Πιστεύετε ότι οι Έλληνες είναι

1. R u sure? :wink:

2. Ναι, κι εσένα σου στέρησαν αλλά δεν το έχεις καταλάβει.

3. Α, τπτ απλά θα ήμαστε η πρώτη χώρα της Ευρώπης και ίσως του κόσμου.
Ελλάδα ενωμένη γίναμε μετά. :wink:

Να τονίσω πως μας έχετε πρήξει με το επίπεδο ή θα πέσετε να με φάτε; Οι αρχαίοι δεν ήτανε που τοματιάζανε και μοιράζανε καντήλια στην Εκκλησία του Δήμου; Ναι, αυτοί με το επίπεδο. Απόψεις εκατέρωθεν, και εσείς ψάχνετε να βρείτε λογοτεχνία.

Συμφωνω απολυτος.

1)Χωρις πλακα,δεν εχεις ακουσει τη λεξη φιλελληνας?Αν θες μπορω να σου αραδιασω μερικα ονοματα… :roll:

2)Απο οτι εχω καταλαβει,στο θεμα της παιδιας οι αποψεις ειναι διαφορετικες.Καποιοι λεν οτι ειναι εθνικιστικα γραμμενα και αλλοι οτι δεν προαγουν την ελληνομαθεια.Θα ηθελα να κανουμε μια συζητηση επι του θεματος.Πιστευετε πραγματικα οτι εγινε ενας απλος συνωστισμος? :-k

Όλοι εσείς που είστε τόσο σίγουροι για τις απόψεις σας και μιλάτε μεγαλεπίβολα και τα λοιπά, έχετε ποτέ κατά νου ότι ΟΣΑ ξέρετε για το παρελθόν και ΕΙΔΙΚΑ για το τόσο μακρινό που ούτε να το διανοηθείτε δεν μπορείτε είναι ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ? Και το χειρότερο είναι ότι άλλα είπαν στον έναν και άλλα είπαν στον άλλον…
Κρατάτε καμιά πισινή, η μόνη αξία που μπορεί να έχει ένα παρελθόν είναι να κάνει καλύτερη τη ζωή μας στο παρόν… Αυτά επιλέξετε να πιστεύετε :wink:

1. Ο πατερας μου στη δουλεια του καθε μερα Τουρκους βλεπει. Οποτε ειμαι καμια 100 μετρα πιο σιγουρος απ’οποιονδηποτε εδω μεσα.
  2. Δεν αμφιβαλλω οτι δεν ηταν και οτι πιο επικερδες το να ειμαστε επαρχια της Οθωμανικης αυτοκρατοριας, αλλα δεν μπορω το πρωτο ενικο. Και στην τελικη ιστορια ειναι, ετσι γινεται. Κι εμεις κατακτησαμε αλλους λαους και τους σκλαβωσαμε και μπλα μπλα. Γι’αυτα τουμπεκι?
  3. Και του γαλαξια! Και του γαλαξια!

Ναι, θυμάμαι διάβαζα τα βιβλία της ιστορίας και είχα την εντύπωση ότι όλη η Ευρώπη το μόνο που είχε στο νου της είναι “τους κακόμοιρους τους ηρωικούς Έλληνες, μάχονται τόσο γενναία για τα ιδανικά τους… Πρέπει να τους βοηθήσουμε!”

Ακόμα και αυτοί που το πίστευαν, κάτι είχαν διαβάσει, που τα είχαν γράψει κάποιοι άλλοι για σαφείς πολιτικούς σκοπούς… Αυτό πιστεύω, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ούτε εγώ ούτε εσύ… Απλά να διαβάζω σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο (που έχει πηγές επιλεκτικά ξένα βιβλία, έστω) ότι όλη σχεδόν η Ευρώπη ήταν ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, με κάνει καχύποπτο

Ε καλα, οποιος πολιτικος βοηθουσε την Ελλαδα γιατι ετσι του υπαγορευαν τα συμφεροντα του, τον καναμε αγαλμα και οδο. Συναρπαστηκαν ολοι απο τον πολιτισμο μας οπως συναρπαζονται τωρα για το Ιρακ οπου γεννηθηκαν οι πρωτοι μεγαλοι πολιτισμοι του τοτε γνωστου κοσμου.

Για αυτό που λές νομίζω ότι έχεις ένα ελαφρό άδικο… Νομίζω ότι όλες οι μεγάλες δυνάμεις και η Ιερά Συμμαχία δεν αναφέρθηκέ ποτέ ότι απαρτίζονταν από Φιλλέληνες, το αντίθετο μάλιστα.Αυτό που αναφέρεται είναι ότι ορισμένα πνευματικά άτομα αντιδράσαν πράγμα που δεν μου φαίνεται και τόσο απίθανο μιας και στον σημερινό κόσμο σε πολέμους που κάνουν οι ΗΠΑ δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που εκφράζεται συμπάθεια και αλληλεγγύη από γνωστά πρόσωπα για τις αμυνόμενες χώρες…

1. Δλδ;

2. Δεν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ άκρη.
Εκεί που πήγε ο Αλέξανδρος λατρεύτηκε και κάποιες φυλές περιμένουν την ανάστασή του.
Δε λέω ότι δεν κατέκτησε αλλά ποιους όμως; :wink:

3. Δεν είναι απάντηση αυτή, όχι από σένα τουλάχιστον.

Παντως τιποτα δεν συγκρινεται με το βιβλιο της Ιστοριας τηε εκτης δημοτικου. Η αδερφη μου πηγαινε φετος εκτη, και ειπα να ριξω μια ματια, γιατι ακουγονταν πολλα για το βιβλιο. Μιλαμε δεν υπαρχει μεγαλυτερη μουφα! Υποβαθμιζει και διαστρεβλωνει, με εμμεσο τροπο, σε πολυ μεγαλο βαθμο την γενικη εικονα που εχουμε σχηματισει για το παρελθον της Ελλαδας. Μια γαμημενη προπαγανδα ειναι και αυτη[-X

…σίγουρα ένα από τα πιο θερμά κοινά all over the world

Το ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ αναφέρεται στα ελληνικά βιβλία ως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ελευθερωθήκαμε… Και τα κίνητρα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ είναι η αγνή αγάπη και ο θαυμασμός για τους μαχόμενους Έλληνες… Από κει και πέρα…

Σημείωση: Δε λέω ότι δεν υπήρξε φιλελληνισμός…

Βέβαια είμαστε σίγουροι ότι αυτά που μαθαίναμε μέχρι τώρα είναι τα σωστά, και αυτά που λέει αυτό το βιβλίο είναι τα λάθος… Από που όμως??? :-k :-k :-k

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια, αλλά δεν είναι καλύτερα να έχουμε και μία κριτική σκέψη?

1. Δηλαδη ειναι τοσο φιλικοι μαζι του, φερνουν συνεχεια δωρα και πραγματα απο Τουρκια και ο πατερας μου που γενικα ειναι κλειστος με τους ξενους γιατι δεν τους γνωριζει τοσο καλα, ουτε ενα παραπονο δεν εχει. Το αντιθετο μαλιστα.
  2. Ε καλα, κι εγω ξερω καποιους που λατρευουν την χουντα. Το ποιον λατρευει ο καθενας ειναι δικο του θεμα, καθως και το γιατι. Επισης ο Ιουστινιανος που επεμενα πηγε και στην Βορειο Αφρικη και την Ισπανια. Θα πρεπε να μας εβριζαν εκεινοι οι λαοι ακομα και σημερα?
  3. Ενω ειναι απαντηση σε σοβαρη κουβεντα το οτι η Ελλαδα θα ηταν η Νο1 δυναμη στον κοσμο… Οκ, κι εγω πιστευω οτι δεν επεφερε θετικα αποτελεσματα η επαφη με τον τουρκικο πολιτισμο κι εχουμε ακομα καταλοιπα, αλλα στην βελτιστη περιπτωση θα ημασταν λιγο πιο καλα τωρα. Κατσε σκεψου και πες μου τι εχει να επιδειξει η Ελλαδα ωστε να γινοταν ισχυρη χωρα (συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια, γιατι τα δικα μου ειναι διαφορετικα)
  4. Τελευταιο αφηνω αυτο. “Δε λέω ότι δεν κατέκτησε αλλά ποιους όμως;”
    Δεν θελω να πιστεψω οτι θεωρεις τους λαους που κατεκτησε κατωτερους των Ελληνων, ειλικρινα δεν θελω να πιστεψω κατι τετοιο…

Το βιβλιο δεν αλλαζει τα πραγματα, αλλα κυριως παραλειπει πολυ σημαντικα γεγονοτα. Ειναι ξεκαθαρα ανθελληνικο

Οκ, αν έχεις διαβάσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αυτό και τα προηγούμενα πάω πάσο…
Εγώ παραδέχομαι δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω.

Συνεχώς καταλήγουμε στα ίδια και συνεχώς έχουμε τις ίδιες διαφωνίες.

Και το κακό είναι ότι δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει Ελλάδα.
Κανονικά θα έπρεπε όταν το λες να φουσκώνεις απο υπερηφάνεια, εγώ τουλάχιστον έτσι νιώθω.

Αν και μου φαίνεται ύποπτο που κάνουν δώρα στον πατέρα σου, ωστόσο ακόμα κι αν είναι έτσι μου φαίνεται ότι ξεχνάς τις συνεχείς παραβιάσεις στα Ίμια από πλευράς τους και τις αεροπαραβιάσεις στο Αιγαίο.
Επίσης μην ξεχνάς και τον Σολωμό Σολωμού που, πως, ποιοι και γτ τον σκότωσαν.

Από που αντλείς πληροφορίες για τον Μ. Αλέξανδρο;

Το ότι δεν πάμε μπροστά πλέον σαν χώρα, πρώτιστα οφείλεται σε άτομα που σκέφτονται σαν εσένα κατά τη γνώμη μου.
Δλδ στους έξυπνους που χρησιμοποιούν λάθος το μυαλό τους.

Οι αεροπαραβιασεις γινονται κι απο τις δυο μεριες. Εδω αντλω πληροφοριες απο πιλοτο.
Τα δωρα στον πατερα μου εξηγουνται με τεσσερεις τροπους

1. Ειναι Τουρκος!
  2. Περνανε λαθραια μεταναστες μεσα στις κοακολες
  3. Μας δηλητηριαζουν σιγα σιγα
  4. Τον συμπαθουν
    Διαλεξε και παρε, ποιο σου φαινεται πιο πιθανο.
    Επισης ξεχνας οτι στις παραβιασεις στα Ιμια και στους θανατους Κυπριων ηρθε εντολη απο ανωθεν. Εγω τα εχω με πλουσιους και αδιστακτους κι οχι με λαους.
    Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι οτι ειναι η Πορτογαλια, η Αυστρια κλπ. Τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο. Δε νιωθω περηφανος, ουτε ντρεπομαι για το οτι ειμαι Ελληνας. Εχουμε λογους να ειμαστε περηφανοι κι εχουμε λογους να ντρεπομαστε. Αντιθετως νιωθω περηφανος ή ντρεπομαι που ειμαι ο Νικος. Γιατι πρωτα απ’ολα ειμαι ο Νικος. Πρωτα απ’ολα ανθρωπος και μετα Ελληνας.
    Κι εγω πιστευω οτι χρησιμοποιεις λαθος το μυαλο σου, αλλα καπου εδω υπεισερχεται η υποκειμενικοτητα.

Δε θα σου αλλάξω γνώμη, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, θέλω όμως να πιστεύω ότι μιλάει περισσότερο η ορμή της ηλικίας σου παρά η λογική σου.

Απλά σου λέω ότι έχω ερευνήσει (και ακόμα ερευνώ) το θέμα από όσες περισσότερες πλευρές μπορώ ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο σφαιρικός, αλλά πάνω απ’ όλα ενημερώνομαι ΣΩΣΤΑ.

Δε νομίζω ότι έχουμε κάτι παραπάνω να πούμε.

Νομίζω πως δε μπορείς να το γνωρίζεις αυτό. Ούτε γω, ούτε συ. Η διαφορά έγγειται στο ότι εγώ ΠΙΣΤΕΥΩ το τάδε, εσύ ΞΕΡΕΙΣ το τάδε. Ε λες ψέματα ρε μάγκα.