Προσεχως

Εκπληκτικο το τρεηλερακι για το Dune. Τεραστιος παντα οπτικα ο Βιλνεβ. Ελπιζουμε και σε καλη υποθεση. Το μονο που με χαλαει ειναι η μονιμως αχρωμη, αγευστη και αδιαφορη Ζενταγια.

3 Likes

H υποθεση του (των) dune ειναι γαματη ετσι και αλλιως…Η Ζενταγια ενω μου φαινοταν για μπατσες στο spiderman εδω φαινεται αρκετα ταιριαστη…Θα δειξει…

@Lupin και @Death.Eternal

Πάντως, τα βιβλία, σαν εικόνα του πλανήτη, αυτό που μου είχαν μεταφέρει ήταν αυτό που βλέπω παραπάνω. Ίσως όχι με τόση σκόνη, αλλά η γενική εικόνα ήταν αυτή που είχα στο μυαλό μου.
Το τι θα πετύχουν με τις υπολοιπες πλευρές του έργου, δεν το ξέρω, μακάρι να πιάσει το 10%, θα είμαι ικανοποιημένος.
Το ότι βάζουν στο τρέιλερ ξύλο, μπόμπες, φωτιές καιδενξερωκαιγωτιαλλο, ε λίγο αναμενόμενο. Θα δούμε.

1 Like

φτου, λάθος edit :stuck_out_tongue:

Τα κτίρια μου φάνηκαν λίγο τεράστια (μόνο ένα κτήριο του Σκουληκιού θυμάμαι τόσο ψηλό - και ακόμα πιο ψηλό ), εκτός του τοίχους που ήταν όντως τεράστιο. Αλλά μπορεί να θυμάμαι και λάθος. Οι αποστακτικές στολές μου φαίνονται πολύ καλές. Οι κανονικές των Ατρείδων λίγο παραπάνω μαύρες απ ότι θα περίμενα, όντως.

1 Like

Ναι, οπως ειπα και παραπανω σιγουρα ο καθενας φανταζεται διαφορετικα αυτο που διαβαζει. Απλως εγω συμφωνα με τα περισσοτερα illustrations, τις θεματικες και τη γραφη του Herbert, εχω ξεκαθαρα sci-fantasy κοσμο στο μυαλο μου, και καθολου μινιμαλ, απλως φουτουριστικο που παρουσιαζεται στο τρειλερ, σε κανενα τομεα…

Θεωρω πως ειναι παραδοξος ο μινιμαλισμος σε ενα τοσο πλουσιο κοσμο βασικα, και δεν εχει τιποτα πραγματικα φρεσκο και ενδιαφερον για να κεντρισει το ενδιαφερον του μεσου θεατη εκτος απο το πραγματικα εντυπωσιακο και ταιριαστο καστ. Ειμαι βεβαιος οτι κατα κυριο λογο, το καστ (και ο σκηνοθετης) ειναι το βασικο, τεραστιο selling point στο μεσο θεατη που δεν εχει ιδεα για το Dune, και δικαιως, και οχι οτι βλεπει στο τρειλερ, που οκ ειμαι σιγουρα μειοψηφια στο ροκιν, αλλα μου φαινεται generic af δυστυχως. Ο Αρρακις φαινεται τελειως αχρωμος και αγευστος για τα γουστα μου, οπως και οτι παρουσιαζεται στο εικαστικο κομματι δυστυχως. Και συγκριτικα με το αψογο design που ειχε η μεταφορα του lynch σε ρουχισμο, τεχνολογιες κτηρια κλπ (σαφως πιο φαντασυ oriented ολα οπως αρμοζει), το Dune του Βιλνεβ χανει απο τα αποδυτηρια για τα γουστα μου σε επιπεδο δημιουργικοτητας ακομα και με αυτα τα μικρα αλλα μαλλον αντιπροσωπευτικα δειγματα.

Ομως, αφηνοντας το προσωπικο γουστο, τις απαιτησεις που εχω ως φαν προσωπικα, κατανοω παραλληλα πως ζουμε σε αλλη εποχη, με αλλες τασεις και προσεγγισεις να βρισκονται περισσοτερο εντος “μοδας”, τουλαχιστον κινηματογραφικα, καθως στην τιβι, το φαντασυ εχει μεγαλυτερη δυναμη. Ο Βιλνεβ φαινεται να τις ακολουθει, σε εικαστικο επιπεδο, καθως δεν βγαινει καθολου η ιδιαιτεροτητα του πραγματικα φρεσκου, ιδιαιτερου και μοναδικου κοσμου που εχτισε ο Herbert. Ολα φανταζουν λες και διαδραματιζονται σε ενα κοντινο μελλον στη γη, και το θεωρω πραγματικα αταιριαστο και κακο σαν κατευθυνση.

2 Likes

O Aρράκις μου είχε φανεί ακριβώς έτσι, να πω την αλήθεια.
Oι Φρέμεν ίσως να είχαν παραπάνω χρώμα, περιμένω όμως να δω τα λαγούμια τους.

Καταλαβαίνω πάντως πως τα λες, τα παραπάνω.
Ο Lynch ίσως ήταν πιο κοντά σε αυτό που φανταζόμαστε ενδυματολογικά.
Πάντως μόνο και μόνο που υπάρχουν οι Bene Gesserit, το κάνει από μόνο του sci-fantasy.

Δεν μπορώ να πω ότι με εχει απογοητεύσει μέχρι τώρα, ίσως όμως τα φανταζόμουν λίγο διαφορετικά.
Σίγουρα πάντως πρέπει να ξαναδιαβάσω το πρώτο βιβλίο, γιατί πιάνω τον εαυτό μου να έχω ξεχάσει κομμάτια της ιστορίας(έχουν περάσει αρκετά βιβλία από τοτε).

3 Likes

Το Dune ειναι sci-fantasy, δεν αμφισβητω πως η νεα μεταφορα δεν θα το βγαζει αυτο σεναριακα καθως ειναι στοιχειο της βασικης πλοκης οπως ειπες.

Αλλα εικαστικα, δεν θα ειναι sci-fantasy, εκει σκαλωνω :stuck_out_tongue:

Δεν ξέρω, ίσως είναι αντιεμπορικό να βάλει ψυχεδέλεια στο trailer ή worst case scenario, να μην έχει τέτοια στοιχεία, οπότε, ναι, εκεί θα είναι απογοήτευση. Προς το παρόν περιμένω την ταινία γιατί αν πιάσει έστω και λίγο από την ατμόσφαιρα, θα είναι καλή.
Πάντως το κάστιν στους 7 βασικούς (Leto, Jessica, Paul, Duncan, Halleck, Harkonnen, Chani ) χαρακτήρες, είναι ενας και ένας, πολύ ταιριαστοί - τουλάχιστον φατσικά.

1 Like

Ναι, θεωρω οπως ειπα και παραπανω πως ειναι και θεμα γενικοτερης τασης που επικρατει πλεον σε τετοια κινηματογραφικα προτζεκτς. Ειναι πιο προσβασιμo και low risk υφος, αλλα επρεπε να υπαρχει εστω ενα star wars feeling, οχι απαραιτητα Jodorowsky παρανοια :stuck_out_tongue:

To καστινγκ ειναι εξαιρετικο, και για μενα ολοι ειναι ακρως ταιριαστοι για τους ρολους τους, νομιζω ολοι επαθαν δικαιως πλακα, ακομα και οσοι δεν εχουν ιδεα για το υλικο δηλωσαν ενδιαφερον αβιαστα.

Ακομα ενα πραγμα που με αγχωνει ειναι οτι σε σημεια δεν μπορω να διακρινω καθαρα τι γινεται, μου φαινεται πολυ “σκοτεινο”

Θα εχει αρκετο χαμο εκει που θα το κοψει, στα μισα δηλαδη περιπου του βιβλιου, οποτε η δραση ειναι το μονο που δεν με προβληματιζει.

2 Likes

Εντωμεταξύ, αν θυμάμαι καλά, το “ζουμί” της υπόθεσης βρίσκεται στο 2ο μισό του βιβλίου, οπότε μου φαίνεται τζάμπα ανησυχούμε - το 2ο δεν θα γυριστεί ποτέ και θα έχουμε τα κεφάλια μας ήσυχα :rofl:

2 Likes

Είδα ξανά μετά από 15+ χρόνια το mini series του 2000 των 3ων επεισοδίων αυτές τις μέρες
ΟΚ τα κακά εφέ και η φτήνια της παραγωγής το καταδικάζουν αυτομάτως, όπως και οι κακές ερμηνείες στη πλειοψηφία τους ή η κακή σκηνοθεσία
Αλλά νομίζω καταφέρνει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό να συμπιέσει την ιστορία σε τρία 1,5άωρα επεισόδια, όπως και να ακουμπήσει τις περισσότερες θεματικές. Αφήνει πράγματα έξω, είναι ανεπαρκές σαν σύνολο γιατί δεν εμβαθύνει στο γενικότερο lore του κόσμου όπως έχει διαμορφωθεί 20.000 χρόνια μετά, αλλά γενικές γραμμές στέκεται αξιοπρεπώς ως μια περίληψη του βιβλίου και των βασικών του θεματικών.

Το εικαστικό του όμως κομμάτι, ασχέτως της φτήνιας και προχειρότητας που βγάζει, είναι αρκετά πιο κοντά σε αυτό του βιβλίου και των περιγραφών του Herbert

όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο, ας του ρίξει μια ματιά αν θέλει σαν συνοδευτικό

1 Like

Βασικά παίζει να σπάσει ταμεία αφού έχει υπέροχο τρεηλερ, Καλή φήμη, πιστεύω θα έχει και καλές κριτικές, και ο κόσμος θα θέλει απεγνωσμένα να πάει σινεμά. Μακάρι δηλαδή, και να γυρίσουν κι άλλο.

Εγώ γουστάρω τρελά το μινιμαλ, και εφόσον είναι μεταφορά από βιβλίο δεν υπάρχει κανένα πρέπει στην απόδοση. Ίσα ίσα που αν υπάρχει πολλή γκρίνια όταν βγει η ταινία από “δενητανοπωςστοβιβλιο”-ακηδες, ακόμα καλύτερα.

συμφωνω, ηθελα να αναφερω και το miniseries επειδη θεωρω πως στο εικαστικο κομματι, ακομα και με τους περιορισμους στο budget, τα καταφερε καλα.

…Γιατι?

1 Like

Πρέπει δεν υπάρχει, απλά όταν έχεις διαβάσει τα βιβλία, ξέρεις τι να περιμένεις και που περιμένεις να εστιάσει. Ε αν εστιάσει αλλού, ξενερώνεις, γιατί θα είναι κατι-σαν-Dune. Aν βγεί καλό χωρίς αυτά τα στοιχεία, έχει καλώς, θα είναι μια καλή ταινία, αλλά δεν θα είναι καλή μεταφορά. We can live with that, eitherways, γιατί έχουμε τα βιβλία για αυτές τις περιπτώσεις. Απλά αν πιάνει και στοιχεία που μέχρι στιγμής δεν φαίνονται, η ταινία θα απογειωθεί.

edit: ή για να το θέσω αλλιώς. Η ιστορία ΓΑΜΑΕΙ. Ο κόσμος που έχει χτιστεί, είναι υπέροχος. Όσο πιο κοντά πάει σε αυτό, τόσο πιο καλό θα είναι για εμάς (είτε έχει διαβάσει το βιβλίο κάποιος, είτε οχι) που το βλέπουμε.
Αν αποφύγει τα δύσκολα σημεία, μπορεί να είναι καλή ταινία (όπως είπα και παραπάνω), αλλά δεν θα είναι καλή μεταφορά. Και κάπου εκεί συνεχίζουν οι ζωές μας.

2 Likes

Βασικά εξ’ ορισμού το παραπάνω προδιαθέτει ότι εφόσον πατάει κάπου κάτι για να μεταφερθεί σε άλλο μέσο, θεωρητικά ‘‘πρέπει’’ να αντλεί από αυτό έμπνευση γενικότερα σε κάθε του τομέα. Υποχρεωμένο δεν είναι να αντλήσει από παντού αλλά θεωρητικά πάντα, αυτό προδιαθέτει σε πρώτη φάση…
Μπορεί να είναι περίπτωση The Shining που είναι άσχετη με το βιβλίο και κακή μεταφορά αλλά τρομερή ταινία, μπορεί να είναι και Silence of the Lamps, καρμπόν το βιβλίο και ταινιάρα κοκ… οπότε είναι απολύτως λογικό σε πρώτη ανάγνωση να γίνει contrast με το source material.

ποιος ενήλικας την βρίσκει αντλώντας ευχαρίστηση από την ‘‘γκρίνια’’ και ξενέρωμα τρίτων αναφορικά με… το οτιδήποτε?

1 Like

Μου άρεσε. Μοιάζει με proper sequel.

5 Likes

Ωραίο φαίνεται…το προηγούμενο το άντεξα μόνο 15 λεπτά…

check this shit…

https://www.youtube.com/watch?v=pbW5ns_pIZo

3 Likes

Μπράβο ρε συ, ήθελα να το ποστάρω και εγώ και το ξέχασα, μπας και ψηθεί και κανείς άλλος να το τσεκάρει αν του αρέσει η φάση, γιατί ο Tippett είναι θεός και πολλοί δεν τον ξέρουν αν όνομα αλλά τα έργα του τα ξέρουν μια χαρά :stuck_out_tongue:

Visual Effects supervisor και motion capture expert, με έργα όπως τα παρακάτω ενδεικτικά -αντιγράφοντας και τον ρόλο του στο κάθε ένα από το wiki:

Star Wars Episode IV: A New Hope (stop-motion animation 1977)
Piranha (creature designer, creature animator and model construction, uncredited, 1978)
The Empire Strikes Back (go motion animation 1980)
Return of the Jedi (makeup designer, 1983)
Indiana Jones and the Temple of Doom (effects creative consultant, 1984)
RoboCop (ED-209 go motion shots, 1987)
Willow (two-headed dragon go motion sequence, 1988)
Honey, I Shrunk the Kids (creature designs, 1989)
RoboCop 2 (RoboCop 2 go motion sequences, 1990)
Jurassic Park (Dinosaur supervisor, 1993)
Dragonheart (dragon designs, 1996)
Starship Troopers (creature visual effects, 1997)

και αφισέτο

3 Likes