Το συγχρονο ροκ;;; εε;;...χμμ

Δύο πράγματα από εμένα που -με κάθε ειλικρίνεια- γνωρίζω την ημιμάθειά μου. Σοβαρά.

1.Πολύ καλοί οι Valerian ρε. Thanx a lot!! To intimations of sorrow να ακούσω πρώτα ή το τελευταίο?

2.Θα σου πω κάτι αλλά μην πέσεις απ τα σύννεφα. Υπάρχει μία ελάχιστη, μία στο εκατομμύριο, πιθανότητα κάποιος να γουστάρει χαρντ-ροκ, ολντ-σκουλ μέταλ και αυτό να το θεωρεί σαβούρα http://www.last.fm/music/Minsk/+videos/2790013
Επίσης υπάρχει πιθανότητα να μας αρέσει το ίδιο τραγούδι και για άλλο λόγο να αρέσει σε μένα και άλλο σε σένα.
Υπάρχει η πιθανότητα τα ακούσματά μας να διαφέρουν.
Υπάρχει η πιθανότητα αυτό που θέλω εγώ από έναν καλλιτέχνη να είναι άλλο από αυτό που θες εσύ.
Υπάρχει η πιθανότητα να ακούω αυτό που ακούν πολλοί και -λέμε τώρα- να μην είμαι καθοδηγούμενος από τη μάζα και τα promotion των δισκογραφικών.

1. ακού τα όλα… απλά σου δίνω κάποιοα κομμάτια… το LP intimations, είναι το καλύτερο τους, εχούν 3+1ep.

οσο για τους …minsk…ξέρεις δουλευά στην εταιρία που έφερνε relapse… μονολιθικό είναι… όχι κακό, αλλά θα προτιμούσα να τραγουδάει ο κιθαρίστας … δεν θα το βρίσω, απλά δεν με εξιτάρει. προτιμώ κάτι πιο καθαρόαιμα, doomάνι - παρά αυτό το στυλάκι… αλλά δεν θα δείς ποτέ να πώ κάτι για minsk… απο ακραία/πιο περίεργα μπορεί να μην πεθαίνω, αν και μου αρέσουν αρκετά, αλλά συγκεκριμένα πράγματα ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΛΕΥΩ !! χεχε…
είτε πολύ κουλά μπλάκ, είτε τον mezbrow, είτε πολλά post… δεν μπορώ … να μην πώ ψέμματα!

U know, όταν τα pc, το κάνανε εύκολο να ηχογραφήσει κάποιος νομίζω οτι ψιλομαμήθηκε η μουσική …
ναι μεν μπορούσες εύκολα να εκφραστείς … αλλα πολύς λαός που θα ήταν better off, να κάνει κάτι άλλο την
είδε μουσικάτζας. και δή προφέσιοναλ…

Επίσης υπάρχει πιθανότητα να μας αρέσει το ίδιο τραγούδι και για άλλο λόγο να αρέσει σε μένα και άλλο σε σένα.
>>> Συνήθως σε όλους μας αρέσουν παρόμοια σημεία σε κάποια κομμάτια… Hooks, ή κάποια 3-4 notes…κάποιες φράσεις που χτυπάνε …
Υπάρχει η πιθανότητα τα ακούσματά μας να διαφέρουν.
>>> Sure Thing - αλλά μόνο σχετικά με το είδος… νομίζω με καθαρά κριτήρια αντίληψης, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι metallica έγιναν πιο πετυχημένοι απο πολλούς άλλους bay area… χωρίς αυτό να μοιώνει τις άλλες μπάντες.
Υπάρχει η πιθανότητα αυτό που θέλω εγώ από έναν καλλιτέχνη να είναι άλλο από αυτό που θες εσύ.
>>>>((( τι είν ’ αυτο που θέλεις -SEX X 3) θέλεις ? Θέλω - ΝΑΙ ΣΕΞ… Ares thomas !!! haha))
Ehm, νομίζω το ζητούμενο είναι καλή μουσική ???
Υπάρχει η πιθανότητα να ακούω αυτό που ακούν πολλοί και -λέμε τώρα- να μην είμαι καθοδηγούμενος από τη μάζα και τα promotion των δισκογραφικών.
>>> ahem… αν θέλεις όταν πάρω το επόμενο sampler της sony - θα ποστάρω τα κομμάτια…
θα δείς πόσα θα γίνουν “αγαπημένα” στους εεπόμενους 2 μήνες … είτε επειδή έιναι κράχτες - είτε επειδή ο κάθε red/village κτλ θα τα παίζουν 300 φορές τη μέρα !!! Μιλάς για 10-20 άτομα ???

κάργια υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις κάποια στιγμή ότι στο φόρουμ σου χώνονται (-μαστε) όλοι καθώς ΕΣΥ μονίμως υποτιμάς τις μπάντες του σήμερα ? νομίζεις πραγματικά ότι υπάρχει κόσμος που έχει πρόβλημα με τις μπάντες που παίζουν αλά 80s? χεστήκαμε. γιατί όμως κάθε φορά που υπάρχει μια συζήτηση (και δη αποθεωτική) για κάποιο σύγχρονο καλλιτέχνη πρέπει πάντανα βγεις κ να πεις ότι σε σύγκριση με την τάδε λατρεία των 80s δεν πιάνει μια?

και μετά όταν σου λέμε ότι οι ίδιοι αυτοί που ακούς αναμασάνε ένα ήχο που έχει πεθάνει (?), εσύ τσιτώνεις…

να χώνεσαι έχει πλάκα, να σου χώνονται όχι, ε?

ο καθένας ακούει ότι γουστάρει

Αυτό ισχύει. Αλλά για μένα είναι πολύ θετικό γιατί η μουσική έγινε πολύ λιγότερο απρόσωπη. Στην τελική, ακόμα και αν είναι άμπαλοι, ξέρεις ότι είναι 4-5 καμμένα παλικάρια που μπήκαν σε ένα στούντιο και προσπαθούν να γίνουν γνωστοί, να εκφραστούν, να βγάλουν το ψώνιο τους και σε ορισμένες περιπτώσεις να βγάλουν λεφτά.
Στην τελική γιατί να με πειράξει εμένα αν κάποιοι ακούν μπάντες που θα ήταν better off?
Αλλά βέβαια αυτό είναι προσωπικό ζήτημα.

Y.Γ.1:Μπορεί να μην έχεις πει κακό λόγο για τους Minsk, αλλά έχεις μιλήσει απαξιωτικά για τους Tool… Μήπως το έκανες όχι λόγω της αξίας τους αλλά λόγω της επιτυχίας τους, σε αντίθεση με τους Minsk?
Υ.Γ.2: Καλά ε, έχω πάθει πλάκα με τους Valerian. Children of the menticide κομματάρα

Αν έπερνες το αντίστοιχο sampler της sony στα 80s (υποθετικά λέμε τώρα), αμφιβάλλεις ότι αρκετά από αυτά που ακούς σήμερα θα βρίσκονταν εκεί μέσα?
Αυτό λέει κάτι για την αξία τους?

Αλλά και στην τελική, δε διαφωνώ για αυτούς που αντειμετωπίζουν ραδιοφωνικά τη μουσική. Σχεδόν κανείς μες στο φόρουμ αυτό δεν το κάνει αυτό. Αλλιώς δε θα ακούγαμε αυτά που ακούμε

Ο ελιτισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Όσοι έχουν το κουράγιο και την έμπνευση, αλλά όχι τα χρήματα, τώρα έχουν τη δύναμη να εκφραστούν.
Η μουσική πρέπει να είναι ανοιχτή για όλους.
Είναι τελείως ολοκληρωτική η άποψη “πολύς κόσμος την είδε έτσι, και γι αυτό δε θα έπρεπε να υπάρχει”.
Μου θυμίζει μια εποχή πριν 30-35 χρόνια.
Κι αν στη τελική βγάζουν μλκιες απλά μη τους ακούς.
Λες και όλα τα παλιά γκρούπς έβγαλαν αριστουργήματα…
Κι εγώ προσπάθησα να ακούσω μια φορά ένα best of των kansas και έφριξα!
Τι πάει να πει αυτό?

Άμα καταλήξει η μουσική (όχι μόνο ροκ, αλλά πόσο μάλλον και η ροκ) να μπλοκάρεται απο τέτοιου είδους ιδέες το μέλλον το προβλέπω κατάμαυρο.
Σαν ροκ οπισθοδρόμιση μου κάνει.

monte … έσυ μου φαίνεσαι να τσιτώνεις…
πάντως απαξιώνω εύκολα το 60 % του top 30 ? του rocking…
ROTTING CHRIST πάνω απο RUSH ??? Με ποιά κριτήρια ? Σε ποιόν πλανήτη ?

@ μανος
Εχμ, μάνο, είληκρινά, έχω κατι πρωσωπικά εναντίων των tool ?
θεωρώ θεούς τους THREE !? M αρέσουν οι CIRCA SURVIVE ?!
αλλά οι tool εκτός του drummer δεν μου λένε κάτι !? Οπότε μέχρι/αν μου πούν κάτι
θα συνεχίζω να απαξιόνομαι τη μουσική τους… ! Αν αρέσει σε κόσμο είναι ok.
Εγώ δεν μπορώ να βρώ κάτι που να με τρελάνει, που να με κάνει οπαδό, οπότε
απορώ με το τί ακριβώς βρίσκουν οι άλλοι.

Εγώ απλά καταλαβένεις τι με τσιτώνει … οτι οι VALERIAN πχ, θα πάνε άκλαυτοι,
επειδή δεν έχουν ΣΠΟΝΣΟΡΑ, και το α-β-γ - γκρούπ στη sony … θα αποθεωθεί…
ούτε απο το ένα ούτε απο το άλλο θα πάρω $, απλά … νομίζω οτι νιώθεις αυτό
που θέλω να πώ…

Ροκοπατερισμούς και άλλα πράγματα … πφ… σιγά τ’αυγά…

@ diz ?
αν άκουσες best of ??? πφφ… των kansas και ΕΦΡΙΞΕΣ ? Σημαίνει οτι είσαι τρελά αμπάλος, κομπλεξαρα, και δεν έχεις ιδέα απο μουσική ? Διοτί και παίχτουρες είναι, και συνθεση έχουν και μελωδία και αρτίες ερμηνίες… αν βάζεις το πρσωπικό σου γούστο σαν απόλυτο κριτίριο, μην περιμένεις το δικό μου προσωπικο γούστο να σου χαιδέψει τ αυτιά και να σου πεί μπράβο !

Αν είναι έτσι ο ελιτισμός … ψψψ… στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει !
ζήτω το fast food music, το idol worshiping, και γενικά το ψαγμενιλίκι…
ντάξ - όταν φτάνει άτομο και σου λέει οτι το dark side of the moon είναι @@
ε είναι η εποχή του χατζηγιάννη του υδροχόου και των pucifer !!!

Το ιδιο δεν γινοταν και στα 80’ς? :-k

Πχ, αν βαλουμε SABBAT αντι για VALERIAN? Τοτε απλα το α-β-γ γκρουπακι της Sony που αποθεωνοταν ηταν glam, μετα ηταν grunge, μετα nu, τωρα κατι αλλο…

Επισης, οσον αφορα στη συγκριση δεκαετιων που κανετε, οι ιδιοι οι μουσικοι σας εχουν ξεπερασει προ πολλου. Οι King Crimson αποθεωνουν τους Tool, οι Mastodon φορανε μπλουζακια Maiden κι εμεις τσακωνομαστε για το ηλιθιο διλημμα “παλιος η νεος ηχος”. Ευκολη η απαντηση: BOTH!

Αν θες τώρα να αρχίσουμε να πλακωνόμαστε φραστικά δεν έχω την όρεξη.
Συνίθως είναι πράγματα που γίνονται από κοντά.
Anyway ευχαριστώ και ανταποδίδω.

Ρε γμτ ποιο γούστο να βάλω σα κριτίριο, του γείτονα?
Αν όλοι είχαμε τα ίδια κριτίρια δε θα υπήρχαν τόσα είδη μουσικής.
Όλοι θα ακούγαμε τα ίδια.
Θες να μπω στη λογική σου?
Εμένα δε μου αρέσουν οι Kansas και γι αυτό δεν αξίζουν που υπάρχουν.
Ό,τι ακριβώς είπες για τους tool.
Το να μη σου αρέσει κάτι δε πάει να πει πως δεν είναι αξιόλογο.

re chris και τσάμικο να είναι … οκ… αρκεί να μαμάει… εδώ κάθε πέρυσι και καλύτερα πάμε …
ειλικρνά, μπορώ να ακούσω απο satie μέχρι grind και όλα να με συγκινήσουν… μπορεί να ακούσω απο κλασσική του 1ΧΧΧ μέχρι και οτιδήποτε βγήκε 2008… και να με συγκινήσουν το ίδιο…
δεν με νοιάζει η ημερομηνία !

οσο για το glam… θεωρώ οτι με 2-3 εξαιρέσεις είναι ΓΤΠ !
άλλο hard rock γκρουπς με glamorous εμφάνιση… άλλο γκλάμ…
αν και φίλε οι λχ…SWEET πχ #$#$#$@$# και πολλοί κάνανε καριέρα με διασκευές τους …
μ αρέσει κυρίως το hard & το heavy … τί να κάνω doctor ? doctor ??? !

@ Chris P : και ο beckam είχε βγεί με μπλούζα killers, λες να ακούει το murders in the rue morgue πριν βγεί ?
@ Chris + Diz ?? Δεν σου/σας κάνει εντύπωση όμως οτι μου αρέσουν οι Cs? ή οι 3 ? δεν απαξιώνω τπτ
λόγω ημερομηνίας !!!

Όχι, άλλα πράγματα μου έχουν κάνει εντύπωση…

Κάθε πέρσυ και καλύτερα?
Δεν απαξιώνεις τίποτα λόγο ημερομηνίας?
Απαξιώνεις συγκροτήματα και μέσο αυτού απαξιώνεις και τη μουσική που παράγεται μια χρονική περίοδο, άρα και αυτήν.

χα… εδώ κάνει το λάθος… απαψιώνω το ότι πχ το 2007, πήγαν στο νούμερο ένα τα jetaime !
οτί το 2007 η κάθε ΣΑΣΑ ΜΠΑΣΤΑΡΝΤ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ μικροφωνο και χρείζεται τραγουδίστρια…
οτι ενώ πέρυσι είχε ένα sampler της σονυ πχ 14 καλά κομμάτια φέτος ένα διπλό sampler έχει
4 :open_mouth: ??!?!

μπορείς να ανάγεις το παραπάνω σε πολλές άλλες περιπτώσεις… γιαυτό λέω κάθε πέρυσι και καλύτερα…
διοτι η ΓΕΝΙΚΗ κοθλτούρα δείχνει να πηγαίνει στον απόπατο…

οποτε όχι δεν δέχομαι ότι απαξιώνω λόγω ημερομηνίας !

by karja : αν βάζεις το πρσωπικό σου γούστο σαν απόλυτο κριτίριο, μην περιμένεις το δικό μου προσωπικο γούστο να σου χαιδέψει τ αυτιά και να σου πεί μπράβο !

αποθέωση. δεν λέω τπτ άλλο.

κάργια κόψε τους χαρακτηρισμούς γιατί θα έχουμε τραβήγματα

Εμένα από την άλλη ο αγαπημένος μου φετινός δίσκος είναι των 3, αλλά αντίθετα οι Circa δε μου λένε και πολλά (παρόλο το ωραίο τους εξώφυλλο χαχα). Και υποτίθεται ότι κινούνται στον ίδιο περίπου χώρο. Αυτό λέει κάτι σε σένα karja, ή σε οποιονδήποτε άλλον?

ψιτ… monte… αν θές να φιμώσεις κάποιον κάντο… και η χούντα εξόριζε …τους αντιφρονούντες… :stuck_out_tongue:

δεν θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό και αν οι ίδοι δεν έχετε μια χ ευθηξεία να πείτε σε κάποιον που λέει οτι οι KANSAS είναι φρικτοί ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΛΕΚΟ !! Ε θα το κάνω εγώ…

ασρε ρε μοντε είσαι ο υπερασπιστής της κάθε ΚΑΥΤΗΣ alternative, post κτλ κτλ πατατούλας και ειρωνεύεσαι
τη “λαοθάλασσα” των skid row… οι οποίοι στο κάτω κάτω έχουν βρεθεί και στο νο1 των αμερικάνικών τσάρτς…
αντε πήγενε για κάνα τήλιο…

ΑΥΤΑ !!! ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ !!!

νομίζεις πως αυτό δε γινόταν και τότε?
Νομίζεις πως είναι κατ αποκλειστικότητα σημερινό φαινόμενο?
Η γενική κουλτούρα ήταν μια ζωή στον απόπατο!
Δε μας ενδιαφέρει η γενική ποπμπουζουκοκουλτούρα, και δεν έχω ούτε όρεξη να ασχοληθώ μαζί της, ούτε να την αλλάξω!Δε ζω για να δς τη μουσική μου να έχει γενική αποδοχή.Πολύ που χέστικα!Μη σου πω προτιμώ να μην έχει γενική αποδοχή.
Κι επειδή η Σάσα έχει πάρει ένα μικρόφωνο αφορίζεις το σήμερα?
Απλά πλέον η γενική κουλτούρα δεν είναι η ροκ.(εδώ και δεκαετίες δλδ)

Επειδή προβάλουν αυτό τα μέσα δε πάει να πει πως είναι και η κουλτούρα του σήμερα.
Παρόλα αυτά αν η TV πρόβαλε κάτι καλό, δε θα το αφόριζα επειδή βγήκε στη TV!

Ρε φίλε εγώ σου είπα κάτι που δε σου αρέσουν οι tool?
Γιατί σε εμένα να πρέπει με το ζόρι να αρέσουν οι kansas?
Αυτό μου φαίνεται περισσότερο χουντικό…

μη μας δείρεις κιόλας ρε φίλε
Αν δε μπορείς να δεχτείς το διαφορετικό τότε κακώς άρχισες τη συζήτηση

dinners served. Later !

είσαι μάγκας κ φοβάμαι. κ εγώ είμαι φασίστας γνωστός, άμπαλος κριτικός, κτλ κτλ. απλά αν ξαναβρώ ποστ που χαρακτηρίζει άλλο user θα το σβήσω. κ κλαίγε μετά. ξέρεις πως είναι αυτά.

ας γυρίσουμε στην συζήτηση

Κάποια γενικά σχόλια.

Μου φαίνονται αστείες αυτές πια οι συγκρίσεις. Πραγματικά δηλαδή. Παλιό vs Νέο. ΟΚ, σε άλλον αρέσουν πιο πολύ τα παλιά, σε άλλον τα καινούργια, σε άλλον και τα μεν και τα δε. Αλλά παρατηρώ πως μερικές απο τις πιο έντονες συζητήσεις εδώ στο φόρουμ έχουν γίνει με θέμα αυτό ακριβώς, το “ποιοί είναι καλύτεροι” δηλαδή. Και το πως “τα έχουμε ακούσει όλα”, και το πως “δεν υπάρχει ροκ σήμερα” και “αυτοί δεν είναι τρου μέταλ”, και “εγώ ακούω πιο αληθινά πράγματα απο σένα”, και, και.

Ποιό είναι το νόημα, αλήθεια?

Εγώ απλά λέω να ακούμε μουσική. Παλιό, καινούργιο, τι σημασία έχει. Όμορφα πράγματα βγαίνουν συνέχεια, όσο υπάρχει δημιουργικότητα, ωραίες ιδέες και πώρωση. Εντάξει, τα γούστα είναι γούστα, αυτό δεν αλλάζει. Αλλά τουλάχιστον, ας καταλάβει ο άλλος πως το γούστο είναι πάνω απ’ όλα μια υποκειμενική υπόθεση. Και ας μην προσπαθεί τόσο πια να “πείσει” τον άλλο πόσο χάλια είναι αυτό που γουστάρει, γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι μια τρύπα στο νερό.

PS - Πολύ καλοί οι Valerian! Πολύ πιασάρικο, όντως θυμίζει HIM :stuck_out_tongue: Αλλά και πολύ ωραίες κιθαριστικές μελωδίες!