Παρελάσεις

Αυτό που λες δεν ισχύει, γιατί οι ρατσιστές και οι φασίστες/ναζιστές είναι ακριβώς αυτό, άτομα τα οποία ενοχλούν και προσβάλλουν το διπλανό τους.

Χμ, πόσο πιθανό σου φαίνεται κάποιος που θεωρεί τις πράξεις του Χίτλερ αξιόλογες να μην κάνει κάτι εις βάρος των άλλων? Η ίδιες οι απόψεις και ιδεολογίες αυτές είναι τέτοιες που μέσα τους δεν χωρά η ένοια αλληλεγγύη, πόσο μάλλον ο σεβασμός για κάποιον άλλο.

Aυτο το θρεντ εχει καταντησει σαν το Κωνταντινου κι Ελενης.Πολυ επαναληψη ρε παιδι μου…

Εγώ πάντως το ξαναβλέπω…:stuck_out_tongue:

Εύκολα!
Ξανά και ξανά!

ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ

1.Διαβασε την Ιστορια της Ελληνικης Επαναστασης του Σπυριδωνα Τρικουπη, πρωτου πρωθυπουργου του ελληνικου κρατους.

1. Το "Ρήγας Βελεστινλής, ο πρωτομάστορας της ελληνικής επανάστασης " του Woodhouse, πρεσβευτη της βρετανικης στρατιωτικης αποστολης στην ελλαδα στον 2ο παγκοσμιο πολεμο.

2. Τα απομνημονευματα του Θεοδωρου Κολοκοτρωνη.

3. Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα

4. Βασίλης Ραφαηλίδης, Κωμικοτραγική Ιστορία του Νεοελληνικού Έθνους

5. Πασχάλης Κιτρομηλίδης - Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης
    «Ιστοριογραφία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας, 1833-2002

Αυτα νομιζω για αρχη ειναι αρκετα…η μαλλον πολλα…για εισαγωγη διαβασε το 5, που δεν εστιαζετε μονο στην επανασταση του 21 αλλα επεκτεινεται στο συνολο της νεοελληνικης ιστοριας απο μια μαλλον σκωπτικη πλευρα, καταγραφοντας την σκοτεινη πλευρα γνωστων ιστορικων και οχι μονο γεγονοτων.

Eμ και συ δεν μας εξηγησες τινος τσιτατο ειναι η υπογραφη του Mike Stan, “Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου ή εσύ δεν αξίζεις ή οι Ιδέες σου”.

Ειναι του Εζρα Παουντ, αμερικανου και μαλιστα ενος απ’ τους πιο σημαντικούς ποιητές του αγγλοαμερικανικού μοντερνισμού, μαζι με τον Τ.Σ. Ελλιοτ. Μεχρι εδω ολα καλα. Αλλα δεν ηταν μονο αυτο. Προ και κατα τη διαρκεια του 2ου παγοσμιου πολεμου υπηρετησε το φασιστικο καθεστως του μουσολινι ως προπαγανδιστης χωρις μαλιστα να κρυψει τις αντισημητικες του κατευθυνσεις. Μαλιστα, αποδοκίμασε την αμερικανική συμμετοχή στον πόλεμο και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τις πολιτικές επαφές του στην Ουάσιγκτον για να την αποτρέψει

Μαλιστα ο Εζρα Παουντ , ειναι απο τους αγαπημενους καλλιτεχνες των νεοφασιστικων οργανωσεων.

Να προτείνω κι εγώ τον Γιάννη Μηλιό και ό,τι άρθρα και βιβλία έχει γράψει για το θέμα αυτό (και όχι μόνο). Ψάχνοντας στο δίκτυο όλο και κάτι δικό του βρίσκεται.

ο μηλιος ποιο/α βιβλιο/α εχει γραψει για το θεμα αυτο??εχω εστιασει ποιο πολυ στα οικονομικα του κειμενα/αρθρα κλπ…

Στο νετ κυκλοφορεί ένα άρθρο του με τίτλο “Η διαμόρφωση του ελληνικού έθνους και κράτους” το οποίο όμως είναι αρκετά συνοπτικό. Για βιβλίο ψάξε το “Ο ελληνικός κοινωνικός σχηματισμός”. Φυσικά πάντα έχει μία οικονομικοπολιτική προσέγγιση της Ιστορίας.

ευχαριστω πολυ, το αρθρο ηδη τυπωνεται οσο για το βιβλιο προοριζεται για αγορα λιαν συντομως…

Mηπως εχεις και κανενα του Κωστοπουλου για το θεμα αυτο?Θελω να εμβαθυνω περισσοτερο γι’αυτο το λεω.Ευχαριστω. :slight_smile:

O Κωστοπουλος δεν εχει γραψει καποιο βιβλιο πανω στο θεμα αυτο, αποσπασματικα πιθανον να εχει ασχοληθει στις σελιδες του Ιου αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.

Ευχαριστω! :slight_smile:

Δεν είμαι ο καταλληλότερος για να μιλήσω, αλλά η εντύπωση που έχω είναι ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υποθέτω ότι δεν ήταν ο καπιταλισμός αυτός που έκανε το Μακρυγιάννη να πει τη φράση “Εγώ Γρεκός γεννήθηκα, γρεκός θε να πεθάνω” :wink:

Όσο για το 1. συμφωνώ μαζί σου με τα χίλια. Το είχα επισημάνει και παλιότερα ως ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα για τη μη κατάργηση του στρατού.

Σπόιλερ ΓΑΜΩΩΩΩΩΩ:p

Ο Αθανασιος Διακος το ειπε πριν τον βαλουν διπλα απο τα κοκορετσια!:stuck_out_tongue:

:oops:

:stuck_out_tongue:

Το Γρεκός δεν είχε την έννοια που του έχουμε δώσει. Ούτε καν το Έλληνας δεν είχε την έννοια που έχει τώρα. Ο τότε διαχωρισμός ήταν πρώτον θρησκευτικός, δεύτερον γλωσσικός και τρίτον κοινωνικός. Όχι τόσο εθνικός. Ποιο ακριβώς είναι το Γρέκικο έθνος; Πάντως είπα ότι η ανάπτυξη του πρώιμου καπιταλισμού υπό το Οθωμανικό κράτος άρχισε να διαμορφώνει και “εθνική συνείδηση”. Δεν είναι περίεργο λοιπόν να βλέπουμε τα σημάδια της και μπορούμε να τα εντοπίσουμε και αλλού. (π.χ. επικράτηση ελληνικής γλώσσας και ορθόδοξης θρησκείας στο υπό διαμόρφωση κράτος)

Και σε κάθε περίπτωση, χωρίς να αμφισβητώ τη συγκεκριμένη φράση γιατί δεν έχω τα στοιχεια να το κάνω, είμαι πολύ επιφυλακτικός για την εγκυρότητα φράσεων που αναφέρονται περισσότερο μέσω παράδοσης παρά μέσω Ιστορίας. Ειδικά όταν πρόκειται για “famous last words”

Μπαμπινιώτης speaking:

“…Στην προεπαναστατική Ελλάδα αναβιώνει μια πανάρχαια ονομασία των Ελλήνων, η ονομασία Γραικοι, που χρησιμοποιήθηκε κατά την αρχαία παράδοση πριν ακόμη καθιερωθεί το Έλληνες. Σε επιγραφή του 4ου αιώνα π.Χ. αναφέρεται “Ελληνες ωνομάσθησαν, το πρότερον Γραικοί καλούμενοι”. Ο δε Αριστοτέλης (Μετεωρολογικά Ι,352α) γράφει “ώκουν πο Σελλοί και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δε Έλληνες” Η πληροφορία του Αριστοτέλη και η γενικότερη παράδοση της αρχαιότητας συγκλίνουν στο ότι τόσο οι ονομασίες Γραικοί και Έλληνες όσο και η περιοχή της αρχικής εγκατάστασης των Ελλήνων τοποθετείται στην περιοχή της Ηπείρου (έλα ρε ΠΑΣ!!!) γύρω από τη Δωδώνη και τα σημερινά Ιωάννινα. Στους Αλεξανδρινούς χρόνους η ονομασία Γρακοί απαντά λιγότερο αλλά παραλλήλως προς το Έλληνες. Στο Βυζάντιο παράλληλα με το Ρωμαίοι χρησιμοποιείται, σε περιορισμένη έκταση και το Γρακοί κατ΄αντιδιαστολή προς το Έλληνες (=ειδωλολάτρες, πολυθεϊστές) και το Λατίνοι (=Χριστιανοί της Δύσης). Τον 15ο αιώνα (στη Σύνοδο της Φλωρετνίας) αναφέρεται “συνελθόντες Λατίνοι και Γραικοί”. Ο Κοραής και οι προεπαναστατικοί (Ρήγας, Χριστόπουλος, κ.α.) μιλούν για το “Γένος των Γραικών” (και ας μην υπήρχε καπιταλισμός :wink:) και ο Αθανάσιος Διάκος απαντά περήφαν στους Τούρκους “Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω”. …”

ΥΓ. Deja vu… Κάπου κάποτε πρέπει να το αντέγραψα πάλι αυτό στο φόρουμ… Τέλος πάντων… Δεν πειράζει. Τώρα το έγραψα:p