ποσο γαματη ηταν η πρωτη ταιινια
Απολαυστική η πρώτη κι ελπίζω στα καλύτερα κι εδώ. Νομίζω με τον ίδιο σκηνοθέτη
ναι ιδιος ο σκηνοθετης
Dune…
μεγαλες λατρειες και ο Διονυσης και ο Τιμόθεος
Εμενα με απογοητευσαν οι εικονες. Ελπιζω να ναι τιποτα πρωτογυρισματα. Unoriginal. Ελπιζω να προστεθει πραμα. Σαν να μην εχει οραμα. Βλ. πχ Jodorowsky
Ούτε εμένα με τράβηξαν πολύ οι εικόνες συν οτί με εκνευρίζει η φάτσα του Σαλαμέ (δυστυχώς είναι πετυχημένο κάστινγκ όμως, πρέπει να το ομολογήσω αυτό). Νωρίς είναι ακόμα πάντως, έχω πίστη στον Βιλνέβ.
Κ γω στον Βιλνεβ ελπιζω
Γιοντοροφσκυ δυστυχως δεν θα δουμε ουτε απο καποιον αλλον στο υφος του, κατι δηλαδη που να φερνει εστω κ λιγο στην δημιουργικη τρελα που ηθελε να δωσει στο project… αλλη εποχη δυστυχως, αλλο κοινο κ αλλη η βιομηχανια
οι πρωτες φωτογραφιες παντως ειναι καρμπον armors και προσωπα συμφωνα με τις περιγραφες του βιβλιου… δεδομενου οτι μιλαμε και για τις κλασσικες πρωτες αρετρουσαριστες φοτος απο γυρισματα και οχι promotional footage ή stills απο ταινια, για εμενα ειναι 100% πιστα στο βιβλιο και can’t wait για κατι πιο ουσιαστικο κ μεγαλο
Δεν το περιμένατε πιο… κίτρινο όμως; Δεν ξέρω, όλη αυτή η ερημίλα του βιβλίου πάντα μου έβγαζε ότι το τοπίο είναι κιτρινωπό, ερήμου!
Καλα δν διαδραματιζεται ολο το βιβλιο στον Αρρακις
καλα δειγματα, αλλα μου φαινεται λιγο minimal η αισθητικη προσεγγιση, ελπιζω να μην ισχυει και να υπαρχει το ‘‘φανταχτερο’’ και το πομπωδες στοιχειο για να αναδειχτει καταλληλα η επικοτητα και το μεγαλειο του Dune.
βεβαια οκ απο λιγες φωτογραφιες δεν βγαζεις συμπερασματα προφανως, αλλα ναι εχω πιστη στον βιλνεβ.
Ρε σεις να ρωτησω κατι ψιλοασχετο; Τελικα ειναι Γιοντοροροφσκι, Χοδοροφσκι ή Τζοντοροφσκι;
Εξαρτάται ποιος θα το πει, ένας αγγλόφωνος θα το διαβάσει Γιοντό, ένας ισπανόφωνος, ΧΟΔΟ, όπως και χούδας πρίστ. Αλλά πολύ μπροστά.
Χμ ναι, αρα μαλλον το χοδο ειναι πιο σωστο
Καλα δεν εχω πειστει ποτε οτι ο Jodorowsky σωνει και καλα θα εβγαζε υπερ-αριστουργημα με το Dune. Ο ιδιος το πιστευε παρα πολυ για τον εαυτο του αλλα η αληθεια ηταν οτι υπηρξε κ ενα εκκεντρικα χαοτικο μυαλο. Το βαρος του project μπορει και να κατεληγε και σε φιασκο. Δυστυχως δεν θα το μαθουμε ποτε αλλα και παλι ειναι οτι πιο φιλοδοξο …δεν γυριστηκε ποτε. Εδω και ο Lynch για ποικιλους λογους δεν τα καταφερε καλα.
Γιοντοροφσκι να πω την αληθεια, στο εικαστικο του θεματος και στη παραγωγη/καστινγκ με ιντριγκαρε πιο πολυ + στο πως θα απεδιδε τις μαστουροσκηνες με τα τριπαρισματα… σαν higher concept ναι δεν ξερω ουτε εγω αν ηταν ο καταλληλος για τον πυρηνα της ιστοριας του Dune
Btw τοχω ξαναπει ε εμενα μαρεσει κ το Dune του Lynch παρα τα προφανεστατα λαθη κ αδυναμιες του… ειναι μια μεγαλη cult απολαυση μου. Θα ειναι πολυ δυσκολο να μην μουρμουριζω την μουσικη του οταν θα δω το καινουριο
Πάει για 2 ταινίες το Dune
Και τριλογια μακαρι να εκαναν αν γινοταν. Ανυπομονω για το συγκεκριμενο, και μιας και δεν ημουν ποτε φαν των βιβλιων ή της παλιας μεταφορας, θα το δω χωρις συγκεκριμενες απαιτησεις, προσδοκιες, πιθανα dealbreakers κτλ. Οπτικα φαινεται φανταστικο, και εμπιστευομαι Βιλνεβ.
Ακριβώς το ίδιο, μερικές φορές είναι καλύτερα να βρίσκεσαι σε άγνοια. Αποφεύγεις συγκρίσεις κι όλα τα σχετικά και επικεντρώνεσαι 100% σε αυτό που βλέπεις και όχι σε αυτό που θα ήθελες να δεις