Πιστεύετε ότι οι Έλληνες είναι

Δλδ να τα έλεγες αυτά σε μια συζήτηση ok, αλλά είμαστε σε φόρουμ! Ατάκες όπως “θα αυτοκτονούσα” δεν έχουν σβηστεί, εκεί είναι ακόμα!!

Α, επίσης στο πρώτο μου ποστ σε αυτό το thread είπα ότι είμαι πολύ χαρούμενος που ζω στην Ελλάδα :wink: Όχι επειδή είναι η Ελλάδα, αλλά επειδή εδώ γεννήθηκα!

Εντίτ: Δεν παρατήρησα μια μικρή παρενθεσούλα (μη εχθρό)… οκ μιλάει από μόνο του

και ποιοι ξενοι θεωρουνται “εχθροι”;

και πως ψαχτηκες; πες μας να ξερουμε… θελω πολυ να μαθω…

Οι Έλληνες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ΗΛΙΘΙΟΙ και το χειρότερο απ’ όλα ρατσιστές…

Ενταξει ρε δεν καθησα να τους μετρησω και εναν εναν(δεν ειμαι εξελιγμενη μηχανη :bleh: )αλλα το οτι ειστ περισσοτεροι δεν μπορεις να το αμφισβητησεις…Απλα ειναι λιγοι αυτοι που συμμετεχουν ενεργα.Ειναι αρκετοι εκεινοι που ειπαν ξερω γω δεν μου αρεσουν οι Ελληνες γιατι πετανε σκουπιδια και οδηγαν ανευθυνα.Ας μην κανουμε σαν παιδια του δημοτικου λοιπον και ας ασχοληθουμε με ποιο σοβαρα θεματα.Παει αυτο…Στο οτι δεν απανταω ευθεως και αποφευγω να απαντησω οτι δεν με συμφερει μηπως κατηγορεις και εμενα.Εγω μαλλον το αντιθετο βλεπω.Βλεπω να σας απαντω στο "κραμα"και να μου λετε για Πολωνους και για Αμερικανους… :wink:

ρανια σε παρακαλω ας μη προσβαλλουμε. αυτο παει σε ολους. θελω να δω απο που εβγαλε τα συμπερασματα ο πανος.

επαναλαμβανω λεπον.

Σορρυ για το οφφ τοπικ. Λουκ πήγαινε στα αντιστοιχα τοπικ με τα σορτσακια η το Μανο-σπαμμποτ (γιατί έχεις χάσει επεισόδια!), θα βρεις τις αποδειξεις!!! :smiley: :smiley: I’m so proud! :stuck_out_tongue: Καλές σου διακοπές! 8)

¶λλο το ότι είμαστε περισσότεροι και άλλο ότι τον λέμε ευθέως κ πούστικα εθνίκι, γιατί αυτό νομίζω κανείς δεν το έκανε…
Επιχειρήματα λένε και οι 2 πλευρές… Εξάλλου το είπα κι εγώ ότι είναι εκνευριστικό ότι στη μία πλευρά είναι πολυ περισσότεροι απ’ ό,τι στην άλλη

Νομιζω οτι εμεινε καιρο ανοιχτο αυτο το θρεντ… Καταλαβαμε τις αποψεις του καθενα πανω στο θεμα…

Και Πανο, κανεις δεν σε ειπε φασιστα…

Ο Gigatron δεν ινε μονος του γιατι ιμε και εγω σιμφονος μαζι του ασχετα αν δεν απαντο εκι που τον κατιγοριτε εσις.Τα περι ενθικια εγο τα ανεφερα και ακολουθουν αποδιξις…

Ok montecristo…

Δεν ινε δικια μου δουλια να προσπαθο να κραταο ιπιους τονους στο forum αλα πισμοσα που τοσα ατομα καναν οτι δεν ξερουν τιποτα.Εμπασι περιπτοσι αυτες ινε οι ευθεις επιθεσις αμα θελετε να βριτε και τις πουστικες που φερνουν παντα το θεμα στο εθνικισμο αμεσως μετα τις απαντησεις μας να κατσετε μονι σας να τις βριτε.Και παντα φιλικα… :bye:

Αν δεν θεωρεις τον Χιτλερ φασιστα τοτε…

Τι υποννοεις δηλαδη?

Διαβασε το ποστ μου και θα καταλαβεις.

Δεν μου αρεσε αυτο που καταλαβα ομως…

Του ανχόλι πράγματι είναι γιατί παρασύρθηκε από αυτά που άκουσε και κακώς και φυσικά το κατακρίνω…

Η άποψη ότι οι αντιλήψεις τύπου αν είχα τούρκικο DNA θα αυτοκτονούσα είναι φασιστικές/εθνικιστικές δεν είναι κατά μέτωπον επίθεση αλλά γεγονός και ισχύει εξ’ ορισμού…

Συνεπώς δεν είναι πάνω από 10, αλλά ένας…

Αν και πιστεύω ότι η όλη συζήτηση πρέπει να λήξει προς το παρόν γιατί όπως βλέπουμε δεν βγάζει πουθενά εκατέρωθεν

1 -1

A. οι μοδς κάνουν κ λίγο διακοπές. όταν τα πράγματα παρεκτρέπονται, κάντε κανένα ριπορτ ρε παιδιά, αντί να ακολουθούν 3 σελίδες με απορίες του στυλ “γιατί οι μοδς δεν κανούν τπτ” !!

Β. το ύφος είναι κάπως έντονο στα ποστ που αναφέρεις, αλλά δεν είναι υβριστικό. κ αφού στην τελική δεν ίδρωσε το αυτί του γίγατρου, γιατί ιδρώνει το δικό σου?

Γ. από την μια μιλάμε για το μεγαλείο της Ελλάδας, κ από την άλλη γαμάμε την ορθρογραφία. Κρίμα δεν είναι ?

Β.Θα ειχαμε χειροτερα αν δεν ειχα παρεμβει εγω.Κανε ενα τσεκ και μετα τα ξαναλεμε. :wink:

Γ.Βασικα με αυτο ηθελα να δειξω ποσο αθλια ειναι η αισθητικη της γλωσσας μας μονο με ι,ο και ε. :wink:
Αν βρεις λαθος μου σε αλλο μου ποστ εκτος απο αυτο σε παρακαλω να μου το πεις για να το επαναφερω στην ορθη του μορφη. :slight_smile:

Η συζήτηση, όπως είχα προβλέψει απο πολύ πριν, δεν οδηγεί κάπου. Σε γενικές γραμμές είμαστε καμιά 10αριά άτομα απο τη μία πλευρά, και 2-3 απο την άλλη. Θα προτιμούσα να έμπαινε κάποιος τώρα και να έλεγε “συμφωνώ με τον Gigatron” και μάλιστα να είχε και επιχειρήματα. Θα ήταν καλή τροφή για σκέψη, η κουβέντα θα γινόταν πιο ενδιαφέρουσα γιατί θα ενέπλεκε πιο σοβαρά επιχειρήματα, και για να μη λέμε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά και ξανά.

Αλλά τι να γίνει.

Λοιπόν, πάμε άλλη μια φορά…

Τη σκέψη του Αριστοτέλη, σε μια περίοδο που στο Βυζάντιο και στις δυτικές χώρες ήταν ανεπιθύμητη. Γνωρίζεις κάποιους κύριους Αβικέννα και Αβερρόη? Όχι, αυτή τη φορά δε θα δώσω εγώ ιστορικά στοιχεία. Αν δε τους γνωρίζεις να ψάξεις μόνος σου να βρεις.

Οκ αναφέρεσαι γενικά. Ευτυχώς που το λες. Γιατί αλλιώς θα έλεγα πως αυτό το παιδί δε διαβάζει τίποτα απ’όσα γράφω. Παραπέμπω για άλλη μια φορά σε όσα έγραψα. Δε γουστάρω πια να επαναλαμβάνομαι.

[COLOR=“DarkOrchid”]Μερικά ακόμα ιστορικά στοιχεία. Μιλάμε για την ένδοξη ελληνική επανάσταση του '21. Ήταν όντως ένδοξη και ηρωική. Τιμάω τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν τότε, για να είμαι εγώ ελεύθερος… Όπως και κάθε αγωνιστές, απανταχού της οικουμένης, που πάλεψαν για την ελευθερία τους… Ξέρετε όμως, χιλιάδες απο εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντια στον τουρκικό ζυγό τότε δεν ήταν Έλληνες. Ήταν απλά καταπιεσμένοι και πεινώντες λαοί, που ζούσαν μαζί με τους Έλληνες στα πλαίσια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για παράδειγμα οι Αρβανίτες. Αρβανίτες ήταν για παράδειγμα η Μπουμπουλίνα και ο Μιαούλης. Ενώ ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν μουσουλμάνος στο θρήσκευμα.

Απο την άλλη, υπήρχαν και Έλληνες οι οποίοι βολεύονταν μια χαρά στα πλαίσια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Για παράδειγμα, οι κοτσαμπάσηδες. Οι έχοντες με άλλα λόγια, αυτοί που τα πήγαιναν μια χαρά με την υπάρχουσα κατάσταση. Οι οποίοι μόλις είδαν οτι το εκκρεμές της νίκης στρεφόταν προς το μέρος των Ελλήνων (αφού φυσικά άρχισαν να τους υποστηρίζουν, για τα συμφέροντα τους η κάθε μια, οι Μεγάλες Δυνάμεις), άρχισαν να αλλάζουν στάση σιγά σιγά… Μη χάσουν κι αυτοί μερίδιο απο την πίτα… Οι ίδιοι ήταν που φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη. Οι ίδιοι ήταν που σκότωσαν τον Καποδίστρια. Και ήταν Έλληνες, όλοι τους.

Και αυτό πάντα και παντού γινόταν. Να αναφέρω τη μικρασιάτικη καταστροφή? Τον εμφύλιο? Τα μετεμφυλιακά χρόνια και το ψυχροπολεμικό κλίμα τότε, με τις εξορίες, τις εκτελέσεις κλπ? Και ξέρετε τι είχε πει σε κάποια φάση ο “παππούς” Γεώργιος Παπανδρέου, τότε, στα χρόνια του Εμφυλίου? “Η Ελλάδα σήμερα αναπνέει με δύο πνεύμονες, έναν Αγγλικόν και έναν Αμερικανικόν”. Αυτό είχε πει.

Κατα τ’ άλλα πρέπει να είμαστε και περήφανοι τρομάρα μας.[/COLOR]

Αυτά έγραψα, και ο Νοών Νοείτω.

O βυζαντινός πολιτισμός ήταν η συνέχεια της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, με εδάφη που άλλαξαν πολλές φορές σε διάρκεια 1000 χρόνων, και που σε φάσεις περιελάμβανε και τα εδάφη της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η επίσημη γλώσσα ήταν τα ελληνικά. Περιελάμβανε πολλούς λαούς και έθνη, ανάμεσα και τους Έλληνες.

Μη με βάλεις να ξαναπώ τα ίδια, όταν κάποιος γυρνάει γύρω γύρω απο το ίδιο σημείο ζαλίζεται.

Όχι πάλι με την καθαρότητα και τους βαρβάρους…

Για να τον μεταλαμπαδεύσουμε πρέπει πρώτα να τον γνωρίσουμε όμως.

Και αν κάποιοι συνέβαλαν τα τελευταία 300 χρόνια στη γνώση του ελληνικού πολιτιμού, αυτοί ήταν ξένοι, όχι Έλληνες. Και μη μου πεις πάλι οτι ο λόγος είναι οτι υπάρχουν άτομα όπως εμείς που “δεν αγαπάμε την πατρίδα” και τέτοια, φτάνει πια.

Όσο αφορά το παρακάτω απόσπασμα, που έγραψα πάνω σ’ αυτό που είπε ο Zafrock (“αν ανακαλύψω οτι έχω DNA Τούρκου μέσα μου θα πρεπε να αυτοκτονήσω?”), με τον οποίο συμφωνώ και εσύ λες οτι ειρωνεύομαι, νομίζω πως ο ίδιος κατάλαβε το χιούμορ μου, όπως και οι άλλοι που το διάβασαν. Και ναι, το πιστεύω απόλυτα αυτό που έγραψα και το οποίο παραθέτω ξανά, θεωρώ οτι με εκφράζει πλήρως :slight_smile:

[COLOR=“Purple”]"Ναι, να αυτοκτονήσεις. Γιατί, σε αντίθεση με εμάς τους γαλαζοαίματους, οι οποίοι καταγόμαστε απευθείας απο τη γενιά του Περικλή, εσύ είσαι νόθος. Ενώ εμείς, οι του Περικλέους απόγονοι, επι διόμισυ χιλιάδες χρόνια, ζούσαμε όλοι σε έναν κλειστό πύργο, και δεν αφήναμε κανέναν να μπει μέσα, ούτε Σλάβο, ούτε Βούλγαρο, ούτε Νορμανδό, ούτε Ρωμαίο, ούτε Φράγκο, ούτε Αιγύπτιο, ούτε Άραβα, ούτε Αρβανίτη, ούτε Τούρκο, και απαυτωνόμασταν όλοι μεταξύ μας. Και μ’ αυτό τον τρόπο μείναμε καθαροί.

Αμήν."[/COLOR]

Δε μπορώ να σου πω αριθμό πωλήσεων, τι ερώτηση είναι πάλι αυτή? Μπορείς αν θες να πας σε ένα βιβλιοπωλείο…

Προσωπικά δε θεωρώ οτι είσαι τόσο διαφορετικός απο την πλειοψηφία των Ελλήνων εκεί έξω, απλά έτυχε φαίνεται σ’ αυτό το φόρουμ οι περισσότεροι να έχουμε άλλη άποψη.

Να συνεχίσεις να διαβάζεις και να ψάχνεσαι. Μόνο αυτό έχω να σου πω. Και να απαντάς με περισσότερα επιχειρήματα και ιστορικά στοιχεία απ’ ότι κάνεις ως τώρα.

Να ξέρεις πάντως πως εγώ καταλαβαίνω τη θέρμη σου, την αγάπη σου γι’ αυτή τη χώρα, και την θέληση σου να υπερασπίσεις όσα πιστεύεις ενώ ανήκεις στην μειοψηφία εδώ μέσα. Απλά πραγματικά πιστεύω πως έχεις παρασυρθεί σε πολλά πράγματα. Όπως και να έχει, σέβομαι απόλυτα όσα λες, όσο μιλάς και απευθύνεσαι και συ με σεβασμό απέναντι σε όλους εδώ μέσα.

Με σεβασμό πάντα.

@Rychehead: Χαίρομαι που συμφωνείς με όσα έγραψα :slight_smile: Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που προτίμησες να εστιάσεις στο κείμενο κάποιου άλλου και να σχολιάσεις αυτά με τα οποία συμφωνείς. Έχουν ειπωθεί σοβαρά πράγματα εδώ μέσα παίδες, που θα πρεπε να μας προβληματίζουν διαρκώς και να συζητάμε πάνω σ’ αυτά. Είναι πολύ αιματοβαμμένη η πουτάνα η ιστορία μας, σαν ανάποδο γαμώτο… :frowning:

Συγγνώμη , τώρα πάλι μαζί μου θα ασχολείστε; Ο Γίγατρον λέει και ξαναλέει πως όλοι είμαστε ανθέλληνες και αυτός είναι ο μόνος άξιος συνεχιστής του Σωκράτη, και δεν είναι τυχαίο που είναι ο μόνος που ξεφεύγει από τη μάζα. Άσχετα αν όλοι μετά απαντούσαν σε φάση “ρε μάγκα, κι εγώ αγαπάω την Ελλάδα, αλλά…”, συνεχίζατε το βιολί σας. Και μετά είπα Χίτλερ και αρχίσατε περί προσωπικών επιθέσεων. Δε βαριέσαι.

Συνειρμικά:

Τζεχόβα! Τζεχόβα! πέτρα

Καλα ρε, την ωρα που βαζαμε κλιματιστικο στο δωματιο μου επρεπε να πεσει ολο το ξυλο?

Σε παραπηγμα μενεις? :stuck_out_tongue: