προφανώς και την απέδωσε η εποχή της στις διάφορες εκδόσεις των βιβλίων ήταν overall πολύ ιδιαίτερη και σημαντική επίσης για την ιστορία -δεδομένου ότι ο Αραβικός κόσμος της εποχής, με την πολύ ιδιαίτερη αισθητική και κουλτούρα του, έπαιξε τεράστιο ρόλο σαν έμπνευση, στην διαμόρφωση της ίδιας της ιστορίας του Dune-!

Αλλά, χωρίς και εγώ ξαναλέω να είμαι fan της κατεύθυνσης του Villenueve, θα διαφωνήσω για το generic sci-fi look και την έλλειψη στάμπας προσωπικότητας από τον δημιουργό της ταινίας.
Βάζω παρακάτω χαρακτηριστικές στιγμές από το Arrival ή το BR2049 και το Enemy

(upload://gBrpF3XGvBeOSMMRBcUdJvyAZUs.jpeg)

hqdefault images (1) images (2) images unnamed (1) unnamed
8d39a0f369565cb96c40acc86151568f

και εδώ μερικές από το νέο trailer

Νομίζω είναι φανερό ότι ο Villenueve έχει πολύ συγκεκριμένη αισθητική ταυτότητα η οποία διαφέρει αρκετά από gereric sci-fi σημερινές παραγωγές, την οποία ακολουθεί πιστά και δεν την αλλάζει ιδιαίτερα ανάμεσα στις ταινίες του… μπορεί όχι αυτό που θα ήθελα να δω στο Dune, αλλά μέσες άκρες οκ, δεν με ενοχλεί τόσο… έχω άγχος να δω πως θα αποτυπωθούν πχ τα ψυχεδελικά σημεία, βλέποντας ένα trailer μέχρι τώρα που όπως ειπώθηκε σωστά αγνοεί το ‘‘fantasy’’ κομμάτι του βιβλίου, αλλά θα δείξει, κάποια χαρτιά καλό είναι να τα κρατάνε κρυφά και να διαφημίζουν λίγο πιο safe μια ταινία που ακόμα δεν ξέρουμε αν θα γυριστεί το β’ μέρος της :stuck_out_tongue:

Το μεγαλύτερό και πρωταρχικό μου ‘‘άγχος’’ παραμένει το σεναριακό κομμάτι, μιας και εξακολουθώ να πιστεύω -όντας σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα διαψευστώ επίσης-, ότι το Dune δεν μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη… πιθανότατα ούτε και στην μικρή
Το μόνο που με ενδιαφέρει στην εν λόγω ταινία, είναι τουλάχιστον να έχουν απλοποιήσει όσο χρειάζεται την πολύ βασική ιστορία ώστε αυτή να διατηρεί κάτι από τις θεματικές του βιβλίου, να έχει καλή ροή και να βγει μια αξιοπρεπής επιφανειακή μεταφορά - συνοδευτικό ενός κλασσικού -με όλη την έννοια της λέξης- Έπους επιστημονικής φαντασίας του 20ου αιώνα…

υγ. Ας μην μολύνουμε το εν λόγω έργο με αναφορές στον Σνάηντερ :stuck_out_tongue:
O Villenueve έχει τον Deakins ή τώρα τον Fraser του Rogue One, Foxcatcher, Killing them Softly, Bright Star στη φωτογραφία, ο Σνάηντερ το MS paint, το Adobe Acrobat και πιθανότατα μια εγκεφαλική δυσλειτουργία

υγ2. Αν και δεν παλεύω τον Ζίμμερ γενικά + το soundtrack της ταινίας του Lynch θα είναι για πάντα το soundtrack του δικού μου Dune, η μουσική ήταν ταιριαστή με όσα έδειξαν ως τώρα τουλάχιστον νομίζω

υγ3. Ούτε το BR2049 ήταν εικαστικά αυτό που περίμενα, δεδομένου τί είχα δει στην αρχική ταινία… αλλά με κέρδισε και με έπεισε αυτό που έδειξε και μάλλον είναι ένας από τους λόγους που αν και εδώ δεν είμαι πολύ fan του ότι βλέπω αισθητικά, τον εμπιστεύομαι γενικότερα ότι θα με καλύψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

4 Likes

Συμφωνω, το σχολιο μου πηγαινε σε οτι εχει να κανει με το design σε ενδυμασιες, τεχνολογια, οχηματα κλπ συμφωνα με οτι εχουμε δει ως τωρα, οχι στο σκηνοθετη. Δυστυχως ολα μου φαινονται πολυ τυπικα, αδιαφορα και απλοικα. Η ελλειψη σταμπας προσωπικοτητας δεν πηγαινε στο υφος του Villenueve (φαινεται οτι ειναι δικη του δουλεια, εχει το υφος του ξεκαθαρα) αλλα με την απεικονηση του ιδιαιτερου κοσμου του Dune. Δεν ξερω κατα ποσο φαινεται πραγματικα ξεχωριστος, φρεσκος και appealing για χτισιμο franchise. Τα μεγαλα franchises εχουν αμεσα αναγνωρισμο στυλ (LotR. Harry Potter κλπ), εδω δεν ξερω κατα ποσο ισχυει το ιδιο. Απλα αναγνωριζεις τον σκηνοθετη, οχι τις ιδιαιτεροτητες του κοσμου του Dune, δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος.

χαχα, σαφως αυτο το εγραψα με μια δοση υπερβολης :stuck_out_tongue: Απλα η γκριζιλα της υποθεσης μου χτυπαει ασχημα προσωπικα και δεν μου κολλαει καθολου στον κοσμο του Dune.

Απο τη στιγμη που ανακοινωσαν ταινια, θεωρησα δεδομενο πως το water down θα παει συννεφο αναποφευκτα. Αντικειμενικα, δεν βγαινει. Θα προτιμουσα 1000 φορες tv σειρα με καλους συντελεστες και παραγωγη GoT, το θεωρω μακραν το καταλληλοτερο μεσο για να αποτυπωθει επαρκως ο κοσμος και οι πολλες θεματικες του Επους. Παντως πιστευω οτι θα ειναι καλη προσπαθεια, απλα δεν ξερω αν θα ειναι για μενα. Το Dune ειναι ξεκαθαρα sci-fantasy με αισθητικη αντιστοιχη των Star Wars, απλως αργησε πολυ η μεταφορα και νομιζω πως ακολουθουν μια πιο safe κατευθυνση εικαστικα για να διαφοροποιηθει.

1 Like

accurate af, συμφωνώ 100% -όπως και με όλα, αλλά όλη η ουσία για το αισθητικό κομμάτι είναι η παραπάνω πρόταση

Ουφ, είδωμεν, 22 Οκτώβρη έχει ακόμα δρόμο…
Κάτι σχετικό-άσχετο πάντως, τις προάλλες πήρε ένας φίλος το νέο βιβλίο για το pen n paper του Dune, μπας και το ξεκινήσουμε το χειμώνα.
Εκτός του ότι -κοινή διαπίστωση- ήταν ότι είναι ότι πιο όμορφο έχουμε ξεφυλλίσει σε αρπιτζοβιβλίο ever ίσως, έχει πολύ concept art από την ταινία γιατί εκεί πατάει εικαστικά. Θα κοιτάξω να πάρω μερικές φοτός όταν ξαναπάω από εκεί και να ανεβάσω τίποτα

3 Likes

Ωραίο το Dune. Το έχω αναφέρει και στο πρώτο trailer, το πιο moody ύφος εμένα μου φαίνεται αρκετά on spot. Θα δείξει.

Σε άλλα νέα βγήκε trailer για την animated σειρά Blade Runner για την οποία τόσα ακούγαμε και τίποτα δεν βλέπαμε. Ήμουν περίεργος και για το στυλ του animation αλλά και για την χρονική περίοδο. Τελικά πήραμε ένα generic action κουράδι που για κάποιον ανεξήγητο λόγο κάποιος κόλλησε πάνω του το όνομα Blade Runner.

Απαίσιο trailer, ΑΠΑΙΣΙΟ όμως, τρομακτική απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα. Ούτε από περιέργεια δεν το πλησιάζω.

5 Likes

Εκπληκτικο το τρεηλερακι για το Dune. Τεραστιος παντα οπτικα ο Βιλνεβ. Ελπιζουμε και σε καλη υποθεση. Το μονο που με χαλαει ειναι η μονιμως αχρωμη, αγευστη και αδιαφορη Ζενταγια.

3 Likes

H υποθεση του (των) dune ειναι γαματη ετσι και αλλιως…Η Ζενταγια ενω μου φαινοταν για μπατσες στο spiderman εδω φαινεται αρκετα ταιριαστη…Θα δειξει…

@Lupin και @Death.Eternal

Πάντως, τα βιβλία, σαν εικόνα του πλανήτη, αυτό που μου είχαν μεταφέρει ήταν αυτό που βλέπω παραπάνω. Ίσως όχι με τόση σκόνη, αλλά η γενική εικόνα ήταν αυτή που είχα στο μυαλό μου.
Το τι θα πετύχουν με τις υπολοιπες πλευρές του έργου, δεν το ξέρω, μακάρι να πιάσει το 10%, θα είμαι ικανοποιημένος.
Το ότι βάζουν στο τρέιλερ ξύλο, μπόμπες, φωτιές καιδενξερωκαιγωτιαλλο, ε λίγο αναμενόμενο. Θα δούμε.

1 Like

φτου, λάθος edit :stuck_out_tongue:

Τα κτίρια μου φάνηκαν λίγο τεράστια (μόνο ένα κτήριο του Σκουληκιού θυμάμαι τόσο ψηλό - και ακόμα πιο ψηλό ), εκτός του τοίχους που ήταν όντως τεράστιο. Αλλά μπορεί να θυμάμαι και λάθος. Οι αποστακτικές στολές μου φαίνονται πολύ καλές. Οι κανονικές των Ατρείδων λίγο παραπάνω μαύρες απ ότι θα περίμενα, όντως.

1 Like

Ναι, οπως ειπα και παραπανω σιγουρα ο καθενας φανταζεται διαφορετικα αυτο που διαβαζει. Απλως εγω συμφωνα με τα περισσοτερα illustrations, τις θεματικες και τη γραφη του Herbert, εχω ξεκαθαρα sci-fantasy κοσμο στο μυαλο μου, και καθολου μινιμαλ, απλως φουτουριστικο που παρουσιαζεται στο τρειλερ, σε κανενα τομεα…

Θεωρω πως ειναι παραδοξος ο μινιμαλισμος σε ενα τοσο πλουσιο κοσμο βασικα, και δεν εχει τιποτα πραγματικα φρεσκο και ενδιαφερον για να κεντρισει το ενδιαφερον του μεσου θεατη εκτος απο το πραγματικα εντυπωσιακο και ταιριαστο καστ. Ειμαι βεβαιος οτι κατα κυριο λογο, το καστ (και ο σκηνοθετης) ειναι το βασικο, τεραστιο selling point στο μεσο θεατη που δεν εχει ιδεα για το Dune, και δικαιως, και οχι οτι βλεπει στο τρειλερ, που οκ ειμαι σιγουρα μειοψηφια στο ροκιν, αλλα μου φαινεται generic af δυστυχως. Ο Αρρακις φαινεται τελειως αχρωμος και αγευστος για τα γουστα μου, οπως και οτι παρουσιαζεται στο εικαστικο κομματι δυστυχως. Και συγκριτικα με το αψογο design που ειχε η μεταφορα του lynch σε ρουχισμο, τεχνολογιες κτηρια κλπ (σαφως πιο φαντασυ oriented ολα οπως αρμοζει), το Dune του Βιλνεβ χανει απο τα αποδυτηρια για τα γουστα μου σε επιπεδο δημιουργικοτητας ακομα και με αυτα τα μικρα αλλα μαλλον αντιπροσωπευτικα δειγματα.

Ομως, αφηνοντας το προσωπικο γουστο, τις απαιτησεις που εχω ως φαν προσωπικα, κατανοω παραλληλα πως ζουμε σε αλλη εποχη, με αλλες τασεις και προσεγγισεις να βρισκονται περισσοτερο εντος “μοδας”, τουλαχιστον κινηματογραφικα, καθως στην τιβι, το φαντασυ εχει μεγαλυτερη δυναμη. Ο Βιλνεβ φαινεται να τις ακολουθει, σε εικαστικο επιπεδο, καθως δεν βγαινει καθολου η ιδιαιτεροτητα του πραγματικα φρεσκου, ιδιαιτερου και μοναδικου κοσμου που εχτισε ο Herbert. Ολα φανταζουν λες και διαδραματιζονται σε ενα κοντινο μελλον στη γη, και το θεωρω πραγματικα αταιριαστο και κακο σαν κατευθυνση.

2 Likes

O Aρράκις μου είχε φανεί ακριβώς έτσι, να πω την αλήθεια.
Oι Φρέμεν ίσως να είχαν παραπάνω χρώμα, περιμένω όμως να δω τα λαγούμια τους.

Καταλαβαίνω πάντως πως τα λες, τα παραπάνω.
Ο Lynch ίσως ήταν πιο κοντά σε αυτό που φανταζόμαστε ενδυματολογικά.
Πάντως μόνο και μόνο που υπάρχουν οι Bene Gesserit, το κάνει από μόνο του sci-fantasy.

Δεν μπορώ να πω ότι με εχει απογοητεύσει μέχρι τώρα, ίσως όμως τα φανταζόμουν λίγο διαφορετικά.
Σίγουρα πάντως πρέπει να ξαναδιαβάσω το πρώτο βιβλίο, γιατί πιάνω τον εαυτό μου να έχω ξεχάσει κομμάτια της ιστορίας(έχουν περάσει αρκετά βιβλία από τοτε).

3 Likes