Άντεξα περίπου 7 ή 8 μήνες στο γυμναστήριο. Εφιάλτης για εμένα από ένα σημείο και μετά
Βρήκα την υγειά μου στο krav maga , γυμνάζομαι, μαθαίνω 5 πράγματα και έκανα και παρέες. Ευτυχία
Άντεξα περίπου 7 ή 8 μήνες στο γυμναστήριο. Εφιάλτης για εμένα από ένα σημείο και μετά
Βρήκα την υγειά μου στο krav maga , γυμνάζομαι, μαθαίνω 5 πράγματα και έκανα και παρέες. Ευτυχία
Κάπως έτσι. Νομίζω πολύ λίγος κόσμος μπορεί να είναι τοσο πειθαρχημένος ώστε να μπορεί να είναι συνεπής σε τέτοια φάση, καταντάει βαρετό κάποια στιγμή.
Ομαδικά αθλήματα, προπονήσεις σε γκρουπ κτλ είναι το κλειδί για μένα.
Όχι ρε, να πάτε κολυμβητήριο!
Και βασικά να έρθετε για μπίστηγμα
inb4 ναι το ξέρουμε ότι “δεν είναι γυμναστική” και όλα αυτά.
match-up με Λάτσο > Crossfit και TRX combined
Υπερβολές, λίγο τον σπρώχνεις και τα χάνει.
Ελάτε να μπιστηξουμε όσοι ψάχνετε είδος γυμναστικής και δεν βρίσκετε κάτι με τόσες συγκινήσεις.
Έχουμε και μάχιμο post-workout drink
To θέμα είναι να γνωρίζετε γιατί γραφτήκατε στο γυμναστήριο και τι θέλετε να πετύχετε.
Άλλοι γράφονται και πάνε και κάνουν διάδρομο και ποδήλατο γιατί νομίζουν ότι έτσι θα αδυνατίσουν
Άλλοι γράφονται και πάνε και κάνουν ότι μαλακία άσκηση βλέπουν στο τικ τοκ και νομίζουν ότι αν σηκώσουν βαράκια με πολλά κιλά θα γίνουν σαν τους μποντιμπιλτεράδες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν λάθος την άσκηση να τραυματίζονται και να μην ξαναπατάνε.
Άλλοι απ’ τον ενθουσιασμό τους ξεκινάνε και κάνουν το λάθος να πηγαίνουν κάθε μέρα γυμναστήριο οπότε τα παρατάνε γρήγορα μιας και δεν δίνουν στους μυς τον κατάλληλο χρόνο να αποθεραπευτούν με αποτέλεσμα να τους τραυματίζουν και οι ίδιοι να αισθάνονται κόπωση και χωρίς όρεξη να ξαναπάνε.
Πριν γραφτείτε στο γυμναστήριο θέστε πρώτα ρεαλιστικούς στόχους και ρωτήστε κάποιον που γνωρίζει ώστε να σας καθοδηγήσει κατάλληλα.
Το αν είναι βαρετό ή όχι εξαρτάται. Οι ασκήσεις με βάρη κρατάνε από 20-30 λεπτά μέχρι max 45λεπτο, οπότε πότε προλαβαίνετε να βαρεθείτε?
Εμενα η αποψη μου ειναι οτι η καλυτερη γυμναστικη ειναι αυτη που την κανεις. Με λιγα λογια βρες κατι που σου αρεσει και καν’το, μην ψαρωνετε απο βλακειες του τυπου “μονο βαρη, το αεροβιο ειναι μυθος” η μονο αεροβιο για να χασεις κιλα. Ο,τι ταιριαζει στον καθενα και ατα υπολοιπα ερχονται μονα τους.
Προσωπικα εχω βγαλει 3-4ωρα στο στατικο, που ο περισσοτερος κοσμος το ακουσει και καταλαβαινει οτι μιλαμε για διαταραγμενο ατομο, εξω δε, το 5ωρο δεν το βαριεμαι καθολου. Βαλε με σε Γυμναστηριο η να κανω βαρακια, η ακομα και ασκησεις τυπου κοιλιακους-πους απς, δεν το αντεχω βαριεμαι απιστευτα και δεν μπορω να το κρατησω ουτε για 2 μερες.
Καθενας με τα βιτσια του.
Το αν θα γίνεις τακτικός στο γυμναστήριο εξαρτάται κατά 50% από τον λογο για τον οποίο γράφτηκες. Μετά παίζει μεγάλο ρόλο η καθοδήγηση από έναν καλό γυμναστή για να ακολουθείς ένα πρόγραμμα σύμφωνο με τις ανάγκες σου. Μια από τις ανάγκες μπορει να είναι να τελειώνεις μέσα στη 1 ώρα το πρόγραμμα.
Η λίστα με τις κακές ιδέες που δεν πρέπει να ακολουθήσεις είναι:
Πολλά κιλά στα βαράκια με το “καλήμερα”
Μονο τρέξιμο για να χάσεις λίπος (αν σας πει γυμναστής να καψετε πρώτα λίπος και μετά να κάνετε ενδυνάμωση, τρέξτε μακριά)
Μεμονωμένες ασκήσεις για ένα σημείο του σώματος
Ασκήσεις που έκανε κάποιος/α πολύ ωραίος/α ινφλουενσερ και δεν ξέρουμε τι σκοπό έχουν στο πρόγραμμά σου
Ασκήσεις που ενοχλούν σε μεγάλο βαθμό έναν παλιό σου τραυματισμό
Να κοιτάς τα σώματα των άλλων και να περιμένεις να γίνεις σαν αυτούς και μάλιστα πολυ γρήγορα
Να φοράς σταρακια. Πάρε ενα αθλητικό παπούτσι.
Επίσης, όσο κι αν τα πράγματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία, πάρτε ωραία αθλητικά ρούχα, εμένα μου φτιάχνει την ψυχολογία να φοράω όμορφα πράγματα καθώς ασκούμαι.
Όπως ειπώθηκε, η καλύτερη γυμναστική είναι αυτή που γίνεται συστηματικά. Και για να γίνεται κάτι συστηματικά θα πρέπει να αρέσει σε αυτόν που το κάνει, αλλιώς είναι θέμα χρόνου να το παρατήσει ή να ακυρώνει προπονήσεις με κάθε αφορμή με αποτέλεσμα να χάνει όσα έχει κατακτήσει.
Όσον αφορά το γυμναστήριο, η καλύτερη συμβολή που άκουσα ποτέ ήταν το εξής απλό “μείνε στο χώρο και ακόμα και να κανεις λάθη σιγά σιγά θα το βρεις. Αρκεί να μην σταματήσεις”
Για μένα το γυμναστήριο είναι άρρηκτα δεμένο με τα ακουστικά μου. Το βλέπω σαν ευκαιρία για μιάμιση ώρα να ακούσω μουσική συγκεντρωμένα κι έτσι κάθε φορά πάω με όρεξη. Επίσης έχω κάποιες απαραβίαστες ρουτίνες, δηλαδή κάθε βράδυ διαλέγω τα ρούχα της επόμενης μέρας και φτιάχνω την τσάντα του γυμναστηρίου πριν κοιμηθώ. Το πρωί πάμε τον μικρό στο σχολείο, μετά για ένα σχετικά γρήγορο καφεδάκι με τη γυναίκα μου και μετά γυμναστήριο. Γύρω στις 11:30 έχω γυρίσει σπίτι, ετοιμάζω τα γεύματα της μέρας και κάνω ότι δουλίτσες πρέπει να γίνουν. Όλη αυτή η ρουτίνα με έχει βοηθήσει υπό νορμάλ συνθήκες (χωρίς απρόοπτα δηλαδή) να πηγαίνω πέντε φορές τη βδομάδα, να κάνω μια σχετικά καλή διατροφή έξι μέρες τη βδομάδα (+ ότι έχω περιορίσει πολύ, σχεδόν κόψει βασικά, το αλκοόλ). Στο γυμναστήριο κάνω βάρη, κάθε φορά άλλη μυϊκή ομάδα, δύο μέρες βάζω και κοιλιακούς/ραχιαίους και άλλες τρεις μέρες από μισή ώρα αερόβιο.
Το βασικότερο από όλα είναι να φτιάξεις ρουτίνες, μετά γίνεται όλο πολύ φυσικά, και να έχεις πάντα φορτισμένα ακουστικά!!
Δουλιτσα;
Στον Μελντινορ αναφεροταν
Το σκεφτηκα, αλλα ειπα να μην κρινω Αλλωστε, ζηλεψα λιγο
Μία ερώτηση εκαμα οχι με κακο σκοπό.
Μπορει να ειναι νυχτοφυλακας ξέρωγω
Μπορεί να δουλεύει και στο γυμναστήριο
Or gym owner?
Όχι ρε παιδιά καθηγητής είμαι οπότε δουλεύω 2:30 με 10:30 συνήθως εκτός από Σάββατο που δεν έχουν σχολείο τα παιδιά το πρωί!