Ε δε μου φαινεται κι οτι καλυτερο να τρυπανε και να σκαβουν οι ψυκτικοι κι εγω να γραφω σε φορουμ.
Επισης αλλαξτε τον τιτλο του τοπικ. Απο τις 38 σελιδες οι 37 ειναι ασχετες με το θεμα.
- Ρατσιστές.
- Με μανία καταδίωξης.
- Και ταμπού.
- Και μονόπολυ.
- Αλλά ανοιχτοί/κεφάτοι/θερμόαιμοι.
- Βολεψάκηδες, ικανότατοι στο να καταστρέφουν τα κεκτημένα.
- Γκρινιάρηδες.
- Ενίοτε χιουμορίστες ή/και ευφυείς.
- Κάγκουρες.
- Ξενέρωτες. ;ρ
- Ακόλουθοι.
Καταλήγω σαυτά περίπου.
Εχεις δικιο σε αυτο.Απο την αρχη γνωριζα οτι ειμαστε καθαρα off topic αλλα λεω αφου κανουμε μια σοβαρη συζητηση τοσο καιρο και κανεις δεν μας εκανε παρατηρηση ας συνεχισουμε.
Αυτες ειναι οι κατηγοριες των ρατσιστων? :-k
Ωρέ. Δικαιώθηκα περί μανίας καταδίωξης στο αμέσως επόμενο ποστ. Φανταστικό.
λολ
Όχι μια on topic απάντηση στον τίτλο του θρεντ! :lol:
Δεν είναι άσχετη η συζήτηση, άμα κάποιος διαβάσει απο την πρώτη σελίδα θα δει πως ξεπήδησε απόλυτα φυσιολογικά πάνω σε αυτά που λέγαμε.
Πέραν τούτου, και άσχετη να ήταν, είναι καλό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις.
Ηenry Kissinger την δεκαετία τoυ 70 σε λόγο του για τους Ελληνες…
The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason
we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force
them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion,
their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to
develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an
obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and
the Middle East…
…επειδη βαριεμαι τωρα να καθομαι να ψαχνω ολα οσα ειπωθηκαν παραπανω…ανακριβειες και μη…και κυριως επειφη τετοιες συζητησεις δεν μπορουν να λαβουν εποικοδομητικο χαρακτηρα μεσα απο το διαδικτυο… για να καταλαβουμε ποια ειναι η ελλαδα…ποιοι μας κυβερνουν τοσα χρονια…τι πλυση εγκεφαλου εχουμε φαει τοσα χρονια ενα εχω ναπω…
…κατεχουμε την μοναδικη πρωτοτυπια στα παγκοσμια ιστορικα χρονικα, όπου μετα την απελευθερωση απο τη ναζιστικη κατοχή οι δωσιλογοι,ταγματασφαλιτες και γενικοτερα συνεργατες των γερμανων πληρωσαν τις θεσεις εξουσιας (κυβερνησεις,βουλευτιλικια,τραπεζες) και οι ανθρωποι που αντισταθηκαν στην κατοχη (βλεπε ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και ανταρτικο) κυνηγηθηκαν σαν προδοτες και σταλθηκαν σε αποσπασματα και εξοριες… μεχρι το 1974 απαγορευοταν να μιλησει καποιος για εθνικη αντισταση (η οποια αναγνωριστηκε επισημα το 1982)…δηλαδη ουσιαστικα για 40 χρονια σχεδον ο αντιστασιακος θεωρουταν προδοτης και ο δωσιλογος ( εθνικιστες ως επι το πλειστον) πατριωτης…Οταν στην ιστορια ενος κρατους κυριαρχει μια τετοια διαστρεβλωση αμεσως εχετε παρει μια απαντηση για τα κακα της χωρας αυτης…
καλο ειναι οταν μιλαμε για καποια πραγματα να ξερουμε τι λεμε και να μπορουμε να το στηριξουμε…
Μιας και το επανεφερες το θεμα, θελω να σε ξαναρωτησω Γκιγκατρον ποια θεωρεις οτι ειναι τα αιτια του εμφυλιου πολεμου. Γιατι ουτε σ’αυτη μου την ερωτηση απαντησες.
Επισης, ειπες:
Που ακριβως αποσκοπει η ερωτηση περι πωλησεων? Θεωρεις οτι το 1984 ειναι κανενα αντεργκραουντ βιβλιο που προωθει τον Σιωνισμο και υπονομευει τα ελληνικα συμφεροντα ή κατι αλλο?
Τουλαχιστον απαντα σ’αυτες τις δυο ερωτησεις, πλιζ δλδ.
Δυστυχώς παιδιά μόλις πριν μισή ώρα γύρισα από τη δουλειά και προτίμησα να διαβάσω το υπόλοιπο forum από αυτό.
Υπόσχομαι μόλις γυρίσω αύριο από τη δουλειά να κάτσω να απαντήσω όσο πιο περιεκτικά μπορώ σε όλους σας και σε ότι απορία έχετε.
Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα μου πάρει γτ είναι πολλά τα posts, οπότε γύρω στο Σάββατο να με “περιμένετε” στη χειρότερη.
Παίζει η Θρυλάρα 11 οπότε καταλαβαίνετε.
Έκατσα πάντως και διάβασα τώρα πολλές σελίδες και είδα επακριβώς την ασχετίλα και επικινδυνότητα του ellanor.
Sorry αλλά είσαι από τους χειρότερους ψεύτες ή στην καλύτερη ανίδεος που δεν ξέρει τι διαβάζει και αν.
Στην ίδια κατηγορία πρπ και οι led_zeppelin, UnHoLyMaRtYr και 2-3 ακόμα που μου ξεφεύγουν.
Ξέρω ότι δεν είναι πολύ πρέπον αυτό που έγραψα αλλά δεσμεύομαι να τεκμηριώσω τη θέση μου και να λύσω όσο το δυνατόν περισσότερες απορίες σας.
Προς το παρόν σκυλοβρίστε με!
Εχεις ακουστά την σφαγή στο νοσοκομείο στο Καρπενήσι,την πηγάδα στο Μελιγαλά καθώς επίσης το ότι ο Βελουχιώτης προδόθηκε από τους δικούς του?Για να μην αγιοποιούμε τα πάντα έτσι?
Φαντάζομαι όσοι δεν συμφωνούν με εσένα και σου απαν΄τανε με ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΑ είναι και αυτοί ψεύτες και ανίδαιοι.Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσουν ανάλογες απαντήσεις,αλλά νομίζω αυτό θα το κάνουν τα άτομα που πρόσβαλες,με το δίκιο τους.
Μήπως εσύ να ανοίξεις κανένα βιβλίο που το έχουνε γράψει και μη-έλληνες,αξιόλογοι ιστορικοί,αντί να προσβάλεις τους συμφουρίτες σου?
Τελευταίο ποστ πριν δω Ολυμπιακό.
Δημιούργησες ένα ποστ αμέσως μόνο και μόνο για να μου την πεις ενώ εξηγούμαι.
Ο νοών νοείτω.
Σημείωσις: Γράψτε ότι θέλετε, θα απαντήσω μια και καλή όπως προείπα.
Μιας και με τον Ελλανορ γραφουμε κατα 90-95% τα ιδια πραγματα, ειμαι κι εγω ασχετος, ψευτης κι επικινδυνος. Λογικο αλλωστε, μιας και γραφουμε με επιχειρηματα και δεν υπεκφευγουμε. 9 ερωτησεις εκανα στο προ-προηγουμενο ποστ μου και δεν απαντησες σε καμια. Ηταν επικινδυνες.
Καλω την αστυνομια να στειλει εμενα και τον συντροφο-ανθελληνα Ελλανορ στην Γιαρο.
ΕΛΛΑΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
Με χρονομετράς?..δεν είπες και τπτ δύσκολο να απαντηθεί…Στο κάτω-κάτω παρακουλουθώ το τόπικ,λογικό είναι να δώ το πόστ σου.Έλεος όμως.
1)για την σφαγη την οποια αναφερεις στο καρπενησι πρωτη φορα ακουω, μπορεις σε παρακαλω να μου πεις που αναφερεται βιβλιογραφικα ωστε να το διασταυρωσω???
2)οσον αφορα το μελιγαλα: κατα την πολιορκια της πολης απο τον ΕΛΑΣ ειχαν κλειστει μεσα στην πολη περιπου 3000 ταγματασφαλιτες (έλληνες δωσιλογοι επισης γνωστοι ως γερμανοτσολιαδες, ημιστρατιωτικο οργανο υπο τις εντολες του επι Ελλάδι διοικητη των SS)…ο ΕΛΑΣ (υπο την αρχηγια του Αρη Βελουχιωτη) τους καλει να παραδοθουν και τους υποσχεται οτι δεν θα τους πειράξει…οι ταγματασφαλιτες αρνουνται να παραδωσουν τα οπλα με αποτελεσμα την επακολουθη επιθεση του ΕΛΑΣ και τη σφαγη και των 3000 χιλιαδων αυτων δωσιλογων)…αντιθετα στο Αγρινιο απο το οποιο καταγομαι σε μια παρομοια περιπτωση 1000 ταγματασφαλιτες παραδιδονται στον ΕΛΑΣ χωρις καμια συνεπεια (αν και κατα τη γνωμη μου θα επρεπε) και δημερα απογονοι αυτων των δωσιλογων αποτελουν τις ποιο πλουσιες οικογενειες της περιοχης…(για ολα τα παραπανω βλεπε ενδεικτικα Διονυσιος Χαριτοπουλος: Αρης-ο Αρχηγος των ατακτων, εκδοεσεις ελληνικα γραμματα)
3)σωστα τον Αρη Βελουχιωτη τον προδοσε το κομμα του, αποτελεσμα της κοντρας μεταξυ πολιτικης ηγεσιας και στρατιωτικης το οποιο αποτελει μια αλλη κουβεντα (χαρακτηριστικο σημειο τριβης πχ: ποια θα επρεπε να ειναι η δομη του ανταρτικου,παρτιζανικη οπως και ουσιαστικα ηταν υπο τις οδηγιες του Αρη ή τακτικος στρατος όπως ηθελε η πολιτικη ηγεσια του κινηματος??)…αυτο δε μπορω να καταλαβω γιατι το ανεφερες???
YΓ 1. “Επί Μεταξά βιάσθηκαν γυναίκες, υπέστησαν μαρτύρια χιλιάδες άνθρωποι, σκοτώθηκαν και γκρεμίστηκαν από τα μπαλκόνια της Ασφάλειας γέροι, έγιναν τόσα εγκλήματα, μα κανείς απ’ αυτούς δεν είπε τίποτα. Μα τώρα φωνάζουνε ότι ο Αρης σφάζει.
Ναι, σφάξαμε και είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ’ αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν. Σφάξαμε κείνους που πρόδιναν στους κατακτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα…”
Αρης Βελουχιωτης πό το λόγο που εβγαλε στη Λαμία. (βλεπε Παπακόγκος, Κωστής και Κοταρίδης, Νίκος, Ο Αρης στη Λαμια, εκδοσεις Φιλιστωρ).
Να σου κάνω μια ερώτηση?Οι διασταυρώσεις πληροφοριών που κάνεις προέρχονται από συγγραφείς του ίδιου χώρου ή πιάνεις όλα τα πεδία?Ξέρω από συγγενή μου που κατάγεται κοντά απο τον Μελιγαλά οτι το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων ηταν αθώοι…Για το Καρπενήσι δεν υπάρχει βιβλιογραφική αναφορά αλλά μαρτυρίες επιζώντων που λένε κιόλας ότι το πρωτοπαλίκαρο στην επίθεση ήταν ο Φλωράκης ο συγχωρεμένος…Οσο για τον Βελουχιώτη τι να πω?Οτι προδόθηκε από ομοιδεάτες και συναγωνιστές του δείχνει το ποιον αυτών των ανθρώπων…Οσο περί Εθνικής Αντίστασης…Πες μου πόσες κουφάλες από την Εθνική Αντίσταση έπιασαν καλά πόστα μετά στην πολιτική (και το παιζαν και ήρωες κιόλας και κουραφέξαλα) και επίσης υποθετικά αν είχε επικρατήσει η Αντίσταση πως θα ήταν η κατάσταση μετά στην χώρα (Δεν θα θες να το σκεφτεσαι πίστεψε με)…Φιλικά…
Ρε παιδιά, πολύ χρωνομηχανή έχει πέσει εδώ μέσα!! Και δεν το λέω για κάποιον συγκεκριμένα!!
Τι να πω, μπράβο σας που έχετε γυρίσει στο παρελθόν και το έχετε ζήσει ώστε να είστε ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ για κάποια πράγματα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ και να ΜΙΣΕΙΤΕ γι’ αυτά τα πράγματα…
Το τελευταίο μου ποστ σε αυτό το θρεντ, τουλάχιστον για κάμποσο καιρό… Εξάλλου κανείς δε κάθισε να σκεφτεί λίγο παραπάνω τις μ@λ@κίες που έγραφα…
Cheers!! :rockon:
Είμαι επικίνδυνος ε? Δε ξέρω τι λέω ε? Ανίδεος και ανιστόρητος ε? Οι άλλοι που μπορούν ελεύθερα να διαβάσουν όλα όσα έχω γράψει τι γνώμη έχουν?
Μου αρέσει που μιλάς πάντα με επιχειρήματα πάντως… και συγκεκριμένα ιστορικά στοιχεία. Απο την αρχή.
Εγώ φταίω που πάω και μιλάω οτι σέβομαι την άποψη σου και καταλαβαίνω και τέτοια.
Ξέρω, αν ζούσα σε άλλη εποχή στην Ελλάδα και έλεγα όσα λέω θα με είχατε στείλει εξορία, αν δε με είχατε φυλακίσει, ή εκτελέσει.
Σύντροφε Λεντ, τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτό τον τόπο τελικά… Είμαστε ανθέλληνες και προδότες επειδή λέμε τα σύκα σύκα και δεν κολακεύουμε τη χώρα μας, αλλά τολμάμε να πούμε τα πράγματα ως έχουν. Και επειδή πάνω απ’ολα είμαστε άνθρωποι και αγαπούμε την αλήθεια.
Κρίμα.