Παρελάσεις

Το χάνουμε νομίζω… Τα παιδάκια με τα μπλε, τα κοριτσάκια με τα μίνι πως έχουν αμιγώς στρατιωτικό χαρακτήρα? Δλδ τι έπρεπε να γίνεται ? Να κάνουμε παρέλαση χύμα, λες κ τρέχουμε στην προπόνηση του γαύρου? Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος υποτυπώδης σχηματισμός ??

Στην έξτρα μέρα pro είδα ότι δεν ίδρωσε το αυτί σας… Μάλλον έτσι θα μάθουμε περισσότερη ιστορία… Της barcelona φερ’ειπείν…

@ karvou : στο τέλος θα μας πουνε κ φασίστες… Έρχεται, έρχεται…

Ρε για τους σύγχρονους στα αρχίδια μου, θα προτιμούσα και γω να καταργηθούν.
Αλλά στην αρχαιότητα οι ΟΑ ήταν γυμνάσια για πόλεμο??? Ότι ήταν αφορμή για παύση των εχθροπραξιών΄ων το έχεις ακούσει?
Ή μήπως πιστεύεις ότι οι τότε πόλεις-κράτη περίμεναν μια φορά στα τέσσερα χρόνια να προετοιμαστούν για πόλεμο και μάλιστα στα πλαίσια αθλητικών εκδηλώσεων. Κάτι σου διαφεύγει νομίζω.

Το οτι σταματουσε καθε πολεμος δεν αναιρει τα οσα λεω. Μια στα τεσσερα χρονια γινοταν η επιδειξη, οχι η προετοιμασια. Οταν εχω ορεξη θα καθισω να το αναλυσω, σημερα βαριεμαι. Εκανα ηδη το μεγαλο ποστ της ημερας οποτε στο εξης θα σπαμμαρω για να επελθει η ψυχικη ισορροπια.

Οι mods του rocking.gr forum ειναι φασιστες!

Παλι αντιολυμπιακο σχολιο ρε?? :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

γαμώτο, δεν πρέπει να το έχω κρατήσει ένα παλιό άρθρο της Ελευθεροτυπίας με περιστατικά ντόπινγκ στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες… Είναι κρίμα, γιατί θα το πόσταρα και θα έδινα νέα τροπή στην υπόθεση αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες :lol:

monte, εγώ είμαι φασίστας, γιατί προτιμώ τον Κυργιάκο από τον Ουαντού :stuck_out_tongue:

Ξεφεύγουμε, αλλά αυτό υπήρξε θέμα εξετάσεων στη σχολή μου. Σε μάθημα με τίτλο “Κοινωνική Ταυτότητα και Διομαδικές Σχέσεις”. Για τους πανηγυρισμούς στη eurovision, πως εξηγείται η αντίδραση των Ελλήνων και των υπόλοιπων λαών που πανηγυρίζουν. Δε θα το αναλύσω τώρα, θα πω απλά πως συνδέεται με το γενικότερο επίπεδο μιας χώρας σε παγκόσμια κατάταξη, την ταύτιση με την κοινωνική έναντι της ατομικής ταυτότητας, μηχανισμούς αντίδρασης απέναντι στο οτι σε άλλους, σημαντικότερους τομείς που μια χώρα υστερεί, ο ρόλος των μμε, ποιός ο ρόλος της μουσικής στη χώρα αυτή κλπ.

Σε κάθε σοβαρή απάντηση απαντώ ανάλογα, και ας βγαίνουμε off topic.

Όχι τα κοριτσάκια. Τα άρματα. Τα αεροπλάνα. Το στρατιωτικό βήμα. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό να ασκείται κριτική σε έναν θεσμό. Τα πράγματα δεν είναι μαύρο ή άσπρο, ή μόνο καλά ή άσχημα. Είναι χειρότερη μια εναλλακτική γιορτή λοιπόν, με κατάθεση και λιγότερο πομπώδης, η οποία θα είχε ως υπόβαθρο μια αλλιώτικη παιδεία? Αν ναι, τότε κακώς ασκούμε κριτική σε κάτι βρε παιδιά.

Όσο αφορά το ποδόσφαιρο που αναφέρεις, μου είναι μάλλον αδιάφορο πλέον…

Sorry αλλά αυτό είναι λογική του παραλόγου. Μ αυτή τη λογική να καταργήσουμε κάθε αθλητική εκδήλωση αφού και οι αθλητές πάνε στρατό και κάνουν επίδειξη.

Ειναι λογικη ενος γητευτη των παραλογων!!! :lol:

@Ελλανορ
δεν απάντησα σοβαρά στο προηγούμενο σου ποστ, γιατί απάνταγες σοβαρά σε μη σοβαρό μου ποστ. Δε ξέρω αν έγινα κατανοητός, αλλά δεν εννοούσα κάτι κακό για το ποστ σου, λέγοντας “δε θα απαντήσω σοβαρά”. Μην παρεξηγηθώ…

Το πανηγύρι με την Παπαρίζου, δε ξέρω τι λένε τα βιβλία, αλλά εγώ το είδα ως γλέντι, ανήμερα του Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης, όπου ήταν και Σάββατο βράδυ με όμορφο καιρό και όλοι βγήκαν μαζεμένοι έξω να διασκεδάσουν και να κάνουν το χαβαλέ τους στην παραλιακή και στα μπαράκια του κέντρου. Δηλαδή και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής να ήταν, δε νομίζω να γλένταγε εκείνο το βράδυ με το “My number one” γιατί έχει ωραία μπούτια η Παπαρίζου και δείξαμε τη δύναμη του Έθνους μας…

Ας μην ήμαστε τόσο μουντόχρωμοι. Καλός είναι και ο χαβαλές και το γέλιο. Ας μη τα απορρίπτουμε όλα γιατί ανακαλύπτουμε βαθιά από πίσω τους κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο με το οποίο, υπό συνθήκες διαφωνούμε.

Και μένα μου αρέσει το γέλιο karvou. Αλλά κάποια πράγματα (ίσως και λόγω των σπουδών μου) τα αντιμετωπίζω απο μια δική μου ειδικά σκοπιά. Και το να ασκείς κριτική σε κάτι ουδέποτε συνιστούσε απόρριψη. Η κριτική σκέψη, όταν στηρίζεται σε επιχειρήματα, είναι απαραίτητη. Και απ’ ότι γνωρίζεις ως τώρα απο ό,τι έχω γράψει σε αυτό το φόρουμ, ποτέ δε λέω “αυτό είναι μούφα,να το καταργήσουμε”, αλλά πάντα στηρίζω αυτά που λέω. Και στη θέση τους προτείνω κάτι εναλλακτικό. Αν διαφωνείς δεν τρέχει τίποτα, συζήτηση κάνουμε.

Ρε ποια Παπαριζου? Τι λετε? Ειχε Isis εκεινη τη μερα!!!

8O ωχ ΤΩΡΑ το είδα αυτό!!! Έτσι εξηγούνται πολλά! :smiley:

Ήθελα να το σχολιάσω αυτό και το ξέχασα. Στο “Γη και Ελευθερία”, υπάρχει μία σκηνή που οι εθελοντές στρατιώτες ενάντια στα στρατεύματα του Φράνκο, κατά την στρατιωτική τους εκπαίδευση, δυσανασχετούν που τους βάζουν οι ανώτεροι τους σε σχηματισμό, υποστηρίζοντας ότι " δεν έχουν διάθεση να γίνουν ένα με τη μάζα και να περιορίσουν τους εαυτούς τους στα πρότυπα που τους επιβάλλει η κοινωνία και συγκεκριμένα ο στρατός με το να τους ζητά να βρίσκονται σε σχηματισμό". Φυσικά το αίτημα τους απορρίπτεται ασυζητητί. Έχει πλάκα όμως, γιατί μέσα στην προσπάθεια τους να βρουν θεωρητικό υπόβαθρο, ξεχνούν ότι εκεί πήγαν για να πολεμήσουν και πρέπει να μάθουν να λειτουργούν οργανωμένα, κάτω από μία κοινώς αποδεκτή ηγεσία με βάση έναν απώτερο σκοπό και όχι να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και ανεξάρτητα από τους άλλους.

Αυτό το λέω, με αφορμή το σχόλιο ότι ο σχηματισμός στις μαθητικές παρελάσεις υπηρετεί φασιστικά-εθνικά πρότυπα. Δεν είναι έτσι. Ο σχηματισμός στις μαθητικές παρελάσεις, έχει σαφέστατο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δίνοντας το μήνυμα ότι δε θα πρέπει να κινείται ο καθένας όπως του έρθει και ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους της ομάδας του, αλλά θα πρέπει να υπακούει σε κάποιες βασικές και κοινές για όλους αρχές. Ανεξάρτητα του αν συμφωνώ με αυτό ή όχι,το λέω για να τονίσω ότι κατ’εμέ ούτε ο σχηματισμός στις μαθητικές παρελάσεις δεν προκαλεί έξαρση εθνικισμού… (δε θυμάμαι που και αν ειπώθηκε, με αφορμή του μόντε το ποστ το λέω)

Κοίταξε, εγώ προσωπικά δε θεωρώ οτι είναι σώνει και καλά “φασιστικά”, και συμφωνώ με το οτι οι διάφοροι στρατοί (ακόμα και εκείνοι που δείχνει η “Γη και Ελευθερία”) χρειάζονται κάποια πειθαρχία και έναν σχηματισμό/οργάνωση.

Ωστόσο οι εθνικές παρελάσεις δεν έχουν μόνο το βήμα, αλλά και τα τανκς. Και όλο τον στρατό. Και δεν βρίσκω κάποιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέσα τους, πέραν της έξαρσης του εθνικού φρονήματος. Προσωπικά, τις βρίσκω υπερβολικές και α-λογες. Είναι η γνώμη μου παιδιά. Ακόμα και αν δεν είναι σώνει και καλά “εθνικιστικές”, δεν κάνουν κάτι για να μειώνουν τις εθνικιστικές εξάρσεις, αντίθετα. Όπως έγραψα, μια κατάθεση στεφανιού και μια μέρα αργείας με εκδηλώσεις αληθινά εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα ήταν καλύτερες κατά τη γνώμη μου.

Σιγουρα υπαρχουν 1000 τροποι καλυτεροι απο τις παρελασεις για να μαθαινουν τα παιδια να λειτουργουν μεσα σε μια ομαδα για την επιτευξη ενος στοχου…

Την εικονα την εβαλλα επειδη ηταν σχετικη με τις παρελασεις, δεν σημαινει οτι συμφωνω κι ολας… Και οσο για τη παγκοσμιοποιηση ειμαι κατα…

Ακυρο ποστ, χαλα τη ροη της κουβεντας, αλλα το ειδα μετα το ποστ του καρβου και ηθελα να απαντησω…:slight_smile:

Αν καταργηθουν οι παρελασεις οι εμποροι και οι παραγωγοι στραγαλιων θα γινουν κλεφτες?

Ουδόλως με ενοχλούν αφού δεν συμμετέχω εγώ

Απορία ρε καλόπαιδα σημαιοφόρος γίνεται αυτός που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στην β’ λυκείου απ΄όσο γνωρίζω εκείνο που δεν γνωρίζω και θα ήθελα να μάθω είναι το εξής
Μπορεί αυτός που δικαίούται να είναι σημαιοφόρος να μην αποδεχθεί την ύψιστη αυτή τιμή για ιδεολογικούς λόγους???
Αν ξέρει κάποιος ας μου πει πληζ

Σαφως και μπορει.Αλλα τι ιδεολογικοι λογοι να υπαρχουν.Εδω την εχει σηκωσει Βαλκανιος…

Καλα εχει κανει… Αν ο Ελληνας δεν ειναι ικανος να βγαλει ενα βαθμο της προκοπης γιατι να τη σηκωσει?