τείνω να συμφωνήσω… αν και θεωρώ τους army of lovers μεγάλους θεούς του kitch…
γιαυτό ο arjen lucassen που ξέρει καλύτερα λέει οτι θέλει να βάλει και μπουζουκάκι μέσα … λόλ…
σπείς έις ον δε μπουζούκι … !
Κοίτα… ή καλυτερή μου θα ήταν εάν τα σημερινά γκρουπ μπορούσαν ή ήθελαν να παίξουν/γράψουν όπως τότε… δηλαδή… ποίος χτυπάει Dickinson/Tate/Halford/Dio/Midnight/Oliva κτλ κτλ κτλ απο τους σημερινούς ?
Τρίγκα στα drums. λούπες, σούπες και μιλούπες… βγαίνουν δίσκοι απο άτομα που είναι μεγάλες κουλάθρες…και όχι μόνο αυτό… αποθεώνονται κιόλας.
Πάρε τους δίσκους της χρονιάς ενός χάμμερ τώρα… και ένος χάμμερ πριν 10 χρόνια…
Παρατηρείς κάτι ?
Πές μου οτι θεωρείς το top του rockin - σοβαρο top ?
Σύμφωνα με το top αυτό, πρέπει να σταματήσω - που λέει ο λόγος - να ακούω μουσική …
Περιμένω έναν, με ΣΟΒΑΡΑ μουσικολογικά κριτίρια, να μου πεί απο που και ώς που το ROTTING CHRIST
είναι σοβαρός δίσκος… και δη καλύτερος ενός RUSH … ?
Και εμένα μου άρεσε το Thy mighty… αλλα ήξερα οτι άκουγα ένα κουλό ξύσιμο με χάλια παραγωγή…
αξάν και αστείους στοίχους… δεν θα έβγενα να πώ … ώ δισκάρα… του έτους…
Είναι θλιβέρο δηλαδή, για κάποιον που θα κάτσει να γράψει ένα δίσκο στα σοβαρά, να κάνει παραγωγή… να γράψει τραγούδια… και να τα εκτελέσει … να βλέπει να επιβραβευεται μια μπάντα με έναν ντράμερ που με το ζόρι μπορεί να παίξει… δείτε λίγο το making of…του “θεογκόμενα”
(Γενικά είμαι κάθετα κατά των εννοιών best of και top of …)
αυτά…
δηλαδή o Sammet πχ, που μυρικάζει τους helloween αλλά έχει ένα δράμι ταλέντο… αν είχε serious money απο πίσω δεν θα σκοζόταν στις πωλήσεις ??? Αν τον έπερνε η emi λχ???
Για εμένα είναι απλά θέμα εταιριών και μπίζνες… παίρνουν οι πολυεθνικές μπάντες με βάση τα νούμερα, και δυκσολεύονται να καταλάβουν γιατί δεν μπορούν να τα ξεπεράσουν…
πήρε η WARNER τους mastodon… τι κατάφερε παραπάνω απο τη relapse ? Το ίδιο ακριβώς κοινό.
απλά η WARNER και ή καθε WARNER τον $%@$%@ με 2-3 major pop artists… και απο εκεί και πέρα το χάος…
είδα πρόσφατη υπογραφή της 1e6en7 και κόντεψα να πεθάνω απο το γέλιο…και σου λέει rock…
που πάς ρε ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ …
οι army of lovers ητανε και πολυ μπροστα στο θεμα συνδιασμος μουσικη και sex image.δεν λεω αν ηταν καλο ή κακο.απλα εβλεπα τις προαλλες κατι παλια τους βιντεο και σκεφτομουνα πως δεν ειχανε λογοκριθει τοτε??!?!
χαχαχα
κοιτα και γω ειμαι εναντια στην εννοια καλυτερου της χρονιας,της δεκαετιας κλπ κλπ
επισης απο τη στιγμη που το μεταλ\ροκ εξελιχθηκε στο power hrash\death\black\gothic κλπ κλπ metal
ειναι αναποφευκτο οτι θα συγκρινονται ανομοιοι δισκοι μεταξυ τους!!
δηλαδη αν στη θεση των rotting christ ητανε οι slayer με ενα reign in blood θα αλλαζε κατι??
παλι μπροστα στους rush οι slayer ειναι κουλοι,με αστειους στιχους κλπ κλπ
το θεμα ειναι να μην μπαινεις στον κοπο της συγκρισης
οπως και με τις λιστες του hammer καμια σχεση το 2007 με το 1997 αλλα και καμια το 1997 με το 1987
συνεχιζω μετα που λες για dickinson,tate,halford…
αμα ητανε να βγαινανε καθε δεκα χρονια τετοιοι τραγουδιστες θα χαναν την αξια τους.
δηλαδη δεν γινανε τυχαια νουμερο ενα αυτοι.οπως γενικα αυτα συγκροτηματα.
και απο την αλλη εχουνε βγει συγκροτηματα που θυμιζουν τα παλια.πχ primal fear.σχεδον κοπια ειναι.σε ικανοποιει αυτο?εμενα προσωπικα οχι.
φωνες καλες βγαινουν.αλλα ειτε παιζουν αλλο στυλ,ειτε θυμιζουν υπερβολικα αλλους.
απο dirk kennedy μεχρι russel allen,jorn lande,jeff martin,τον τυπα τον lost horizon,mats leven κα
τελος για mastodon που λες και warner
περιμενεις οτι ενα συγκροτημα σημερα θα κανει τρελες πωλησεις???
με το ιντερνετ και με τα απειρα ειδη μουσικης που υπαρχουν εκει εξω??
στο εξωτερικο βεβαια τα πραγματα ειναι διαφορετικα απο τι εδω
εβλεπα πχ τα βιντεο απο το download το καλοκαιρι και παρατηρησα οτι ο κοσμος γουσταρε πραγματικα μπαντες οπως lamb of god και mastodon!!!
το θεμα ειναι να μην μπαινεις στον κοπο της συγκρισης
------… έλα που μπαίνω… διότι με αυτό τον τρόπο, απαξιώνουμε “εκείνα” και δίνουμε αξία στα τώρα…
ακόμα και οι SLAYER του τότε ΔΕΝ σύγκρίνονται με τους τωρινούς… που αναμάσησαν τον ήχο του seasons με πολύ υποδέεστερα κομμάτια… ας έβγαζαν ένα δεύτερο RIB και ας τους βάζανε και πάνω απο τον “πάριο…”
Αμα ητανε να βγαινανε καθε δεκα χρονια τετοιοι τραγουδιστες θα χαναν την αξια τους.
------ γιατί ? αν βγαίνανε φωνάρες - οι προηγούμενες φωνάρες και οι ερμηνίες θα σβήνανε ?
απο dirk kennedy μεχρι russel allen,jorn lande,jeff martin,τον τυπα τον lost horizon,mats leven κα
----- μιλάς για άτομα που αρχίσανε το 80 με αρ΄χες 90ε ? Επίσης φίλε ξέρεις οτι το σόλο του dirk δεν το ακουμπάει εταιρία !!! και ο τύπος έριξε ιδρώτα 3 χρόναι και 10.000 δολλάρια απο την τσέπη του…
περιμενεις οτι ενα συγκροτημα σημερα θα κανει τρελες πωλησεις???
---------Ναι - αν είσαι σε πολυεθνική μπορείς άνετα να βαρέσεις 2 μύρια και πάνω …
με το ιντερνετ και με τα απειρα ειδη μουσικης που υπαρχουν εκει εξω??
---------δεν σημαίνει κάτι… αυτο
κοίτα ποσά τορρεντάδικα κλείνουν και πόσα θα κλείσουν… τα είδη ? και καλό και κακό…
αλλά αν δεν έχουμε παροπίδες ακούμε … απο όλα … σχεδόν…
στο εξωτερικο βεβαια τα πραγματα ειναι διαφορετικα απο τι εδω
------ ερχεσαι στα λόγια μου …
εβλεπα πχ τα βιντεο απο το download το καλοκαιρι και παρατηρησα οτι ο κοσμος γουσταρε πραγματικα μπαντες οπως lamb of god και mastodon!!!
------- ναί με τόση προώθηση απο το εκεί hammer… αυτό που ο bruce προτείνε να καίνε …
και στην αγγλία που αν αναφέρεις το όνομα uriah heep - θα σε ρωτάνε - τι είναι αυτό…
θέλω να πώ και κάτι αλλό. Θυμάμαι να παίζω στο ΤΕΞΑΣ firehouse - perfect lie, απο το prime time
που το βγάλανε μόνοι τους… και σκάει ο κλασσικός τύπος ΒΛΑΚΟ-ΠΟΖΕΡΑ και λέει…
φιλαράκι … καλά είναι αλλά παίξε και κανένα firehouse …XAXAXAXA …
αμά ο κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται … δεν αγοράζει και δεν ακούει δίσκους … ε
δεν φταίνε πάντα τα γκρούπ… για το αν οι οπαδοί είναι ολίγον “προβατα” του κάθε περιοδικού,
που απο τη θητεία μου - μπορώ να σου πώ οτι απο το 96 και μετά στην ελλάδα τουλάχιστο το
ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ οι διαφημήσεις … βλέπεις δηλώμενο αντι-ποζερά aka χρονόπουλο - να εκφράζεται
όχι ΑΡΝΗΤΙΚΑ για το SEB BACH. Ο ίδιος καραγκιοζοπαίχτης που έχει πεί το θεικό … στα αυτά μας οι
EUROPE… θα δούμε τον θεό Ρομπέρτ πλάντ (τον μπαγλαμάδοπαίχτη)… σιγά μεγάλε … θα σκιστεί το κολάν… λές και οι EUROPE είναι αμελητέοι… (που είσαι τέλη να μου κάνει πλάτες ρε…)
το ροκ είναι λίγο πσοφ… και μετά ξανά προς τη δόξα τραβά…
ψωροδημοσιογράφοι της κακιάς ώρας … GET IN THE RING !!!
[FONT=“Arial Narrow”][SIZE=“2”]Φίλτατε Karja,
εν πρώτοις το να μη συμφωνείς με τη λίστα του ρόκινγκ είναι απολύτως δεκτό, αλλά δε φαίνεται να λαμβάνεις υπόψιν σου κάποιους παράγοντες & δεδομένα όπως λόγου χάρη το γεγονός ότι 17(!)διαφορετικοί φίλοι της μουσικής-και όχι δημοσιογράφοι-με 80% διαφορετικά ακούσματα μεταξύ τους επέλεξαν τα αγαπημένα τους ακούσματα του έτους που μας πέρασε. Εκτέθηκε το προσωπικό τους γούστο, γιατί εν τέλει περί γούστου πρόκειται, ειδικά αν παρατήρησες πως το Νο1. του καθενός μας ήταν διαφορετικό.
Από την άλλη το site στο οποίο κατά κάποιον αρθογραφείς, και καλά κάνεις λόγω των γνώσεών σου, ονομάζεται rocking.gr και όχι metalling.gr κάτι που σημαίνει πως η ποικιλία στις παρουσιάσεις και η πολυμορφία τους είναι χαρακτηριστικό του. Αυτό άλλωστε φανερώνεται με την επιλογή του να είναι στη λίστα του, τόσο οι Rotting Christ όσο και οι Rush, σε αντίθεση προφανώς με τη δική σου. Για αρκετούς φίλους της ομάδας το “Theogonia” είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει οι Έλληνες(κι έχουν και πολλούς, ζωή να χουν…), σε αντίθεση με το “Snakes & Arrows”, που ναι μεν θεωρήθηκε ένας πολύ καλός δίσκος, αλλά όχι και από τους καλύτερους της καριέρας τους. Και συνέχισε να έχεις κατά νου το θέμα ΓΟΥΣΤΟ ε?
Τέλος, δε νομίζω τα μέλη των Rush να στενοχωρηθούν βλέποντας τη λίστα μας, αλίμονο αν περίμεναν κάτι τέτοιο, όπως και δε νομίζω πως οι RC δεν έκατσαν κι έγραψαν στα σοβαρά το δίσκο τους. Θα περίμενα πάντως από εσένα να αναγνωρίσεις το γεγονός πως στη λίστα μας δεν έλαβαν μέρος “δεινόσαυροι” του παρελθόντος και πως βραβεύθηκαν αρκετά νέα συγκροτήματα με άκρως ελπιδοφόρο μέλλον. Τα σέβη μου…
Aν κατάλαβα καλά το post σου συγκρίνεις τους Europe με τον Robert Plant και τον λες μπαγλαμαδοπαίχτη;
Kαι αυτό ενώ ο ίδιος κατηγορείς τους συντάκτες του Rocking πως δεν έβαλαν στην λίστα τους το τελευταίο Rush ενώ έβαλαν το Rotting Christ;
ehm, δεν νομίζω οτι μπορώ να συμμεριστώ τη λογική, ο μέτριος του πολύ καλού με το καλός του πολύ μετρίου.αναλογια μήλα με πορτοκάλια, δεν είναι εφφικτή.
το δεινόσαυροι κτλ κτλ … κάνω πως δεν το βλέπω. διότι οι καλοί μας rotting μετράνε κοντά στην 20έτια…
αν το θές…
όσο για τον πλουραλισμό στις επιλογές του τοπ… δεν βλέπω να εξυπηρετει κάτι, η “άθροιση” αυτών των διαφορετικών επιλογών, εκτός απο τον να δημιουργήσει ένα είδος ΟΔΗΓΟΥ - δηλάδη να παρουσιάσει μια κοινή συνισταμένη των editors, με την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συνταχθώ…
και όπως το site δεν λέγεται, metalling, ετσι δεν λεγεται ούτε post rocking, ούτε poping διότι η αγαπητή dolores είναι pop, ούτε monolith ή stoning.gr… δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πχ το κλασσικό μεταλ (εξαίρεση οι Candlemass) ή το μελωδικό ροκ να μην έχουν ΟΥΤΕ έναν εκπροσώπο στην τοπ 30 λίστα ενός μέσου ανοιχτόμυαλου και φιλελεύθερου μέσου… τη στιγμή που αξιολογότατοι δίκσοι κυκλοφόρησαν το έτος που μας πέρασε.
Αυτό αγαπητε κύριε το ονομάζω μονομέρπια, το ονομάζω έλλειψη πλουραλισμού και πειθαναγκασμένη επιλογή/επιβολή/προβολή διαστρεβλομένης άποψης/αντιληψης σαν κάτι σχεδόν…ας πούμε…
σαν πορίσμα… !? αφού 17-18 νοματέοι λένε αυτό… κάτι θα ξέρουν ?! μπορεί να σκεφτεί ο μέσος αναγνώστης - ο οποίος έτσι θα στραφεί σε 30 κυκλοφορίες - πιθανά αγνοώντας άλλες 300…
Αν θέλεις σας τονίζω ότι είστε μονόχνωτοι στις επιλογές σας με αυτές να βασίζονται κυρίως σε “μοντέρνες” 90ς και εντεύθεν ηχητικά προσκέιμενες κυκλοφορίες…
Αν το υπογράψω επώνυμα - θα αποκτήσει και κάποιο ειδικότερο βάρος ??? (σορρυ αλλά το βρήκα κάπως αστείο… δεν έχω πρόβλημα με πρόσωπα - αλλά με γενικότερες στάσεις.)
[FONT=“Arial Narrow”][SIZE=“2”]Περί δεινοσαύρων συνέχεια: Gentlemans Pistols, Radio Moscow, Year Long Disaster, Mother Misery, Witchcraft, Burning Saviours, Volbeat μόνο παλιές καραβάνες δε θεωρούνται έτσι?
Οι Trouble, Megadeth, Machine Head, Amorphis, Paradise Lost δεν ανήκουν στον ευρύτερο μη ποποειδή μεταλλικό χώρο?
Όσον αφορά για την ξεκαρδιστική υπογραφή, θεώρησα σωστό να γνωρίζεις με ποιον συνομιλείς μιας και δεν έχουμε συστηθεί στο παρελθόν, οπότε χάρηκα κι επισήμως για τη γνωριμία, αν και συνεχίζεις να παραβλέπεις το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ παράγοντα του γούστου!
Συμπτωματικά (?) και τους 6 που αναφέρεις τους έχω θεούς. Τώρα στην ερώτησή σου, θα πω π.χ. Daniel Gildenlow. Και στα αυτία μου τους χτυπάει άνετα κιόλας. Θα έλεγα και Bellamy αλλά δε θέλω να σε τσιτώσω τώρα.
Κατά τ’ άλλα ούτε εμένα μου άρεσε η λίστα του ρόκινγκ, αλλά δε σημαίνει κάτι. Ο αριθμός των συντακτών που ψήφισαν είναι πολύ μικρός, συνεπώς αν είναι λίγο περισσότεροι οι doomostoner-αδες προκύπτει κατευθείαν μια τέτοια λίστα. Για μένα δε λέει απολύτως τπτ. Προφανώς ούτε και για σένα.
Τότε γιατί κάθεσαι και συνέχεια και σκας που επηρεάζουν και καθοδηγούν τον υπόλοιπο κόσμο? Στην ουσία αυτό δεν κάνεις και εσύ όταν λες “αυτό είναι καλό” “αυτό είναι σαβούρα”?
Τhe words of the profits may be written on the studio walls, αλλά μην ξεχνάς ότι
All this machinery
Making modern music
Can still be open-hearted
Not so coldly charted
Its really just a question
Of your honesty
djs, vjs pimps and trollocks, nevermind music this is… bollox !
απο την παλαι ποτέ 2η σε δημοτικότητα μπάντα μετά τους μετάλλικα, το 92, που προπερσι, είχε με το ζόρι 150 άτομα…
και πάλι δεν είπα οτι έχω πρόβλημα με άτομα - ή το rocking σαν οντότητα.
απλά δεν μπορεί να κάνεις μιά λιστα, αγνοώντας ολόκληρα υποείδη, χωρίς να σε χαρακτηρίσω δικαίως μονόχνωτο… ειδικά όταν ξέρεις οτι η γνώμη σου μπορεί να επιρρεάσει, είναι βλακεία να κάνεις κατι τέτοιο, με ελαφράν την καρδία… κάνε 10 λίστες με τα καλύτερα ανα είδος…
όσο για τον glinden ? tsk… σαν να ακούω rage against the machine μαζί με aor είναι αλλά έχει χάσει τη φρεσκάδα του το θέμα… entropia και ξερό ψωμί. Απο το be & μετά με έχουν χάσει …
1)Ναι, εδώ θα συμφωνήσω κι εγώ. Αλλά και πάλι θα φτάσουμε στο αιώνιο πρόβλημα με τις λίστες
2)Μιλάμε συνολικά για αυτά που έχει κάνει o Gildenlow αλλά και για το απίστευτο εύρος και χροιά που διαθέτεί. RATM μόνο και μόνο επειδή μερικές φορές “ραπάρει” πάνω σε σκληρα ριφς? Πολύ επιφανειακό.
Με την ίδια λογική, ο Halford όχι μόνο έχει χάσει τη φρεσκάδα του πια, αλλά και τη φωνή του
Gentlemans Pistols, Radio Moscow, Year Long Disaster, Mother Misery, Witchcraft, Burning Saviours, Volbeat
“”"“Σοβαρές μπάντες”"""""… με εξαίρεση τους witchcraft …
Trouble= μετριο
Megadeth=πατάτα
Machine Head=που ναι το burn my eyes οεοε… αυτό είναι πιο γκέι και απο ενα κομμωτήριο γεμάτο γκέι.
Amorphis= δισκάρα
Paradise Lost = το καλύτερο εδώ και 10 χρόνια αλλα και πάλι …ΔΕΝ …
@ manos - πολύ επιφανειάκο…αν θές κάνουμε και φιλοσοφική πραγματεία… ε ναι για αυτό!
[FONT=“Arial Narrow”][SIZE=“2”]Έτσι μπράβο, καταλήγουμε πάλι, αν και δεν το λες, στο θέμα γούστου. Χίλιες φορές να ισχυριστείς πως δεν έχουμε καλό γούστο ή πως η λίστα του ρόκινγκ είναι κακόγουστη(για τα δικά σου αφτιά) παρά ο,τιδήποτε άλλο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κι έτσι μένουμε όλοι χαρούμενοι…It’s that easy.[/SIZE][/FONT]
Οκ κ εμένα με την ίδια -επιφανειακή- λογική, μια συγκεκριμένη ολόκληρη σκηνή μου ακούγεται σαν αντιγραφή Coverdale-Βon Joveno-Alice Cooper.
Και μια άλλη ολόκληρη σκηνή σαν αντιγραφή Dickinson-Dio
Νομίζω ότι κατάλαβες τις εννοώ
Όπως είπα πάντως και πριν, ο κάργια έχει δίκιο για τη λίστα. Θα έπρεπε εφόσον το ρόκιν ήθελε να φτιάξει λίστα, να φροντίσει τουλάχιστον ότι τα ακούσματα των συντακτών είναι σχετικά ισοκαταμερισμένα
[FONT=“Arial Narrow”][SIZE=“2”]Μάνο…οποιαδήποτε λίστα δε δημιουργείται για να ικανοποιήσει ή όχι κάποιους, να φανεί ή όχι αρεστή. Η ίδια από μόνη της είναι τεράστια παγίδα και σε κάθε περίπτωση θα υπήρχαν αντιρρήσεις, διαφωνίες, παράπονα. Και μη νομίζεις…καταναλώσαμε ώρες επί ωρών για το συγκεκριμένο θέμα. Στην τελική δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το δικαίωμα του καθενός από εμάς για την προσωπική του επιλογή, ούτε να το αφήσουμε στην απέξω. Είμαστε αρκετοί διαφορετικοί συντάκτες και η κουβέντα είναι μεγάλη, πάντως θεωρώ πως δεν υπάρχει ούτε θα μπορούσε να υπάρξει η “ιδανική φόρμουλα” για τη λίστα.
[/SIZE][/FONT]
Aυτα συνοψιζουν και τα δικα μου πιστευω περι λιστων.
Το κατα ποσο τωρα επηρεαζουν τα μυαλα του καθενος αυτες οι λιστες(και τα reviews και οι αποψεις κτλ)ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα.
Και ολα τα υπολοιπα τα πηραμεεεε…οχι απ τα Jumbo bebe,αλλα γουστα ειναι αυτα στην τελικη.
Επισης βρειτε το απολυτα αντικειμενικο μεσο ενημερωσης και κερδιστε μια συλλεκτικη εκδοση με τα καλυτερα ποστ του John_Vla.
Είναι απλά μια λίστα και τίποτα άλλο παίδες…Ούτε ειδικοί είμαστε, ούτε ξερόλες, ούτε επιστήμονες ούτε μασσόνοι …Απλά μια λίστα, που περιλαμβάνει διάφορες οπτικές και διαφορετικές απόψεις για πράγματα υποκειμενικά και ΟΥΧΙ αντικειμενικά.
Η ειρωνεία ως προς τη λέξη «γούστο» (ειδικά όταν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτός ήταν ο μόνος γνώμονας των επιλογών για τη λίστα του κάθε συντάκτη) δεν χωράει στο νου μου.
Δεν ξέρω γιατί η λέξη «ειδικός» χρησιμοποιείται σαν κοσμητικό επίθετο ΚΑΙ, κυρίως, όταν κανείς μας δεν φέρεται ως ειδικός.
α) Αν κάποιος αισθάνεσαι πιο «ειδικός» από τους άλλους, ας μας ενημερώσει ώστε να μας πει και σε εμάς τί μας αρέσει για να το προτείνουμε στις λίστες μας!
β) Οι λίστες του rocking είναι λίστες με τις επιλογές των συντακτών, δηλαδή οι συντάκτες δηλώνουν δημόσια τί τους αρέσει. Προφανώς, δεν επιβάλλουν σε κανέναν το δικό τους γούστο. Αντιθέτως, κύριε karja, εσύ προσπαθείς να επιβάλλεις το δικό σου γούστο. Αυτό μου λέει το ύφος σου. Τί περιμένεις; Ξαφνικά όλοι να πουν «Μα καλά τόσον καιρό έκανα λάθος! Κακώς μου αρέσουν αυτά που νόμιζα ότι μου αρέσουν. Ας ακούω από δω και πέρα ό,τι μου λέει ο karja!»; Ας σοβαρευτούμε…