Ναρκωτικά

Σόρρυ αλλά αυτό που γράφεις δεν έχει κάποιο νόημα…
Δεν ήρθε το κράτος να σου πεί πάρε και κάπνισε, μόνος σου επέλεξες να το αρχίσεις. Αν περιμένουμε από το κράτος τέτοιου είδους απαγορεύσεις και καλά για την προστασία μας σημαίνει ότι είμαστε τελείως ανώριμοι να ξεχωρίσουμε τι είναι καλό και τί όχι.

ναι θελω να το κοψω και δεν μ αφηνει το κρατος, γιατι ειμαι τοσο εθισμενος που μου ειναι αδυνατο να μην παω στο περιπτερο να αγορασω…

ειναι σαν να θελει καποιος να κοψει την πρεζα να κανει προσπαθειες και να ρχεται μετα ο dealer και να του λεει<<ελα παρε μια δοση δεν θα γινει και τιποτα>>…

ε στην αντιστοιχη περισπτωση ο dealer ειναι το κρατος και οι καπνοβιομηχανιες…

δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ο 16χρονος εχει την ιδια ωριμοτητα με εναν 25χρονο η με εναν 30χρονο???

αλλωστε αυτος ειναι και ο λογος που στην συντριπτικη πλειοψηφεια το τσιγαρο η τα ναρκωτικα τα ξεκινουν ατομα απο αυτην την ηλικια…

ειναι πολυ σπανιο να βρεις καποιον 30χρονο να ξεκιναει το τσιγαρο η τα ναρκωτικα αν δεν εχει απο ποιο πριν καποια εμπειρια…

Κανονικά η πώληση στους ανηλίκους απαγορεύεται, αλλά ο νόμος δεν εφαρμόζεται.
Σε αυτό δεν φταίει μόνο το κράτος όμως, όταν οι γονείς πχ στέλνουν το πιτσιρίκι να αγοράσει τσιγάρα αυτοί δεν είναι μαλάκες?
Είναι θέμα νοοτροπίας, και το κράτος δεν μπορεί να είναι πίσω από κάθε προσωπική σου επιλογή.

το θεμα ειναι φιλε μου οτι το κρατος και τα κρατη ολου του κοσμου εκμεταλλευονται αυτο το εθιστικο προιον βγαζοντας δις σε συνεργασια με τις καπνοβιομηχανιες στην ουσια πανω στον θανατο εκαττομυριων ανθρωπων καθε χρονο…

συμφωνα με την λογικη σου και οι εμποροι ναρκωτικων ειναι αθωοι…γιατι αν εξαιρεσουμε το μαυρο χρημα που κερδιζουν απο κει και περα δεν ευθυνονται για την προσωπικη επιλογη του καθε χρηστη…

Ωραία είναι. Μου αρέσουν.

Τίμια απάντηση.

@ γράκχος:Εννοώ ότι το αλκοόλ είναι και αυτό ναρκωτικό πιστεύω,λιγότερο αθώο από κάθε άλλο γιατί είναι πιο απενοχοποιημένο σε σχέση με τα άλλα και προκαλεί τρομερή εξάρτηση με άμεσα όσο και με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.Οπότε θέλω να δω γενικά τι θα λεγόταν με αυτό το πράγμα

@ βαγγέλης: Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην σε πιάσει να γίνεις σκατά λόγω ψυχολογικών αλλά λόγω κακής ποιότητας και να σε πιάσει κανα τρέμουλο,τάση για εμετό κλπ.Ξέρω τις παρενέργειες και έχω επαφή με την πραγματικότητα.Όσες φορές σκάει χόρτο,είναι για να χαλαρώσεις πιο πολύ ή να κλάσεις στο γέλιο με τη βοήθεια αυτού.Οπότε με βάση αυτά και τα προηγούμενα συμπεράσματα κατέληξα σε αυτές τις απόψεις.

λαθος το αλκοολ δεν εχει ψυχοτροπες ουσιες.το αλκοολ απλως μειωνει το οξυγονο που πηγαινει στο εγκεφαλο.

το αλκοολ θελει πολυ για να σε εθισει κιολας.

σωστος ο κυριος

ναι, τι σχεση εχει με αυτο που ειπα ομως. αυτο που σου λεω ειναι οτι δεν μπορεις να καταληξεις σε γενικευμενες αποψεις γιατι μιλαμε απλα για μια ουσια και δεν μπορεις να ομαδοποιησεις ενα τοσο μεγαλο αριθμο ατομων που το μονο κοινο που εχουν ειναι οτι κανουν χρηση μιας γαμημενης ουσιας. οπως το ιδιο δεν μπορεις να κανεις για το τσιγαρο η για το αλκοολ. αυτα τα συμπερασματα ισχυουν εν μερη αλλα δεν ειναι γενικα.

ενω το χορτο το οποιο ειναι παρανομο ποσο θελει ακριβως?

δεν εννοουσα οτι σε εθιζει το χορτο…

Το αλκοολ ειναι ψυχοτρόπος ουσία. Αλλάζει τον ψυχισμό σου και επιδρά κατασταλτικά στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Με την χρόνια κατανάλωση, όπως κάθε ναρκωτική ουσία, ο ανθρωπινος οργανισμός αναπτύσσει ένα βαθμό ανοχής στο αλκοολ, οπότε για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα (ευθυμία) απαιτούνται όλο και μεγαλύτερες συγκεντ΄ρωσεις στο αίμα άρα και μεγαλυτερες καταναλώσεις οινοπνευματωδών ποτών. Το επόμενο στάδιο είναι αυτό της σωματικής εξάρτησης που συνοδεύεται απο το στερητικό συνδρομο σε περίπτωση διακοπής της κατανάλωσης όταν και δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα αλκοόλης στο αίμα.

Με άλλα λόγια ναρκωτική ουσία είναι το αλκοολ.

Ε στάνταρ το’χει ποστάρει κι άλλος στο θέμα

λοιπον

σε αυτους που υποστηριζουν τη μαριχουανα.
συνεχιστε να βρισκετε την ευτυχια σε ουσιες.τωρα μπορει να ειστε καλα αλλα οταν θα βρεθειτε σε καποια δυσκολη στιγμη να δουμε πως θα αποφυγετε την εκτεταμενη χρηση που δε λεω οτι μπορει να ειναι κακη αλλα just saying.εσεις τι λετε θα ειναι?εγω πιστευω οτι σε τετοιες περιπτωσεις πολυ απλα θα ειναι μια ευκολη λυση να ξεφευγει ο χρηστης απο την πραγματικοτητα και το προβλημα του.δλδ αδρανεια.

ο χρονος θα δειξει το πορισμα για αυτη τη γαμ@$ενη ιστορια.

Εμένα περισσότερο μου τη δίνει ο διαχωρισμός των ναρκωτικών. Και μου αρέσει που πολλοί εδώ μέσα βλέπω να είναι αντίθετοι στη χρήση τους. Πολλές παρέες έχουμε χωριστεί για τέτοιες μαλακίες, γιατί καταντάς να βλέπεις τους φίλους σου να μην μπορούν να διασκεδάσουν αν δεν είναι πιωμένοι (οτιδήποτε πιώμα είναι αυτό). Οπότε ναι, κι εγώ ιδεολογικά και μόνο είμαι αντίθετος στη χρήση τους.

Αλλά δε μπορώ και τη μαλακία που θεωρούν όλοι τα ναρκωτικά που φορολογούνται “καλύτερα” από τα υπόλοιπα. Και το αλκοόλ τα ίδια σκατά με τους μπάφους είναι. Αλλά μπύρες πίνουμε :slight_smile:

εγω ειμαι της αποψης οτι αν ο αλλος γουσταρει να φτιαχτει, στην αναγκη θα φτιαχνεται με ανεξιτιλους μαρκαδορους

το να πινεις ομως μια μπυρα μετα το μεσσημεριανο δεν πιστευω πως ειναι κακο(με αλλα ναρκωτικα δεν εχω εμπειρια)
οσο για το τσιγαρο, μαλακια εκανα που το αρχισα και θελω εδω και καποοι καιρο να το κοψω
αυτα

Ωραία, αφού φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι όλα τα ναρκωτικά είναι ίδια (μέχρι και η μπύρα) έχω να πω ότι είμαι εξαρτημένος από το σαλάμι αέρος.

δεν εχουν ιδια δραση, αλλα τα ατομα που κανουν καταχρηση αυτων εχουν καποιους κοινους σκοπους

Ναι, να εξαλείψουν τη βλακεία.
Ξέρεις πόσο εύκολα ζώνεσαι με κουμπούρια με λίγο μανιτάρι ολύμπου?