σβήσε πρώτα όλα τα ποστ σου στα οποία ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ και απο πουθενά κοροιδεύεις τους HANOI !
Την μπάντα που για εμένα προσωπικά εβγαλε το δίσκο της χρονιάς !!! Μετά σβήσε και όλα τα δικά μου…
word up !
ΒΤW… παίδες ήπια το καλύτερο κρασί που έχω πιεί εδώ και 10 χρόνια - κόκκινο, χωρις συντηριτικά, ΟΛΟΓΛΥΚΟ φρουτώδες !!! ΝΕΚΤΑΡ το άτιμο !!!
κόβω λοιπόν όλα τα σχόλια για τον μελωδικό ήχο. επιμένω πως τις προκλησεις εσύ τις έχεις αρχίσει κ πολύ καιρό τώρα, αλλά δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας.
σταματώ λοιπόν. καλή συνέχεια. δεν θα πω τπτ άλλο.
Μου φαίνονται αστείες αυτές πια οι συγκρίσεις. Πραγματικά δηλαδή. Παλιό vs Νέο. ΟΚ, σε άλλον αρέσουν πιο πολύ τα παλιά, σε άλλον τα καινούργια, σε άλλον και τα μεν και τα δε. Αλλά παρατηρώ πως μερικές απο τις πιο έντονες συζητήσεις εδώ στο φόρουμ έχουν γίνει με θέμα αυτό ακριβώς, το “ποιοί είναι καλύτεροι” δηλαδή. Και το πως “τα έχουμε ακούσει όλα”, και το πως “δεν υπάρχει ροκ σήμερα” και “αυτοί δεν είναι τρου μέταλ”, και “εγώ ακούω πιο αληθινά πράγματα απο σένα”, και, και.
Ποιό είναι το νόημα, αλήθεια?
Εγώ απλά λέω να ακούμε μουσική. Παλιό, καινούργιο, τι σημασία έχει. Όμορφα πράγματα βγαίνουν συνέχεια, όσο υπάρχει δημιουργικότητα, ωραίες ιδέες και πώρωση. Εντάξει, τα γούστα είναι γούστα, αυτό δεν αλλάζει. Αλλά τουλάχιστον, ας καταλάβει ο άλλος πως το γούστο είναι πάνω απ’ όλα μια υποκειμενική υπόθεση. Και ας μην προσπαθεί τόσο πια να “πείσει” τον άλλο πόσο χάλια είναι αυτό που γουστάρει, γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι μια τρύπα στο νερό.
Το ασχημο ειναι το οτι πλεον εχει χαθει το καλο ροκ.Πλεον οτι ροκ προσπαθει να βγει στην επιφανεια κατ’εμε θα το φανε τα κυκλωματα.Αυτο που πριν 20 χρονια ελεγαν Hard ροκ τωρα εχουμε καταντησει να το λεμε soft rock και το παλιο μεταλ rock.Καποιες μπαντες συμπεριλαμβανομενου και πολλων που αναφερονται στο forum κατεστρεψαν την πορεια μιας μουσικης που ακομα και ασχετο να βαλεις θα εκφραστει εστω και μεσα απο ενα τραγουδι.
[QUOTE=karja_kurunen;287077]σβήσε πρώτα όλα τα ποστ σου στα οποία ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ και απο πουθενά κοροιδεύεις τους HANOI !
Την μπάντα που για εμένα προσωπικά εβγαλε το δίσκο της χρονιάς !!! Μετά σβήσε και όλα τα δικά μου…
word up !
Δικαιωμα εχει να πει τη γνωμη του karja ειτε σου αρεσει ειτε οχι.Μπορει να θεωρεις οτι με το να κοροιδευει τους HANOI αλλα ετσι μπορει να θελει να εκφραζεται(ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ)
for the record, τους hanoi τους αναφέρω επειδή υπήρχε ένας καιρός που ο κάργια τους συνέκρινε με όποιον παίζει μουσική κ τους έβρισκε καλύτερους. οι παλιοί το θυμούνται
ε, μπα - εγώ απλα έιχα ποσταρει τελευταία, μια λίστα με 12 αγαπημένα για τη χρονιά, χωρίς κανένα αλλο σχόλιο, και μετά απο 30 post, είδα κατι #$#$@#$#λογίες, απο μέρους σου… οπότε τα πήρα… και όταν λέω οτι οι HANOI live ήταν πιο ψυχωμένοι και απο τις 2 φορές που είχα δει guns το εννοώ !! Απλά εκφράζω μια άποψη ειρινικά…αυτό είναι όλο… u know !?
Αλήθεια για βρές μου σε πόσα άσχετα threads έχω χωθεί τελευταία, για να κάνω trolling ? ας πούμε έχω μπεί σε κάποιο thread κριτικής black metal ? Τσου… Σε άλλα εκφράζω μια άποψη… και εστω και αν αυτή είναι “κάπως” φαίνεται αν είναι κακόβουλη… ή όχι…
όπως λέγαν και οι RAMONES ί δον’τ ςαντ το φιγητ τονιγκτ !
η μουσικη αυτη ητανε μεγαλη λογω 2 κυριων παραγωντων:
ητανε της μοδας
2)τα συγκροτηματα βγαζανε δισκαρες
αρχισε να χανει δημοτικοτητα
α)οταν οι εταιρειες αρχισαν να επικεντρωνουν αλλου το ενδιαφερον τους και μαζι τους ο κοσμος που ακολουθει την μοδα
β)τα μεγαλα συγκροτηματα απο τα 90’ς και επειτα ειτε επεσαν συνθετικα,ειτε αλλαξαν στυλ,ειτε ειτε ειτε…
αναλογο εγινε και απο τα 70’ς στα 80’ς
ποσες μεγαλες μπαντες των 70’ς χαθηκανε στα 80’ς??
οι πολύ μεγάλες συνέχισαν… επίσης πολλές 80ς δεν σταμάτησαν ποτέ…
ακόμα και άλλες που σταμάτησαν επανήλθαν…όταν έγιναν πιό φιλικά για αυτές τα πράγματα…
γίατι να βγάλεις ένα δίσκο το 93 όταν θα έπεφτε στο κενό ?
Οι priest ? Εβγαλάν ένα Painkiller. Ασχετά αν μετά έφυγε ο Robbie !
Iσως οι άλλες να ήταν μικρότερες απο priest, αλλά πολλές μπάντες είχαν αξιοπρεπή πορεία… όπως και πολλές δεν είχαν… jovi ? scorpions - έβγαλαν και αυτοί μέχρι face the heat…cool δισκακια…
Panzer - Rage - Manowar έβγαλαν ένα triumph…Tankard - συνέχισαν να κάνουν καλά αυτό που έκαναν…
Slayer έβγαλαν ένα Abyss. Μην ξεχνάμε και πολλές ώραιες μπάντες που ξεκίνησαν τότε… Firehouse, το 92? κτλ κτλ … Μην ξεχνάς πόσοι και πόσοι υπέκυψαν σε εταιρίες ώστε να κάνουν πιο grunge τον ήχο τους
βγάζοντας ΠΑΤΑΤΕΣ !!!
κακά τα ψέμματα τα 90ς ήταν άσχημη εποχή για το μέταλ/ροκ.
όσα γκρουπ συνέχισαν και παρέμειναν πιστά - έβγαλαν ώραια δισκάκια… άλλα το γύρισαν και φάγανε τα μούτρα τους και άλλα διαλύθηκάν και επανέρχονται τώρα …
Γιατί φιλος, και το ένα αλμπούν - όταν μαμεί δεν είναι καλή φάση ? Να θυμηθώ ACCEPT τη δισκάρα OBJECTION OVERULED που τσάκιζε ??? Άλλο αν μετά ο WH ήθελε να το γυρίσει σε PANTERA για να γίνει μοδάτος…
συμφωνω
αλλα οπως ειπα και πιο πανω
το κυριοτερο γεγονος που η μουσικη αυτη ηταν στα πανω της ηταν οτι ηταν της μοδας.
ηταν η μουσικη που γινοταντε ντορος,που την προωθουσανε οι εταιρειες,που την ειχαν εξωφυλλα τα περιοδικα,που καποιοι μουσικοι προωθουνταν ως sex symbols,που που που
και σε συνδιασμο με το οτι βγαλανε τους καλυτερους δισκους τους σχεδον την δεκαετια αυτη
ε εχουμε το αποτελεσμα που ειχαμε
στα 90’ς περα ομως απο το grunge που υποτιθεται σκοτωσε το μεταλ\ροκ *
ειχαμε εμπορικη ανοδο και αλλων ειδων
ο χαμος με το dangerous του michael jackson,army of lovers,mariah carrey,whitney huston,ace of base,mc hammer και ολοι οι παρεμφερεις καλλιτεχνες,rave-trance μουσικη (2 unlimited,scooter),dr alban και λοιποι one hit wonders καλλιτεχνες
εγω προσωπικα δεν δεχομαι το οτι το grunge σκοτωσε το μεταλ\ροκ
υπο ποια εννοια?
οτι φυγανε οπαδοι?στο καλο τους!αν ετσι ευκολα αλλαζουνε μουσικα γουστα,να μας λειπουν
οτι οι δισκογραφικες εχασαν το ενδιαφερον τους??και τωρα που το ξανααποχτησαν τι γινεται?παλι τρωγομαστε οτι ο νεος ηχος δεν ειναι καλος!
το οποιο για μενα σημαινει,οτι μπορει να υποστηριζαν οι εταιρειες ακομα το ροκ\μεταλ αλλα για ποσο τα συγκροτηματα θα παιζανε τα ιδια?ηδη ειχανε ξεσπασει γκρινιες για την στροφη των metallica,τον νεο ηχο που φερνανε οι pantera,κλπ κλπ
και ολα αυτα υπο το πρισμα της ελλαδας,μιας χωρας που ακουγει ηλεκτρικη κιθαρα και βγαζει σπυρια!!!