Επικών post?
:lol:
Επικών post?
:lol:
Η Τζενα δεν θα σηκωνε την σημαια, θα επαιζε με το κονταρι.
Βασικα εχω βαρεθει τις συζητησεις σε φορουμ που εχουν να κανουν με πατριδα με θρησκεια με καψουρα με μπαλα κτλ γιατι εχουν γινει 103434223962936 φορες και ακους συνεχεια τα ιδια πραγματα και κουραζεσαι. Και απο αλλου ξεκινανε και αλλου καταληγουν και συνηθως αυτα που ακουγονται δεν μπορουν να εφαρμοστουν στην ουσια, απλα λεγονται για να λεγονται.
Ναι οι παρελασεις ετσι οπως ειναι, φαινονται γελοιες, ναι δεν εχουν να προσφερουν τιποτα, ναι ειναι τσαμπα λεφτα αλλα γαμω το Δια στην Ελλαδα ειμαστε.Μονο στις παρελασεις φευγουν τσαμπα λεφτα?Μηπως θα επρεπε να δωσουμε αλλου προτεραιοτητες?
Για την εξαρση εθνικισμου τωρα μαλακιες (απο τον πολυ σεβασμο και την περηφανια του κοσμου πεφτουν βροχη τα στραγαλια) αμα αυριο τις καταργησουν θα δειτε ποσο θα παρει ο Καρατζαφερης στις επομενες εκλογες. Εκει να δειτε εξαρση εθνικισμου.Αφου πλεον εχουν απαξιωθει τελειως οι παρελασεις μην το κουραζετε, δεν θα ασχολουμαστε τωρα με μια μεριδα βλαμμενων, που βλαμμενοι θα ηταν ετσι κι αλλιως με παρελασεις η χωρις.Κανεις δεν εγινε εθνικιστης απο την 25η η την 28η. Καλο ειναι να αλλαξουν μορφη αλλα ισως οχι ακομα.Αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κατι που θα πρεπε να μας καιει.
Τωρα αυτα για αλβανους σημαιοφορους κ.τ.λ. καμμια σημασια δεν εχουν, ετσι να χουμε να λεμε απλα, για να το παιζουμε οι μισοι προοδευτικοι και οι μισοι τρου πατριωτες. Π…μπλε με λιγα λογια.
Παντως σ’αυτο που ειπε ο λεντ για την παιδεια διαφωνω, γιατι εγω δεν θυμαμαι πουθενα να μας ειπαν πως οι Ελληνες ειναι καλυτεροι ολων ουτε με ωθησαν ποτε να γινω εθνικιστης. Αντιθετα το οικογενειακο περιβαλλον ειναι που βοηθαει πολυ (και το λεω απο προσωπικη πειρα). Ειναι αστειο βεβαια οτι απο την μια οι “προοδευτικοι” κατηγορουν την παιδεια οτι ωθει τα παιδια προς τον εθνικισμο και απο την αλλοι οι εθνικιστες οτι τα απομακρυνει απο την πραγματικη ιστορια και οτι ολα ειναι σχεδιο αυτων που θελουν την παγκοσμιοποιηση.
Επισης πριν γινουμε σαν του γερους μας που κοροιδευουμε ας θυμηθουμε οτι απο το σχολειο κανεις μας δεν εμαθε ιστορια και οτι οπως και να γινουν τα βιβλια παλι κανενας δεν θα μαθει, το μονο που μπορει να κανει το σχολειο ειναι να βοηθησει τον μαθητη να αποκτησει ενα σωστο τροπο προσεγγισης σε περιπτωση που θελησει να ασχοληθει μ’αυτην στο μελλον. Αλλα αυτο εχει να κανει περισσοτερο με τον καθηγητη παρα με τα βιβλια και αν αναλογιστουμε το τι καθηγητες μπαινουν στα σχολεια…
Δεν ειναι οι παρελασεις λοιπον που πρεπει να μας ανησυχουν.
Αν ο Αλβανος νιωθει Ελληνας δεν με αφορα καθολου αν θα σηκωσει τη σημαια… Ενας ξενος μπορει να νιωθει περισσοτερο την Ελλαδα απο εναν “Ελληνα” που δεν ξερει τι γιορταζουμε και σε ποια μερα…
Πριν κατι χρονια, στη μαθητικη παρελαση εδω στον Αλιμο, ο τοτε δημαρχος ειχε την ιδεα να βγουνε και μερικα στρατιωτικα αυτοκινητα στο δρομο… Το θεαμα ητανε τουλαχιστον γελοιο…
Ε δεν θα σου πουνε ρε παπαρι οι καθηγητες και τα βιβλια ευθεως οτι ως Ελληνες γαμαμε:!: Εξηγησα το πως γινεται. Διαβασες τα ποστς μου ή παλι ουισκια στο Ζιγκυ επινες? Μ?
Μπες στο τοπικ για το μπουγατσομυτηνγκ και δηλωσε ημερομηνια που σε βολευει.
Δεν ειπα κατι τετοιο ρε βλακα απλα ειπα οτι το σχολειο δεν με βοηθησε να αναπτυξω τετοια νοοτροπια ουτε στο ελαχιστο.
Ολες οι ωρες και μερες με βολευουν, ειμαι αργοσχολος
απλα αδιαφορες … οι παρελασεις ειναι ενα μετρο επιδειξης και οχι τιμης στην ιστορια της χωρας μας
Δεν μου κάνουν τίποτα δεν τους κάνω τίποτα γιατί λοιπόν να με ενοχλούν ???
Πόσο μάλλον αν αυτό σημαίνει και κάτι για κάποιους άλλους (δεν εννοώ τπτ φασιστικό - ρατσιστικό) δεν βρίσκω το λόγω να τους το στερήσω …
Δεν ξέρω πια αν πρέπει ή όχι να καταργηθούν αφού οι συνθήκες κάτω απ τις οποίες γίνονται δεν είναι κατάλληλες αλλά αν καταργηθούν απ την άλλη φοβάμαι πως θα ξεχαστεί σχεδόν και η κάθε εθνική επέτειος αφού οι σωστές κ ουσιαστικές εκδηλώσεις ιγια την απόδοση τιμής στους αγωνιστές είναι μάλλον ανύπαρκτες .Άλλο είναι το θέμα όπως είπατε κιόλας
Πάντως πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια θα καταργηθούν κ δεν θα το αποφασίσουμε ούτε εμείς ως λαός ούτε κ η ελληνική κυβέρνηση …έτσι άλλωστε γίνεται πάντα…άλλοι αποφασίζουν για μας!
χαχαχα! Τώρα το είδα το τόπικ, έχω να ομολογήσω ότι δεν τα διάβασα όλααα, όυτε με μεγάλη προσοχή!
Εχώ να πώ όμως ότι οι παρελάσεις δεν έχουν τίποτα το κάκο και δεν βλέπω τον λόγο να σταματήσουν!
Αυτό που είδα και μου βγήκε το μάτι ήταν ένα πόστ του στύλ " άμα είναι μάγκας ένας αλλοδαπός μαθητής και βγάζει καλό βαθμό καλά θα κάνει να σηκώσει την ελλήνικη σημαία" , εκτός του ότι διαφωνώ κάθετα , μην πώ και οριζόντια, έχω να ρωτήσω το εξής: " Αν όλοι εσείς ήσασταν μαθητές στην Αμερική και μάλιστα βγάζατε τον μεγαλύτερο βαθμό, θα σηκώνατε την αμερικάνικη σημαία αντιστοιχα;"
Στην Αμερική δεν υπάρχουν μαθητικές παρελάσεις, για την ακρίβεια τις βλέπουν και “κάπως”, τις θεωρούν χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων.
υποθετικά μιλάμε πάντα! ούτε εσυ είσαι στην Αμερική! Λέμε πάντα ΑΝ!:-k
Αντιστρεφω το ερωτημα:
Αν ισχυαν οι παρελασεις σε χωρα του εξωτερικου και καποιος Ελληνας εβγαζε τον μεγαλυτερο βαθμο, αλλα του απαγορευαν να σηκωσει τη σημαια, στολιζοντας τον με ενα σωρο ρατσιστικα σχολια, θα ξεσηκωνομασταν ολοι εμεις εναντιον του κρατους αυτου?
Eχεις δει ποτέ να έχει προκύψει τέτοιο θέμα?
ε βεβαια αφου μονο εμεις ειμαστε Ελληνες
βλεποντας για ακομα μια φορα οτι η κατασταση ειναι η ιδια, καταλαβα οτι δεν προκειται να αλλαξει τιποτα, γιαυτο καλυτερα οι μαθητικες παρελλασεις να καταργηθουν. Δεν προσφερουν πραγματικα ΤΙΠΟΤΑ τελικα.
δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα των παρελασεων…βασικα δεν με ενδιαφερει καθολου αν θα καταργηθουν η οχι…
οσων αφορα για τους αλλοδαπους…θεωρω τιμη μου σαν ελληνας, ενας αλλοδαπος να δεχτει σαν σημαιοφορος να σηκωσει την ελληνικη σημαια…ειναι δικαιωμα του και τιμα ετσι την χωρα που ζει…εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω…οσων αφορα για τα επεισοδια που εγιναν πριν μερικα χρονια εναντιον αλλοδαπων που σηκωσαν την ελληνικη σημαια,πραγματικα δεν θελω να χαρακτηρισω αυτους τους τυπαδες που τα δημιουργησαν…
ακριβως…
τους αλλοδαπους που μας γ***ν τη χωρα τους βριζουμε, αυτους που θελουν να σηκωσουν τη σημαια μας τους βριζουμε, τελικα τι θελουμε μωρε;…
Επειδη εγω το ειπα σου απαντω κι ολας: Δεν θα δεχομουνα για τους λογους που δεν δεχομαι να λαβω μερος και στις ελληνικες παρελασεις…
Ο ChrisP απο κατω το εθεσε πολυ σωστα το θεμα
Στην Ελλάδα έχουμε την εξής λογική :
Αν είσαι Έλληνας τουρκικής υποκοότητας κ θες να αυτοχαρακτηρίζεσαι “Έλληνας” ζώντας στην Τουρκία, αλλά κάποιος δεν σε αφήσει, είναι φασιστας κ εχθρός του έθνους…
Αν είσαι Τούρκος της Θράκης με ελληνική υποκοότητα και θες να αυτοχαρακτηρίζεσαι “Τούρκος”, είσαι πρώτο θέμα στα κανάλια, ως εθνικός μειοδότης…
Εμενα αυτο που μου τη δινει ειναι οτι πρεπει να γυρναμε το κεφαλι στους πολιτικους οταν περναμε μπροστα τους:x