Πιστεύετε ότι οι Έλληνες είναι

[QUOTE=Gigatron;184997ε.
Μόνο η δίψα για ελευθερία των αγωνιστών μας που όχι μόνο δεν εκτουρκίστηκαν στα (μην το ξεχνάμε) 400 ολόκληρα χρόνια αλλά δυνάμωσε κι άλλο ο πατριωτισμός τους για να είσαι ΕΣΥ (όλοι) σήμερα ελεύθερος και να απολαμβάνεις την καφεδιά σου και να αμφισβητείς τον αγώνα τους. (αναφέρομαι γενικά)

[/QUOTE]

Ναι,σίγουρα,δεν εκτουρκίστικαν ποτέ,ούτε ονομάστηκαν έλληνες για καθαρά πολιτικούς λόγους#-o

Και σε περίπτωση που κάποιος χάβει αυτά που λέει ο Gigatron,απλά σκεφτήτε πόσες πιθανότητες υπήρχαν να έχουν εσάς στο μυαλό τους όταν σκωτόνονταν.Τον εαυτ’ο τους και τα δικά τους δικαιώματα σκεφτόντουσαν,όχι την πάρτι μας.Έλεος,χωρίς γανατισμό και ρομαντισμούς να το σκεφτεί κανείς δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει.

Ρε Γιγατρε μην εισαι τοσο καμικαζι ρε παιδιμ.

Εγώ προσωπικά την κοτσάνα που έγραψες δεν την κατάλαβα και προφανώς ούτε εσύ απαντώντας μάλιστα τόσο γρήγορα.

Το εθνίκι.

1.Μάλλον δεν το διάβασες,οπότε πως να το καταλάβεις.

2.Κάνεις λες και έχουν πέσει όλοι στο forum και σε κατηγορούν.Δεν σε είπε κανείς εθνίκι απ’ όσο διάβασα,εσύ λες τον εαυτό σου μόνος σου σαν κάτι το υποτιμιτικό,οπότε το πρόβλημα είναι καθαρά δικό σου.:wink:

Έχω την εντύπωση ότι λες ασύστολες μαλακίες για να περνάει η ώρα. :slight_smile:

2)Τοτε εχεις διαβασει ελαχιστα το θεματακι. :wink:
Τον εχουν πει και ευθεως και πουστικα εθνικι τουλαχιστον 10 ατομα και αυτο με στεναχωρει πολυ.

Πρόλογος:
Ρε συ Πάνο, διαφορετικές απόψεις έχουμε. Σκοπός είναι να συζητήσουμε και να αναλύσει ο καθένας το θέμα από την οπτική του γωνία ώστε να γίνει ένας διάλογος και να προβληματιστούμε. Δεν είναι απαντήσεις τα κοροιδευτικά και τα απαξιωτικά. Δεν απαντάς σε αυτά που ρωτάνε, μόνο βγάζεις το σπαθί και μας απειλείς να πούμε λες και σου κάναμε τίποτα! Έλληνες είμαστε κι εμείς, αδέρφια! :stuck_out_tongue: Σου λέω, προσωπικά δε με ενοχλούν αυτά που λες, όλες οι απόψεις υπάρχουν, αλλά με αναστατώνει ο τρόπος σου! 8O

Μωρέ είπα εγώ ότι δεν έχουμε τουρισμό;; Άλλο είπα, ακριβώς αυτό που είπε και ο led.

[quote=“Gigatron,post:238,topic:3949”]

Το αν γουστάρω να κάνω εγώ ταξίδια είναι δικός μου λογαριασμός και δε δέχομαι υποδείξεις από κανέναν.
Οk;

Μην κάνεις σαν παιδί δημοτικού…

Ναι, Ελλαδίτσα. Γιατί εκεί στο εξωτερικό αν το είχες νιώσει κι εσύ, συχνά τη νοσταλγούσαμε. Ελλαδίτσα γιατί την αγαπάμε. Επειδή εντοπίζω μειονεκτήματα, δε σημαίνει ότι δεν την αγαπάω. [-X

τελευταιο ποστ που ασχολουμαι με σοβαρη διαθεση.

1. βασικα εμεις κανουμε μαλλον περισσοτερες παραβιασεις απο τους τουρκους, αν οχι τις ισες. απο που το ξερω αυτο ασε. θα στο πω απο κοντα αν θελεις, οποτε θελεις. i promise.

2. αυτο δε πα να πει οτι ισχυει ομως. ελεγες πως δεν ενημερωνομαι. μαλλον εσυ εχεις μαυρα μεσανυχτα αν μας λες οτι η τουρκια δε θελει την ΕΕ. τηλεοραση βλεπεις; εφημεριδες; η τουρικια ηδη δε παει καλα λογω των μειονοτητων, αν κανει πολεμο θα ξεσηκωθουν οι κουρδοι. μη λεμε οτι μας κατεβει. εγω μιλω με γεγονοτα.

3. οχι φιλε, και γω αγαπαω τη χωρα μου, αλλα δε μισω τους αλλους. εισαι καργα δηλητηριασμενος και πραγματικα λυπαμαι, επειδη δε μπαινεις καν στη διαδικασια να σκεφτεις αυτα που σου λενε. επιχειρηματα δεν εχεις. σου εχουν αραδιασει βιβλιογραφιες και δε μπορεις να επιχειρηματολογησεις. το μονο που μου ερχεται ειναι οτι αλλοι σε δασκαλεψαν ετσι.

φιλικα.

Ασχολίαστο…

Edit:Άλωστε σου έχω γράψει και κάποιες σοβαρές απαντήσεις,αν είδες κάποιοες σελίδες πιο πίσω

Όχι δεν το έχω διαβάσει όλο,έλειπα και 2 μέρες και βρήκα 180 replies,που να προλάβω.:stuck_out_tongue: :lol:

[quote=“Aloe,post:247,topic:3949”]
Πρόλογος:
Ρε συ Πάνο, διαφορετικές απόψεις έχουμε. Σκοπός είναι να συζητήσουμε και να αναλύσει ο καθένας το θέμα από την οπτική του γωνία ώστε να γίνει ένας διάλογος και να προβληματιστούμε. Δεν είναι απαντήσεις τα κοροιδευτικά και τα απαξιωτικά. Δεν απαντάς σε αυτά που ρωτάνε, μόνο βγάζεις το σπαθί και μας απειλείς να πούμε λες και σου κάναμε τίποτα! Έλληνες είμαστε κι εμείς, αδέρφια! :stuck_out_tongue: Σου λέω, προσωπικά δε με ενοχλούν αυτά που λες, όλες οι απόψεις υπάρχουν, αλλά με αναστατώνει ο τρόπος σου! 8O

Μωρέ είπα εγώ ότι δεν έχουμε τουρισμό;; Άλλο είπα, ακριβώς αυτό που είπε και ο led.

Πρώτα απ’ όλα, απαντώ επακριβώς σε ότι λέτε και απλά το εκλαμβάνετε όπως θέλετε.
Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό.

Λοιπόν άκου τώρα Aloe κάτι επειδή ακούστηκε κάτι για τους Έλληνες μετανάστες και τους Έλληνες “μετανάστες”.

Ο θείος μου που ζει στην Αμερική μου είπε το εξής:

Οι μετανάστες δηλώνουν περήφανοι για την πατρίδα τους.
Στους δε “μετανάστες” όταν τα παιδιά τους τους ρωτάνε “Μπαμπά τι είμαστε;”, η απάντηση είναι “Αμερικανοί”.

ΥΓ: Πάω να γράψω και πουθενά αλλού και μπορεί να αργήσω! :stuck_out_tongue:

Για αυτο σε διορθωνω. :wink:

επίκληση στο συναίσθημα

Το τί νοσταλγείτε από αυτή τη χώρα ακόμη να το καταλάβω[-X :-k

Σορρυ κιόλας, αλλά βρισκόμαστε σε forum και ό,τι γράφεται μένει… Τουλάχιστον σε αυτό το thread δεν έχει σβηστεί τίποτα… Κάνε quote, γιατί σε αυτήν τη συζήτηση δε συμμετείχαν πάνω από 10 άτομα, συνεπώς τον έχω πει και εγώ… Όχι για να μη λέμε μ@λ@κιες…

Λοιπόν, gigatron δεν έχεις απαντήσει με επιχειρήματα σε κανένα από τα ερωτήματα που σου τέθηκαν… Πέρνω ένα για παράδειγμα:

Είπες ότι έχουμε τουρισμό, ΑΡΑ δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα… (παρατήρησε το σύνδεσμο)
Σου απαντάνε 3 χρήστες τουρισμό έχουν και οι Σευχέλλες, και η Αίγυπτος κτλ κτλ
Το επιχείρημά σου λοιπόν, ΟΛΟΙ το καταλαβαίνουμε ότι δεν ισχύει… Και δεν πειράζει,μπορείς απλά να το αγνοήσεις παραδεχόμενος σιωπηλά ότι στο συγκεκριμένο θέμα είχες άδικο…
Παρόλα αυτά απαντάς χαρακτηριστικά και κατά λέξη: “Μόνο η Τουρκία είναι πρωτοκλασσάτη!”

Είναι πιστεύω χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο απόλυτος είσαι…

Angmar το 'χεσες γτ διάβασες του κεφαλιού σου.

1. Η σιγουριά σου μ’ αρέσει αλλά έχω και πμ. Στείλε εκεί λοιπόν.

2. Ξαναδιάβασε γτ αυτή η απάντηση ήταν από άλλο ανέκδοτο.

3. Πότε ανέφερα ότι μισώ τους άλλους; :-k
    Δεν έχω επιχειρήματα ενώ εσύ μόλις απέδειξες ότι έχεις όπως όλοι! :stuck_out_tongue:

Αλήθεια ποιοι με δασκάλεψαν; :lol:

Sorry Angmar αλλά το θεωρώ πέραν του δέοντος γραφικό το post σου, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Ο δηλητηριασμένος-δασκαλεμένος.

Ε,τωρα συγνωμη ειναι για να του απαντησεις σοβαρα αυτου του ατομου?ΕΛΕΟΣ!

ellanor:

[I]
Σίγουρα, τόσοι αιώνες τουρκικής κατοχής δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τον πολίτισμο. Σκεφτείτε μόνο πως την ίδια περίοδο που οι Οθωμανοί κατακτούσαν τα ελληνικά εδάφη, στη δύση ξεσπούσε η Αναγέννηση. Οι Έλληνες όμως δε γνώρισαν ούτε Αναγγένηση, ούτε Διαφωτισμό, ούτε ανάπτυξη των επιστημών, ούτε βιομηχανοποίηση ανάλογη των δυτικών χωρών.

ΑΛΛΑ: Πολύ πριν τους Τούρκους, ο ελληνικός πολιτισμός άφηνε τις τελευταίες του πνοές, ή μάλλον σωστότερα, δεχόταν τα τελειωτικά του χτυπήματα, απο τους Βυζαντινούς. Δηλαδή τους διαδόχους των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων, οι οποίοι βλέποντας οτι η Αυτοκρατορία τους κατέρεε απο την γενικότερη παρακμή και τις ορδές των βαρβάρων είπαν να τις δώσουν μια τονωτική ένεση. Μετέφεραν λοιπόν την πρωτεύουσα στην περιοχή του Βυζαντίου, στην Κωνσταντινούπολη. Σε περιοχές που ήδη απο μεγάλου Αλεξάνδρου επικρατούσε η ελληνική γλώσσα (όπως και σε ένα τεράστιο μέρος της ανατολής), και οι οποίες απαρτίζονταν απο πλήθος λαών. Και ένα σημαντικό μέρος των οποίων είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό. Τελικά, για πολιτικούς λόγους, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος καθιέρωσε ως επίσημη κρατική θρησκεία τον χριστιανισμό. Και φυσικά μέρος της αυτοκρατορίας ήταν και τα ελληνικά εδάφη. Με τον καιρό, και μετά τον οριστικό διαχωρισμό απο τη Ρώμη, δημιουργήθηκε μια νέα αυτοκρατορία και ένας νέος πολιτισμός, ο βυζαντινός. Ο οποίος δε στάθηκε καθόλου ευγενικός απέναντι στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Να σας θυμίσω την κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων, το κλείσιμο της Ακαδημίας του Πλάτωνα, την καταστροφή πάμπολλων μνημείων, το κάψιμο γραπτών ελλήνων φιλοσόφων… Την αντικατάσταση της κριτικής σκέψης απο τη θεοκρατία.
[/I]

Ακριβως.Το βυζαντιο οντως πολεμησε τον Αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο, ο Μ. Θεοδωσιος εκλεισε ακηδημια Πλατωνος και κατηργησε τους Ολυμπιακους αγωνες. Ο Μ.Κωνσταντινος ενα βραδυ σκεφτηκε το περιφημο “εν τουτω νικα” και εγινε Μεγας και αγιος παρα ολα οσα εκανε, καθαρισε τοσο κοσμο, και βαπτηστικε στα γεραματα για πολιτικους λογους. Επισης η μεταφορα της πρωτευουσας της ρωμαικης αυτοκρατοριας εγινε και για οικονομικους λογους. Η Κων/πολη ηταν σε καλυτερη γεωργαφικη θεση κατω απο τον ευξηνο ποντο και πανω απο το αιγαιο πραγμα σημαντικο σημαντικο για το εμποριο αφου ελεγχε τα στενα ετσι και ηξερε παντα ποιο πλοιο περναγε και τι συμφεροντων ητανε.:wink:

Προσωπικά, αν η ζωή μου είναι σκατά, δεκάρα δε δίνω αν ανήκω στην “πρώτη χώρα του κόσμου”. Και οι ΗΠΑ αυτό θεωρούνται σήμερα. Ξέρεις πολλούς ανθρώπους εκεί που ζούνε ευτυχισμένοι?
Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς χαρούμενοι με τον τρόπο ζωής μας και τις επιλογές μας. δε περιμένω καμία χώρα να μου χαρίσει την ευτυχία.

“ΗΠΑ, η χωρα της ευκαριας” χαχαα:lol: εκει που εκατομυρια ανθρωποι ζουξν κατω απο τα ορια της φτωχιας και χιλιαδες κοπελες εκπορνευονται καθε χρονο για να βγαλουν τα εξοδα των σπουδων και της επιβιωσης.

[I]Φυσικά και δεν ήταν όλοι φιλέλληνες, αν και ασφαλώς υπήρχαν αρκετοί. Ο φιλλεληνισμός είχε συμπέσει με το κίνημα του Ρομαντισμού. Τρανό παράδειγμα ο Λόρδος Μπάυρον, που ήρθε απο την Αγγλία στην Ελλάδα την περίοδο της επανάστασης και έπεσε στο πλευρό των Ελλήνων. Οι φιλέλληνες αυτοί - που ήταν συνήθως άνθρωποι σχετικά εύποροι και μορφωμένοι - συνέβαλαν καθοριστικά στο να δημιουργηθεί στην Ευρώπη ένα κύμα συμπάθειας για “εκείνον τον αγωνιζόμενο λαό”.

ΑΛΛΑ (δεύτερο): Η επανάσταση δε θα είχε επιτυχία χωρίς την καθοριστική συμβολή των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία). Και αυτές ΔΕΝ βοήθησαν απο “φιλελληνισμό” και “αγνά συνασθήματα”. Όλα ήταν συμφέροντα, γεωπολιτικά και στρατηγικά. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια, και όλοι ήθελαν μοιράδι απο τα εδάφη της, κυρίως απο άποψη εμπορικών εξόδων στις θάλασσες κλπ. Μη ξεχνάμε ήταν η εποχή που άνθιζε ο καπιταλισμός και τα μεγάλα ευρωπαικά κράτη δεν έκαναν τίποτα αν δεν έβλεπαν οτι θα κέρδιζαν τα ίδια απο αυτό.
[/I]

ολοι ηθελαν να βγαλουν απο τη μεση την οθωμανικη αυτοκρατορια… ποιος αγαπησε ξαφνικα την Ελλαδα ???:-k

Μερικά ακόμα ιστορικά στοιχεία. Μιλάμε για την ένδοξη ελληνική επανάσταση του '21. Ήταν όντως ένδοξη και ηρωική. Τιμάω τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν τότε, για να είμαι εγώ ελεύθερος… Όπως και κάθε αγωνιστές, απανταχού της οικουμένης, που πάλεψαν για την ελευθερία τους… Ξέρετε όμως, χιλιάδες απο εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντια στον τουρκικό ζυγό τότε δεν ήταν Έλληνες. Ήταν απλά καταπιεσμένοι και πεινώντες λαοί, που ζούσαν μαζί με τους Έλληνες στα πλαίσια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για παράδειγμα οι Αρβανίτες. Αρβανίτες ήταν για παράδειγμα η Μπουμπουλίνα και ο Μιαούλης. Ενώ ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν μουσουλμάνος στο θρήσκευμα.

Απο την άλλη, υπήρχαν και Έλληνες οι οποίοι βολεύονταν μια χαρά στα πλαίσια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Για παράδειγμα, οι κοτσαμπάσηδες. Οι έχοντες με άλλα λόγια, αυτοί που τα πήγαιναν μια χαρά με την υπάρχουσα κατάσταση. Οι οποίοι μόλις είδαν οτι το εκκρεμές της νίκης στρεφόταν προς το μέρος των Ελλήνων (αφού φυσικά άρχισαν να τους υποστηρίζουν, για τα συμφέροντα τους η κάθε μια, οι Μεγάλες Δυνάμεις), άρχισαν να αλλάζουν στάση σιγά σιγά… Μη χάσουν κι αυτοί μερίδιο απο την πίτα… Οι ίδιοι ήταν που φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη. Οι ίδιοι ήταν που σκότωσαν τον Καποδίστρια. Και ήταν Έλληνες, όλοι τους.

παντα υπηρχαν τετοιοι και θα υπαρχουν παντα.

Συμφωνώ απόλυτα, μόνο μη πιάσουμε πάλι το θέμα της “καθαρότητας” ε? Είμαστε άνθρωποι με νοημοσύνη σ’ αυτό το φόρουμ, θέλω να πιστεύω… :slight_smile:

απλα το εγραψα επειδη αναφερθηκε το θεμα της “καθαροτητας”, πιστευω οτι εγραψα κατι αυτονοητο…

1) Αντί να λέμε εμείς τι νομίζουμε για τους Κύπριους (ή τι θέλουμε να νομίζουμε) δε ρωτάμε τους ίδιους λέω γω? Όχι “εναν φίλο μας”. Όλους. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι πως η φάση με την Κύπρο είναι περίπλοκη. Υπήρχαν περίοδοι στο παρελθόν που οι ίδιοι επιθυμούσαν την Ένωση. Υπήρχαν όμως και φάσεις που ο Μακάριος (you know, Makarios?) τόνιζε την θέληση για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο εδώ. Το σίγουρο είναι πως κατα κύριο και πρώτο λόγο οι Κύπριοι είναι Κύπριοι. Κατά δεύτερο λόγο, ας μιλήσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Εχουμε τεραστιες διαφορες με τους Κυπριους σε πολλα. Για μενα δεν μιλαμε ιδια γλωσσα και ας ειναι καια αυτα ελληνικα, τελειως διαφορετικες διαλετους μιλαμε σε σημειο πολλες φορες να μην μπορουμε να συνεοηθουμε με Κυπριους. Στο κατω-κατω ποια χωρα ευθηνεται για τον Αττιλα η Τουρκια μονο ??? ή η Ελλαδα που εδωσε το δικαωμα να γινουν ολα αυτα ???

Μη ξεχνάμε τα πλήθη των Ελλήνων μεταναστών που έφευγαν τον προηγούμενο αιώνα για Γερμανία, ΗΠΑ… Σε τι άθλιες συνθήκες ζούσαν εκεί, πως τους χρησιμοποιούσαν ως φτηνά εργατικά χέρια, πως τους αντιμετώπιζαν. Κι όμως, βοήθησαν τις χώρες στις οποίες πήγαν.

δες το “Βρωμοελληνες” του Κουλογλου αν δεν το εχεις, ειναι καταπληκτικο ντοκιμαντερ.

ναι, καθίστε και μετρήστε τις εναέριες παραβιάσεις… ίσως έτσι βρούμε ποιοι είναι οι κακοί…

Ο καθένας ότι και όπως θέλει διαβάζει.

Ο απόλυτος.

Thanx μόλις με επιβεβαίωσες…

Ο αυτός που διαβάζει ό,τι και όπως θέλει

Α και μια γλωσσίτσα για να χαλαρώσει λίγο το ύφος >> :stuck_out_tongue: