Οχι Hugo Weaving, οχι Fishburne … ναχαμεναλεγαμε.
Στα του τραιλερ, συμφωνω στο nostalgia που λετε, πολλες απο τις iconic σκηνες ειναι απλα ξαναγυρισμενες… δλδ ελεος. Carrie-Anne Moss και Keannu φαινονται γαματοι παντως.
ντιπ αδιάφορο
καλα δεν πιστεύω οτι υπάρχει κάποιος που περιμένει κατι το groundbreaking… απλα ελπίζουμε στο να εχει μια αξιοπρεπή παρουσία σε αυτά τα μίζερα μπλοκμπαστερικα χρονια…
Περιμενα καλυτερο τρειλερ παντως, οχι οτι δεν εχει καλες στιγμες αλλα για franchise τετοιας φημης και μεγεθους δεν ξερω. Ηταν και καπως παραφορτωμενο νομιζω αλλα ψιλοαχταρμας. Δεν ειναι οτι περιμενεις κατι groundbreaking ειδικα με το track-record των Wachowskis, αλλα δεν ειχε και καμια πραγματικα εντυπωσιακη σκηνη οπως θα επρεπε. Και τοχω και στο mute οποτε τσεκαρω γιατι το κομματι δεν μου κολλαει καθολου. Δεν χανω και τιποτα απο διαλογους Ουσιαστικα, μου ανοιξε περισσοτερο την ορεξη για το 4ο John Wick
νομίζω δυστυχώς πως αν βγάλουμε έξω τις comic book movies, ταινίες σαν αυτό που φαίνεται να είναι και το νέο Matrix από το trailer, είναι κατά το ήμισυ υπαίτιες για τα μίζερα αυτά μπλοκμπαστερικά χρόνια: soft reboots-sequels-prequels που βασίζονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην νοσταλγία για τους 30+ και σε β’ βαθμό να κερδίσουν νεότερα κοινά, σαν τα Jurassic World (pick one ), Terminator (pick one ),Alien universe με τις παπαριές του Scott, Independence Day, Star Wars - TFA/ROTS, Star Trek, Jason Bourne, και πολλά ακόμα, αφήνοντας εκτός πλάνων διάθεση χρήματα και έμπνευση για κάτι καινούριο και φρέσκο…
Μακάρι προφανώς το νέο Matrix να πατήσει στις λίγες εξαιρέσεις τύπου Fury Road (παίζω και Cyberpunk αυτό το καιρό pnp rpg και οτιδήποτε γυροφέρνει τον χώρο με τριγκάρει φουλ) αλλά προσωπικά λίγα πράματα περιμένω (εώς και τίποτα)
Δεν διαφωνώ καθόλου πανω σε αυτο… Αλλα εδω μου έχουν πατήσει τον κάλο οπότε απλά ελπίζω να μην ειναι παπάρια αλλα sense8 love story Neo-Trinity…θα ειμαι ευχαριστημένος με μια χαλαρή περιπέτεια στα πλαίσια 2-3(που προσωπικά μου αρέσουν πολυ)… Γιατί δεν πιστεύω να περιμένει κάποιος ταινια τύπου 1…
Πολυ ωραίο το τρεηλερακι έδειξε όσα έπρεπε ώστε να μην καταλάβεις την πλοκή της ταινίας από αυτό. Μακάρι να έπαιζαν και Weaving και Fishburne, αλλά θα το δούμε κι έτσι και λογικά θα περάσουμε καλά. Wachofski έχουν και την υπερταινιαρα που λέγεται Cloud Atlas και το άψογο V, δεν έχουν μόνο τα Matrix. Εντύπωση μου κάνει που στο συγκεκριμένο είναι μόνο η Lana αλλά τι να γίνει.
Όσο περισσότερο κράξιμο φάει το Matrix 4 από “σινεφίλ” που 20 χρόνια μετά δεν έχουν καταλάβει ακόμα το 2 και το 3, τόσο καλύτερα.
Υποστηρίζω και εγω όπως και πολλοί εδώ και στο ίντερνετ ότι πρόκειται για ελαφρύ remake του πρώτου σε φάση force awakens. Απογοητεύτηκα λίγο αλλά μετά θυμήθηκα ότι είναι καθαρή περίπτωση αρμεγματος ενός franchise οπότε θα χαλαρώσω και θα την απολαύσω fun to watch φαίνεται. Ετοιμαστείτε για γκρίνια από σνομπ σινεφίλ επειδή λείπει το πράσινο και είναι πολύχρωμη η ταινία κλπ κλπ.
Υγ μια παράκληση καλό το white rabbit αλλά θέλω σάουντρακ prodigy, NIN και Marilyn Manson. Αυτήν την χάρη μόνο…
Ολα αυτα απο δυομιση λεπτα τρεηλερ? Το θεωρω στατιστικα απιθανο να μην εχει καποιο plot twist η υποθεση και απλα να ξαναμπαινει στο Ματριξ ο Neo και να γαμαει τις μηχανες, διχως καποιο βαθος. Πως γινεται να πιστευετε οτι θα δουμε κατι τετοιο?
Θεωρώ λίγο απίθανο να φτιάξανε Matrix 4 μόνο για το άρμεγμα. Νομίζω ότι η ταινία θα έχει πράγματα να πει, ειδικά με όσα έχουν γίνει στον κόσμο την τελευταία εικοσαετία.
Μετράω τις μέρες και οι καλλιτεχνικές αναλύσεις δεν θα σταθούν εμπόδιο στον οπαδισμό μου - ψιτ, μιλάμε για την ταινία που άλλαξε πολλά πράγματα στον τρόπο σκέψης της γενιάς μου/μας.
Και συμφωνώ με Κουίντομ, πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα το 2ο - που είναι και η πιο “πυκνη” ταινία της σειράς.
Περιμένω κάτι πολύ δυνατό!
Νταξ εγώ προσωπικά αρέσκονται στο να κάνω προβλέψεις και να πέφτω έξω
Αλλά δεν ξέρω μου έδωσε μια τέτοια εντύπωση το τρέιλερ.
Μακάρι να έχει κάτι να πει η ταινία όπως είπε και ο @Aldebaran γιατί Keanu να δέρνει έχουμε χορτάσει με τα John Wick
fixxxed it for you
Ναι λάθος μου εννοούσα είμαστε καλυμμένοι με τα John Wick να τον δούμε και σε κάτι άλλο παράλληλα😂
Matrix… Λάτρεψα 1, 2 και animatrix.
Το 3 θα παραδεχτώ ότι είναι πατάτα.
Στο τρέιλερ με χάλασαν πολλά:
-
Φωτεινότητα/Παλέτα - Ένα από τα χαρακτηρηστικά ήταν ότι όταν βρίσκονταν μέσα στο Matrix τα πάντα έμοιαζαν ψέυτικα/ψυχρά/ψηφιακά, αντίθετα στον έξω κόσμο υπήρχε άλλη παλέτα. Τώρα λες και είναι όλα glossy
-
Μουσική - Από ορχηστρική Don Davis και Juno Reactor τώρα πάμε σε remix Jefferson Airplane (σαν το αισχος το remix Nirvana στην αρχή του Black Widow)
Θα πάω να το δω, αλλά κρατάω μικρό καλάθι. Wachovskis έχουν βγάλει καλές ταινίες αλλά έχουν βγάλει και πατάτες.
Edit and spoiler:
Ξαναβλέποντας το, έχω μια υποψία για το στόρι:
Βρίσκονται σε μια νέα έκδοση του matrix και αυτό που κρατάει τους ανρθώπους παγιδευμένους είναι το internet και ιδιαίτερα τα κινητά.
Για αρχη νομιζω ο’τι εχει βγει απο ματριξ ειναι κανον δηλαδή χρονολογικά παμε:
matrix1 matrix2 / enter the matrix / matrix 3 / matrix online + animatrix και διαφορα comic… Ολα ανεξάρτητα αν εχουν υλοποιηθεί καλα απο θεμα lore γαμανε… για την παλετα ειμαι κομπλε γιατι ειναι μια αλλη εκδοχή του ματριξ για αυτο ειναι πιο αρμονική λογο ειρήνης οπως ηταν η τελευταία σκηνή στο matrix 3… Οποτε σωστη επιλογή που δεν το γυρισαν σε σκοτεινο πράσινο σκηνικο για το fan service…
Επίσης απ οτι φαίνεται ακολουθεί τα γεγονοτα του online που οι άνθρωποι μεσα στο matrix εχουν χωριστεί σε διαφορά fanctions 2 απο αυτα ειναι οι red pills και οι bue pills, και γενικα διαφορά που ουτε τα θυμάμαι αν και εδωσα 2 χρονια απο την ζωη μου στην παπαρια το online. Περπει να κανω κατσ απ με κανα video στο utube που σιγουρα θα βγουν πολλα…
ΑΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ στο online ο μορφεας γινεται roque και τον σκοτώνει ο γκομενος τις μπελουτσι οπότε ισως εξηγήσουν και το δικο του reincarnation με αλλον ηθοποιο.
Μεχρι τοτε μικρο καλαθι μεχρι να μας αποδείξουν οτι δεν ειναι αρπαχτη.
άραγε πόσοι (ειδικά όσοι κράζουν) θα το πρόσεξαν;
Καλα, δεν ειναι και δυσπεπτο sci-fi για σκληροπυρηνικους του ειδους οπως το Solaris του Tarkovsky Δεν το λεω για να μειωσω το Reloaded αυτο, εξακολουθει να μου αρεσει παρα πολυ παρα τα διαφορα ελαττωματα που εχει. Απλως οι Wachowskis απο το 1ο κιολας Matrix εδειξαν οτι αδιαφορουν η οτι δεν κατανοουν την εννοια του subtle, κατι που συνεχισαν και στην υπολοιπη πορεια τους. Ακομα και σε αυτο το τρειλερ ειναι καπως cringey σε αυτο τον τομεα (simulatte κλπ). Σε απλους θεατες, αμυητους στο ειδος δηλαδη, ισως ειναι δυσκολο να παρακολουθησουν τι ακριβως συμβαινει, αλλα δεν ειναι ουτε κατι πρωτοτυπο ουτε κατι ιδιαιτερο ως συλληψη. Απλα ειναι αχρειαστα μπερδεμενο και φορτωμενο για πολλους.
Wachowskis μπορεί να τρέλαναν κόσμο με τις σκηνές δράσης αλλά στα υπόλοιπα δείχνουν τις αδυναμίες τους σκηνοθετικά. Το φινάλε του reloaded όσο και αν μου αρέσουν οι ιδέες του, συνεχίζει να με βγάζει κάπως off ο τρόπος που αποφάσισαν να στα δώσουν όλα αυτά. Η σκηνή του Neo με τον αρχιτέκτονα δείχνει τις σκηνοθετικές αδυναμίες τους. 2 τύποι που κάθονται επί ένα τέταρτο και σου εξηγούν τι συμβαίνει στην πλοκή της ταινίας (το κάνουν και στο πρώτο matrix αλλά εκεί η σκηνή Neo και Μορφέα του βγήκε κάπως καλύτερη).
Είναι κάτι που το έχουμε δει σε πολλές ταινίες τους είδους. Όπου μαζεύεις, συνήθως στο τέλος, τους ηθοποιούς σου σε ένα μέρος για να κάτσουν να σου εξηγήσουν τι παίχτηκε σε όλη την διάρκεια του έργου. Μια άλλη ταινία που το κάνει έτσι άτσαλα είναι το Minority Report με εκείνο το τηλεφώνημα του Cruise στο τέλος (εντελώς αχρείαστη σκηνή, σχεδόν rookie mistake από Spielberg αν και μάλλον την έχωσε για να πιάσει μεγαλύτερο κοινό και να μην βγει κανείς μπερδεμένος από την αίθουσα). Η σε κάπως πιο διακριτικό (σχεδόν) βαθμό, τα αχρείαστα flash backs σε προηγούμενες σκηνές στην αρχή της ταινίας μην τυχόν και μείνει κανείς με απορίες (παράδειγμα το Bladerunner 2049). Και αναφέρομαι μόνο σε ταινίες που πραγματικά μου αρέσουν πολύ, το Bladerunner το λατρεύω, MInority & Reloaded μου αρέσουν πολύ παρά τις όποιες αδυναμίες τους. Υπάρχουν πολύ χειρότερα παραδείγματα φυσικά.
Δεν γίνεται να δείχνεις τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνη στην δύναμη της εικόνας αλλά και στο κοινό σου. Ειδικά σε ταινίες που δείχνουν να θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω σε πολιτικό/κοινωνικό η και φιλοσοφικό επίπεδο.