Π.α.ο.κ

Ενα καταπληκτικο αρθρο του κ. Σάκη Γκίνα στο contra.gr :

“Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν”, τόνισε ο Φερνάντο Σάντος όταν ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή, για τον χαρακτηρισμό “σαρδέλα” που έδωσε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.
Πολύ σωστός ο Πορτογάλος. Όαση… είναι. Είναι ίσως ο πιο ειλικρινής προπονητής που έχει περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διδάσκει ήθος σε ένα ποδόσφαιρο που “κατακλύζεται” από την υποκρισία, την ανοησία και την προπαγάνδα.

“Οι γονείς μου, μου δίδαξαν ότι είναι καλύτερη η αλήθεια από το ψέμα. Δεν υπάρχει προπονητής που να αγαπάει περισσότερο τους παίκτες του από εμένα. Τους θεωρώ σαν παιδιά μου, αλλά και στα ίδια μου τα παιδιά λέω πάντα την αλήθεια”, ήταν η αποστομωτική απάντηση του Σάντος σε όσους έσπευσαν να πουν ότι "τελείωσε» ψυχολογικά τους παίκτες του, με τις δηλώσεις περί… σαρδέλας. Αυτά είναι αστεία… Όποιος το λέει η καρδιά του και τα πόδια του, έχει ποδοσφαιρική προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Απαντάει στον οποιονδήποτε Σάντος μέσα στο γήπεδο…

Εξάλλου, η αλήθεια είναι πιο πάνω και από το Χριστό! Κανένα άτομο ή κοινωνικό σύνολο, εν προκειμένου μία ομάδα, δεν προοδεύει με την προπαγάνδα και το ψέμα. Ο Γκεμπελισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό. Σύμμαχο πρέπει να έχουν την αλήθεια όλες οι ομάδες για να εκπληρώνουν τον κοινωνικό τους ρόλο.

Τι είπε ο Σάντος πριν λίγες μέρες; To αυτονόητο. Αυτό που δεν μπορούν να δουν μόνο όσοι από τυφλό οπαδισμό αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα.

Έσπευσε μάλιστα την περασμένη Παρασκευή να διαχωρίσει και το επίσης αυτονόητο, ότι άλλο πράγμα είναι το αναμφισβήτητο μέγεθος του ονόματος και της λαϊκής υποστήριξης του ΠΑΟΚ και άλλο πράγμα είναι ότι αγωνιστικά έχει εδώ και πολλά χρόνια μία μέτρια ομάδα. Διότι ξέρει, προφανώς, ότι στην Ελλάδα συγχέουν πολλοί ακόμα και τις έννοιες, λόγω χαμηλού δείκτη νοημοσύνης.

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές… ο Σάντος επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ με παίκτες χωρίς ίχνος ποιότητας και ποδοσφαιρικής προσωπικότητας έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των νεαρών Ισπανών του Ηρακλή, Μάρκες και Ααρόν. Θλιβερό θέαμα για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ…

Με… τον Μέσι έμοιαζε ο Μάρκες, λόγω της “ανυπαρξίας” των παικτών του ΠΑΟΚ. Τους έκανε ότι ήθελε ειδικά στο ένας εναντίον ενός. Με τον… Ετό έμοιαζε ο νεαρός σκόρερ της αναμέτρησης Δημήτρης Γιάντσης, δείχνοντας ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο στόπερ ποιότητας, γιατί είναι ολοφάνερο πως ο Κνολ και ο Μελίσσης δεν “κάνουν”.

Τα χαφ του ΠΑΟΚ ήταν σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο. Ο Μπαλάφας και ο Μπαϊάνο… περιφέρονταν ασκόπως μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και στην επίθεση ελάχιστα πράγματα. Ένας μαχητικός αλλά μέτριος ποιοτικά παίκτης είναι ο Σάλμον, πέρασαν τα χρόνια για Γεωργιάδη και Κωνσταντινίδη.

Ακόμα και να κερδίσει ο ΠΑΟΚ κάποια ντέρμπι στην συνέχεια με την δυναμική της Τούμπας θα είναι απλά ένα πυροτέχνημα και το ξέρει αυτό ο Σάντος. Δεν μπορεί να στηριχθεί σε κανέναν από τους παραπάνω παίκτες, για να φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα που θα διεκδικεί πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, ταυτόσημους στόχους με μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Μέχρι και ο Χριστοδουλόπουλος με τον Σνάουτσνερ που έχουν μία ποιότητα παρασύρονται από την γενική μετριότητα.

Αρχίζει λοιπόν ο Πορτογάλος να σκέφτεται από τώρα την νέα σεζόν και ό,τι καλύτερο έρθει στην φετινή περίοδο καλοδεχούμενο θα’ναι. Ακολουθούν μεγάλα ντέρμπι στην Τούμπα και πρέπει να είναι γιορτές του ποδοσφαίρου, ανεξάρτητα από το εάν θα νικήσει ή θα χάσει ο ΠΑΟΚ, γιατί ο πραγματικός φίλαθλος υποστηρίζει μία ομάδα, όχι μόνο στις νίκες, αλλά και στις ήττες.

Αυτα τα πραγματα πρεπει να εχουν για οδηγο τους οι οπαδοι του ΠΑΟΚ, ομαδας που μου ειναι πολυ συμπαθης, αλλα οπως και η δικια μου εχει χτυπηθει απο πολλα κυματα τα τελευταια χρονια και αμα θελει να ανεβει εκει που της αρμοζει θα χρειαστει σκληρη δουλεια και υπομονη απο ολους. Ας γινουν η φιλαθλοι το ζωοφορο “καυσιμο” για την ομαδα και οχι να την τραβαει πισω.
Αυτα.

βαλε μεσα και ολα τα μιντια της θεσσαλονικης και της αθηνας και θα συμφωνησω μαζι σου…Ωρες ωρες υπαρχει απιστευτη χειραγωγηση των φιλαθλων απο αυτα…π.χ. ξερεις ποσες φορες εχω βρει τον εαυτο μου να φανατιζεται απο πρωτοσελιδα εφημεριδων και ολοι μας πιστευω?οι καφροι δεν θα φανατιστουν???

Το θέμα είναι καθαρά νοοτροπίας των παικτών και όχι του προπονητή αν και θα έπρεπε ο Σάντος να μπορεί να τους την αλλάξει. Όταν απ’ ότι λέει και ο Μπαϊάνο τους είπε να μην κάτσουν πίσω αλλά συνεχώς να βγαίνουν ψηλά και δεν το κάνουν τότε δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται… Είναι νομίζω δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Γεωργιάδης δεν έχει τη συνηθισμένη απόδοση για φέτος και χάνουμε με τα χέρια κατεβασμένα.

Κάτι λέει στη sportday για έναν Βερόν (όχι τον γνωστό φυσικά :p)…

Τα μυαλά μας πονάνε!

ποιος ξερει τι παικτης ειναι κι αυτος τωρα…οσο γι’αυτο που λεει ο φιλος απο πανω,φετος ειναι γεγονος πως ο παοκ δεν εχει παικτες με επιθετικες αρετες αντε με 2 το πολυ εξαιρεσεις…(χριστοδουλοπυλος και ιλιεφ που δεν παιζει)…για να δω καθετη μπαλια απο εναν απο τους ηλιαδη,μπαλαφα,μουμιν,μπαιανο θα πρεπει να κανω τρισαγιο στον αγιο-τσαρτα!πως να παιξουν επιθετικα τοτε?

Τυχαιο ειναι οτι χωρις τον Βαγγελη στην 11αδα δεν εχουμε κερδισει? Ο μονος χαφ μας με καθετη πασα, μακραν ο μονος. Ο Χριστοδουλοπουλος πιο πολυ μου κανει για 2ος επιθετικος παρα για χαφ.

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο φιλε λεντ ζεππελιν…

Νομιζω οτι το συγκεκριμενο ειναι τυχαιο.:stuck_out_tongue:
Και αυτο γιατι δεν θεωρω παικτη τον Βαγγελη να παιζει στον ΠΑΟΚ (σε οποιαδηποτε φαση και κατασταση αν ειναι). Ειναι επιπολαιος και κανει πολυ σκληρα μαρκαρισματα. Τωρα αν θεωρειτε οτι το γεγονος τον καθετων πασων εχει να κανει με παικτες και οχι με τακτικη προπονητικη τι να πω.
Ολα ξεκινουν απο τον λαθος τροπο αναπτυξης κοντρα σε καλες αμυνες και κυριως με μεγαλες ομαδες.
Τυχαιο δεν ειναι το γεγονος οτι ο ΠΑΟΚ εχει νικες στα εντος, γιατι εκτος αντιμετωπισε ομαδες πανω απο την μεση της βαθμολογικης καταστασης.

Και η αναπτυξη εξαρταται απο τους παιχτες που διαθετεις. Αν εχεις τον Βαγγελη μεσα παιζεις με καθετες μπαλιες. Αν εχεις τον Λακη, παιζεις απ’τα ακρα. Το μεγαλο προβλημα του ΠΑΟΚ ειναι στο γκολ. Ακομα περισσοτερο απο χαφ, η ομαδα χρειαζεται φορ. Σκιζεται ο Σαλμον, παλευει, τρεχει, κανει ωραιες κινησεις αλλα γκολτζης δεν ειναι.

[SIZE=“5”]ΛΑΕ ΜΟΥ ΥΠΟΚΛΕΙΝΟΜΑΙ…[/SIZE]!!!

• Δεν έχει εισητήρια;;;

• Έχει, στην μαύρη αγορά.

• Ευρωπαικό μάτς;

• Όχι , με βάζελο.

• Κυνηγάτε πρωτάθλημα;

• Όχι

• Πρώτη πεντάδα;

• Όχι

• Παίζει τρομερή μπάλα ο ΠΑΟΚ;

• Όχι , σέρνοντε όλοι.

• Και γιατί πάτε;

• Γιατί είμαστε άρρωστοι.

• Ε;;;

• Είμαστε ΠΑΟΚ, όχι για τα πρωταθλήματα, είμαστε αυτό που δεν μπορεί να γίνεις εσύ ποτέ!!! ΠΑΟΚ στην ψυχή!!! Μόνο για την ιδέα, για το όραμα!!!

Οι νεοι του ΠΑΟΚ κερδισαν 1-0 τον παναθηναικο!Μακαρι να γινει και ετσι με τους μεγαλους

Βαζελοι,η τουμπα θα ναι sold out να ξερετε

σημερα καποιοι πρεπει να πληρωσουν…8) 8) 8) αυτοι που εκμεταλλευτηκαν την ποιο δυσκολη στιγμη της ιστορια μας (και οικονομικα και διοικητικα) και κανοντας συναλλαγη με εναν απατεωνα μας αρπαξαν τον καλυτερο μας(πρωην) παικτη…

και καθε χρονια θα πρεπει να πληρωνουν

ποσο ηρθε ΠΑΟΚ-ολυμπιακος στο μπασκετ???:-k :-k φανταζομαι θα χασαμε ο ολυμπιακος εχει φοβερη ομαδα φετος:) :slight_smile:

Ναι πρέπει να χάσαμε με καμιά 20 πόντους
καλά άσε ο ολυμπιακός,έχει ειδικότητα στη μέθοδο επίθεσης “καλάθι και φάουλ”…μεγάλη ομάδα μιλάμε…

81-80 τον πατησαμε.ανυπαρκτος για ακομη μια φορα ο ολυμπιακος,μονο ο τζακσον τον κραταγε στο παιχνδι με γυρω στους 30 ποντους.Απο μας μεγαλο παιχνιδι ο κουβελας με 20 ποντους…παμε μωρη κουβελα τρελα…

Αλλη μια πικρα για τον Παοκ… Πραγματικα ειδα τον Παοκ σημερα και τον λυπηθηκα παιδια, αυτος ο φερναντεζ
κανει μια απο τις χειροτερες χρονιες του(τον μιχοπουλο ειχε για προπονητη τερματοφυλακων??), αστειο γκολ εφαγε. Και παλι καλα που εχασε με 1-0 γιατι ο ΠΑΟ εκανε οτι ηθελε στο γηπεδο.

Νομιζω οτι ο Σαντος θα γινει χειροτερος και απο τον παρασχο ετσι οπως παει το πραγμα, οκ κυριε σαντος δεν εχεις υλικο, δεν εχεις παικτες κλπ αλλα περιμενει ο κοσμος μια βελτιωση, κατι ρε παιδι μου να δει κι απο εσενα.

Πλεον οχι, οσο τον ειχε ηταν σταθεροτατος.

O Σάντος με καλούς παίκτες έχει δείξει την αξία του.(βλ. Πόρτο) Με κακούς και στην καλύτερη περίπτωση μέτριους παίκτες με κάνει να πιστεύω πως δε μπορεί να να βγάλει τις ιδέες του στο γήπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνει. Χρειαζόμαστε πολύ μεγάλη βελτίωση όχι για να ανακάμψουμε φέτος αλλά για του χρόνου που θα έχει και τη προετοιμασία δική του. Δε γίνεται να είμαστε 8οι, να έρχεται στο γήπεδο 29.000 κόσμος και να μην μπορούν να παίξουν έστω για να μη λέμε πως ακόμα μία φορά πήγαμε στο γήπεδο απλά για να χάσουμε…

Sold out με τον Παπαναστασιακό!

Δε βαριεσαι,ο ζαγορακης τους ειπε οτι μεχρι το καλοκαιρι κρινονται οι παικτες.Δε πα να βγουν και 10τοι,θα παρουνε μπολικοι “παιχτουρες” δρομο το καλοκαιρι,και θα ρθουν παικτες με προοπτικη.Επισης ο σαντος θα αφομοιωσει τοσο σε υλικο,οσο και σε σχημα την ομαδα οπως αυτος πιστευει,και μη ξεχναμε,μας εταξε πρωταθλημα σε 3 χρονια!

Θυμάμαι που το έβλεπα ζωντανά και πανηγύριζα όταν το κάρφωσε: