όχι, εγώ προσωπικά πάω να ακούσω HRIM, MASTODONT, STOOL, για να μην είμαι ντεμοντέ… και πούσιφερ !
That’s exactly my point! Κανένας δεν σου το ζητάει αυτό.
Το HAMMER “ΚΛΑΝΕΙ” ΤΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΗΧΟ για να προωθήσει METALCORE & EXTREME,
το παρόν μέσο, με αργοπορημένες κριτικές έως και 9 μήνες !!! και φυσικά με άπειρο σπρώξιμο σε ALTERNATIVE/POP/POST ROCK κάνει κάτι αντίστοιχο…κατά την ταπεινή μου γνώμη, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις και δίνοντας μια α κατεύθυνση στο αναγνωστικό του κοινό είτε εκούσια είτε ακουσία!
Τα γούστα ατόμων “χωρίς γούστο”, είναι απλά η άποψη τους. μπορούν να την έχουν, αλλά δεν τη συμμερίζομαι ! Ούτε επειδή είναι η άποψη τους θα δεχτώ αγόγγυστα να διαβάζω “σαχλαμάριτσες”
Νιώθω ότι δεν χρειάζεται καν να αποδείξω γιατί οι ROTTING CHRIST είναι μια αστεία
μπάντα, μουσικά ανύπαρκτη και πνευματικά αντίστοιχή ατόμων με χαμηλό ΙQ, με τα spasmena agglikos τους, και με τη γενικότερη χαμηλού επιπέδου αισθητική τους, και το φυσικά προκλητικό ονοματάκι…
που τραβάει teenakia που θέλουν να αμφισβητήσουν.
Αν κάποιος είναι 20+ και του αρέσουν μπάντες της relapse έχει πρόβλημα… ισώς και IQ85…
αυτά…
Τώρα καλογραμμένες πραγματείες για πνευματικα/μουσικα αφοδεύματα, μπορω να γράψω και εγώ αλλα δεν θα μπώ στο τριπακι…
Άλλο η ελευθερία, άλλο η ασυδοσία.[-X
Συμφωνω μαζι του σε αυτο!
Λετε να εχω προβλημα?
εγώ παντως παρατάω τη “σταυροφορία” και πάω να ακούσω το metal crusade in japan με Praying Μamtis Tank & angel witch και όχι το crusade αυτων που τρίβουν.
Ας είν καλά η πλείοψηφεια του συγχρονου ρόκ, για να έχουμε και μέτρο σύγκρισης και να εκτιμούμε ποσο καλύτερα ήταν τα πράγματα, όταν όλα weren’t up for sale(s@trialarilarom.gr) που λέει και ο ρεμπέτης Τομ Πέττυς !
Το δισκάκι Puscifer τα σπάει πάντως. Το έχω λιώσει αυτές τις μέρες. Επίσης για να μπούμε ξανά σε κουβέντα περί σύγχρονου rock, ρίχτε μια αυτιά στους Gevende
P.S.: Non ServiAaAaAAAAAaAaM
και τι εχει καταφερει ρε συ karja???
εχουμε κανει σαν χωρα κανενα απο αυτα τα συγκροτηματα πλουσιο??
οπως ειπες και συ,ακομα και οι mastodon που πηγαν στην warner δεν καταφεραν κατι ξεχωριστο
επιπλεον αν οντως υπηρχε προωθηση θα χαμε δει πιστευω :
τους machine head περσυ με τον τρελα προωθημενο τελευταιο δισκο τους
θα χαμε δει trivium,killswitch engage,lamb of god,dillinger escape plan,meshuggah,IN FLAMES (απο τοτε που παιξανε στο rockwave η δημοτικοτητα τους ανεβηκε κατακορυφα και ομως δεν τους ξαναδαμε!που το βαζεις αυτο?),soilwork,RAMMSTEIN, LINKIN PARK
με την νεα μοδα emocore που ναι οι My Chemical Romance,που ναι οι Falloutboy?
δηλαδη το οτι τα μεσα κατευθυνουν τις μαζες στην ελλαδα του σημερα,που ο καθενας αποκταει μια συνδεση dsl και μαθαινει οτι θελει να μαθει μεσα σε μια μερα,ε μου φαινεται παρατραβηγμενο!
οκ εχεις μια πικρια μεσα σου με το κλασσιμο του μελωδικου ηχου.οπως ολοι οσοι γουσταρουνε περισσοτερο τον παλιο ηχο απο τον νεο.
αλλα σκεψου οτι το hammer ειναι και αυτο ενα περιοδικο οπως και ολα τα αλλα που θελει να πουλησει.πλεον η δυναμη του εχει πεσει στον πατο.προσωπικα δεν εχω πετυχει ατομο που να μου πει : γαμω τα περιοδικα το hammer!!πριν 10 χρονια συναντουσα.
για το ροκιν θα σου πω ενα πραγμα μοναχα
αν οι συντακτες του ηταν στην πληοψηφια 70’ς οπαδοι,progressive\folk\space rock κλπ κλπ
και βγαζανε στις λιστες τους οτι μπαντα υπαρχει σημερα που να παιζει τετοια μουσικη,με αποτελεσμα παλι να μην υπαρχει αναφορα σε μελωδικο hard rock και μεταλ,θα λεγες τα ιδια???
τελικα πολυ ξυλικι εχει πεσει σε αυτο το θρεντ!!!
Συγνώμη αλλά κυρίως τα bold μου φέρνουν σε κάτι μεταξύ αερολογιών και επιχειρημάτων του τύπου "Γιατί έχει αθηναϊκες πινακίδες ".
Αν έχεις (σοβαρά) επιχειρήματα, καλό θα ήταν να τα γράφεις μαζί με τις όποιες κατηγορίες.
edit : Έχουμε φύγει αρκετά off topic με το να προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον τι είναι σωστό και τι όχι και δεν γίνεται μόνο σε αυτό το thread.
Ρε συ καργια εδώ δεν φταίει το μέσο αλλά ο δέκτης. Αν ο άλλος παίρνει γραμμή από ένα περιοδικό ή μια σελίδα φταίει αυτος. Μια σελίδα στο νετ δεν έχει καμιά υποχρέωση να είναι “αντικειμενική” επειδή μπορεί να την διαβάζουν και πιτσιρίκια. Δηλαδή αν είμαι εγώ συντάκτης και έχω αυτά τα γούστα δεν θα βάλω αυτά που μ’αρεσουν αλλά θα βάλω και πράγματα που δεν γουστάρω για να "κρατώ τις ισορροπίες "?
Τώρα αν μιλάμε για περιοδικά που ασχολούνται με μια συγκεκριμένη μουσική υποτίθεται πως πρέπει να ασχολούνται με όλες της υποκατηγορίες της αλλά τώρα μεταξύ μας ποιος ενήλικας παίρνει στα σοβαρά τον μεταλ τύπο? Ότι και να κάνει το κάθε χαμερ, όπως και να επηρεάζει το γούστο της πιτσιρικαριας αν ο άλλος δεν αποκτήσει προσωπικό γούστο από μια ηλικία και μετά δικό του πρόβλημα είναι δεν θα φταίει ο τύπος.
Και στην τελική, επειδή κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, όποιος ακούει τουλ η ποστ ροκ η ότι άλλο ξέρω γω δεν σημαίνει ότι το κάνει για να μην είναι ντεμοντέ αλλά γιατί αυτό του κάθεται καλά στο αυτί. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και αντίστροφα, κάποιος να κράζει οτιδήποτε καινούριο γιατί είναι πηθικός και μπορεί να έχει ΙQ85 όπως λες. Όποιος ακούει μουσική βάση νοοτροπίας αυτός χάνει.
επίσης να σημειώσω πως το ρόκιν δεν προτείνει μόνο 30 δίσκους. προτείνει 130 στην αναλυτική λίστα των συντακτών που έχει απ’όλα. δεν νομίζω ότι ξεχάσαμε τπτ. δείτε την κ κρίνετε μόνοι σας
Σωστό! Ορισμένες λίστες συντακτών μάλιστα περιέχουν διαμαντάκια που από τα mainstream media στην Ελλάδα δεν αναφέρθηκαν ποτέ ή αναφέρθηκαν ελάχιστα (π.χ. Robben Ford - Truth, Michael Lee Firkins - Blacklight Sonatas) 8)
- 1…
Kαι καταρχάς δεν νομίζω ότι νοείται σύγκριση Rotting Christ με Nwobhm π.χ…
¶λλο είδος οι μέν άλλο είδος το δε…
Και τι νόημα έχει να κράζεις τον άλλον για τα γούστα του?? ¶κου εσύ αυτό που σου αρέσει και άσε τους άλλους στην ησυχία τους…
Και κλείνοντας να πώ ότι προσωπικά διαμορφώνω γνώμη για ένα δίσκο μόνο από αυτό που θα ακούσω εγώ και χωρίς να λαμβάνω υπ`όψιν κριτικές, λίστες κλπ., τις οποίες κοιτάω απλά για να δώ το είδος της μπάντας και αν ταιριάζει με τα γούστα μου για να το τσεκάρω ή όχι, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:wink:
Γιατί ? Και το NWOBHM πχ ? ήταν διαμαντόσπαρτο ? Εκεί να δείς φάλτσα, κακές παραγωγές και παιδικότητες…
αλλά εκεί θα δείς και καμιά 40αριά ΤΕΡΑΣΤΙΑ groups.
Το άσε τους άλλους στην ησυχία τους είναι το κλασσικό, ΟΧΟΥ, ΕΛΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ ΤΙ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ.
κλασσίκος ελληνικός, Ωχαδερφισμός.
Το αν ένα μέσο ενημέρωσης - που το παίζει ανεξάρτητο και ολύπλευρο είναι η δεν είναι, επαφύεται στην κρίση του καθενός, αλλά είναι ΟΡΘΟ να είναι όσο πιο αντικειμενικό γίνεται … και στις περιπτώσεις που περιγράφησαν πιο πάνω δεν συμβένει κάτι τέτοιο…
Σίγουρα δε, αποφασίζουμε αν μας αρέσει κάτι ακούγωντας το, αλλά μια σελίδα, ή ενα περιοδικό ΜΠΟΡΟΥΝ να επηρρεάσουν πολλές φορες τι θα αγοράσουμε ή τι θα δοκιμάσουμε να ακούσουμε… δηλ αν ένας δεν έχει ακούσει τπτ και τον οωθήσει ένα περιοδικό να ακούσει λχ bon jovi και όχι tool, τότε έχει επήρρεαστει. Το ίδιο ισχύει και τουμπαλιν…
μπορείς να το εξηγήσεις παραπάνω αυτό?
κατσε ρε συ
καταρχας μιλαμε για ατομα κατω των 20.πανω των 20 θεωρω οτι εχουν βρει τον δρομο που θα τραβηξουν μουσικα.
και μην σου πω και κατω των 18 καλυτερα.
οπωτε πιστευεις οτι ενα ατομο που μπηκε στο χωρο ακουγωντας σε καποιον φιλο του iron maiden αμα διαβασει αποθεωτικα σχολια και δει πολλες διαφημησεις για μια μπαντα τυπου Korn θα σταματησει να ακουει maiden και θα το γυρισει στους korn???
ή αντιθετα αν καποιος που αρχισε να ακουει αυτη τη μουσικη ακουγωντας πχ tool στο ραδιο,στην τηλεοραση ή σε ενα φιλο του,θα μπορουσε να προσελκυστει απο μουσική του 80???
προσωπικα δεν εχω συναντησει τετοιο ατομο.
Πάντως οι πλεον εκνευριστικοι είναι όσοι θεωρουν την rock/metal μουσική σαν παιδική ασθενεια.Μολις σταματουν να ασχολούνται,τότε ωριμάζουν…Η την ξαναθυμούνται για να ρίξουν κάποια γκόμενα…Μπορεί αυτο που γράφω να είναι λίγο άσχετο με το topic,αλλά στα 27 μου έχω γνωρισει πολλούς τέτοιους “ώριμους” και μου την δίνουν απίστευτα.Ουστ ρε καψουροσκυλάδες…
Εγώ πάντως δεν βλέπω λόγο να μην συνέβαινε το εξής:να άκουγε ακόμη Iron Maiden,αλλά να γούσταρε ταυτόχρονα και Korn:wink: γιατί δλδ να είναι όλα χωρισμένα σε στρατόπεδα?
Ροκ ξεκίνησα να ακούω στα 13 κάπου με Aerosmith και Linkin Park,μετά έμαθα το punk,μετά ήρθε το παραδοσιακό metal,και μετά τα πιο extreme παρακλάδια,και στη συνέχεια ανακάλυψα πιο πειραματικά ακούσματα αλλά και άλλα είδη μουσικής.Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να άκουγα κάθε φορά μόνο ένα απο αυτά.Η μαγεία της μουσικής είναι η ποικιλομορφία της,και ότι σε διαφορετικές καταστάσεις σε μαγεύει άλλο άκουσμα.Είναι κρίμα να το χαλάμε αυτό.
Συμφωνώ με τον red pyramid…Το ωραιο στην μουσική αυτη,είναι οτι καθε χρόνο ακους και κάτι καινούργιο,σε όλα τα παρακλάδια της…Δεν επαναλαμβάνεται,δεν είναι κουραστική.Για αυτο ακριβώς αντέχει δεκαετίες τώρα και θα υπάρχει για πολύυυυ καιρο ακόμα…
ναι βρε
συμφωνω
και γω ετσι ειμαι
μπορει να ακουσω τη μια aerosmith και μετα να βαλω paradise lost
απλα ειπα οτι ειπα βαση αυτου του ποστ
το οποιο μου δινει να καταλαβω οτι ο Karja λεει οτι μπορει ενα περιοδικο να σε επηρεασει στο τι θα ακουσεις.
ισχυει μεχρι ενα βαθμο στην περιπτωση πχ που ακους κλασσικο heavy,εισαι παιδακι,εχεις ολα τα maiden και εκει που θες να παρεις ενα καινουργιο cd,να επηρρεαστεις απο το περιοδικο και να παρεις τους hammerfall!αντι πχ να πας να ψαξεις accept,priest κλπ κλπ
μοναχα ετσι,γιατι αν καποιος προσελκυστηκε στην ροκ\μεταλ μουσικη ακουγωντας κατι στο ραδιο ή σε ενα φιλο του,λογικο ειναι να ψαχτει στην αναλογη μουσικη.
δηλαδη αν ακουσε korn,που σημαινει οτι του αρεσε αυτο το στυλ φωνητικων,ριφ,ρυθμου, θα παει να βρει μπαντες παρομοιες με korn!
δυσκολα θα του κανει εντυπωσηι να ακουσει πχ maiden ή bon jovi
και τουμπαλιν