Είμαι σταθερός στις απόψεις μου πάντως…
Εγώ πάντως πιστεύω ότι μεταθάνατον κάτι υπάρχει. Μπορεί όλους να μας τρομάζει το γεγονός ότι κάποτε θα πεθάνουμε και μετά δεν υπάρχει τίποτα και γιαυτό το λόγο έχουμε καταλήξει να δημιουργήσουμε άπειρες θρησκευτικές και φιλοσοφικές θεωρίες σχετικά με το τι γίνεται μετά ώστε να καθυσηχάζουμε το φόβο της ανυπαρξίας μας. Κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται μετά και κανείς δεν πρόκειται να το μάθει αν δεν πεθάνει(:cold: :cold: ). Δυστηχώς είναι από τα ερωτήματα που κάποιος παίρνει τις απαντήσεις τους σε μια πολύ συγκεκριμμένη στιγμή και όχι νωρίτερα. Δεν πιστεύω σε κάποια συγκεκριμμένη θρησκεία ούτε είχα το χρόνο να ψάξω τις αναρίθμητες φιλοσοφικές προσεγγίσεις του συγκεκριμμένου θέματος αλλά στο κάτω κάτω ο καθένας μας έχει τη δική του θεωρία σχετικά με το τι γίνεται μετά και όλες οι άλλες θεωρίες όσο ωραία πλασαρισμένες και να είναι από το Ντοστογιέφσκι, τον Ενγκελς, το Νίτσε κτλ. δε νομίζω ότι για τον καθένα μας έχουν και μεγαλύτερη προσωπική αξία(μόνο λογοτεχνική) απλά σαν κατα βάση ορθολογιστής που είμαι σκέφτομαι ποιο είναι το νόημα σε όλο αυτό? Αν πεθαίνουμε και πάπαλα ποιο το νόημα? Για ποιο λόγο είμαστε κατά των πολέμων αφού ούτως ή άλλως όλοι θα πεθάνουμε. Ποιος ο λόγος που μας απασχολεί μια ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή που μπορεί να μας αφανίσει. Τα πυρηνικά γιατί είναι κακά? Ο μετεωρίτης στο Armaggedon(ουστ) γιατί να μην πέσει? Και στο κάτω κάτω γιατί συνεχίζεται ο κύκλος της ύπαρξης του είδους μας και όλων των άλλων μορφών ζωής. Για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση του Αρκά από τις χαμηλές πτήσεις “Γιατί συνεχίζουμε? Περιμένουμε την ανατροπή”. Κάθε τι σε αυτό τον κόσμο φάίνεται να έχει φτιαχτεί από μια δύναμη που σκέφτεται καθαρά μαθηματικά(είναι Mathcote θεός:D ) και για κάθε τι υπάρχει λόγος και αιτία. Όπως υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση. Δηλαδή εμείς τι είμαστε κονσέρβες με ημερομηνία λήξης, κάνουμε βόλτα σε Luna Park και μας τελειώσαν οι Μάρκες? Μπορεί σε σχέση με την απειρότητα του χώρου και του χρόνου να είμαστε σχεδόν τίποτα αλλά αυτό τα πολλά σχεδόν είναι που συντηρούν και όλο αυτό το άπειρο. Τώρα το τι υπάρχει μετά δεν μπορώ να πω, περιμένω το επόμενο επίπεδο διαφώτισης μου και θα σας στείλω την απάντηση σε PM. Προσωπικά θα ζήσω τη ζωή μου όπως θέλω και όπως μπορώ, με σεβασμό στη ζωή του άλλου και την απάντηση είπαμε, όταν θα με κουβαλάν τέσσερις(:cold: :cold: :cold: :cold: :cold: :cold: ανατρίχιασα και μόνο που το είπα).
Φυσικά και υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Συνεχίζουμε και ζούμε μέσω των απογόνων μας και μέσω του έργου μας (ατομικό-συλλογικό). Αυτό είναι το νόημα.
Και για να είμαι επικαιρος σχετικά με το άλλο θρεντ, το ίδιο ισχύει και για κάθε ζωντανο οργανισμό. Τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο σκέλος
συμφωνω με βειντερ
υπαρχει8)ουτε καν θελω να σκεφτω οτι τελειωνουν τα παντα:?
Γιατι αν τελειωνουν ολα τι κακο εχει?
Σιγουρα υπαρχει,δε μπορει να τελειωνουν ολα ετσι.Αυτο ομως ειναι κατι που δε μπορει να αποδειξει κανεις.
Βασικα, πεθαινουμε και αυτο ειναι… Τελοσ… Εκτος αν στον παραδεισο ακουνε Peppers …
χαχα αν το θετεις ετσι συμφωνω!ή αν στο παραδεισο ειμαστε παρεα με τους peppers:p
εε πως δεν ειναι κακο καλεεε:-s τοτε ολα ειναι ματαια…:?
Ματαια ειναι οταν εισαι γεννημενη καπου στην Αφρικη, εχεις κολλησει δεν ξερω ποσες αρρωστιες, δεν εχεις να φας, και ζεις ετσι μεχρι να πεθανεις απο την πεινα.
οταν ομως εχεις μια ζωη, οπου εχεις το φαι σου ετοιμο, μορφωνεσαι, εχεις το πισι σου, τις βολτες σου, σηκω διασκεδασε και περνα καλα και ασε τα φιλοσοφικα για την κρισημη ωρα
Αααααχ… :roll: Φαντασου… Μεταθανατιον groupies… :lol: Γιατι γουσταρουμε peppers για παντα…
καλα ντεεεε:p
ναι!μεχρι θανατουυυ:D αυτος ειναι παραδεισος:!:
δεν ξερω παντως αμα υπαρχει ελπιζω να υπαρχει μονο παραδεισος!!! παντως συμφωνα τον πλατωνα υπαρχει…:D:D:D(βλεπε Αρδιαιο τυραννο κ λαχεσεως λογος)
Παπάρια τίποτα δεν υπάρχει. Τα πάντα είναι έργα κομμουνιστών.
Το ερωτημα παντα θα μενει αναπαντητο,μονο υποθεσεις μπορουν να γινονται,καποιοι λενε δεν υπαρχει μεταθανατια ζωη,(ενδοιαμεσο ερωτημα,και γιατι να μην υπαρχει,θα μας χαλουσε δλδ?:p),αλλοι οτι ισως υπαρχει.
Μπορουμε να αποδειξουμε αν υπαρχει μεταθανατια ζωη η οχι? Αν οχι τοτε αδικα παιδευομαστε και αναρωτιωμαστε.:-k:-s
κουφαλα δημιουργε, ολα εν σοφια εποιησες (Πανουσης)
Go cry to your mama, kid.
Οταν χάσεις κάποιον ανθρωπο που αγαπας…θα δεις οταν αν δεν πιστεψεις οτι υπαρχει κάτι άλλο θα τρελαθεις…Δεν ειναι αδικο…ειναι δικαιο γιατι αν ξέραμε δεν θα είχαμε κάτι να ελπίζουμε…και έτσι μειώνουμε τον πόνο μας…