Και σκέψου ότι δεν περίμενα να βγει PB με τραυματισμό που ήμουν εκτός ένα μήνα τον Ιανουάριο και με την γέννηση της μικρής το Φεβρουάριο που σημαίνει αϋπνία και κούραση. Και το Σάββατο πριν τον αγώνα κοιμήθηκα 03:00 - 07:00 ε. Απλά μπήκα στο 10αρι να δω πώς θα πάει και σκεφτόμουν να πλησιάσω το 10αρι της Κορίνθου τον Νοέμβριο που είχα κάνει 42:00, άντε να πάω μέχρι 43:00. Αλλά ένιωθα καλά και βγήκε χωρίς να το πιέσω πολύ.
Τώρα, τρέξιμο και γυμναστήριο. Προσπαθώ να τα συνδυάζω κάπως κι εγώ με το focus να είναι πάντα το τρέξιμο. Οπότε για παράδειγμα αν ξέρω ότι την Τετάρτη έχω ζόρικη διαλειμματική θα φροντίσω την Τρίτη να μην κάψω τελείως τα πόδια μου στο γυμναστήριο, ούτε θα φορτώσω κιλά σε καθίσματα και προβολές. Και επίσης τη βδομάδα πριν από κάποιον αγώνα το κόβω τελείως.
Α και γράφτηκα πριν λίγη ώρα στον μαραθώνιο της Αθήνας μετά από απουσία 2 ετών. Ήδη σιχτιρίζω σκεφτόμενος της διαδρομή
Ακριβως αυτο - απλα εχω το φοκους στα βαρη δλδ 3 μερες full body και 1 μερα 5Κ τρεξιμο (treadmill η παρκο). Αλλα επειδη εχω βαλει σε 2 μερες squats και 1 deadlifts, ειναι δυσκολο να βαλω και αλλη μερα τρεξιμο γτ ειμαι κουρασμενος στα ποδια τιγκα. Ιδανικα παντως θαθελα αλλη μια μερα τρεξιματος διαλειματικο για να ανεβασω ταχυτητες.
Αλλα πολυ καλο χρονο κανεις ρε, πολυ δυνατος μπραβο.
Οι στοχοι μου ειναι 19mins το 5αρι και 45mins το 10αρι - καποια στιγμη - μαζι με 100kg στα 3 βασικα λιφτς.
Λίγο αντιφατικά αυτά τα δύο. Σκέψου 19:00 το 5αρι δεν κάνω ακόμα.
Αλλά μιλάς για ρυθμό 3:48/km το 5αρι και 4:30/km το 10αρι που απέχουν πάρα πολύ.
Αν κάνεις 45:00 το 10αρι, λογικά το 5αρι θα το πας κάπου 22:00.
Επίσης όσο μικραίνει η απόσταση είναι πιο δύσκολο να ρίξεις χρόνο. Πχ το 22:00 με 21:00 στο 5αρι έχουν 0:12/km διαφορά.
Εχεις δικιο - το 5αρι το φτανω στα 22 παντως, οποτε μηπως θα επικεντρωθω στα 45 του 10ριου. Το θεμα μου νομιζω τωρα ειναι οτι εχω παρει βαρος οποτε μεχρι τον Νοεμβρη στον Κλασσικο, θελω να κρατησω τη μυικη μαζα ριχνωντας το BF, και θα ριξω σιγουρα τον χρονο μου.
Σας διαβαζω και με εκνευριζετε περισσοτερο με τους χρονους σας. Επισης, μολις θυμθηκα τον Ισπανο φιλο μου που εβαλε την Κυριακη στορι (εχει πεσει πια, αλλιως θα το ποσταρα) τα 22 χλμ που εκανε στον ημιμαραθωνιο του καποιου-μερους-στην-ισπανια, με 3:49 το πρωτο 5αρι, 3:51 το δευτερο, 3:50 τα επομενα δυο και 03:51 τα τελευταια χλμ. Λογικα κουραστηκε. Δεν ξερω που παρκαρει…
Αν κανεις 22 εκει και δεν φτανεις το 45αρι στο δεκαρι, πιθανως να δινεις πολυ ενταση στο πρωτο πενταρι, συνηθισμενος απο την ρουτινα σου. Μπακαλιστικη προσεγγιση προφανως, αφου δεν ξερω τα χουγια σου, αλλα think about it.
Καλησπέρες, είχε ξαναγίνει ερώτηση τον Οκτώβριο από πλεξ για παπούτσια τρεξίματος
είχα τα nimbus 26 , στο δίμηνο άνοιξε τρύπα κάτι εντελώς απαράδεκτο για παπούτσι 120+ ευρώ
σκέφτηκα να δοκίμαζα κι εγώ τα Hoka ή να έδινα άλλη μια ευκαιρία με τα nimbus 27
γενικότερα τι παπούτσια φοράτε να παρω καμία άποψη ;
Να προσθέσω ότι πριν πάρω τα nimbus 26 μου είχε παρουσιαστεί πρήξιμο στο δεξί πόδι στην περόνη γιατί κάτι nike που είχα ήταν πολύ στενά. Όλο αυτό με πήγε τρομερά πίσω στην άθληση και δεν με λες και φαν της γυμναστικής οπότε έχω κανά 6μηνο να γυμναστώ σοβαρά
το αναφέρω γιατί η εύρεση παπουτσιού είναι tricky και εξατομικευμένη διαδικασία , reference point ζητάω
σε λιγοτερο απο χρονο, τα Nike pegasus Που εχω, ξεκολλησε η μυτη (που η σολα γυριζει προς τα πανω με ενα λεπτο κομματι πλαστικο), απο το παπουτσι. αδιανοητο. ψαχνω τσαγκαρη να το παω. εχετε εικονα αν σωζεται ;
Νομίζω κολλάει εύκολα σε οποιονδήποτε τσαγκάρη. Εγώ κάτι άλλα που μου ξεκόλλησαν στο πλάι τα είχα πάει στον τσαγκάρη που είναι στην είσοδο μεγάλου σουπερμάρκετ, μια χαρά δουλειά και αποτελεσματικά.
Για τρέξιμο θες ή για γυμναστήριο;
Αν είναι για τρέξιμο εγώ μένω μακριά από τις mainstream μάρκες Nike, Adidas και πάω σε πιο running oriented μάρκες πχ. Asics, Mizuno, Saucony και Hoka.
Πιο συγκεκριμένα εδώ και πολλά χρόνια έχω καταλήξει στα Mizuno. Ένα all around παπούτσι είναι το Wave Rider και για μεγαλύτερη απορόφηση κραδασμών - ειδικά σε άτομα βάρους > 90kg - πας στο Wave Sky. Και τα δύο είναι πολύ άνετα.
Πέρσι δοκίμασα και τα Hoka, το Mach 5 και Mach X. Αρκετά άνετα, όχι σαν τα Mizuno αλλά δεν τα είδα να αντέχουν και πολύ στο χρόνο. Επίσης με το Mach X απογοητεύκα πολύ σε έναν αγώνα 5km με βρεγμένο δρόμο που γλιστρούσα πάρα πολύ.
Εγω εχω πολύ μικρή πείρα αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα Asics Novablast 4. Σκέτος αφρός. Έχω τρεξει καμια 700αρια χλμ με αυτά και φαίνονται ακόμα να έχουν άλλη τόση ζωή.
Adidas Adizero Adios Pro 3 για τρεξιμο/αγωνες.
Πιο παλια ετρεχα με τα Pegasus 37 και τωρα τα φοραω για καθημερινα μιας κ με βολευουν (δεν εχει ξεκολλησει κατι).
Γυμναστηριο τα Αdidas Powerlift 5 .
Θα ήθελα πάρα πολύ να μπω να σας τρολάρω/κοροϊδέψω όλους, αλλά μετά σκέφτηκα πως και εγώ για να αγοράσω μπασκετικό το περνάω 40 κύματα (καμένα reviews/αναλύσεις/στατιστικά/παπαριές που δεν βγάζουν καν νόημα/δοκιμές επί δοκιμών σε κάθε πιθανό κατάστημα φορώντας διαφορετικού πάχους κάλτσες ή επιστραγαλίδες/κτλ/κτλ) οπότε ναι, αυτό carry on
Εγώ τελικά πήρα τα Hoka Clifton.
Δεν είχα δοκιμάσει ξανά παπούτσι τρεξίματος επομένως δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλες μάρκες.
Είναι μεγάλη η διαφορά με οποιοδήποτε άλλο αθλητικό παπούτσι είχα, ο χοντρός κι ελαστικός πάτος τους, σου δίνει σημαντική άνωση (σαν να μην πατάς στο έδαφος από άποψη κραδασμών). Αυτό βοηθάει και στις επιδόσεις του τρεξίματος αλλά και στην προστασία των γονάτων/ποδιων (καθώς εγώ τρέχω σε σκληρές επιφάνειες).
Όσο για το περπάτημα, είναι ότι πιο άνετο μπορείς να φορέσεις.
Μειονέκτημα είναι η ψηλότερη τιμή (σε σχέση με συμβατικά αθλητικά παπούτσια) και η συγκεκριμένη διάρκεια ζωής δλδ μέχρι να χάσει ο πάτος την ελαστικότητά του. Και πάλι όμως, αν το τρέξιμο είναι το σπορ σου, δε γίνεται να μην έχεις τέτοια παπούτσια.