Νύχτες Πρεμιέρας

:disappointed_relieved:

1 Like

Tην μεγαλούπολη την ειδε κανεις απο εδω τελικα;

@eviL άντε, εσένα περιμένουμε :stuck_out_tongue:

Λεπον, η μεγαφλοπολις δεν ειναι ΤΟΣΟ χαλια οσο περιμενα.
Δηλαδη το Cloud της προηγουμενης βραδιας ηταν η χειροτερη ταινια του φεστιβαλ (σορρυ Κουροσαβα jr.).

ΟΚ μια μεγαλεπιβολη επικουρα ουσιαστικα, που οπτικα σε καθηλωνει ανα σημεια, αλλα χωρις καποια ουσια. Προσπαθει να σε πεισει για το ποσο ψαγμενη ειναι αλλα τελικα ειναι τελειως straight forward το μηνυμα που θελει να περασει που οκ δν ειναι και τοσο δυσκολο.
Καταλαβαινεις, βλεποντας τη, οτι θελει να κανει κατι μεγαλιωδες ο Κοππολα, τοσο μεγαλειωδες που ξεφευγει απο τον ελεγχο του, αλλα στη τελικη δε θελω να τη πω χαλια γιατι ειναι ενα δημιουργημα με πολυ μερακι που απλα δε βγηκε.
Ενας δλδ τεραστιος σκηνοθετης που θα μπορουσε ευκολα να επαναπαυθει στις εμβληματικες του δαφνες κανει μια επικη προσπαθεια και αποτυγχανει οκ - με πολλους τροπους αυτο είναι που πραγματευεται η ταινια σε ενα βαθμο.

Ακραιο καστ γενικα αλλα οι ερμηνειες πολυ θεατρικες / επικες / πομπωδεις που με χασανε (Nathalie Emmanuel ακραιος ερωτας οκ - η κοπελα ειναι τοπ. Θυμαμαι εκει πριν 4-5 χρονια που την ειχα πετυχει στον δρομο στο Λονδινο και ανταλλαξαμε βλεμματα ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ).

Το ενδιαφερον ηταν οτι απο τους 5 μας, στους 3 αρεσε (!) οποτε θα ηθελα να ακουσω και την αποψη περισσοτερων γιατι τα online reviews ειναι και αυτα πολυ μιξντ. Για μενα δλδ ειναι φαση 2.5 /5.

Ενα πολυ πρωτοποριακο σκηνικο, που εγινε μονο στις προβολες της Στεγης καθ υποδειξη Κοππολα:

σε ενα σημειο ο χαρακτηρας του Adam Driver δινει μια συνεντευξη στη καμερα στη ταινια, και ξαφνικα ανοιγουν τα φωτα της αιθουσας και ανεβαινει ενας τυπας στη σκηνη μπροστα στην οθονη - με πλατη στο κοινο - με ενα μικροφωνο, και ηταν σαν να εκανε αυτος την συνεντευξη (!) - νταξ τρομερο σκηνικο που δεν το εχω ξαναδει.

4 Likes

Μαλιστα… Εμενα μου μου βγαζει πολυ τα brazil/metropolis vibes οποτε σιγουρα θα το δω οταν ερθει… Παραμένω θετικος.

1 Like

Και στις Κάννες το ίδιο έγινε, όπως και σε πολλές avant πρεμιέρες της ταινίας σε μεγάλες πόλεις ή μικρά φεστιβάλ

Πλάκα θα έχει να γίνεται σε κάθε προβολή :stuck_out_tongue: θα αποκτήσει νέο νόημα το να δουλεύεις σε σινεμά και να ήσουν μέχρι τώρα απλά το παιδί που κόβει εισιτήρια ή βάζει ποπ-κορν :grin:

2 Likes