Γυμναστικη και γυμναστηριο!

σήμερα η μεγάλη μέρα

πήρα την απόφαση να μην τρέξω τον ΗΜ αλλά να πάω για προσωπικό ρεκόρ στα 10κ να πούμε ότι βγήκαμε κερδισμένοι

:man_running:t3::dash:βαμος

11 Likes

Αψογος! Enjoy the race!

Δωσε μας το καινούργιο PB σου μετά!

3 Likes

Χώστε PB’s να γίνουμε στην παρακάτω μορφή:

5Κ:
10Κ:
Half Marathon:
Marathon:

Και θα είναι ωραία όσο σπάνε τα ρεκόρ, να γυρνάτε και να τα ανανεώνεται.

Ξεκινάω για το τζέρτζελο

5Κ: 25:36
10Κ: 53:12
Half Marathon: 2:03:52
Marathon: N/A

Προσωπικά δεν θα τα ανανεώσω ποτέ ξανά καθώς ένα θέμα στην καρδιά δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την άσκηση σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς. Τζόκινγκ χαλαρά πια, χωρίς άγχος. Και σας ζηλεύω και όχι :slight_smile:

Σημαντικό: πριν αρχίσετε να ξεπερνάτε συνέχεια τα όρια σας, κάντε ένα πολύ καλό τσεκ απ και έναν καρδιολογικό έλεγχο, είναι σημαντικό!

13 Likes

5Κ: 20:22
10Κ: 42:50
Half Marathon: 1:39:21
Marathon: 3:38:08

8 Likes

5K: 23:42 (θα αργήσω όμως να το επιχειρήσω ξανά, I’m not there yet)
10K: 57:45
Half Marathon: -
Marathon: -

5 Likes

Μετά τους χρόνους του Otto να γράφουμε και ηλικία / κιλά! Χαχαχα

2 Likes

Πολύ σωστό και σε ετήσια βάση, ειδικά σε εμάς τους προχωρημένους -άντα :grin:

2 Likes

Κιλά: 72 με στόχο για κάτω από 70

3 Likes

Μου ρίχνεις ένα χρόνο, σου ρίχνω 20 κιλά!

2 Likes

46 ετών
68 κιλά (έχασα 9 κιλά μεσα σε 3 μήνες με το τρεξιμο!)

6 Likes

5K: - (όχι σε αγώνα έχω κάνει 22:30)
10Κ: 45:15
ΗΜ: 1:43:00
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: -
40 Χρόνων
86 κιλά και πέφτω

8 Likes

5Κ: 24:28
10Κ: 51:01
Half Marathon: 2:09:45
Marathon: Ν/Α

5Κ και 10κ τα έκανα σήμερα✌🏼

5κ δεν είναι απόσταση που τρέχω γενικώς, αλλά ίσως μέσα στο χειμώνα το κυνηγήσω λίγο να το φτάσω πιο κοντά 20-22 άμα γίνεται

10κ - ήθελα να χτυπήσω κάτω από 50 λεπτά αλλά δεν βγήκε - περπάτησα δύο φορές σαν βλάκας, αν είχα απλά κόψει ταχύτητα για τον ίδιο χρόνο (1:44) θα το είχα καταφέρει. Σε κάθε περίπτωση έκοψα 4 λεπτα από τον προηγούμενο καλύτερο μου χρόνο.

Τα κιλά είναι όντως θέμα. Είμαι στα 82 τώρα (και κλείνω τα 35 την άλλη βδομάδα) ενώ ιδανικά θα θελα ναμαι κάπου 10 κάτω, αλλά αρκετά από αυτά είναι μυς που έχω βάλει τα δύο τελευταία χρόνια που έκανα ψιλό εντατικά strength training (και τρώω και σαν χαβούζα). Σίγουρα με την κωλαρα μου δεν έχω σώμα δρομέα ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Σε κάθε περίπτωση ωραία είναι να τα λέμε δω

(@Aldebaran, προβλέπω ταξίδι Δουβλίνο μέσα στο νέο έτος, θα πάμε για καφέ και τρέξιμο)

7 Likes

Τα κιλά δεν είναι απαγορευτικά, εάν έχεις το ανάλογο ύψος. Τα πολλά κιλά θέλουν λίγη προσοχή μην το παρακάνεις με το τρέξιμο και πάθεις τραυματισμούς (κάπως σαν εμένα, που με ύψος 1,65 και 80 κιλά, πίστευα ότι θα ξαναέτρεχα όπως όταν ήμουν 70-75 κιλά).

Εγώ, με το λίγο τρέξιμο που έκανα το καλοκαίρι και το άπειρο κολύμπι, κατάφερα να χάσω με υγιή τρόπο 5 κιλά. Οπότε, συνολικά από το 2022 που χάνω συνειδητά βάρος, είμαι -10 κιλά. Τώρα σκοπός είναι να τα κρατήσω εκεί. Ήδη νιώθω πολύ καλύτερα όταν περπατάω γρήγορα το πρωί για να πάω στη δουλειά. Και νιώθω λιγότερο βάρος στις ποδοκνημικές, που με ταλαιπωρούν πού και πού από παλιούς τραυματισμούς.
Όσοι έχετε θέματα με την καρδιά σας, να προσέχετε. Υπάρχουν τρόποι να είστε φιτ χωρίς να την φτάνετε στα όριά της. Όταν δεν μπορούσα να τρέξω καθόλου, έκανα κάθε μέρα 15 λεπτά περπάτημα στο διάδρομο και προπόνηση με βάρη. Δεν πήρα ούτε γραμμάριο.

4 Likes

Θα κατέβεις στον κλασσικό?

Είμαι 2 ώρες από Δουβλίνο, ρίξε όμως σήμα και φύγαμε και για τα δύο!

Edit: αφού είστε όλοι πιο γρήγοροι, κάθε φορά που θα μου βγαίνει η γλώσσα θα επαναλαμβάνω τα usernames σας σαν mantra, σαν motivation ας πούμε.

4 Likes

Ούτε φέτος όχι. Αλλά από 2016 μέχρι και 2022 ήμουν εκεί.

2 Likes

Ρε παιδια, να κάνω και μια κρίσιμη ερωτηση; Εδώ και μια βδομαδα εχω παθει groin strain και πονάει αρκετά. Οκ, θα μπορουσα να κατσω 1-2 βδομαδες και να περάσει, είμαι όμως στην καρδιά της προπόνησης για τον ημι-μαραθώνιο. Προφανώς με καλό ζεσταμα κλπ, μπορώ να τρέξω και συνεχίζω τα sessions μου, μετά όμως ποναω ξανά. Τι προτείνετε;

1 Like

Σαλόνι - Κρεβατοκάμαρα: 35’’
5K: N/A
10Κ: N/A
ΗΜ: N/A
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: N/A
46 χρόνων
80 κιλά
192 εκατοστά

14 Likes

Χαλάρωσε λίγο.
Είναι και δύσκολο εκεί το σημείο και δε σε αφήνει εύκολα να ξέρεις. Εγώ θα σταματούσα για μια εβδομάδα. Δεν έγινε κάτι.
Μίλα με κανένα γιατρό και μη το ζόριζεις.

2 Likes

τοχω και γω (αν κατάλαβα καλά, εκεί που ο γοφος βρίσκει το groin) και ρώτησα τη φυσιοθεραπευτρια που μου κοίταγε τον ώμο και η φάση είναι ενδυνάμωση παρά διατάσεις κλπ.

glute bridges μου είπε να κάνω και ένα άλλο που έχεις το γκουντεπιε του χτυπημένου στον καναπέ και λυγισμένο το άλλο πόδι στο πάτωμα με το σώμα σου παράλληλα με το γόνατα (του ποδιού στο πάτωμα). από κει κάνεις κάθισμα και σπρώχνεις το γκουντεπιε προς τα κάτω. το εξηγώ σα σκατα και δεν είμαι και ιατρός ε.

2 Likes