μόνο εμένα μου φαίνεται προφανές το ότι επηρεαζόμαστε από τα πάντα γύρω μας? Ναι, αν το περιοδικό έχει διαφήμιση Korn, θα μάθω τους Korn, αν δω το Kill Bill θα μάθω τη Νάνσι Σινάτρα και αν βάλω Rocking.gr θα μάθω τους Gentleman’s Pistols και τους Pax Cecilia με τους Black Lab. Ένα μέσο που να μιλάει για τα ΠΑΝΤΑ το ΙΔΙΟ δεν υπάρχει, όχι γιατί δε θέλουν οι υπόγειες δυνάμεις και το σύμφωνο της Σιών, αλλά γιατί πολύ απλά δε γίνεται.
Και συ Karja, αν ήσουν ραδιοφωνικός παραγωγός θα έλεγες σε όλους μας πόσο ανώτερη ήταν η συναυλία των Wig Wam από τη συναυλία των Guns n’ Roses και του Roger Waters, πόσο κατευθυνόμενοι είμαστε που ακούμε Tool και όχι Hanoi Rocks και αν ερχόμουν εγώ που εργάζομαι σε μια εταιρεία διανομής και σου ζητούσα να παίξεις και να προωθήσεις Pax Cecilia ή Black Lab δε θα το έκανες γιατί κατά πάσα πιθανότητα δε θα σου άρεσαν. Εξάλλου και εσύ κάνεις αυτά για τα οποία κατηγορείς τους υπόλοιπους. Δεν είσαι καλύτερος και μεταξύ μας, το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο… Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί εσύ δε το βλέπεις.
Παρένθεση γιατί βλέπω ότι συνεχώς το αναφέρεις:
Μιλάς π.χ. για αναίτια επίθεση στους Hanoi Rocks και κάνεις λες και σε προσέβαλλε ο montechristo, τη στιγμή που έχεις πει τα μύρια όσα για τους Tool (Stool, TOtally Overrated Loosers) και τους System of a Down που τις τελευταίες 2 χρόνιες, για πολλούς (π.χ. για μένα) είχαν από τις καλύτερες κυκλοφορίες. Τι δηλαδή? Σε αυτούς (άρα και εμένα) έκανες και εσύ αναίτια επίθεση? Προφανώς όχι. Και προφανώς κανείς δε σε προσέβαλλε λέγοντας σου για τους Hanoi rocks. Σταμάτα να θες τα δικά σου δικά σου και τα δικά μας, δικά σου.
Το είχα καταλάβει,απλά πήρα και εγώ ένα βήμα να πώ την αποψή μου:)
Πάντως,μια σημείωση για 2 πράγματα που διάβασα σε προηγούμενα ποστς:
chirsp@βασικά,οι king crimson έχουνε θάψει τους Tool,αν θυμάμαι καλά τους λέγανε pub band.Εσύ μάλλον ενοούσες τις δηλώσεις του κιθαρίστα των King Crimson για μπάντες όπως Dillinger Escape Plan και Mastodon που έλεγα ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί διάδοχοι του prog rock,όχι μπάντες όπως οι Tool.Έτσι το θυμάμαι εγώ τουλάχιστον.
karja@φαντάζομαι η λίστα με τα τοπ του rocking έγινε με βάση τα γούστα των συντακτών.Παρόλα αυτά,δεν το βρίσκω απίθανο οι Rotting Christ και οι κάθε Rotting Christ να μπορούσαν να βγάλουν ή να έχουν βγάλει καλύτερο δίσκο(αυτό βάλτο σε εισαγωγικά,μιλάμε πάντα με βάση την υποκειμενικότητα του γούστου του κάθε ανθρώπου) απο τους Rush και τους κάθε Rush.Επειδή ένα συγκρότημα μπορεί να έχει γράψει ιστορία και να έχει βγάλει δισκάρες,δεν σημαίνει ότι κάθε νέος δίσκος τους είναι καλύτερος απο νέες κυκλοφορίες.
Στο κάτω κάτω,εμείς σε τι δίνουμε τη ψήφο μας,στο δίσκο ή στο συγκρότημα?
αυτο δεν το χω ακουσει ρε συ να λεει τιποτα για τους tool.ποτε το ειπε?
εγω εχω πετυχει αυτα :
In an interview on the CD Fripp states touring with Tool was one of the two best touring experiences he had had in his thirty years as a professional musician (The other a 3G Tour with Joe Satrionie).
επισης
:Robert Fripp: I was very impressed that the visuals and the band were all part of the same performance. It was… seamless. It was something like, “These guys are playing to the same track.” But without being external to the film… There was an integrity to it all. και
You recently did a mini tour with Tool. What, if anything, do you feel King Crimson has in common with their music?
The Crimson tour with Tool is one of the two most enjoyable tours I?ve ever done. The first was with G3 in 1997. I happen to be a Tool fan. The members of Tool have been generous enough to suggest that Crimson has been an influence on them. [Tool guitarist] Adam Jones asked me if I could detect it in their music, and I said I couldn?t. I can detect more Tool influence in King Crimson, than I can hear King Crimson in Tool.
επιπλεον ενα προτζεκτ του belew εχει στα τυμπανα τον danny carey!
δηλαδη αν τους θαβανε,δεν πιστευω να χανε πει αυτα τα πραγματα!!!
Μπα καμια σχεση δεν ειπανε ποτε τετοια πραγματα.Μια παρομοια δηλωση ειχε γινει ωστοσο απ τον Neil Peart των Rush οπου αναφερθηκε στους Dream Theater ως club band και μαλλον αυτη λογικα θυμαται ο Πυραμιδας.Βεβαια μετα μια χαρα του κανε και συνεντευξη ο Portnoy και ολα καλα,αλλα Peart ειναι αυτος,τα λεει ο Professor εξω απ τα δοντια,σαν τη Μαλαμω ενα πραγμα.
Τόσο πολύ???Τι να κάνουμε γεννηθήκαμε καθυστεριμένοι και προβληματικοί εμείς. Δεν έχουμε όλοι την ευστροφία τη δική σου, την οποία όλοι ζηλεύουμε.
Πάλι καλά που υπάρχουν κάτι ροκ ευαγγελιστές σαν εσένα να βάζουν εμάς τους αμαρτωλούς στον σωστό τον δρόμο…
επηρεαζομαι σημαινει : τι να αγορασω σημερα?ποια συναυλια να παω?
δηλαδη να κατω κατι που θα χει αντικτυπο!
το να μαθω τους korn απο τη στιγμη που το μονο πραγμα που μ’αρεσει ειναι το 80’s thrash metal νομιζω δεν εχει σημασια!
το να παω να αγορασω ενα cd korn αντι για ενα cd sodom παιζει καποια σημασια(απειροελαχιστη βεβαια)
καπως ετσι το παιρνω εγω
γιατι οκ μαθαμε τη σινατρα απο το kill bill.τι αλλαξε?πεταξαμε ολα μας τα μεταλ σιντι στη φωτια και τρεξαμε να αγορασουμε ολη τη δισκογραφια της σινατρα και του πατερα της?δεν νομιζω.
signal, διάβασε ξανά το ποστ μου. Ακριβώς αυτά που λες λέω… Για την ακρίβεια χρησιμοποιώ ακριβώς τα ίδια ρήματα!! (“μαθαίνω Korn”, “μαθαίνω Νάνσι Σινάτρα”, και όχι, “αγοράζω Κορν”, “αγοράζω Νάνσι Σινάτρα”) :lol: :lol:
Όσο για το επηρεάζομαι, μπαίνουμε σε φιλολογική συζήτηση και δε λέει, αλλά επιμένω στο ρήμα “επηρεάζομαι”.
on topic:
Το σύγχρονο ροκ δεν είναι ωραίο, γιατί εμένα μου αρέσει το μελωδικό ροκ των 80ς και το σύγχρονο ροκ δε θυμίζει αυτά που άκουγε ο κόσμος πριν από 30 χρονιά…
Aλήθεια, γιατί σας πειράζει τόσο αν ο κάθε Κάργια έρχεται και κράζει τα ακούσματά σας?
Δηλαδή, είναι τόσο σημαντικό για σας να ακούτε κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό?
Η μουσική είναι κάτι προσωπικό και γι’ αυτό την ακούμε. Ακόμα και αυτός που ακούει μόνο Himanescence και ότι άλλο παίζει ο kissfm και που τόσο τον κράζετε μερικοί. Ακόμα και αυτός που ακούει Κιάμο.
Jesus, όσο αληθινό είναι ότι δε μου αρέσουν οι υπέρβαρες γυναίκες, άλλο τόσο αληθινά είναι τα συναισθήματα που μου προκαλούν οι Tool. Γιατί μην ξεχνάτε ότι σε παλιές κοινωνίες, η παχυσαρκία ήταν δείγμα καλοζωίας, άρα και ομορφιάς.
Τέσπα, το ψιλοπαρατάω το θέμα γιατί όπως και με τα προηγούμενα ποστ μου κανείς δε θα κάτσει να το διαβάσει κάτι πέρα από την πρώτη και την τελευταία μου πρόταση and i don’t like talking to the hand.
Δε θα μας ενοχλούσε αν απλά έλεγε πως δε του άρεσαν ή πως δε του μιλούσαν. Ο συγκεκριμένος σε παλαιότερα ποστ και έκανε συγκρίσεις ανάμεσα σε συγκροτήματα, και σχόλια λέγοντας συγκεκριμένα “Αφού άκουσες kansas και δε σου αρέσουν είσαι άμπαλος και άσχετος μουσικά”, και σε πρόσφατο άλλο ποστ του πως όποιος ακούει γκρουπς απο relapse records έχει το πολύ IQ85 και άλλα παρόμοια μαργαριτάρια.
το καλοκαίρι ο κάργια πρέπει να είχε μπει ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ για συναυλίες για να πει “χα καλούτσικοι ήταν , αλλά wig wam δεν είναι”. κ προσβάλλει κ άλλους χρήστες όπως λέει ο diz. και θέλει να του τεκμηριόσουμε κ όλας “γιατί μας αρέσουν οι tool”.
έλεος όμως ε.
τέσπα δεν θα ξανασχοληθώ (ελπίζω) γιατί λέμε τα ίδια κ τα ίδια κ τα ίδια… ο κάργια “ξέρει”, όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι κ οι τοολ χάλιες… το εμπεδώσαμε
2 καλοκαίρια πριν αυτό (έπαθα σοκ που το συνειδητοποίησα). Ο manos και πολλοί άλλοι χρήστες δε τα έχουν ζήσει και για αυτό νομίζουν ότι η υπομονή τόσων χρηστών εξαντλήθηκε γρήγορα και αναίτια… Επίσης για αυτό δεν καταλαβαίνουν το πείραγμα με τους Hanoi rocks…
Ναι, σωστα αυτα που λες μονο που αυτο το προβλημα το χει ο καργιας. Οταν γραφει οτι αφου δεν εχει καποιος μουσικες γνωσεις πως καταλαβαινει οτι αυτο που ακουει ειναι καλο η οχι. Λες και υπαρχει αντικειμενικα καλο η κακο στην μουσικη η ακομα και αν υπαρχει λες και ενδιαφερει αυτον που το ακουει. Το θεμα ειναι αυτο που ακους να ευχαριστει εσενα. Τωρα καλο, κακο who gives a shit. Ακομα και αν ισχυαν αυτα που λεει ο καργια για τους τουλ, οτι αμα τους απογυμνωσεις απο τα εφε δεν μενει τιποτα, ε και? αλλαζει αυτο τα συναισθηματα που νιωθω οταν τους ακουω? (οι τουλ ειναι παραδειγμα, αυτο ισχυει για οποιαδηποτε μπαντα, ετσι κι αλλιως δεν εχω και μεγαλη επαφη με την δουλεια τους).Η μηπως πρεπει να ακουω τους “αλλους” επειδη ξερουν καλυτερη κιθαρα?
Προφανως ο καργια νομιζει οτι οποιος ακουει τουλ η κατι αντιστοιχο το κανει για να το παιξει μουρη “πωπω ακουω τους παιχταραδες, ειμαι πολυ μπροστα” αλλα δεν ειναι ετσι.
Οσο για το συγχρονο ροκ το θεμα τελειωσε εκει που καποιος ανεφερε τον ντυλαν.
Τα οποια 00’ς μπηκαν θριαμβευτικα με Muse, System Of A Down αλλα απο κει και περα δεν ειχαν κατι αλλο που να συσπειρωσει κοσμο. Προφανως δεν λεω οτι δεν βγαινουν καλα πραγματα. Το αντιθετο, δισκαρες βγαινουν αλλα ειναι κυριως σε παρακλαδια που εξ ορισμου δεν μπορουν να αφομοιωθουν απο το ευρυτερο rock κοινο…
Πχ, ενα απο τα πιο hot ονοματα της σημερινης εποχης, οι Killers, δεν κανουν τιποτα αλλο απο το να αναμασουν ιδεες του παρελθοντος. Οι Arcade Fire κατι πανε να κανουν αλλα και παλι…
Μια μπαντα που θα μπορουσε να τραβηξει την προσοχη ειναι οι Gogol Bordello αλλα δεν εχουν πολυεθνικες απο πισω τους…
Περιφερειακα, το rock (κι οταν λεω rock ενοω μεχρι Mastodon) παραγει εκπληκτικα πραγματα, αλλα δεν εχει βγει τα τελευταια 5 χρονια κατι που να πεις οτι χαρακτηρισε τα 00’ς (οπως εκαναν για παραδειγμα Nirvana, GNR, Metallica, Pumpkins, Korn στα 90’ς)…
On topic τώρα, βασικά ο όρος σύγχρονο rock είναι λιγάκι αντιφατικός. Εννοούμε την εξέλιξη του rock ή το αντίστοιχο του rock ρεύμα σήμερα ?
Μπορεί όμως κάποιος να ορίσει με διαφορετικό τρόπο τα σημερινά σκληρά (συναισθηματικά αλλά και ηχητικά) ακούσματα ??
Το νέο rock (αν δεχτούμε τον όρο) δεν πάει να αντικαταστήσει το παλιό. Θεωρώ ότι έχει το δικό του χαρακτήρα, ενώ πολλά από τα γκρουπ που εντάσσονται σε αυτό, έχουν μεγαλώσει με ακούσματα με τα οποία συγκρίνονται από όλους εμάς.
Παλιά τα κατάφερναν συγκροτήματα που πραγματικά άξιζαν να ακουστούν. Γι’αυτό το λόγο στην πλειοψηφία τους είναι πλέον κορυφαίες μπάντες και επιδέχονται καθολικό σεβασμό. Μην ξεχνάμε όμως ότι ίσως να υπήρξαν και άλλες που να ήταν ακόμα καλύτερες, αλλά λόγω συγκυριών ( π.χ. οικονομικές δυσκολίες) να μην κατάφεραν τίποτα τελικά.
Πλέον που ο καθένας μπορεί να γράψει κάτι και να το κυκλοφορήσει χωρίς πολύ κόπο, οι επιλογές αυξήθηκαν σε ένα τρομακτικό βαθμό. Αλλά το σημαντικό είναι ότι μέσα στα τόσα κουλά που θα τύχει να ακούσεις, θα πέσει το αυτί σου και σε κάτι πραγματικά αξιόλογο. Μαζί με τις πιθανότητες να βγούν πολλά σκάρτα συγκροτήματα, αυξάνουν και οι πιθανότητες για κάτι όχι αναγκαστικά πρωτοποριακό ή καινοτόμο, αλλά κάτι το οποίο θα δημιουργήσει καινούρια συναισθήματα.
Προσωπικά, μουσικά δεν αποκλείω τίποτα παρά μόνο αυτό που μου λένε τα αυτιά μου. Παντού μπορείς να βρείς κάτι όμορφο. Τίποτα δεν είναι μόνο τεχνική, μόνο μελωδία, μόνο ρυθμός, μόνο συναίσθημα, μόνο attitude. Ο συνδυασμός τους είναι που κάνει κάτι ξεχωριστό.
βασικα το κοβω πολυ δυσκολο να ξαναβγει τετοια μπαντα
ειναι πολυ παραγωντες
και επιπλεον απο τη χωρα που ζουμε δεν μπορουμε να το κρινουμε
αλλα ον τοπικ
εγω θα μιλησω για την τελευταια δεκαετια
δηλαδη απο 97-98 και επειτα
ηδη απο τα 90’ς αρχισαν να δημιουργουνται παρακλαδια των παρακλαδιων.με αποτελεσμα να διασπωνται οι πυρηνες των οπαδων.δηλαδη απο κει που στα 70’ς-80ς λεγαμε κυριως hard rock και metal
φτασανε να λεμε grunge,alternative rock\metal,nu metal,industrial rock\metal,post rock\metal,metalcore,emo Κλπ κλπ το οποιο οπως ειπα εκανε το κοινο να χωριστει αναλογα με το ποιο υποειδος προτιμει.
οπως και να χει παντως
μπαντες που μαζεψανε κοσμο ειτε που προυπειρχαν ειτε που ξεκινησανε πριν καμια 10αρια χρονια ειναι
korn
queens of the stone age
muse
red hot chili peppers
linkin park
foo fighters
system of a down
δεν λεω οτι ειναι καλες ή κακες
απλα αυτες μου ρθαν στο μυαλο που εχουνε κανει μεγαλες πωλησεις,αρα λογικα τους ακουει και πολυς κοσμος.
και επιπλεον δειχνει ποσο διαφορετικα εχουν γινει πλεον τα ακουσματα του κοινου!!