:? Δηλαδή τώρα μπορείς?!
Δε κάνω πλάκα. Αν τρώω και ΔΕΝ διαβάζω κάτι παράλληλα ή ΔΕΝ βλέπω κάτι σε οθόνη (υπολογιστή κατά προτίμηση) υπάρχει πρόβλημα.
Εεε. Ναι. Στο θέμα μας. Έχω κάνει ένα σωρό ποστ εδώ μέσα, ας ξεφύγω και μια φορά.
:? Δηλαδή τώρα μπορείς?!
Δε κάνω πλάκα. Αν τρώω και ΔΕΝ διαβάζω κάτι παράλληλα ή ΔΕΝ βλέπω κάτι σε οθόνη (υπολογιστή κατά προτίμηση) υπάρχει πρόβλημα.
Εεε. Ναι. Στο θέμα μας. Έχω κάνει ένα σωρό ποστ εδώ μέσα, ας ξεφύγω και μια φορά.
Σορρυ για το οφφτοπκ, αλλα το παραπανω ειναι ΜΕΓΑΛΟ μου προβλημα
Σε φαση οποτε παω να διαβασω κατι (κομιξ κυριως) ή να δω κατι στο πισι, πρεπει ΠΑΝΤΑ να τρωω κατι, not healthy.
Είναι η επέκταση αυτού που κάνουν κάποιοι και διαβάζουν στην τουαλέτα… Κάποια πράγματα τελικά τα απολαμβάνεις ειδικα όταν τα συνοδεύεις με κάτι άλλο…
Παραγκωνίστηκε ο φτωχός κ μόνος καουμπόη… ΟΥΣΤ ξενέρωτοι Asterix lovers! [-X
Τζιμ… Τζιιιιιιιιμ. Εκτίθεσαι.
Αστεριξ φυσικα
οχι, δεν μπορω:-s
αλλα dx αν τρωω μαζι με καποιον την παλευω μια χαρα
μικρη δεν υπηρχε περιπτωση να βαλω ουτε μπουκια στο στομα μου αν δεν ειχα και τον καουμποι μου :roll:
@mr_whatsisname υπαρχει λυση
[SPOILER][/SPOILER]
πως θυμάμαι οτι ειχα ρίξει την ψήφο μου :-k
αστεριξ φυσικά…κάλος ο καουμπόης και η σκιά του αλλά μπροστά στο γαλατικό χωριό δεεεεν…
Λοιπόν, επειδή ο καιρός περνάει και οι μνήμες ξεθωριάζουν.
Την είχα ποστάρει πάααρα πολύ παλιά εδώ την ιστοριούλα αυτή, ας την ξαναποστάρω όμως, εξάλλου οι εικόνες που είχα ανεβάσει τότε έχουν πέσει εδώ και καιρό.
Ανένδοτη ιστορία του [B]ίδιου[/B] του δημιουργού του Λούκυ, Morris. Απο κείνες που δε θα δείτε ποτέ στην επίσημη σειρά… Δημοσιευμένη εδώ σ’ένα απο τα πρώτα τεύχη του “9”. Για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Ωραίο το γαλατικό χωριό, αλλά ο μοναχικός καβαλάρης (αλόγων [B]και [/B]γυναικών όπως φαίνεται στην ιστορία) σας έχει… 8)
8O ^^ is this for real??!
Πιο αληθινή δε γίνεται. Δες και τα μικρά γράμματα απο κάτω. 8)
Γι’ αυτό σας λέω, τι προστάτης τραπεζών και κουραφέξαλα μου λέτε. Πιο ΜΕΤΑΛ φιγούρα απο τον Λούκυ όπως τον ήθελε ο ίδιος ο δημιουργός του δεν υπάρχει.
ναι αυτό ειναι αυτό που θα ήθελε ο δημιουργός του να είναι…αλλά άλλο βλέπαμε εμείς…δεν μπορούμε να διαλέξουμε σύμφωνα με αυτό που δεν κατάφερε(δεν του επέτρεψαν) να κάνει
οπότε … γαλατικό χωριό
**επειδή δεν θυμάμαι πια, μετά τον πρώτο εκδότη άλλαξε ύφος ?
Και σ’αυτό που βλέπαμε, πάλι νικητής βγαίνει. Ορίστε η τελευταία σελίδα απο το “Η Μνηστή του Λούκυ Λουκ”. Διαβάστε, απλά, και τα πολλά λόγια περιττεύουν.
Ενώ στα αντίστοιχα Αστερίξ ξέρω γω μες στο ξενέρωμα. Έτρωγε κάτι κολλήματα ο Οβελίξ με τη Φραμπάλα, και να σου πίκρα μετά που δε τον θέλει η Φραμπάλα, ο Μαζεστίξ έχει τη γυναίκα του και τον σέρνει, ο Αστερίξ έχει να καυχιέται για ένα φιλί κάποτε ξέρω γω, η μόνη αντροφιγούρα που μας κάνει υπερήφανους είναι ο γέρος ο Μαθουσαλίξ που έχει παντρευτεί την καλύτερη γκόμενα. 8)
ΥΓ - Ρίχτε μια ματιά πίσω όσοι κοιτάτε τώρα μόλις, να δείτε και το ανέκδοτο κόμικ του Λούκυ και να [B]αισθανθείτε[/B].
χαχχαχα… [B]ellanor[/B] σε πάω με χίλια. [COLOR=“White”]…[/COLOR] (iron_aris, όχι δεν ειναι πέσιμο :lol:)
Μπράβο φονικό κουνέλι!
Αυτή την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ατάκα του Λούκυ Λουκ για το γάμο δεν την θυμόμουν καλά και έψαχνα να βρω πως είχε γραφτεί ακριβώς στο κόμικ.
Ε ναι, εννοείται πως ψηφίζω κι εγώ Λούκυ Λουκ!
Διαφωνώ. Αν το δούμε πολιτικά ο Λούκυ Λουκ είναι η προσωποποίηση του αμερικανού μοναχικού τύπου που υπερασπίζεται αυτόκλητα το νόμο και είναι πάντα με αυτόν. Βοηθάει ανήμπορούς σερίφιδες, τράπεζες, φυλακές και φρούρια του στρατού ενάντια στους ινδιάνους (κάτι σαν τον chuck norris χωρίς τα side kicks). Και εννοείται έχει τον απαραίτητο καθωσπρεπισμό απέναντι στις γυναίκες, την εκκλησία κλπ.
Ναι, είναι άτομο γενικά, γουστάρω κι εγώ που φεύγει κάθε σούρουπο μόνος του πάνω σε ΑΡΣΕΝΙΚΟ άλογο ό,τι και να έχει γίνει πιο πριν, αλλά δεν παύει να είναι καθεστωτικός και μου κάνει κάτι σε φιλελεύθερο και νομοταγή ήρωα.
Για τους γαλάτες οι πολιτικοί συνειρμοί είναι προφανείς. Κατά τ’ άλλα έχουν μεν αρχηγό που δεν τον παίρνουν και πολύ στα σοβαρά, όλοι τρώνε παντόφλα από τις γυναίκες τους, είναι ευέξαπτοι, ερωτιάρηδες και φαγανοί. Αυτά μου κάνουν περισσότερο.
Άλλα random επιχείρηματα υπέρ αστερίξ:
σοβαρό επιχείρημα υπέρ Λούκυ Λουκ: Το παλιό τεύχος του metal hammer με τους συντάκτες ως Γαλάτες. Έλεος…
Να δηλώσω ότι μικρός δεν τα ξεχώριζα, ούτε ακόμα δηλαδή από θέμα απόλαυσης, αλλά όταν σοβαρεύουν τα πράγματα είμαι με τους Ευρωπαίους.
Αν ο Λούκι Λουκ είναι μέταλ, τότε ο Κόναν τι είναι;
epic metal
Σωστός ο αποπάνος!
Slaughteredsoul, χαίρομαι που νιώθεις.
Enick man… δε χρειάζεται πιστεύω να το βλέπουμε τόσο “σοβαρά” το θέμα… Σε τελική ανάλυση, ο [B]ίδιος [/B]άνθρωπος έγραψε τις κορυφαίες ιστορίες και στα μεν και στα δε… Λες να άλλαζε πολιτικές προτιμήσεις απο το ένα στο άλλο? Μου θυμίζουν κάτι αναλύσεις του πόσο αλλοτριωτικά κόμικς είναι τα ντίσνει πχ, μια που παρουσιάζουν τις κλασικές φιγούρες της καταπιεστικής κοινωνίας, με τον Ντόναλντ να είναι το πρότυπο του βαρεμένου αστού και ο Σκρουτζ ο εξιδανικευμένος καπιταλιστής…
Άσε που στις ιστορίες του Λούκυ συναντάει κανείς κορυφαία σάτιρα καταστάσεων της εποχής, όσο και διάφορων συμβάσεων των φιλμ γουέστερν που ήταν της μόδας τότε.
Και σε τελική ανάλυση, ξέρεις κανένα άλλο κόμικ εσύ που οι “κακοί”, οι “παράνομοι” γίνονταν τόσο συμπαθείς και έκλεβαν την παράσταση? (για τους Ντάλτον ο λόγος, αλλά όχι μόνο).
Όσο αφορά τα σκυλιά. Indefix is your average cute puff puff puppy. Βαρετός. Ο ΡανΤανΠλαν (παρωδία του σκύλου ήρωα της οθόνης ΡινΤινΤιν) είναι άνετα μια απο τις κορυφαίες σκυλοφιγούρες που έχουν σχεδιαστεί ποτέ.
Κατα τ’ άλλα να πω οτι λατρεύω τα Αστερίξ, το Πάρκο είμαι βέβαιος πως γαμάει (αν και δεν έχω πάει) και πως στην ουσία πρόκειται για ισοδύναμα, εξίσου διαχρονικά κόμικς.
(απλά Λούκυ > Αστερίξ :P)
θεός ο ραν ταν πλαν.
[SPOILER][/SPOILER]
Καλά ναι, στο επίπεδο απόλαυσης της ανάγνωσης δεν υπάρχει θέμα.
Αλλά υπάρχουν σοβαρότατες αναλύσεις για το πώς τα κόμιξ (όπως και τα επιτραπέζια - βλ. Monopoly, Hotels) λειτουργούν ως ιδεολογικοί μηχανισμοί και δεν είναι κακό να το γνωρίζουμε.
Και ναι, ο Σκρουτζ είναι ο εξιδανικευμένος καπιταλιστής, άσχετα αν μπορεί να είναι και συμπαθής ως κόμικ. Τα πρότυπα περνάνε πάντως κι ας το έχουμε υπόψη.
Και ο Λούκυ Λουκ και ο Αστερίξ έχουν σάτιρα και αναφορές. Για τον Αστερίξ έχει κυκλοφορήσει στα Γαλλικά ειδικός τόμος για όλες τις αναφορές που έχει μέσα, και στα ελληνικά το τεύχος “Ο Αστερίξ και οι φίλοι του” εξηγεί τα ονόματα, τα λατινικά ρητά, κάποιες πολιτικές-κοινωνικές αναφορές κλπ.
Προσωπικά εντυπωσιάστηκα όταν σε μεγαλύτερη ηλικία κατάλαβα πχ. ότι ο χαρακτήρας από ‘Το κοράκι’ είναι ο Lee Van Cleef ή ότι η γυναίκα του Αλφαβητίξ, η Γιελοουσαμπμάρινα, είναι αναφορά στους Beatles.
Συμφωνώ, οι κακοί του Λούκυ Λουκ είναι από τους καλύτερους 8)
Για τα σκυλιά: Το ωραίο είναι ότι τα ονόματα έχουν αναφορές στις σύγχρονες θεωρίες ψυχολογίας (idee - fix, Pavlov’s Dog). Σαν φιγούρες είναι και οι δύο αξιαγάπητοι πιστεύω.
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Λούκυ Λουκ είναι ξενέρωτος, υπάρχουν και πολύ χειρότερα (π.χ. Τεν-Τεν: και φλώρος και ρατσιστής), αλλά στη σύγκριση με τον Αστερίξ για μένα υστερεί (πλέον).
Το πάρκο ήταν μεγάλο απωθημένο μου και σε κάνει 10 χρονών θες δε θες. Φαντάσου να θες κιόλας