Το συγχρονο ροκ;;; εε;;...χμμ

Ακριβώς. Γνώση του παρελθόντος, ψάξιμο και σεβασμός στις ρίζες απο τη μία, και αναγνώριση του παρόντος και των νέων ονομάτων ταυτόχρονα, γίνεται?

Γίνεται αλλα θέλει προσπάθεια. Δεν είναι θέμα στενομυαλιάς ή κάτι τέτοιο, νομίζω ότι κυρίως φταιει η κατηγοριοποίηση της ροκ μουσικής σε πολλα είδη…

Εγω το εκανα πολυ ευκολα παντως. Να δεις ποσο ευκολα το κανουν και οι ιδιες μπαντες…

και τους evanescence goth-metal#-o #-o

To πιο άκυρο~!8O

Πάντως ένα ολόκληρο θρεντ για το που πάει το ροκ και ακόμα να ορίσετε τι είναι πια αυτό το “ροκ”. Να ξέρουμε που βαδίζουμε ρε παιδί μου. Αυστηρός ορισμός, όχι διαισθητικά.

Προφανως εννοουμε μπαντες που κανουν το breakthrough. Οπως οι System με το Toxicity, οι Muse, οι Radiohead, οι Tool κτλ…

Να , βλέπεις, και ο rocking monster που άνοιξε το θρεντ είχε κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό του…

Ας συμφωνήσουμε πρώτα όλοι στο τι είναι rock και μετά να κάνουμε κουβέντα. Αλλιώς δεν έχει νόημα

νοημα δεν εχει το να συμφωνησουμε πανω στο τι ειναι ροκ βασικα

Συμφωνώ. Αυτό θέλω να αποδείξω. Και κατ’ επέκταση ότι η ερώτηση “τι έγινε το σύγχρονο ροκ” δεν ισχύει.

Rock:

Rainbow
Deep purple
Led Zeppelin

etc etc etc

Ο πρώτος αυστηρός ορισμός που ορίζεται με “και τα λοιπά, και τα λοιπά” :stuck_out_tongue:

Anyway, δηλαδή οι Placebo ανήκουν στην κατηγορία “etc etc etc”? Οι Evanessence, οι Wolfmother, οι Franz Ferdinand?

Aφου δεν εισαι χαζος γιατι το παιζεις? :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Παρακαλώ, πιο κόσμια

ου ρε.Απλα εγραψα etc etc για εξοικονομηση χωρου+χρονου=χωροχρονου

Εφόσον πολλοί ζητούν τον ορισμό του ροκ, ιδού τι μας λέει η αρχαιοελληνική σοφία (!) του Εμμανουήλ του Φαληρέως:

[B]’‘Έστιν ουν ροκ συναρμολόγησις ήχων ηλεκτροφόρων, και τρόπον τινά μιμήσις πράξεως εν γένει ασήμου και ατελούς, ολιγόλεπτο μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω ριφ, χωρίς εκάστω των ειδών εν τοις μορίοις, συμπεριλαμβάνουσα γαρ μπαλάντας, μελωδίων τε και ρυθμών και ου δι’απαγγελίας, δια ταλαντεύσεως γομφών και αυχένων περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν.’’

Εμμανουήλ ο Φαληρεύς
[/B]

Ζουραρης και μαλακιες…Εδω το παλικαρι ξερει πιο ψαγμενα πραγματα… :lol: :stuck_out_tongue:

Είναι μάλλον περισσότερο θέμα αυθεντικότητας των προσωπικοτήτων της κάθε μπάντας, και κατ επέκταση και τον τραγουδιων τους κλπ

Πάντα υπάρχουν κάποια συγκροτήματα πιο υπόγεια και άλλα βουτηγμένα στο glam.Το ποιος είναι πιο επαναστατικός, αυθενικός κλπ το καταλαβαίνεις.
Και δε πιστεύω πως είναι κάτι που η βάση του αλλάζει με τις δεκαετίες.
Στα 80s υπήρχε το γλαμγλαμγλαμ, υπήρχαν όμως και το experimental, το gothic και άλλα που θεωρούνταν πιο αυθεντικά
Στα 90s το ίδιο.
Και τώρα πάλι το ίδιο.

Οι απόψεις του “τότε υπήρχε, τώρα δεν υπάρχει” μου θυμίζει κάτι γάμ…σέ τα 50ριδες με ανοιχτά πουκάμισα που τους βρίσκεις σε κάτι μαγαζιά να ακούνε kansas και γενικότερα γκρουπς απ την εποχή του πάτροκλου, και αν τους μιλήσεις για 90s σε κοιτάνε με το βλέμμα της αγελάδας, που ο ήχος των 90s είναι πολύ πιο άγριος και “επαναστατικός”, αν θες, από τον τότε.
Μη κοιτάς εποχές.
Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και ο τρόπος έκφρασης. Μη κατηγορείς το τώρα. Είναι γνωστό πόσοι που άκουγαν ροκ το 70 δεν αντέχουν το τώρα και λένε τη γνωστή πιπ… πως δε δημιουργείται ροκ πλέον…μάλλον αυτοί έκλεισαν του μυαλό τους και σταμάτησαν να ακούνε.

pffffffff
είπα πολλά? :stuck_out_tongue:

Με διαφορά η σωστότερη κουβέντα τουλάχιστον του τόπικ…

Αλλά το να προσκολλάσαι στις “χρυσές” δεκαετίες του 70, 80 κλπ, αφορίζοντας ταυτόχρονα οτιδήποτε βγήκε σχετικά πρόσφατα, συγγνώμη, αλλά εγώ μόνο γραφικό μπορώ να το χαρακτηρίσω.
VS
Οποιαδήποτε απόρριψη που στηρίζεται αποκλειστικά σε είδος μουσικής ή χρονική στιγμή κυκλοφορίας στερούνται οποιασδήποτε βάσης.

μήπως δεν κάνει(ς) μαζί με πολύ κόσμο το ανάποδο ???

αχέμ, για αυτό λοιδωρούνται, groups απο τις χρυσές δεκαετιές, που ακόμα προσφέρουν αξιόλογους δίσκους ?
για μένα φίλτατε - η νοοτροπία, ΠΡΕΠΕΙ ντε και καλά να είναι σημερινό το άκουσμα επειδή είναι 2008 είναι γραφική. Η αποθέωση του κάθε υπερ-προώθημένου μέτριου αντιγραφέα των metallica, επιμεταλλωμένου αντιγραφέα του Zappa, κτλ κτλ, ή αποθέωση μπαντών οι οποίες γίνονται media darlings με 1-2 κομμάτια …
και η πειθαναγκασμένη ανάγκη να θεωρήσουμε το μοντέρνο ισάξιο με το παλιό είναι γραφική.

χωρίς να τα απορρίπτω αναγκαία… μπορώ να σου αναφέρω σε κάθε περίπτωση 10-20-30 παρόμοιους καλλιτέχνες που το κοινό θα αγνοεί en masse, παρότι έχουν τεράστιους και πλούσιους καταλόγους…

δηλ υπάρχουν rock editors που ξέρουν τους muse, τους tool, τους arctic monkey κτλ κτλ, και όταν κάποιος άκουσε το tunnel of love ή το solid rock με ρώταγε τί είναι, παρότι ήξερε το money for nothing FOR SURE !

λουστείτε την επαναστάτικότητα - και το συγχρονο ροκ μαζί…οπως έλεγε και ο scott ian το MTV- και το κάθε mtv, mad, whatever σας πουλάει ενα how to be a rebel package - and it all a bunch of BULLSHIT !

δεν έχω πρόβλημα με εναλακτικά ακούσματα, αλλα έχω πρόβλημα με άτομα που παρουσιάζουν την ημιμάθεια σαν γνώση. Κανείς δεν κατέχει το rock απεξω κι ανακατωτά, αλλά ο εμπαιγμός, η ειρωνία ή καταξίωση και οι αφορεσμοί, δεν ταιριάζουν στα κουφια απο νοήματα στόματα ορισμένων !

HAVE A NICE DAY !

ps, θές να σου δώσω μια >2000 φιλανδική μπάντα που είναι radio friendly - αλλά είναι και καλή ?
Vallerian - intimations of sorrow !

άκου το Children of the Menticide απο το audio…

Σαν να ακούς Guns να τζαμάρουν με HIM via Hanoi… haha… κομματάκια εύκολα, κολητικά,
με αρκετά έξυπνους στίχους… όταn έστειλά δίσκάκια σε ραδιοσταθμό με ρώτησαν αν έχω σπονσορα !!! κάποιοι διανομείς μου είπαν σίγα μη φέρουμε απο αμερική άγνωστα πράγματα να πληρώνουμε και τελώνειο… κτλ κτλ … η επαναστατικότης of the music biz VS the languoring crowds apathy !!