Γυμναστικη και γυμναστηριο!

μακαρι να μπορουσα να κανα πιλατες αλλα δε γινεται δεν αφηνουν οι γιατροι

Ποσα ? πληρωνετε στο γυμναστηριο??

60 ευρώ το μήνα σε τοπικό (μη-αλυσίδα). αν πάρεις πακέτα, πέφτει η τιμή

60 ευρώ το μήνα είναι πλέον οικονομική αυτοκτονία, καλύτερα αλυσίδα ή (αν έχει ο δήμος σου) δημοτικό.

Στα Joe Weider 129 φοιτητικό το χρόνο.

Σημαντικο προς ολους τους νεαρους που προθυμοποιουνται να ξεκινησουν γυμναστηριο.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΩ.
Ημουν 15 (12 χρονια πριν) οταν πρωτοξεκινησα, εχοντας ως βαση τον αθλητισμο, κυριως σε στιβο και σε πολο.
Οπως προειπα, ημουν 15, εβλεπα τα βαρακια σαν ζαχαρωτα και τους παγκους σαν ταξιδιωτικο γραφειο, με προορισμο το τελειο σωμα. Δεν ενδιαφερομουν για μποντιμπιλντινγκ, εωσοτου εφτασα στα 20, οπου πηγαινα καθε μερα για 3 ωρες.

Θελοντας και μη, οταν πηγαινεις τοσες ωρες, γνωριζεις μποντιμπιλντερς, οι οποιοι πεφτουν απο πανω σου σα τα σκυλια για το ποιος θα σε “παρει”, ποιος θα γινει ο νονος σου, η οπως αποδειχτηκε με μενα, ποιος θα σε υιοθετησει ως το παιχνιδι του.

Να μην πολυλογω, σε καποια φαση, μου εδωσε ο “νονος” μου μια αρκετα επιπονη για την μεση ασκηση. Βεβαια εκεινη τη στιγμη δεν καταλαβαινεις τιποτα μιας και εισαι ζεσταμενος απο τρεξιμο διαδρομου και ποδηλατο, και μη φορωντας ζωνη, αφου την τελειωσα, την επομενη μερα, αισθανομουν κουασιμοδος.

Ημουν σε ξενη πολη (Λαρισα) ως φοιτητης εκεινη την περιοδο, οποτε ο μαλακας δεν μπηκα στον κοπο να παω απευθειας σε ορθοπεδικο, και επαναπαυτηκα μονο σε ξεκουραση 2 ημερων εωσοτου ξαναπαω γυμναστηριο. Βεβαια ο πονος ξαναεπανηλθε, ωσπου πηγα σε ορθοπεδικο και οι ακτινες δειξαν ολισθηση σπονδυλου πρωτου βαθμου, στον 04-05 (λιγο πανω απτη λεκανη). Μου ειπε οτι θα μπορω να συνεχισω την γυμναστικη, αλλα με προσοχη στις ασκησεις οπου εμπλεκεται η μεση. Οποτε λεω να πα να γαμηθει, θα μεινω σε ολα τα υπολοιπα, και θα κανω μονο ραχιαιους και κοιλιακους οσον αφορα την μεση.

Ταυτοχρονα, ξεκινησα και παγκρατιο (Αρχαια ελληνικη πολεμικη τεχνη, κατι σαν συνδυασμος kick boxing και ελληνορωμαικη παλη) και ειχα ΚΑΡΑΠΟΡΩΘΕΙ.
Η μερα μου ειχε πληρως αφοσιωθει σε γυμναστηριο και προπονηση.

Επειτα απο 2 χρονια ομως, σε αγωνα, προσπαθωντας να κανω ριψη στον αντιπαλο, εβαλα τρομακτικη πιεση στην μεση, μιας και ο γοφος μου δεν ειχε τοποθετηθει σωστα στο μηρο του αντιπαλου. Την επομενη μερα που λετε, δεν μπορουσα να σηκωσω ουτε τις παντοφλες μου. Οι νεες ακτινες (μαγνητικη κυριως) μου δειξαν οτι πασχω απο σπονδυλολισθηση 3ου βαθμου στον 04-05. Εν ολιγοις, ειχα χειροτερεψει για τα καλα και ημουν ενα βημα πριν το χειρουργιο. Ολοι οι γιατροι που πηγα μου ειπαν να κοψω απευθειας το γυμναστηριο, και εννοειται το παγκρατιο.

Ενταξει, το γυμναστηριο δεν το εκλαψα. Αυτο που μου λειψε ηταν φυσικα το παγκρατιο, μιας και κει ενιωθα οτι ανηκα καπου, οτι ειχα καθοδηγηση απο εναν δασκαλο-πατερα, ειχα μαθει μια φιλοσοφια γυρω απο την τεχνη του παγκρατιου, ειχα αποκτησει φιλους και φιλες, και σημαντικοτερο, ειχα μπει στην ροτα ενος υγιους αθλητη, τοσο σε σωμα οσο και σε ψυχη.

Τα τελευταια χρονια λοιπον, εχω μεινει στο κολυμπι και σε πανακριβες φυσιοθεραπειες (1600 ευρω δινω αυτο το καιρο, για 20 επισκεψεις). Φυσικα δεν τιθεται θεμα συγκρισης με το εαν εκανα επεμβαση, γιατι πρωτον, τα λεφτα ειναι 10πλασια, και δευτερον και σημαντικοτερο, το νυστερι στην σπονδυλικη στηλη δεν ειναι για αστεια. Αν γινει καποιο λαθος, παει πεταξε το πουλι.

Ολοκληρωνοντας λοιπον, η συμβουλη μου ειναι η εξης:
Εαν ειστε νεοι, αφηστε το γυμναστηριο στην ακρη. Ξεκινηστε ενα αθλημα η πολεμικη τεχνη. Τα πλεονεκτηματα ενος αθληματος η πολεμικης τεχνης ειναι μακραν περισσοτερα με την μονοτονη ζωη που θα εχετε στο γυμναστηριο.
Εαν θελετε ομως για δικους σας λογους να ξεκινησετε γυμναστηριο, καλο θα ειναι να προσεξετε τα εξης

1. Το γυμναστηριο θα πρεπει να εχει σχετικα καινουρια μηχανηματα (το καινουρια πιο πολυ το ισοδυναμω με συντηρημενα οργανα).
    Δεν θελει παρα πολυ να παθετε βαρια ζημια στις αρθρωσεις σας, χαρη σε μια χαλαρη η φθαρμενη τροχαλια.

2. Να εχει μεγαλους σε ηλικια γυμναστες, και οχι φοιτητες!!!
    Εχω παει σε συνολο 6 γυμναστηρια, και ο καλυτερος γυμναστης, ο οποιος γνωριζε το ανθρωπινο σωμα περισσοτερο απο καθε αλλον, ηταν ενας 30ρης ποδηλατης, αποφοιτος ΤΕΦΑΑ και με ειδικοτητα στην εργοφυσιολογια.
    Ο τυπος εκ πρωτης οψεως δεν σου γεμιζε καθολου το ματι οτι ειναι γυμναστης, αλλα μολις με ειδε οταν εβγαλα τον ωμο μου στο γυμναστηριο, καταλαβα το ποσο μορφωμενος και προσεκτικος με τους πελατες ειναι.

3. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
    Με την βιασυνη στην αυξηση των κιλων και στις γρηγορες επαναληψεις, δεν θα κερδισετε τιποτα, παρα μονο προσωρινο ογκο, χωρις αναπτυξη μυων.

4. ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
    Θα πρεπει να περασει τουλαχιστον ενας χρονος προτου αποφασισετε να κανετε οτι θελετε εσεις και με οποια σειρα θελετε.

5. ΖΕΣΤΑΜΑ = ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ
    10 λεπτα τρεξιμο και 10 λεπτα ποδηλατο (το λιγοτερο) προτου ξεκινησετε τα οργανα. Επισης, μη ξεχνατε να κανετε διατασεις προτου ξεκινησετε.

Με πηρε η μπαλα βλεπω :lol:
Καλη προπονηση :wink:

Να τα διαβάσετε προσεκτικά αυτά που λέει το παιδί (ελπίζω να επανέλθεις όσο καλύτερα γίνεται), γενικά παίζουν πολλές μαλακίες στα γυμναστήρια (αυτά που λέει ο xHATEBREEDx, αλλά κ άλλα χειρότερα όπως περίεργα συμπληρώματα διατροφής κτλ.).

Ναι, φυσικα μην το παραλειψετε αυτο που λεει ο Chris (να σαι καλα φιλε, ο πονος στην μεση ειναι το κατι αλλο, τοσο στο σωμα, αλλα πιο πολυ σε χαλαει ψυχολογικα)

Ουτε καν να το σκεφτειετε να γραφτειτε σε κανα κουτουκι γυμναστηριο. Οι πιθανοτητες να σας την πεσουν στα αποδυτηρια διαφοροι φουσκωμενοι (αν θες και συ να γινεις τουμπανο, πινε αυτη τη σκονη, trust me) ειναι παρα πολυ μεγαλες.

Για αυτο, καλυτερα να θυσιασετε 10-20 ευρω παραπανω για να πατε σε ενα μεγαλο, κεντρικο και συγχρονο γυμναστηριο, παρα να καταληξετε σε καποια υπογα, περιστοιχισμενη απο κρεατινουχους.

Eνταξει τωρα κατι γκαβλωμενοι τυποι που πανε γυμναστηριο εχοντας στο μυαλο τους οτι θα γινουν ο νεος σταλονε η σβαρτζενεγκερ και πλακωνονται στις πρωτεινες ,σε διαφορα προιοντα,σε εξαντλητικα προγραμματα κλπ τα βρισκω υπερβολικα ολα αυτα.

Στο γυμναστηριο,τουλαχιστον ετσι το σκεφτομαι,πηγαινω για να εχω ενα σωμα σε μια καλη κατασταση,για να γυμναστω γενικως γιατι χρειαζεται κ αυτο ετσι.Σχετικα χαλαρα ομως και με ενα καλο προγραμματακι συμφωνα με τον γυμναστη παντα. Ουτε παω για να γινω φετες,ουτε για να γινω ο φουσκωτος με τη σουπερ μυικη μαζα οπου πεταγεται η φλεβα και τα σχετικα που αρεσκονται ουκ ολιγοι που πανε στα γυμναστηρια.:wink:

Βασικα εγω έχω προβλημα με την μεση και προβληματιστηκα με αυτα που διαβασα εδω για αυτο το θέμα. Δεν θα με ένοιαζε και τόσο βέβαια αλλα πολλές φορές σε συναυλιες είμαι για να πέσω κάτω (και μην φανταστει κανεις πως παω μπροστα και χοροπηδαω σαν κατσικι). Αλλα έχω να κάνω σοβαρη γυμναστική κάτι αιωνες, δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να παω γυμναστηριο η να δοκιμασω κάτι άλλο. Να αντεχω στις συναυλιες ρε γαμωτο τουλάχιστον τιποτα άλλο δεν ζηταω.

ενταξει αμα δεν εχεις τρελο κολλημα με το σωμα σου και πας απλα για να κρατηθεις σε ενα επιπεδο μια χαρα ειναι το γυμναστηριο. εγω εκανα ποδηλατο, οχι αυτο που εχουν για ζεσταμα, κατι τετοιο

και ειχα χασει 10 κιλα αλλα χωρις διατροφη και χωρις να κοψω το αλκοολ και τωρα λεω να ξανακανω.

Κι εγώ πάω τακτικά γυμναστήριο, βασικά γιατί τρώω και πίνω σαν βόιδι και αυτός έιναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσω να απολαμβάνω ό,τι μου προσφέρει τούτη η ζωή δίχως να γίνω 200 κιλά :roll:

Το στόχο μου τον έχω καταφέρει. Όχι γράμμωση και τέτοια μεγαλεία, ούτε κατά διάνοια, αλλά σταθερά κιλά παρά τις κραιπάλες και πολύ καλύτερη αντοχή.

@Dead: βασικά είχα πρωτοξεκινήσει ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης μετά από σύσταση ορθοπεδικού, γιατί είχα συνέχεια πονάκια και πάθαινα τραυματισμούς σε αρθρώσεις. τώρα που κρατάω τους μυες μου σε κανονική κατάσταση έχουν κοπεί και οι πόνοι και τα πιασίματα και όλα.
Αλλά βασικά ψιλοχλαπάτσα είμαι! Διότι πίτσα και μπύρα, παίδες, δεν κόβω. τέλος.

Εννοειται δεν θα πας γυμναστηριο.
Για οποιαδηποτε οσφυαλγια και αν εχεις, θα πρεπει να πας να βγαλεις ακτινες και να συμβουλευτεις τον ορθοπεδικο για να σου γραψει το τι ασκησεις να κανεις. Ακομη καλυτερα, να σου γραψει συνταγη για φυσιοθεραπεια, μιας και ο φυσιοθεραπευτης θα εφαρμοσει τεχνικες (ειτε με μηχανηματα, ειτε χειρωνακτικα) και θα σου προτεινει να κανεις καποιες ασκησεις (εκτασεις-διατασεις κυριως) επι καθημερινης βασεως.

Το καλυτερο παντως ειναι το κολυμβητηριο. Εγω πηγαινω σχεδον καθε μερα, εκτος και αν βαρεσω 10-12ωρα στη δουλεια και χω δει πολυ μεγαλη βελτιωση.
Το κολυμπι ειναι το μοναδικο αθλημα το οποιο δεν επιβαρυνει κανενα απολυτως μερος του σωματος σου, μιας και εχεις να διαλεξεις διαφορα ειδη.

Πχ, σε πιανει ο ωμος στο ελευθερο; Κανεις προσθιο.
Σε πιανουν τα ισχια στο προσθιο; Κανεις ιπτιο.
Σε πιανει η μεση; (σχεδον αδυνατο να σε πονεσει η μεση μεστο νερο). Βαζεις μαξιλαρακι στη λεκανη.

Επισης, μην ξεχνας οτι ο κυριοτερος εχθρος της μεσης ειναι το βαρος σου, κυριως στην κοιλια. Οποτε αν εχεις πολλα παραπανισια κιλα, θα πρεπει να ξεκινησεις διαιτα.

Για κολυμβητηριο δεν παιζει με τἰποτα, μάλλον σε ορθοπεδικο να μας πει καμια καλή ασκησουλα για να την βγαζουμε καθαρη όταν πρεπει. Πάντως τα κιλα μου ειναι σε σχετικα καλό σημειο. Μια μικρη μπυροκοιλια την έχω αλλα δεν ειναι κάτι το τραγικό. Το προβλημα το είχα και πριν πάρω κιλα, απλα επειδή αυτα δεν τα δινω σημασια σαν μαλακας τωρα που πηρα λιγα παραπανω κιλα έγινε λιγο χάλια η κατασταση.

αυτη ειναι η σωστη λογικη κυριοι. με διαφορους τυπους που πανε στην ταβερνα και τρωνε φιλετο κοτοπουλο και σαλατα η οταν βγαινουν πινουν χυμο βυσσινο δεν ασχολουμαστε.

H ήπια άσκηση είναι σαφώς καλύτερη και για την υγεία και για το σώμα του καθενός που γυμνάζεται. Το πιο σωστό που διάβασα εδώ είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς να αποζητάς να γίνεις κορμαρίωνας, γιατί είτε θα εντατικοποιήσεις το πρόγραμμά σου και θα καταπονηθείς πολύ, είτε θα το παρατήσεις και θα πάνε χαμένα κόπος και χρήματα. Εγώ έχω βελτιώσει την εξάσκησή μου, κάνοντας τα εξής:

• Όχι πάνω από μία με μιάμιση ώρα γυμναστηρίου, 3-4 φορές την εβδομάδα.
  • Υγιεινή διατροφή, υπό την έννοια ότι τρώω μόνο ένα fast-food γεύμα την εβδομάδα.
  • Ελαφρύτερο γεύμα το βράδυ, μεσαίο το μεσημέρι, όσο θέλετε το πρωϊ.
  • Ανάμεσα στις ασκήσεις, πριν και μετά, μονόζυγο, που ισιώνει τη μέση και διατηρεί τους μυς ζεστούς.
  • Πολύ νερό ανάμεσα στα γεύματα, καθόλου κατά την διάρκεια. Το νερό είναι εξαιρετικός λιποδιαλύτης.
  • Συγκέντρωση στην άσκηση, ώστε να χρησιμοποιείς μόνον την μυϊκή ομάδα που επιθυμείς να γυμνάσεις.
  • Και φυσικά, ποτέ υπερβολικά κιλά, ούτε πρωτεϊνο-κρεατινο-φουσκωτικά.

για μονόζυγο τι γνώμη έχετε ? με απασχολεί αν καταπονεί την μέση.

το παιδι είχε μεγάλο δίκιο για την μέση. στο γυμναστήριο έκανα ποδήλατο/τρέξιμο κ λίγα κ προσεκτικά βάρη

Μια χαρά είναι και το μονόζυγο και τα βάρη αρκεί να μην πάει κανείς να το παίξει ήρωας.
Καλή η γκόμενα που κάνει αερόμπικ δίπλα, καλύτερη η υγεία.

Πρέπει να ξαναρχίσω κάποια στιγμή, τα 3,5 χρόνια που έκανα είδα μεγάλη διαφορά.

Αυτο ακριβως, τιποτε αλλο!

Για αυτο λεω σε ολους τους νεους που ρχονται στο μαγαζι που δουλευω, να πιαστουν με ενα αθλημα, και μετα απο καμποσα χρονια, αν βαρεθουν το αθλημα η δεν προλαβαινουν τις απαιτησεις, να πανε σε γυμναστηριο.

Οταν θα πανε γυμναστηριο, θα γνωριζουν τις δυνατοτητες του σωματος τους και πανω κατω τα ορια τους, μιας και θα εχουν αποκτησει εμπειρια απο την προηγουμενη αθλητικη δραστηριοτητα.

Οταν εισαι 16-17 και ξεκινησεις γυμναστηριο απευθειας, ειναι θεμα μηνων να “ξεφυγεις” απο το προγραμμα του γυμναστη, και βλεποντας να κανει καποιος αλλος μια ασκηση εξειδικευμενη, μπαινεις και συ στον πειρασμο να την κανεις, χωρις καν να ξερεις που να πιεσεις και που να σταματησεις. Το μονο που σε ενδιαφερει εκεινη τη στιγμη, ειναι να κανεις μια ολοκληρη ωρα την ιδια ακριβως ασκηση, προκειμενου να φουσκωσει ο συγκεκριμενος μυς και να ποζαρεις το νεο σου αποκτημα οπουδηποτε, ειτε σε καποια γκομενιτσα, ειτε σε καποιον αλλον συνομιληκο σου, θελοντας να του δειξεις οτι τον “εχεις”.

Και μη βγειτε και πειτε “οχι ρε, εμενα δεν με νοιαζει να φτιαξω γραμμωσεις, πηγαινω μονο για φυσικη κατασταση” γιατι δεν υπαρχει αντρας που να μην θελει να αρεσει εμφανισιακα, σε μικρο η μεγαλο βαθμο.

Τελος, σε οσους εχοντες προβληματα με τις αρθρωσεις, εκτος απο την καθημερινη μπανανα, να παιρνουν και μουρουνελαιο.

Εμενα, επειδη η σπονδυλολισθηση με χτυπαει αρκετα στα ισχια, το μουρουνελαιο με χει βοηθησει σημαντικα στην κινηση.

απο προσφατη εμπειρια με θεμα υγειας σας προτεινω οτι οποιος παει γυμναστηριο με ρεγουλα…(οπως και το φαγητο και οπως και το πιοτο…οπως … ΟΛΑ…:!:slight_smile:
ο σταλονε ειναι αλλη περιπτωση… δεν προκειτε να παιξετε ποτε στο ραμπο…:stuck_out_tongue:
οπως και ολοι εσεις τωρα που καθεστε σε καθισμα καρεκλα η δεν ξερω εγω τι, παρτε ενα καλο καθισμα γιατι μεση και πλατη δεν αστειευονται…
και σταματαω γιατι ειμαι πολυ οφ τοπικ…:?