Μεταθανάτια ζωή: Υπάρχει ή όχι;

Μεταθανάτια ζωή: Υπάρχει ή όχι;

ωραιο θρεντ!

δεν μπορει να υπαρξει επιστημονικη αποδειξη μεταθανατιας ζωης…βεβαια ουτε μπορει να αποκλειστει

γι αυτο πιστευω πως οποιος ποσταρε εδω μεσα εχασε το χρονο του :stuck_out_tongue:

ωραιο σκεπτικο εχεις…

παντως δεν εχουμε καταλαβει καλα καλα τι ειναι η ζωη, θα καταλαβουμε αν υπαρχει και ζωη μετα απο αυτη?
ειναι σαν να προσπαθεις να λυσεις εξισωση 3ου βαθμου με μαθηματικες γνωσεις του δημοτικου

Σ’ έφτιαξα γίδι το ξέρω! 8)

Ε όχι και λεξιθήρας!

Δηλαδή ποιά λέξη δεν κατάλαβες; :roll:

Εσύ λοιπόν πιστεύεις ότι η πίστη στη μετα θάνατον ζωή μπορεί να σε οπλίσει με θάρρος; Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι το αντίθετο, όπως προείπα. Παραίτηση. Μοιρολατρεία. Το συναίσθημα ότι η ζωή δεν έχει νόημα. Αφού δεν είναι παρά το “σκαλοπάτι” για την μια αιωνιότητα που υπάρχει μόνο στο μυαλό.

Κάτσε ρε, για μένα λέτε σε τόσες σελίδες;

Ε τότε γιατί παιδεύεστε με όλες αυτές τις αναζητήσεις και τις αμφιβολίες. Ένα απλό πι εμ αρκεί για να τα μάθετε ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ.

:tomato:

Μια απλή ερώτηση λοιπόν.

Υπάρχει κάποιος λόγος ώστε να ΜΗΝ την αποκλείσουμε, ο οποίος να βασίζεται στην επιστήμη;

Δεν είναι παράλογο να ζητάμε από την επιστήμη να αποδείξει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι που είναι εξ’ ορισμού αντιεπιστημονικό; Κάτι που στην τελική δεν αφορά την επιστήμη, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τη μελέτη του υπαρκτού κόσμου;

Τίποτα μάγκες, μπορεί να γίνω αντιπαθητικός σε κάποιους αλλά το να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι μετά το θάνατο είναι παράλογο, ΤΕΛΟΣ.

Συμφωνώ 100 % ότι είναι παράλογο…αλλά όπως είπε και η Areldia πιο πριν…όταν χάσεις το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο (και χωρίς να ήταν η φυσική τάξη των πραγμάτων τέτοια…πχ. ηλικία)…δεν παλεύεται η σκέψη…Με τίποτα όμως!!

Ναι βρε κοπέλα μου το καταλαβαίνω αλλά τι να κάνουμε τώρα; Να κάνουμε κάθε επιθυμία μας πραγματικότητα μέσα στο μυαλό μας για να μην ταραζόμαστε από αυτά που υπαγορεύει η λογική;

Στην ουσία δε διαφωνείς μαζί μου απ’ ότι καταλαβαίνουμε και οι δυο. Το να ελπίζεις, έστω, στη μετά θάνατο ζωή, έχει να κάνει με συναισθηματικούς λόγους που δυστυχώς παίζουν μπουνιές με τη νηφαλιότητα. Το θέμα είναι αν υποκύπτουμε σ’ αυτό, you know what I mean?

Yes, i do my friend…
Φυσικά συμφωνούμε “βρε αγόρι μου”:p…απλά αυτό που υπονόησα είναι ότι θέλει θάρρος και δύναμη να ζεις στην απαλεψιά…και να μην είσαι δειλός…
Μια απλή παρατήρηση έκανα…:wink:

ακριβως ειναι παραλογο…αλλα και οι φανταστικοι αριθμοι στα μαθηματικα δεν υπαρχουν αλλα υπαρχουν(εδω αφου γινεται αυτο γιατι να μη γινει το αλλο)

λέμε ότι υπάρχουν.Τους επινοήσαμε,και στην συνέχεια είδαμε ότι λύνουν προβλήματα φυσικής και άλλα προβλήματα.Άρα υποθέτουμε ότι αφού επιλύουν τόσα προβλήματα που θέτει η φύση θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν.Εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα που λέει “τα μαθηματικά τα φτιάξαμε εμείς,ή τα ανακαλύπτουμε?”(σχετικό άρθρο στο βλογ μου:p)

Ίσως έτσι να είναι και με την μεταθανάτια ζωή,μερικοί πιστεύουμε πως υπάρχει,άλλοι όχι.Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί τίποτα πέρα από μερικές μαρτυρίες ανθρώπων που είπαν ότι ενώ πέθαναν είδαν ένα τούνελ κλπ αλλά αυτά είναι εικασίες.Θα δούμε μόλις πεθάνουμε άμα υπάρχει

ε και η μεταθανατια ζωη λυνη το υπαρξιακο μας προβλημα…:wink:

οσο για τα τουνελ…αληθεια αν ημασταν σε εποχη πιο παλια χωρις τουνελ τι θα βλεπαν

χαχαχαχαχαχα.Κανένα μουνί.χαχαχαχαχαχαχαχα:p.Όχι εντάξει σόρρυ για το βρίσιμο αλλά μόλις το είδα αυτό μου ήρθε:roll:

σωστα τα λεει ο Επικουρος.Τωρα αυτο δηλαδη ειναι καθησυχαστικο? :-k
“Το πιο φρικτό από τα κακά, ο θάνατος, δεν είναι τίποτα για μας, επειδή όταν υπάρχουμε εμείς, αυτός δεν υπάρχει, και όταν επέλθει ο θάνατος, τότε δεν υπάρχουμε εμείς.” Επίκουρος

και περιμενεις να πιστεψουμε καποιον που τον λενε Επικουρο?

#-o:lol::lol:

ενω Θορ…τυφλη εμπιστοσυνα.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι οσοι πιστευουν στη μεταθανατια ζωη τη θεωρουν αιωνια…γιατι να μην πεθαινεις δευτερη φορα και να υπαρχει μεταμεταθανατια ζωη?η μεταμεταμεταθανατια ζωη?τελοσπαντων θελω να δειξω τον παραλογισμο στην ιστορια…ειναι τοσο δυσκολο να δεχτεις οτι καποτε δεν θα υπαρχεις ωστε ΘΕΣ να πιστευεις οτι η ζωη θα συνεχιστει, ασχετα αν δεν εχει καμια λογικη αυτο…αφου λιωνεις, δεν υπαρχεις , πως θα συνεχιστει η ζωη?

δηλαδη η ψυχη τι ειναι ακτινοβολια , ενεργεια?και αν οντως ειναι κατι τετοιο οι αναμνησεις του νεκρου δηλαδη πως αποθηκευονται?

ειναι και αργα βαριεμαι να επεκταθω και εγραψα λιγο οτι να ναι…:slight_smile:

ο ιδιος λογος βασιζομενος στην επιστημη που αποκλειει την υπαρξη μεταθανατιας ζωης

και δεν νομιζω πως ζητα καποιος απο την επιστημη να αποδειξει την υπαρξη μεταθανατιας ζωης, δεν ειναι αυτη η δουλεια της αλλωστε (και να ηταν δηλαδη δεν θα μπορουσε ποτε να το αποδειξει)

το να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι μετά το θάνατο είναι παράλογο

μα προφανως οταν δεν γινεται να εξηγηθει με τη λογικη η υπαρξη μεταθανατιας ζωης, ναι ειναι παραλογο να το πιστευεις

επισης παραλογη θα ελεγα πως ειναι μια σιγουρη τοποθετηση στο αν υπαρχει η δεν υπαρχει μεταθανατια ζωη

Μπουνιές παίζουν αυτά που λες, αδερφέ. Από τη μια βγάζεις εντελώς τη λογική έξω από το παιχνίδι αυτό λέγοντας ότι ούτως ή άλλως δεν μπορεί να εξηγήσει την ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής, και από την άλλη βγάζεις παράλογο το να απορρίπτει κανείς αυτή την αντίληψη. Τί να πω.

Όταν παραμερίζουμε την επιστήμη και λέμε ότι δεν είναι δουλειά της να ασχολείται με ερωτήματα που αφορούν την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη την οποία δημιουργήθηκε ώστε να υπηρετεί, όταν περιφρονούμε την ίδια τη λογική και δεχόμαστε ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να εξηγηθούν ερήμην της, τότε λυπάμαι αλλά δεν το έχουμε κουνήσει ρούπι από το Μεσαίωνα.

Κρίμα Χαλισέκε γιατί μυαλό κανείς δε θα λεγε ότι δεν έχεις. Α ρε πούστη αγνωστικισμέ με τους ακροβατισμούς σου!

Κανείς δε ξέρει ούτε και εγώ. Οσες πιθανότητες έχει η μια εκδοχή τόσες έχει και η άλλη. Δεν θα μου φανει καθόλου παράξενο να υπάρχει, αλλα τελικά να μην υπάρχει.

Η απάντηση μου λοιπόν είναι δεν ξέρω, και δε με νοίαζει βασικά. Αμα δεν πέρνας καλα σε αυτην τη ζωη, ποιος σου λέει οτι θα περάσεις καλύτερα στην άλλη ;

αυτο το λες εσυ ο ιδιος

δεν με καταλαβες
τη λογικη τη βγαζω οντως εκτος απο το παιχνιδι και δεν την ξαναβαζω μεσα…με τη λογικη επεξεργαζεσαι αποκλειστικα αυτον τον κοσμο, δεν θα γινοταν να εξηγηθει με αυτην η υπαρξη μεταθανατιας ‘ζωης’

ισως παρανοησες αυτο που ηθελα να πω:

οταν ομως καποιος εκφραζει μια απολυτη αποψη για κατι που ειναι σιγουρα περα των δυνατοτητων του ανθρωπινου μυαλου και λογικης του και απλα βασιζεται σε εικασιες (και οχι σε λογικη) τοτε ναι ειναι παραλογος…το ιδιο παραλογο βρισκω να δεχεται καποιος σιγουρα μια τετοια αντιληψη, το ιδιο παραλογο να την απορριπτει

παραθετω

συ ειπας :stuck_out_tongue: και συμφωνησα (με την πρωτη αποψη)

η επιστημη εχει αντικειμενο τη μελετη του κοσμου που μας περιβαλλει…δεν παραμερισα καμια επιστημη… ισα ισα που ο,τι ειπα ως κεντρικο αξονα την επιστημη ειχαν (πως δηλαδη δεν εχει αποδειξει και δεν μπορει να αποδειξει την υπαρξη η οχι μεταθανατιας ‘ζωης’)
και να ηθελε να αποδειξει την υπαρξη της δεν θα μπορουσε! δεν γινεται βρε αδερφε, ειναι κατι περαν των μαθηματικων και της φυσικης και ολων των γνωσεων που αποκτηθηκαν σε αυτον τον κοσμο

με λιγα λογια και καλα: δεν ξερω αν υπαρχει μεταθανατια ‘ζωη’…ουτε γω, ουτε συ, ουτε κανεις
τα υπολοιπα ειναι για τις πυλες του ανεξηγητου και τον χαρδαβελλα :stuck_out_tongue: