Δεν μονο οι πολιτικοι ομως οπως βλεπεις…
Nαι αλλά το ψάρι απο το κεφάλι βρωμάει…Αμα βλέπεις πως το ίδιο το κράτος ασυδοτεί λογικό δεν είναι να περαστεί αυτή η νοοτροπία στον κόσμο?
Δεν ειναι μονο τωρα… Μια ζωη κουφαλες ημασταν σα λαος… Πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα που μπορω να θυμηθω τωρα ειναι ο Κωλοκοτρονης… Αυτος ελευθερωσε την Ελλαδα και τον βαλαμε φυλακη… Τραγικο νομιζω…
Οποιος έχει ζήσει για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό, ειδικά αν δεν έχει την ευκαιρεία να συναναστρέφετε με Έλληνες, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δει με άλλο μάτι το θέμα των λαών. Έχοντας την εμπειρία του αλλοδαπού εργαζόμενου στην Σουηδία, ήταν πολύ πιο εύκολο να συνάψω φιλικές σχέσεις με έναν Τούρκο συνάδελφο, που ήταν στην ίδια κατάσταση με εμένα, παρά με έναν Σουηδό. Το ίδιο είδα να συμβαίνειι με Ινδούς και Πακιστανους (οι δύο χώρες έχουν κατά καιρούς εμπόλεμες συρράξεις).
Είτε μας αρέσει είτε όχι, η κουλτούρα μας έχει πολλά κοινά στοιχεία με των Τούρκων, αποτέλεσμα της επαφής μας στα τετρακόσια χρόνια “σκλαβιάς” :lol: (γελάω με την χρήση αυτής της λέξης, γιατί εκείνη που την χρησιμοποιούν δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει ή δεν άλλα διαβάζουν στην ιστορία και άλλα καταλαβαίνουν).
Το “ένδοξο” παρελθόν των Ελλήνων (μιλάμε για αρχαία εποχή) όπως και κάθε “ένδοξη” περίοδος των υπολοίπων λαών, ανήκει στην ανθρωπότητα γενικότερα. Απο εκεί και πέρα ο καθένας το χρησιμοποιεί/εξυμνεί/σπουδάζει/το κάνει ότι θέλει τέλος πάντων. Χαίρομαι που έχω την δυνατότητα να επισκέπτομαι τον Παρθενώνα, νιώθω δέος και υπερηφάνεια για εκείνους τους ανθρώπους που τον έχτισαν, αλλά το ίδιο ένιωσα όταν επισκεφθηκα το Παρίσι και είδα αντίστοιχα επιτεύγματα ή οπουδήποτε αλλού. Εκτιμώ πιο πολύ την ιδιότητα του ανθρώπου που εξαρτάται από εμένα κατά πόσο θα την τιμήσω, παρά την ιδιότητα του Έλληνα που την απέχτησα από τη μάνα μου και τον πατέρα μου, έτσι απλά.
Επειδή είμαστε και rocking.gr forum (κοινώς open mind people), τα κράτη μια χαρά κάνουν και υπάρχουν γιατί συγκροτούν ομάδες ανθρώπων με κοινή γλώσσα, πολιτισμό, θρησκεία κλπ κλπ, το οποίο βοηθά στην εξέλιξη και στην πρόοδο. Το μίσος για φυλές/έθνοι και ιδέες περί ανωτερότητας και λοιπά, είναι π@π@ριές. Δεν αντιλέγω ότι πρέπει να έχουμε κρίση για το τι έχει συμβεί στο παρελθόν και τι μας επιφυλάσει το μέλλον, αλλά όχι με φανατισμό και στερεότυπα.
Οk, πολλά έγραψα αλλά συνήθως δεν γράφω καθόλου. Πάω να ακούσω το 1821 από Marauder
Δεν ισχύει αυτό…
Καλά νταξ…
Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα πόστ σου,υπερήφανος είσαι για κάτι που επιτυχάνεις εσύ,όχι για κάτι που δεν επέλεξες.
Ρε παιδια χωστε και σε εμενα,οχι μονο στον Gigatron… :lol:
Καλα το γαμησατε και ψοφησε…Το να λεει καποιος συμφωνω εδω αλλα διαφωνω εκει και να ξανατονιζει σημεια που εχουν δοθει απαντηση απο τη “μερια μας”(#-o )ειναι το ευκολοτερα και πιο βολικο πραγμα ιδιως οταν εισαι με τη μερια των “πολλων”. :bye:
Ευχαρίστως,κάτσε να διαβάσω και τα δικά σου πόστ:p :lol:
Και ποια είναι ακριβώς η πλειοψηφεία εδώ?Δεν είδα κανένα να υπερτερεί του άλλου,οι περρισσότεροι μάλλον στη μέση είναι.
LoooooooL!!!Βρε δεν σου την εχω πει αρκετες φορες εσενα?Θες κιαλο? :lol:
Τωρα για το αλλο θεμα ειναι ξεκαθαρο.Καμια 10αρια ειναι οι ledzeppelinικοι( #-o )αλλοι τοσοι ουδετεροι που δεν ανακατευονται με αυτα και μενουν on topic ( )και 2 “εθνικια” (#-o )ο Gigatron και εγω…
Πριν απ’ όλα θέλω να πω ότι δε θεωρώ τυχαίο που είμαι ο μοναδικός που έχω διαφορετική άποψη από όλους σας σχεδόν (εκτός του Defix και 1-2 ακόμα) και δε θεωρώ τυχαίο το ρόλο του σχολείου σε αυτό.
Καλό θα είναι όποιος αναφέρει το σχολείο για παράδειγμα να αναλογιστεί πως έχει διαμορφωθεί η κοινή γνώμη στην οποία δεν ανήκω όπως εσείς.
Και κάτι ακόμα γτ όλοι θα με λέτε φασίστα (…) ότι μεταλλάς δε σημαίνει και αναρχοκομμούνι όπως επικρατεί τις περισσότερες φορές.
Ο Τούρκος της ηλικίας μου freedomofrock είναι ο συνεχιστής της χώρας που με έβλαψε.
Εμφύλιους είχαμε ανέκαθεν σε όλη την ιστορία μας ακόμα και σε περίοδο πολέμου εναντίον άλλων λαών.
Προφανώς δε γνωρίζεις τους λόγους των εμφύλιων και δε σε παρεξηγώ.
Οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες;
Δεν περίμενα να ειπωθεί ποτέ αυτό εδώ μέσα, λυπήθηκα πολύ.
Πως γίνεται να μας θεωρούν οι ξένοι τριτοκοσμική χώρα, φανατισμένους, κολλημένους, εθνικιστές αλλά να είμαστε μια χώρα με μεγάλο τουρισμό;
Γτ έχω κι εγώ συγγενείς έξω που μου έχουν πει ότι οι ξένοι ρίχνουν ΠΑΝΤΑ λάσπη χωρίς επιχειρήματα.
Και ξέρεις κάτι;
Πως να αγαπήσω τους ξένους όταν συστηματικά σπιλώνουν με κάθε τρόπο τη χώρα μου;
Φρίκαρες;
Κι εγώ διαβάζοντας αυτό: “τι πάει να πει Έλληνας;”
Πατριωτισμός σε eurovision και λοιπές παπαρίτσες δεν υφίσταται.
Δε με απειλεί ο Τούρκος;
Μαθαίνεις εξελίξεις;
Φιλικά κι από μένα.
Και βέβαια είμαστε άνθρωποι, αυτό άλλωστε δε διδαχτήκαμε από τους προγόνους μας;
Μαθαίνοντας να αγαπάς τη χώρα σου, μαθαίνεις και τις υπόλοιπες αξίες.
Ναι δεν επέλεξα να γίνω Έλληνας, είμαι.
Είσαι εθνίκι? Κρίμα…δεν νομίζω οτι μπορείς να μου την ξαναπείς.:lol:
Απάντηση οταν γυρίσω…
Οι Κύπριοι είναι Κύπριοι…
Οι Κυπριοι ειναι Κυπριοι, ανεξαρτητο κρατος… Γιατι εχουμε την ταση να την λεμε Ελληνικη δεν το εχω καταλαβει… Πολλοι θα πουνε “μιλαμε την ιδια γλωσσα”. Δεν νομιζω οτι αυτο αποτελει παραγοντα…
Σε ποιους ξενους αναφερεσαι? Οι ξενοι που μενουν στην Ελλαδα δεν τη σπιλωνουν. Αντιθετως τη βοηθανε… Οι ξενοι ηρθαν και μας δωσαν φαι, αυτοι σωσαν την ελληνικη οικονομια… Ειναι οι μονοι που κανουν δουλειες για τις οποιες ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ουτε λογο… Και με μισθους τραγικα χαμηλους… Αλλα ο Ελληνας το ειχε παντα αυτο, να παιρνει πολλα και να δουλευει λιγο…
Οι Κύπριοι είναι Έλληνες είτε το θες είτε όχι.
Καταρχήν αναφερόμουν στους ξένους που ζουν έξω και νομίζω έπρεπε να το καταλάβεις.
Όσο για την ελληνική οικονομία, αναφέρεις τα πράγματα από τη μία μόνο οπτική γωνία.
Εξηγησε μου γιατι ειναι Ελληνες… Τι σχεση εχουν με την Ελλαδα? Ανεξαρτητο κρατος ειναι…
Σορρυ, γραψε λαθος
Ποια ειναι η αλλη οπτικη γωνια?
ΩΩΩΩΩΩΧ!Θα αρχισουμε παλι να ξαναγραφουμε την ιστορια?ΕΛΕΟΣ!Εχω εναν κολλητο μου Κυπριο που αποδεχεται τον ορο Ελληνας με χιλια!Αν του πεις κανα τρελο οτι οι Κυπριοι δεν ειναι Ελληνες μπορει και να σε βρισει…
Το ξερω… Αλλα αυτο ειναι κομπλεξ… Γιατι να θεωρουνται Ελληνες γαμωτο?? Τι σχεση εχουνε???
εγώ ξέρω ότι είναι περήφανοι που είναι Κύπριοι (και μαγκιά τους) και θεωρούν ανέκαθεν την Ελλάδα ως τη χώρα που τους πρόδωσε κλπ παρόμοια…
Ναι,είναι Έλληνες με πολύ πιο ισχυρή οικονομία και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο…
Ακριβως…
Καλα, για το πως εχουν μεγαλυτερη οικονομια ειναι γνωστο… Ολα τα αμυντικα συστηματα η Ελλαδα τα αγοραζει…