Παραδόξως, κατάλαβα! Θα το δοκιμασώ, θενξ.
@38aris μάλλον έχεις δίκιο…
5Κ/10Κ: θα μπορούσα θεωρητικά να κάνω, αν με κυνηγαγε μια αρκούδα ή ένας πολύ μεγάλος σκύλος, αλλά δεν νομίζω να είχα χρόνο να κοιτάω το χρονόμετρο
Ημιμαραθώνιος: δεν μου αρέσουν αυτά τα ημι
Μαραθώνιος: εχει μια ταβέρνα με ωραία ψητά στο Μαραθώνα που γαμαει, αλλά ας μην κάνω διαφήμιση
Τελικά είστε αθληταραδες εσείς
Δεν έχω τεσταρει τις επιδόσεις μου καθώς εδώ Νέα Φιλαδέλφεια, αν δεν μου διαφεύγει κάτι ,δεν έχουμε καν στίβο
Οπότε τρέχω στο άλσος και δεν έχω κάποιο σκοπό πλην του να χάσω κιλά και την μπακα. Το κάνω συνεπικουρικα με το Κραβ μαγκα που είναι η βασική μου άθληση
Το άλσος Ν.Φ. είναι ανηφοροκατηφορικο, οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να γράψω τις μετρήσεις μου
Κάνω σε 30 λεπτά περίπου 4,2 χιλιόμετρα. Σε στίβο ίσως έκανα κάτι καλύτερο, δεν ξέρω
33 ετών
83 κιλά αν και μάλλον έχω παχύνει κι άλλο
1,78
Μπορεί να σε έχω πετύχει τότε μιας και κάποιες μέρες κάνω τον γύρο του άλσους αλλά εξωτερικά πάντα, όχι εντός του άλσους.
Από στίβο σχετικά κοντά έχουμε το στάδιο της Νέας Ιωνίας (Ίκαρος) αλλά νομίζω αυτό τον καιρό είναι κλειστό για εργασίες.
Ρε παιδιά, πολύ καλούς χρόνους κάνετε, ειδικά όσοι διάβασα ότι ξεκίνησαν πρόσφατα.
Εγώ δεν τρέχω συστηματικά (βασικά δεν έχω κάνε ποτέ προπόνηση σε τρέξιμο) αλλά πολλές φορές τα workouts που κάνω έχουν μέσα τρέξιμο, ανάμεσα σε άλλα. Όμως αυτό, συνήθως, είναι από 400 ως 800μ (επαναλαμβανόμενο ανά γύρους).
Από benchmarks, ξέρω σίγουρα τον χρόνο μου για 1 mile που είναι 6:20 ενώ πρόσφατα σε competition event είχαμε 5k run (+ 5k bike) σε “ανώμαλη” διαδρομή (φάση πάρκο με κλαδιά, εμπόδια, νερό από βροχή στο έδαφος) κι έκανα χρόνο 23:08
Τα παπούτσια παίζουν τεράστιο ρόλο. Φοράω παπούτσια flat για να είναι all around στα workouts (που μπορεί να έχουν από άρση βαρών ως rope climbing) κι ένιωθα ότι πετούσα, τη μοναδική φορά που έτρεξα με ειδικά παπούτσια.
Ηλικία: Κι εγώ 40+, μέτριο ανάστημα (1,79) κι από κιλά ελαφρύς (~74κ) με στόχο, όμως, να ανέβω κοντά στα 78, ιδανικά μυϊκά προφανώς
Μήπως περιγράφεις τo Cossak squat (ή μια παραλλαγή του);
Το είχα κι εγώ πρόσφατα… με διατάσεις (πριν και μετά) και αποφυγή ασκήσεων που θα το επιβάρυναν, μου πέρασε μετά από ~3 εβδομάδες. Αν φεύγει μετά από ζέσταμα, νομίζω ότι μπορείς να συνεχίσεις να τρέχεις…
Καλησπέρα, μετά από ένα hyrox competition με καμπόσο τρέξιμο (για τα δικά μου δεδομένα), αποφάσισα ότι πρέπει μάλλον επιτέλους να αγοράσω παπούτσια τρεξίματος.
Είμαι ανάμεσα σε Hoka Clifton και Brooks. Έχετε άποψη για αυτές τις 2 μάρκες; Αν ναι, επειδή θα ήθελα να τα πάρω online (too lazy ) είναι true to size σε σχέση με άλλα αθλητικά σας παπούτσια;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Εγώ εμπειρία έχω από Brooks…Καλό παπούτσι !!! Άνετο, με καλό πάτημα…Αλλά θέλω να δοκιμάσω hoka…Το θέμα είναι να δεις και ποιο μοντέλο σκέφτεσαι.
Για αξιολογήσεις :
https://gorun.gr/category/reviews/
Για αγορές online :
Thanks! Για τα Brooks, το νούμερο που αγόρασες ήταν το ίδιο, μικρότερο ή μεγαλύτερο από το νούμερο που συνήθως φοράς στα αθλητικά σου παπούτσια;
Έχω ακούσει ότι, γενικά, τα παπούτσια τρεξίματος είναι λίγο πλατιά και ίσως χρειάζεται μισό νούμερο κάτω από το συνηθισμένο.
Στα Brooks Ghost που έχω (το 12 & το 14) πήρα το ίδιο νούμερο που φοράω και σε Asics. Δεν τα ένιωσα πιο πλατυά. Για Hoka δεν ξέρω.
Τα Asics τρεξίματος (γυναικεία) θέλουν ενάμισι νούμερο παραπάνω. Συνάδελφος που φοράει Hoka μου είπε ότι θέλει επίσης ένα νούμερο μεγαλύτερο (πάλι για το γυναικείο).
Πιστεύω ότι τα παπούτσια τρεξίματος θέλουν τουλάχιστον 1 νούμερο παραπάνω, για να μην πιέζουν τα δάκτυλα και τα μετατάρσια (όπως την είχα πάθει όταν πήρα true to size τα Nimbus).
Φέτος ένα καλό παπούτσι που δοκίμασα είναι το Asics Gel Cumulus 26. Και τα Asics Gel Cumulus 25 που πήρα πέρυσι ήταν καλά και σκυλιά μαύρα, αλλά με πίεζαν λίγο στη μέση όταν τα πρωτοφόρεσα. Τα Cumulus 26 ήταν μια που τα πήρα, μια που τα φόρεσα.
Πρωτο 10αρι στον Κλασσικο Μαραθωνιο για μενα, και 54 λεπτα!
Το elevation δυνατο παντως (155 λεει το strava) οποτε δεν ειναι και η πιο φιλικη διαδρομη, αλλα μου αρεσε πολυ τελικα, κ ηταν πιο ευκολο αποτι το περιμενα.
Το 5αρι στο Race for Cure (αν και ηταν λιγο λιγοτερο σιγουρα αλλα στην ιδια διαδρομη) το εκανα φετος 21:49. Δεκεμβρη εχει ενα 5Κ event στη λιμνη Βουλιαγμενης που θα τσεκαρω.
Προπονηση παντως 90% στο γυμναστηριο (βαρη και διαδρομο) και πολυ ChatGPT ^^.
Άψογος!!
Ερώτηση, το chatgpt πως το χρησιμοποιείς; Του ζητάς να σου φτιάχνει training plans;
Ναι για τα πάντα.
Training plan, nutrition, meal prep, αποθεραπεία, ασκήσεις για ζέσταμα - και ότι χαζή ερώτηση μου κατέβει, τύπου ποτέ να πιω το pre-workout, πόσες μέρες πριν να μη πιω αλκοόλ. Κάνουμε κουβέντα
Σήμερα σας ειχα υποσχεθεί Half marathon αλλα δεν τα καταφερα. Ενας διπλος τραυματισμός (groin, hip) με αφησε 3 βδομαδες έξω οπότε πάει το training plan.
Καταφερα ομως να τρεξω ενα ταπεινό 5 mile race (8K) σε συμπαθητικό χρόνο (44 λεπτά) για τρίτης ηλικίας νουμπα σαν του λογου μου. Θα ηταν και κανα δυο λεπτα πιο γρήγορος αν δεν κολλαγα με ολες τις χελώνες στην εκκίνηση για 1.5 χιλιόμετρο… Τσιμπησαμε λοιπόν και το δευτερο μας μετάλλιο!
Τωρα μια βδομάδα off και ξεκιναω σοβαρό τρίμηνο base training για να ξεκινησω μετα δουλειά για ημιμαραθωνιο. Τα καλύτερα το 2025 λοιπόν.
Ευχαριστώ ξανά για τις συμβουλές και την εμψυχωση που έχετε προσφέρει!
Μπραβο και μπραβο και ξαναμπραβο. Παω να βαλω τωρα τα καλωδια για το TENS γιατι ποναει παλι το ισχυο μου.