Μεταθανάτια ζωή: Υπάρχει ή όχι;

Ναι. Εγώ μάλιστα έχω βρει και τρόπο και ταξιδεύω ανάμεσα στις πύλες. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm.

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: έλεος, πόσο πιο καμμένα πράγματα μπορώ να γράψω!

τι?
πεθαίνουμε?8O 8O

πλάκα κάνετε?:x :x

δεν είναι όλα σίγουρα?δεν έχουμε δέσει το γαϊδαρο μας?

μην τα λέτε αυτά ρε γαμώτο.:frowning:

Υπαρχει κανεις που να πηγε στον αλλο κοσμο και να ξαναγυρισε να μας πει τι παιζει?:stuck_out_tongue: :lol: #-o #-o

Σε αυτο συμφωνω.Γενικα κανεις δε παει χαμενος,σιγουρα υπαρχει μεταθανατια ζωη.Αυτα περι κολασης και παραδεισου τωρα μαλλον δεν πρεπει να ισχυουν.

Μην τρελενεσται οταν 8α πε8ανουμε 8α ειμαστε ενα τιποτα με μπολικο κα8ολου οπως τωρα "σκεφτηται το ποσο μικροι ειμαστε μπροστα στα μεγε8οι τον ογκο μαζα και το χρονο :wink: " δοντ γορυ 8α ειμαστε ενα τιποτα και δεν 8α μπορουμε να σκεφτουμε και τπτ αρα τι σκατε? :stuck_out_tongue:

Μαλακιες λεω , μπορει να πυστευω πως οταν παι8ενουμε δεν υπαρχει τιποτα αλλα αυτο με φοβιζει περισσοτερο απο οτιδηποτε :frowning:

We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don’t understand

Δηλωνω εντυπωσιασμενος απο τις απαντησεις σας.για μενα που την ψαχνω καιρο και εχω περασει και απο πολλες θρησκειες η ακρη του νηματος εχει ενα ερωτημα…χριστος ανεστη???αν ανεστη τοτε υπαρχει ψωμι.φυσικα bootleg dvd αναστασεως δεν υπαρχει οποτε θα παμε να δουμε για ενδειξεις.πχ δεν μπορεις να ξεκοψεις τον χριστο απο την εκκλησια.οποτε θα πας να δεις πως καταφερε η εκκλησια να παραμεινει τοσα χρονια.προτεινω να διαβασετε την εκκλησιαστικη ιστορια του βλ.φειδα.εκδοση 1998.ειναι 1000 σελιδες ο πρωτος τομος αλλα ο τυπος ειναι καθηγητης πανεπιστιμιου και γραφει με πηγες και αδογματιστα.επισης καποια καλα σαιτ ειναι.oodegr.com και απο κει βρισκεις και αλλα.
και μια σοφη κουβεντα …οσο υπαρχει θανατος και αγνωστο θα υπαρχουνε θρησκειες.

οπως και να εχει παντως κρατατε ισσοροπιες σε αυτα τα θεματα.ισως να μην υπαρχει απολυτη αληθεια αλλα δειγματα.να ψαχνετε μεσα σας και να καλιεργειτε την αυτογνωσια.

αααα και να ακουτε και μανογουορ…:lol:

εντυπωσιασες :slight_smile:

Ειναι οντως τραγικο να μην υπαρχει τιποτα μετα το θανατο. Απλα δηλαδη να γεννιωμαστε να πεθαινουμε και αναμεσα να παλευουμε για τοσα πολλα που στο τελος τα αφηνουμε ολα πισω. Αγγιζει τα ορια της ανυπαρξιας κατα καποιο τροπο.

Και ύστερα απο αυτό, δεν έχω παρά να σου προτείνω να διαβάσεις Υπαρξιστική Φιλοσοφία (Σαρτρ, Καμύ, Νίτσε, Ντοστογιεφκσυ), πιστεύω οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες! 8)

Πάντως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι διαμορφωμένος με τρόπο τέτοιο που η ιδέα της ανυπαρξίας απλά του είναι αδιανόητη. Όσο και αν προσπαθούμε, δε γίνεται να βγάλουμε νόημα με την ιδέα αυτή, γιατί είμαστε διαμορφωμένοι με τρόπο τέτοιο που να είναι αδύνατο να τη συλλάβουμε. Ο ανθρώπινος ψυχισμός, όπως έλεγε ο Φρόυντ, βαθιά μέσα του, γνωρίζει μόνο την ιδέα της αιωνιότητας και της αφθαρσίας, όπως αυτή εκδηλώνεται στις αιώνιες επιθυμίες του ασυνείδητου και στα όνειρα…

Τωρα αυτο για πλακα το ειπες ή οχι??:stuck_out_tongue: :-s

Οπως και να χει πιστευω πως εχουμε ψυχη και μετα το θανατο πηγαινει σε μια αλλη διασταση,οπου ο χωροχρονος ειναι διαφορετικος.Εκει παραμενει για καποιο διαστημα και οταν ερθει η ωρα να προχωρησει,-αν θελει-(διοτι υπαρχουν περιπτωσεις που καποιες ψυχες προσκολλανε στον κοσμο μας και αρνουνται να φυγουν για καποιο λογο)-ακολουθει μετεμψυχωση και παει λεγοντας μεχρι να φτασει σε πολυ ανωτερο επιπεδο.

ellanor αυτο που ειπες για τις πυλες γινεται σε ενα συνειδητο ονειρεμα…ενας μου ειπε τεχνικες και οντως ισχυει8O …

παντως εσυ μαλλον το ειπες γ πλακα:p :stuck_out_tongue: whatever

Για να δουμε λοιπον. Θα ακολουθησω τη συμβουλη.:stuck_out_tongue:

ακριβως ετσι.οποτε μηπως ξερουμε τις απαντησεις και στην ουσια ανακινουμε το θεμα για αλλους λογους?δηλαδη μηπως πχ λογω καποιων βιωματων- περιστασεων-συνθηκων την μια πιστευουμε οτι δεν υπαρχει τιποτα και μετα που νειωθουμε χαρουμενοι αλλαζουμε και αποψεις?μηπως τελικα το αυτο που πιστεουμε για τον θανατο δειχνει αλλα πραγματα που τα εκφραζουμε με πλαγιο τροπο?παιζει να ειναι και ετσι νομιζω.

Πλάκα? Εγώ? Μα, τώρα δα, πριν λίγο, γύρισα απο ένα ακόμα ταξίδι, δεν είχα πάει πολύ μακρυά αυτή τη φορά, μόνο μέχρι τον όγδοο παράλληλο του διαγαλαξιακού αστροφυσικού πεδίου 34-ΦΓ.

(οκ, για πλάκα το έγραψα!) :stuck_out_tongue:

Πάντως η μετεμψύχωση ως ιδέα δεν ανήκει μόνο στους Ινδούς αλλά, όπως ίσως ξέρετε, τη μοιράζονταν ορισμένοι πολύ σημαντικοί αρχαίοι Έλληνες (Πυθαγόρειοι, Πλάτωνας). Όσο αφορά εμένα, προτιμώ να είμαι “αριστοτελικός” και να μένω όσο γίνεται προσγειωμένος στον κόσμο αυτό… 8)

Γενικά οι αντιλήψεις που έχουμε οι άνθρωποι πάνω σε θέματα θανάτου, θρησκείας, ψυχής κλπ, επηρεάζονται άμεσα τόσο απο το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, όσο και απο τον ιδαίτερο ψυχισμό μας. Και ναι, μερικές φορές ακόμα και απο τις περιστάσεις… Και πολλές φορές οι αντιλήψεις/επιθυμίες αυτές μετατρέπονται σε κοινωνικές αναπαραστάσεις, σχεδόν θεσμούς. Όπως η ιδέα της κόλασης και του παραδείσου για παράδειγμα, που για αιώνες τόσοι άνθρωποι θεωρούσαν “υπαρκτές” με την ίδια έννοια που είναι υπαρκτή η Γαλλία ή η Κίνα για παράδειγμα.
Γενικά είναι πολύ σχετικά αυτά. Όπως κάποιοι άνθρωποι ανακουφίζονται με την ιδέα της μετα-ζωής, άλλοι πάλι τη βρίσκουν με την ιδέα οτι δεν υπάρχει τίποτα…

O παράδεισος και η κόλαση είναι εδώ,οπότε ζείτε την ζωή σας και μην παρασκέφτεστε τέτοια πράγματα…

Όπως είπε και η θεά Belinda Carlisle (για να το γυρίσω λίγο απο τους φιλοσόφους!):

Ohhh, Heaven is a Place On Earth…!!! \:D/

So is Hell:wink: …:stuck_out_tongue:

E, για την hell αφήνω τίποτα Slayer να τραγουδήσουν! 8)

Θέλω πρώτο τραπέζι πίστα τότε…

:bleh: :bleh: