Πιστεύετε ότι οι Έλληνες είναι

Ellanor συμφωνω για το Βυζαντιο, δεν ηταν ακριβως η συνεχεια της Ελλαδας αλλα μαλλον ως κατι τετοιο πρεπει να το θεωρησουμε. Αν και ουτε εμενα με καλυπτει πληρως.
Το 1984 ειναι το αγαπημενο μου βιβλιο κι εκανες πολυ καλα που το ανεφερες.

με αφορμη διαφορα που ειπωθηκαν παραπανω:

1)καλα πρεπει καποιος να ειναι αφελης και να πιστευει οτι ειμαστε γνησιοι απογονοι των αρχαιων ελληνων…απο τον ελλαδικο χωρο τα τελευταια 2000 χρονια εχουν περασει,κατασκηνωσει κτλ ενας μεγαλος αριθμος φυλων :
ρωμαιοι, περσες, σλαβοι, βλαχοι, αραβες, τουρκοι, ισπανοι (για οποιον δε θυμαται καλα η δυναστεια των ισαυρων στο βυζαντιο ηταν ισπανικης καταγωγης), βικινκς, ιταλοι, γερμανοι και χιλιο δυο αλλοι…αν καποιος πιστευει οτι δεν ειμαστε μπασταρδεμα ολων των παραπανω μαλλον πρεπει να το κοιταξει γιατρος…

2)περισσοτερα με συνδεουν με ενα αλβανο και ενα τουρκο που τρωνε καθε μερα πλυση εθνικιστικη πλυση εγκεφαλου καθως και την εκμεταλλευση στην εργασια οπως και εγω, παρα απο εναν καπιταλιστη ομοεθνη μου που με(σας) πηδαει καθημερινα με τη σημαια στο χερι, για να φτιαξει μια ωραια βιλα στα καμμενα με τον δικο μου κοπο, και που οταν δει το παραδακι φροντιζει (αν και το βροντοφωναζει οτι ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ και ποσο αγαπαει την ελλαδα)κ μετακομιζει στις τριτες χωρες για να εκμεταλλευτοι καποιους αλλους ατυχους υπο απαραδεκτες συνθηκες εργασιας.

3)ο ελληνικος λαος στην πλειοψηφια του ειναι : μπουζουκοκεφαλος, ψωροηπερηφανος, εγωιστης, αμορφωτος, απολιτιστος, κατσαπλιας, βολεψακιας, προγονοπληκτος, ευκολοπιστος, ρατσιστης, τοπικιστης, ψωνισμενος.

4)το βυζαντιο ΔΕΝ ηταν ελλαδα (ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια λεγοταν και οχι βυζαντιο ) και οι “ελληνες” ηταν μια απο τις πολλες φυλες που κατοικουσαν σε αυτο.

1. για οποιον θελει να ανακαλυψει τις αιτιες της σημερινης καταντιας των ελληνων ας κανει τον κοπο να διαβασει την ιστορια του νεοελληνικου κρατους…θα καταλαβει πολλα

Ραφαηλίδης? :slight_smile:

και ραφαηλιδης…νεφελουδης…μαργαριτης…λιναρδατος

και Παριος…

Πράγματι,μεταλλάς δεν σιμένει κατά ανάγκη κάτι τέτοιο.Δεν σημαίνει όμως και φασιστάκ ή εθνίκι.Προφανός μάλλον χάνω κατι,γιατί τα σχολικά βιβλία που θυμάμαι οτι έκανα και διάβασα(και ειδικά τις ιστορίας τα διάβαζα),ακόμη και τα σημερινά δεν ήταν δα και πολύ διαφορετικά από αυτά που πιστεύεις.Βασικά,τον εθνικισμό καλλειεργούσαν.Μήπως να τα ξαναδιαβάσεις να 'χεις ποιο σωστή άποψη?

Λόγοι για τους εμφύλιους υπήρξαν πολλοί,πολλοί εκ των οποίων όπως σε κάθε πόλεμο δεν θα τους μάθουμε ποτέ.Όσο για τον Τούρκο της ηλικίας σου,αν μιλάμε για 1 μορφωμένο άνθρωπο ή βασικά συνειδιτοποιημένο,είναι 1 άνθρωπος που θέλει να ζήσει τη ζωή του και δεν δίνει δεκάρα για όλους τους τρελάρες,έλληνες και τούρκους που αλλησκοτώνοντουσαν τους τελευταίους 5 αιώνες.

ΟΠΑ<ΟΠΑ ΟΠΑ.Είχα την τύχη να 'χω αμερικαίδα μητέρα,οπότε μπορώ να πώ πως αυτά που λές δεν υσχίουν.Η ελλάδα θεωρίτε εξωτική χώρα,μια χώρα με παρελθόν ΑΛΛΑ χωρίς κάποιο ιδιαίτερο μέλλον,και με πολύ ραία τοπία,δλδ γεωγραφικά η χώρα είναι υπέροχη,αυτό δεν σημαίνει οτι είναι ανεπτυγμένη.ΣΚ^ΤΑ ειναι η χώρα.Όσο για τους έλληνες μετανάστες αν θες να ξέρεις ειδικά η πρώτη γενιά δημιούργησε προβλήματα ακραία ειδικά στις Η.Π.Α.Ξέρεις πως τους λέγανε τους πρώτους έλληνες των Η.Π.Α.?Βρωμιάριδες,εγκληατίες,βιαστές,τεμπέλιδες που πολιτικολογούσαν στα καφενεία τους.Και βέβαια αυτό άλλαξε με το καιρό,αφού η 2η και κυρίως η 3η γενιά προσαρμόστικαν.Ακόμα και σήμερα βέβαια,έχουμε και μερικούς κλόουν,για πήγενε Αστόρια να δείς:wink: Ε,και δεν νομίζω οτι οι σημερινοί νεοέλληνες δεν είναι κάτι από αυτά τα 3 που ανέφερες…

Όσο για τους ξένους,ε,όχι δα,δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά από την μετανάστευση,μην λες την μισή αλήθεια.

Δηλώνει κάτι που δεν υπήρξε επιλογή σου αλλά σε κατατάζει σε μια κοινωνική ομάδα.Προσωπικός,I don’t give a shit αν με λένε έλληνα ή όχι,πάνω απ’ όλα είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

AAAAAAAAAAAAAAAAAA! Συμφωνώ με τον Led!!! 8O
Πρόσφατα με ρώτησαν (σε σουηδικά εδάφη) πως είναι να είσαι Eλληνας με όλη αυτή τη μεγαλειώδη ιστορία… Απάντησα ότι είναι μάλλον απογοητευτικο να είσαι περήφανος μονο για το παρελθόν και όχι για το παρόν και να ξέρεις ότι ακριβώς ζεις σε μια χωρα που το προβάλει ακόμα χωρίς όμως να το τιμάει. Και ότι τουλάχιστον στη δικη τους χωρα μπορείς πραγματικά να απολαμβάνεις τέτοια ποιότητα ζωής και να είσαι περήφανος για τη χωρα σου όπως είναι σήμερα.

Εγω ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας και για το χαλι της Πεντελης σημερα… Μπραβο, ενα κομματι πρασινου εμεινε στην Αθηνα, να το καψουμε και αυτο… Και πειτε μετα παλι για Παρθενωνες κλπ μαλακιες…

Και τι φταιει η Ελλαδα?

[/B]
Kαι τι φταιει ο Παρθενωνας που τον λες μαλακια? #-o

Ρε ήμαρτον, άλλα λέει άλλα καταλαβαίνετε!! Επίτηδες το κάνετε?

Μαλακίες αναφέρεται σε όλους αυτούς που ασχολούνται για την ανωτερότητα της Ελλάδας και τον Παρθενώνα αντί να προβληματιστούν με τα κανονικά προβλήματα… Ήταν σαφέστατο νομίζω

Δε μιλάμε για την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι γεωγραφικός προσδιορισμός. Μιλάμε για τους Έλληνες.

Μέχρι πριν λίγο, ο ουρανός απο το μπαλκόνι του σπιτιού μου ήταν πορτοκαλί, αν και δε μένω στο επίκεντρο της πυρκαγιάς, ωστόσο δε μένω και πολύ μακρυά…

[-X

Α, και φίλε Defix. Καλά τα αστεία, αλλά πιο καλό θα ήταν να έριχνε και καμιά ματιά αρκετός κόσμος εκεί έξω στους συγγραφείς που αναφέρθηκαν πριν.

Άντε.

Ακριβως, δεν θελει και πολυ μυαλο…

Αυτη τη στιγμη καιγονται σπιτια… Δεν ξερω ποσο σας συγκινει αυτο, αλλα αυτα ειναι προβληματα που πρεπει να ασχολουμαστε…:wink:

Σε ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για το θετικο σχολιο του αστειου μου… :yahoo: :smiley:

Μ@Λ@ΚΕΣ!

Πριν τις απαντήσεις μου σε όλους σχεδόν (sorry αν ξέχασα κάποιον, είναι πολλά) να πω ότι επικρατεί μεγάλη αφέλεια που είναι και το χειρότερο όλων κατά τη γνώμη μου.

Το χειτότερο δε όλων είναι ότι εγώ, ένα απλό μέλος ενός forum, πρέπει να εξηγώ αυτονόητα σε μια μεγάλη ομάδα ατόμων.
Η αλήθεια όμως είναι ότι το περίμενα…

Μάντεψε.

Λοιπόν, ανάφερέ μου περιπτώσεις που ελληνικά αεροσκάφη παραβιάζουν τούρκικα εδάφη.
Έστω κι αν έχει ειπωθεί underground.

Ποιοι λαοί θα έρθουν πιο κοντά; #-o
Δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομα ενός φιλόσοφου/συγγραφέα που είπε ότι αν μπει η Τουρκία στην ΕΕ, θα σημάνει αυτόματα και το τέλος της. :wink:

Ο Gigatron είναι εθνίκι και φασίστας.
Ωραία;
Ξέρεις πόσοι Έλληνες υπάρχουν στη Μ. Ασία και δεν το ξέρουν;
Εννοείταιφυσικά ότι το σχολικό βιβλίο θα κάνει λόγο για μικρασιατική καταστροφή #-o και όχι για αισχρή προδοσία.
Αλλά βέβαια ασπαζόμαστε ότι μας σερβίρουν σαν υποχείρια.
Κι όποιος θέλει ας μου πει το αντίθετο.

Ε, είπαμε ο Gigatron είναι φασιστόμουτρο και εθνίκι που αγαπάει τη χώρα του.
Θάνατος!

Ελπίζω να κάνεις πλάκα (δεν κάνεις…) και να μην είσαι αφελής.

Διάβασες πουθενά από μένα ότι ο ξένος είναι κακό που δουλεύει εδώ;
Πιο κάτω θα διαβάσεις όμως και μια λεπτομέρεια. :wink:

Η σοβαρή απάντηση:

1) Το
2) έχεις
3) γαμήσει
4) και
5) έχει
6) ψοφήσει
7) κυριολεκτικά
8 ) όμως.

Ας αποδείξουμε τώρα ότι δεν είμαστε ελέφαντες:

1) Ωραία μίλα συνεχώς για Ryche & Zeps αφού αυτοί μόνο αξίζουν.
2) Μόλις άνοιξες ένα θέμα το οποίο ποτέ δεν άνοιξα.
3) Δε γίνεται να δείχνω αδιαφορία σε κάποιον που πλήττει συνεχώς τη χώρα μου.
Γτ δε ρωτάς τους κατοίκους των ακριτικών μας πόλεων πόσο υποφέρουν;
Δεν τα λέω εγώ. :wink:
4) Μου είχες δώσει την εντύπωση ότι ήξερες και προφανώς ξέρεις αλλά εννοείται ότι δε θέλεις να παραδεχτείς.
5) Προφανώς και δεν έχεις μιλήσει ποτέ με Κύπριο.
6) Μόνο η Τουρκία είναι πρωτοκλασάτη! :lol:
7) Άντε τώρα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας! #-o
8 ) Εντάξει λοιπόν, είμαστε οι χειρότεροι όλων.
Ε; Καλά δεν το 'πα; :slight_smile:

Αρχική αντίδραση: :lol:
Ύστερα: :frowning:
Αργότερα: [-X
Τελικά: :φτου κι απ’ την αρχή ρε πούστη μου:

Πως γίνεται ρε γμτ μου όλο για αρνητικά να ακούω; :roll:
Τυχαίο; Μπορεί…

Τουρισμός.
Ρίξε μια ματιά και ποσοστιαία δες την προσέλευση του κόσμου.

Μονόπλευρος Gigatron: Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ που λες Aloe δεν έχει συμφωνήσει να μένει με άλλα 10 άτομα στο ίδιο σπίτι και να πληρώνει ενοίκιο διά 10 και να στέλνει στην πατρίδα του λεφτά για να ζει ο συγγενής του πλουσιοπάροχα με κατώτερο πληθωρισμό.

Το αν γουστάρω να κάνω εγώ ταξίδια είναι δικός μου λογαριασμός και δε δέχομαι υποδείξεις από κανέναν.
Οk;
(Αλήθεια που το αναφέρω επακριβώς; )

“Εθνίκι” Gigatron: Ο Γίγατρος που λες δε λέει ποτέ Ελλαδίτσα, λέει Ελλάδα.

Λες για ένα κόμπλεξ, δε λες όμως τι;

Δεν απάντησες Γίγατρε! :lightsabre: αλλά δεν πειράζει, γιατί θα συγχιστώ πάλι :stuck_out_tongue:

Σόρρυ, με πρόλαβες. Άκυρο :stuck_out_tongue:

Για το Βυζάντιο έχω κάποιες ενστάσεις αλλά γενικά καλά τα λες.

Ποιοι έσωσαν τα γραπτά του Αριστοτέλη; :-k
Και πόσα έκαψαν;

Η καραμέλα της πρώτης χώρας είναι αστεία σαν επιχείρημα.
Έγραψα αυτό που έγραψα και ο νοών νοείτω.

Πολύ σωστά τα λες για το φιλελληνισμό.

Τώρα μιλάς για την επανάσταση.
Ναι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα πολιτικοί λόγοι σε κάθε τι.
Οι Άγλοι είχαν βρει άλλα ερείσματα τότε.
Μόνο η δίψα για ελευθερία των αγωνιστών μας που όχι μόνο δεν εκτουρκίστηκαν στα (μην το ξεχνάμε) 400 ολόκληρα χρόνια αλλά δυνάμωσε κι άλλο ο πατριωτισμός τους για να είσαι ΕΣΥ (όλοι) σήμερα ελεύθερος και να απολαμβάνεις την καφεδιά σου και να αμφισβητείς τον αγώνα τους. (αναφέρομαι γενικά)

Η Ελλάδα ήταν το μεγαλύτερο μέρος του βυζαντινού πολιτισμού.
Προσοχή, δε λέω ότι έκανε 100% καλό.

Περήφανοι για την ασύδοτη προδοσία προφανώς και δε μπορούμε να είμαστε. :wink:

Για το θέμα της καθαρότητας ανέφερα σε πολύ προηγούμενο ποστ ότι είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν πια πολλοί βάρβαροι.
Πάγια θέση μου και δεν αλλάζει.

“Ο ελληνικός πολιτισμός ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, δεν είναι κτήμα κανενός, ανήκει σε όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους απανταχού της οικουμένης!”
Άρα οφείλουμε να το μεταλαμπαδεύσουμε και όχι να το “θάψουμε”.

"Ναι, να αυτοκτονήσεις. Γιατί, σε αντίθεση με εμάς τους γαλαζοαίματους, οι οποίοι καταγόμαστε απευθείας απο τη γενιά του Περικλή, εσύ είσαι νόθος. Ενώ εμείς, οι του Περικλέους απόγονοι, επι διόμισυ χιλιάδες χρόνια, ζούσαμε όλοι σε έναν κλειστό πύργο, και δεν αφήναμε κανέναν να μπει μέσα, ούτε Σλάβο, ούτε Βούλγαρο, ούτε Νορμανδό, ούτε Ρωμαίο, ούτε Φράγκο, ούτε Αιγύπτιο, ούτε Άραβα, ούτε Αρβανίτη, ούτε Τούρκο, και απαυτωνόμασταν όλοι μεταξύ μας. Και μ’ αυτό τον τρόπο μείναμε καθαροί.

Αμήν."

Ε, λοιπόν διάβασε παραπάνω είρωνα.

Το 1984 δεν το έχω διαβάσει αλλά από τα λεγόμενά σου αλλά θέλω να μου πεις αριθμό πωλήσεων.
Έτσι απλά, μην το πάρεις στραβά.

Άλλο οι αρχαίοι Έλληνες;
Εδώ μέσα κατάλαβα επακριβώς γτ είμαστε ανάξιοι συνεχιστές τους.

Τουλάχιστον τα έχω καλά με τον εαυτό μου που δεν ανήκω στη γενιά της απαξίωσης, του φραπέ (και που θα βγείτε όλοι να πείτε ότι δεν ανήκετε…) και προσπαθώ συνεχώς να μαθαίνω διαβάζοντας, επιτεύγματα των προγόνων μου.

Ναι,αυτή η διαφορετικότητα μου αρέσει και μάλιστα πολύ.

Επί ευκαιρίας λοιπόν όσοι ντρέπεστε για την Ελλάδα και δε γουστάρετε που είστε Έλληνες, μεταναστεύστε.

ΥΓ: Πάω να γράψω και πουθενά αλλού! :stuck_out_tongue: