Προσωπικά είμαι άρρωστος με το Dune, το λατρεύω. Αλλά γέρασα για να έχω τεράστιες προσδοκίες, ειδικά όταν όλες οι προηγούμενες απόπειρες (Lynch και κάτι mini series που εχω δει) ήταν όλες άθλιες. Ωραίες οι φωτό, ξυπνάνε το σκουλήκι της ερήμου μέσα μου αλλά cool. Σωστές και οι φάτσες πλην του του συμπαθέστατου Mamoa: ο Duncan Idaho περιγράφεται σαν αρκετά πιο εκλεπτυσμένος αλλά, οκ, κατανοητή επιλογή.
Εμείς που θεωρούμε καλτ κλάσικ το Dune του Lynch να μαζευτούμε να γεμίσουμε κανά ταξί μόλις τελειώσει η καραντίνα.
Παίζει πολύ σοβαρά να χρησιμοποίησα α’ πληθυντικό για την πάρτη μου και μόνο
Count us 2
Ξέρεις τι κόλλημα έχω με τον Lynch. Εε, αυτό το πράμα δεν αντέχεται.
Ειλικρινά πιστεύω ότι έκανε την ταινία επίτηδες τόσο χάλια, μάλλον του έπρηζαν τα συκωτια να γινει mainstream κι αποφάσισε να τους δείξει πόσο πολύ δεν θέλει…
Αυτο πλην του χαβαλε, εμπεριεχει μια μεγαλη πρεζα αληθειας, οτι ο Λυντς γιολαρε γτ δεν ηταν θερμος με το προτζεκτ κ επειδη… ειναι ο Λυντς, gives 0 fucks γενικοτερα
Ωω, μα το πιστεύω στ αληθεια, τον εχω για τόσο θεό!
Ξεκάθαρα φάνηκε πως δεν γούσταρε να ασχοληθεί έτσι όπως του το δώσανε.
Δεν αναιρεί πάντως το γεγονός πως είναι αρκούντως ψυχεδελικό!
Δηλαδή από ένα σημείο και μετά έχει τόσα στραβά η ταινία που γίνεται guilty pleasure.
και γω γουσταρω την εκδοχη του lynch, αν αναλογιστει κανεις πως εχει δηλωσει οτι δεν του αρεσει το sci-fi γενικα και οτι το dune δε βγαινει σε 2ωρο παλι καλη βγηκε νομιζω
Μαλάκα, τόσα στραβά με ένα από τα μεγαλύτερα budget ολων των εποχων τότε…
Ναι μεν, αλλά κατάφερε και επιβλήθηκε. Δεν ξέρω, μου βγάζει μια διεστραμμένη ταυτότητα η ταινία. Ή απλά, οπαδός.
Για πιο ον τόπικ, οι φωτό είναι υποσχόμενες.
ή μπορει απλως να εκανε μια κακη ταινια, συμβαινει και στους καλυτερους
Δεν υπαρχει ουτε ενας καλλιτεχνης στον κοσμο που να μην εχει περασει την φαση οπου ενα οραμα του δεν του βγηκε. Ουτε ο Lynch.
Αποδειξη το Inland Empire, το οποιο απλα για κανεναν λογο.
Εγώ λατρεύω το Inland Empire!
Συμφωνώ αρκετά σε αυτό που λες - ίσως να υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά δεν μου έρχεται καμία πρόχειρα - και αντιλαμβάνομαι σαν την μετριότερη στιγμή του το Wild At Heart. Οχι οτι ειναι κακό δηλαδή, αλλά ενα βημα πριν ανακαλύψει τον εαυτό του.
Ναι τεσπα, κανενας δεν μπαινει σε βαθρο στην τεχνη.
Ολοι εχουν το St. Anger τους
Βεβαια, τοσο κακό όσο το St Anger μόνο οι Metallica!
Μπορω να σκεφτω πολυ χειροτερα αλλα οκ δεν ειναι small penis contest η κουβεντα
Ο Lou Reed είναι ένας δυνατός υποψήφιος.
EDIT: όχι με το Lulu ρε, έχει δική του σαπίλα πολύ χειρότερη
Πεστα ρε συ! Απτις καλυτερες του ανετα
Inland πολυ δυσκολη ταινια, την εκτιμησα πολυ αργοτερα αλλα την θεωρω κ γω την πιο δυστροπη του… προφανως οχι κακη, ουτε καν απλα καλη, ειναι 110% Λυντς αλλα σιγουρα οι πολλοι πειραματισμοι (ψηφιακη καμερα κτλ) το υπερβολικο obscure της φασης, το πολυ loose σεναριο κτλ κτλ κανουν μαλλον περισσοτερο appeal στους πολυ hardcore fans του…
Offtopic αλλα wild at heart η αγαπημενη μου για παντα, ομως εγω εχω μεχρι και σε βινυλιο τους solo δισκους του + 35 διαφορετικες εκδοσεις των soundtrack του Twin Peaks και οτι βιβλιο εχει βγαλει, don’t mind the fanboy…
Ontopic παλι, φοβαμαι στο Dune λιγο το οτι δεν εχει γυρισει β’ μερος και περιμενουν την πορεια του πρωτου για να παρει πρασινο φως.
Ο Βιλνεβ δεν ειναι εμπορικος ιδιαιτερα και το context του βιβλιου σε συνδιασμο με το υφος του ισως να συνεχισει την παραδοση… δε θελω να διανοηθω καν οτι ισως δεν δουμε συνεχεια, εφοσον βεβαια βγει καλη η πρωτη ταινια…
γενικα ειναι που ειναι απο μονο του δυσκολο υλικο για adaptation, εχει και πολλα πραγματα να διαχειριστει με προσοχη, να ειναι σκεπτομενο blockbuster πχ, και το ισως προβληματικοτερο για μενα ειναι να αποφυγει οσο γινεται τη συγκριση, οπτικα τουλαχιστον, με το star wars.
καλως η κακως, το sw εχει αρκετα δανεια που γινονται αμεσα αντιληπτα διαβαζοντας dune, και το δευτερο αυτοματα δεν μπορει να χρησιμοποιησει ορισμενες σκηνες η εστω την οριτζιναλ απεικονιση που υπαρχει στο βιβλιο (ειχα παθει ενα ψιλοσοκ διαβαζοντας οταν ο Πολ αναλογιζοταν το δυσοιωνο μελλον του στον οικο των Ατρειδων κοιταζοντας τους 2 ηλιους) κατι μου λεει οτι η μουνταδα των φωτογραφιων που βγηκαν ειναι εσκεμμενη για να διαφοροποιηθει οσο γινεται απο tatooine, jakku (LOL) κλπ. Ισως οφειλεται εκει και η σχετικα minimal επεικονιση οσων εχουμε δει απο τα δειγματα.
περα απο το οπτικο κομματι ευτυχως ειναι τοσο πλουσιο σε εικονες και θεματικες που μπορει ευκολα να μεινει σε ευρυ κοινο και να κανει τη διαφορα με καταλληλη διαχειρηση, αλλα σε καποια ‘‘εγκεφαλικα’’ θεματα θα μπει αναποφευκτα νερο στο κρασι για να ειναι λιγο προσβασιμο και να υπαρξει συνεχεια, αυτο ειναι δεδομενο.
Σορρυ αλλα οταν ο τυπος εχει βγαλει μια ψευδο-τριλογια απο τρια ακατεβατα δεκαρια με τα Blue Velvet, Lost Highway και Mulholland Drive εγω δεν δεχομαι ως καλη ταινια το Inland Empire.
Νομιζω πραγματικα πως ειχε χασει μερος του μυαλου του οταν την εφτιαχνε, δεν εξηγειται αλλιως.