Πιστεύετε ότι οι Έλληνες είναι

Λευτερια στον ellanor και στον led…:stuck_out_tongue:

1. το ζητημα της εθνικης αντιστασης ηταν ταμπου εως το 1982…απο τη χρονια εκεινη (επισημη αναγνωριση) εως σημερα εχει κυκλοφορησει πληθωρα βιβλιων πανω σε αυτο το θεμα με το 70% αυτων να προερχονται απο το χωρο των συμπαθουντων…οι διασταυρωσεις που κανω προσπαθω οσο μπορω να ειναι αντικειμενικες…

2)Μελιγαλας: ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο ότι στην πελλοπονησο και κυριως στις νοτιες περιοχες αυτης ηταν το κεντρο ουσιαστικα της δρασης των ταγματων ασφαλειας, καθως γενικοτερα η περιοχη ηταν κεντρο φασιστικων ιδεων απο την μεταξικη περιοδο ακομη…κατα την επιθεση του ΕΛΑΣ κυριος στοχος ηταν βεβαια οι 3000 (οχι και λιγοι ετσι???) ταγματασφαλητες…προφανως σε μια στρατιωτικη επιχειρηση υπαρχουν και οι λεγομενες παραπλευρες απωλειες (καμια προσπαθεια για ωραιοποιηση απο μερους μου νε εξηγιομαστε)…πολεμος ηταν αυτος…

3)κατα την διαρκεια της εθνικης αντιστασης ο Χαριλαος Φλωρακης ( μετεπειτα αξιωματικος του ΔΣΕ κατα τον εμφυλιο με το ψευδωνυμο ''Γιωτης") βρισκοταν στην αθηνα ως πολιτικο στελεχος του ΕΑΜ και δεν συμμετειχε σε καμια σταρτιωτικη επιχειρηση του ΕΛΑΣ ( καλο να διακρινουμε το κινημα στις 2 συνιστωσες του : ΕΑΜ-πολιτικος σχηματισμος των ευρυτερων δημοκρατικων δυναμεων και ΕΛΑΣ ο αντιστοιχος στρατιωτικος σχηματισμος)…οποτε τουλαχιστον οσα αναφερεις για τον φλωρακη δεν μπορει να ελαβαν χωρα κατα την εθνικη αντισταση…αν εγινε κατι τετιοιο στον εμφυλιο (που ειναι αλλο ζητημα με τις δικες του ιδιαιτεροτητες) επιφυλασσομαι να σου απαντησω…

4)…αναφερεις: Οσο για τον Βελουχιώτη τι να πω?Οτι προδόθηκε από ομοιδεάτες και συναγωνιστές του δείχνει το ποιον αυτών των ανθρώπων…το ζητημα ηταν ακριβως πολιτικης φυσεως και βεβαια προφανως ηταν ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη του ΚΚΕ την περιοδο εκεινη…λαθη που πηγαζαν απο την ανικανη ηγεσια του…μια ανικανη ηγεσια ομως δεν μπορει να ακυρωσει την ιστορικη σημασια ενος κινηματος σαν την εθνικη αντισταση…

5)…αναφερεις: Οσο περί Εθνικής Αντίστασης…Πες μου πόσες κουφάλες από την Εθνική Αντίσταση έπιασαν καλά πόστα μετά στην πολιτική (και το παιζαν και ήρωες κιόλας και κουραφέξαλα)… εσυ μπορεις να μου αναφερεις ονομαστικα καποιους??? εγω αντιθετα μπορω να σου αναφερω οτι πληθος αγωνιστων πεθαναν στην εξορια και στα αποσπασματα ( Μπελογιαννης, Χουλιαρας, Ζαχαριαδης,Νικηφορου, Πατερ- Ανυπομονος και αλλοι)…μεχρι το 1974 τους κυνηγουσαν ως προδοτες οποτε ποια καλα ποστα επιασαν???

6)αναφερεις: υποθετικά αν είχε επικρατήσει η Αντίσταση πως θα ήταν η κατάσταση μετά στην χώρα (Δεν θα θες να το σκεφτεσαι πίστεψε με)… Μια παρατηρηση: με υποθεσεις και αν δεν γραφεται η ιστορια…το να προσπαθεις να μιλησεις με αν ειναι το λιγοτερι αντιιστορικο και αντιεπιστημονικο…αλλα θα αντιπαρελθω και θα σου απαντησω…Το ΕΑΜ απο την αρχη της υπαρξης του ειχε θεσει ως στοχο στο πολιτικο του προγραμμα μετα την κατοχη την δημιουργια Κυβερνησης Εθνικης Ενοτητας και Αβασιλευτη Δημοκρατια, πουθενα δεν ανεφερε οτι θα εγκαθιδρυσει καθεστως ομοιο με αυτα των ανατολικων χωρων (γιατι αυτο εννοεις)…Στη συνοδο της Γιαλτας Τσορτσιλ Σταλιν και Ρουσβελτ ειχαν αποφασισει οτι στην Ελλαδα κουμαντο θα εκανε η Αγγλια οποτε μια νικη της Αριστερας θα οδηγουσε πιθανοτατα σε ενα σοσιαλδημοκρατικο τυπου πολιτευμα οπως αυτο της Αγγλιας (οπου στις προσφατες εκλογες ειχαν κςερδισει οι σοσιαλδημοκρατες Εργατικοι) με την μονη διαφορα οτι θα ηταν αβασιλευτη δημοκρατια…Σοβιετικη Ελλαδα δεν θα μπορουσε να υπαρξει απλουστατα γιατι δεν ηθελε ο Σταλιν (…σημειωσε οτι στον εμφυλιο ο ΔΣΕ δεν πηρε ουτε μια σφαιρα απο την Σοβιετικη Ενωση ενω ο Εθνικος Στρατος ειχε την αμεση υλικοτεχνικη στρατιωτικη υποστηριξη ΑμερικανοΑγγλων)…Αλλα με αν δε γραφεται η ιστορια…

:slight_smile:

Isis, άστο, δεν έχει νόημα εδώ να μιλάμε για ιστορία και να προσπαθούμε να πούμε 5 πράγματα παραπάνω. Είμαστε ανθέλληνες και προδότες.

παίδες ο εμφύλιος είναι μια τεράστια υπόθεση και είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα και ακριβή στοιχεία,αντικειμενική έρευνα.
έχω παρακολουθήσει ομιλία του καθηγητή Μαργαρίτη και ο ίδιος δεν έχει ακόμα ξεκάθαρη άποψη για πολλά γεγονότα…
οπότε,ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό γιατί πραγματικά δεν βγαίνει συμπέρασμα

Δηλαδή θες να μας πεις οτι μόνο εσύ έχεις δίκιο?Αραξε λίγο ρε Ellanor…Και εγω εχω διαβάσει μερικά πράγματα αλλά δεν το παίζω απόλυτος και παλιοξερόλας…

Ο εμφυλιος ειναι αποδειξη του οτι η Ελλαδα δεν πηγε μπροστα κυριως για αυτο και οχι λογω σκλαβιας απο τους Τουρκους… :wink:

Όχι, και συ προδότης είσαι? Για όλα φταίνε οι Τούρκοι, τέλος. Οι Έλληνες είμαστε ο περιούσιος λαός.

να τονίσω εδώ ότι τον εθνικό στρατό αποτελούσαν και απλοί άνθρωποι,αγρότες,κτηματίες…χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη πολιτική ιδεολογία…

Εσυ αυτο καταλαβες?

Δε με έπιασες… Ξαναδές αυτό που έγραψα και τα προηγούμενα… Μαζί σου είμαι.

Καλα, δε νιωθω σημερα:p Μη με παρεξηγεις…:p:p

Γουστάρω, έχεις μπει στο κλίμα! :smiley:

Έλα μωρέ. Τουλάχιστον είναι καλύτερο να είσαι ξερόλας με επιχειρήματα και τεκμήρια και όχι ξερόλας με προσβολές και λόγια του αέρα.

Έχω γράψει κάτι τεράστια posts εδώ. Μιλάω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, κάνω συνεχείς αναφορές στην Ιστορία. Προσπαθώ να σεβαστώ τις αντίθετες απόψεις, και να κάνω διάλογο, εκθέτωντας τη θέση μου, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, που τα τεκμηριώνω όσο μπορώ. Και τι παίρνω ως απάντηση? Προσβολές, προσωπική επίθεση, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς τίποτα… Ευχαριστώ. Δε περίμενα φυσικά να υπάρξει κάποια σύγκλιση απόψεων, αλλά όχι και προσωπική επίθεση γαμώτο, απο τη στιγμή που προσπαθώ να τους σεβαστώ όλους εδώ μέσα.

Freedomofrock, σαρκαστικό ήταν αυτό που σου είπα, οτι είσαι “προδότης”. Κατ’ ανάλογο τρόπο με αυτό που έγραψε τελευταία ο Λεντ.

Απλά εκθέτω με επιχειρήματα τη θέση μου. Και έχετε πέσει όλοι να με φάτε. Αντί να μου απαντάς και εσύ με προσβολή, θα προτιμούσα να εστίαζες σε ένα-ένα απο όσα έχω γράψει, και όπου δε συμφωνείς να μου έλεγες “δε συμφωνώ σ’αυτό, επειδή…”. Και να μου έλεγες τη γνώμη σου.

Με λέτε ανίδεο, παλιοξερόλα, απόλυτο, επικίνδυνο.

Θα είχατε την ευγενική καλοσύνη να απαντήσετε με επιχειρήματα την επόμενη φορά, σε ό,τι δεν συμφωνείτε μαζί μου?

Για να δούμε…

Μα, ειμαι προδοτης…:-s

Δεν σεβομαι τη χωρα μου, λεω πραγματα πολυ κακα για αυτην, οτι εκεινη δεν κανει τιποτα κακο και για ολα φταινε οι Τουρκοι και οι Αλβανοι… (Οι Βουλγαροι, μας εχουν βλαψει πολυ περισσοτερο, αλλα με αυτους δεν ειμαστε ρατσιστες, δεν ξερω γιατι)…

ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!

ΘΕΛΩ ΕΞΟΡΙΑ!!!

Περίμενε και εσύ λίγο, πρέπει να τελειώσει ο διασυρμός του γάβρου…
Δεν ξέρω αν θα έχει όρεξη βέβεαια μετά από αυτή την νίλα:p :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
Παρεπιπτώντος να πω ότι μιας και ψιλοαναφέρθηκαν πολιτικά εδω μέσα προτείνω επίσης και το Animal Farm το οποίο απόλαυσα εξίσου με το 1984:wink:

αυτη η συζητηση μπορει να εχει διαρκεια ετων!!!

Καταπληκτικό βιβλίο η Φάρμα των Ζώων… “Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια ζώα είναι πιο ίσα απο κάποια άλλα”… Δεν άρεσε σε πολλούς βέβαια, λόγω των πολιτικών του προεκτάσεων…

(αλλα μην αρχίσω πάλι, θα με πείτε ξανά ξερόλα, ε? :stuck_out_tongue: )

εκπληκτικό βιβλίο…:wink:

Τη Φάρμα των Ζώων τη διάβασα στα αγγλικά στο σχολείο όταν ήμουν 12 χρονών.
Ναι, αυτό το σχολείο με κατέστρεψε!

:stuck_out_tongue: