Ο μαραθώνιος περιληπτικά. Δε συγχωρεί. Και δεν το λέω για εσένα αυτό, μη με παρεξηγήσεις όλοι την έχουμε πατήσει έτσι. Ειδικά στην Αθήνα που τα πρώτα 10km είναι φλατ ως ελαφρώς κατηφορικά λες να πάω να κερδίσω λίγο χρόνο για τις ανηφόρες που έρχονται, έλα μωρέ νιώθω καλά ας πάω ελαφρώς πιο γρήγορα. Και μετά έρχεται το σούρωμα και τα 7, 10, 20km που σέρνεσαι διαρκώς φλερτάροντας με την ιδέα της εγκατάλειψης να φαίνονται αιώνας. Και όπως μου έστειλε ο κόουτς στον πρώτο μου μαραθώνιο που σερνόμουν από τον Γέρακα “ζήσε το μεγαλείο μέσα από την ταπείνωση”.
Πολλά μπράβο θα πω για τον αγώνα και τον τερματισμό σου, για την εμπειρία που έζησες και για όσα μοιράστηκες μαζί μας εδώ. Και αν θες να πας τα συναισθήματα στο επόμενο level η Κλασική σε περιμένει για τον Νοέμβριο του 2026
Στο ίδιο πνεύμα, μια ερώτηση - έχω γνωρίζει πολύ κόσμο, που ξαφνικά μετά τα 40, άρχισε να τρέχει σε μαραθωνίους.
ποιο ειναι το μονοπάτι, από τον καναπέ στα τοσα χιλιομετρα ; Μου αρεσουν τα αθληματα, αλλα το τρέξιμο το πιανω και το αφήνω, γιατι σαν να… βαριεται το μυαλό μου ;
@Aldebaran για πες αν θες - και να πουν και αλλοι φιλοι
Διάφορες: Έχασα καμιά δεκαριά κιλά και φαίνεται πως δεν με πιάνουν αρρώστιες πια. Μυϊκα μάλλον ειμαι λίγο δυνατοτερος αλλά πρέπει να ασχοληθώ με ενδυνάμωση - ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
@montecristo οι παλιοί εδώ στο θρεντ μου έδωσαν τις καλύτερες συμβουλές πριν ένα χρόνο (όταν έτρεξα για πρώτη φορά 3Κ και χάρηκα!) οπότε ότι σου πουν κράτα το ευαγγέλιο! Πάντως αν σου αρέσει, είναι απολύτως εφικτό αρκεί να είσαι μεθοδικός.
Συγχαρητήρια @Aldebaran !! Εξαιρετικό κ συγκινητικό το ποστ σου αλλά και μας εμπνέει!
Επόμενο ΣΚ πάω για τα 10Κ στον κλασικό κ μετά συνεχίζω προπόνηση για ημιμαραθώνιο τον Μαρτη.
Φέτος πέρα από ένα 5Κ δεν έχω τρέξει πολύ αλλά νιώθω πιο δυνατός (αλλά και βαρύς σε κιλά).
@montecristo υπάρχει ακριβώς αυτό που περιγράφεις στο πρόγραμμα « Couch to 5K» κ με πολύ καλό community στο Reddit. Με το καλό η νέα αρχή!
Πολύ ύπουλη η διαδρομή του 10αριου, με ανηφόρα ως το 5.9km. Φυλάξου ως τότε, πήγαινε συντηρητικά και από την αναστροφή στο Ντινάν περίμενε 500m να πέσουν λίγο οι παλμοί και μετά δώσε ό,τι έχεις μέχρι το Καλλιμάρμαρο.
Ακριβώς - το είχα κάνει περσυ και έξω από το Αθήναιον τα είδα στερεο.
Πολύ ωραία διαδρομη παντως κ ότι πρέπει απόσταση .
Η αρχή επίσης με είχε δυσκολεψει θυμάμαι - δλδ το ανέβασμα της Ακαδημίας - αλλά πάντα στα 5αρια το χειρότερο μου σημείο είναι η Βας Σοφιας . Ενώ είναι φλατ, το βαριέμαι πολύ κ με κουράζει.
Αμα δεν κατεβεις κατηφορα αναμεσα σε αλλους 50 ψυχασθενεις με 85χλμ/ω μεσα σε βροχη φορωντας μονο λυκρα, δεν καταλαβαινεις τι θα πει αδρεναλινη
Περαν της πλακας και των αγωνων κτλ, εγω ο βασικος λογος που ξεκινησα το ποδηλατο και δεν βαριομουν οπως το τρεξιμο πχ, ηταν το ταξιδι. Οτι μπορεις να το καβαλησεις το ρημαδι και να πας 100χλμ μακρια, να δεις νεα μερη κτλ. Αυτο ειναι τεραστιο + κατα την γνωμη μου. Στην πορεια ανακαλυψα και τους αγωνες (και το racing element που λεγαμε), αλλα εκει κολλησα. Φυσικα εχει και πολλα - , αλλα ειναι αλλη κουβεντα αυτη.
Τεραστιο συν του ποδηλατου οτι αλλαζεις παραστασεις, βλεπεις φυση ή αλλα μερη της πολης, ειδικα αν εισαι σαν κι εμενα που με τρεξιμο βαριεμαι να αλλαξω ακομα και γειτονια.
Τεραστιο πλην οτι με τους Ελληνες οδηγους κινδυνευεις καμια φορα να αλλαξεις realm
Μια ερώτηση σε όποιον έχει γνώση.
Μεθαύριο είναι πολύ πιθανό πριν την έναρξη του Μαραθωνίου να βρέχει αρκετά.
Τι κάνουμε μέχρι να αρχίσει ο αγώνας?
Αξίζει να πάρω καμιά ομπρέλα ή/και σακούλες για να προφυλαχθω μέχρι την εκκίνηση τουλάχιστον?
Και εγενετο πιλατες. Βγηκε προσφορα στο alterlife για ενα τριμηνο, με 210 ευρω - 70 το μηνα προφανως, για pilates + (σαν) personal training, δλδ 6 ατομα με εναν γυμναστη για προγραμμα μιας ωρας + cross fit (ουτε απεξω με αυτη τη μεση που εχω). Απεριοριστα, επιλεγω ο,τι θελω.
Δυο μαθηματα ως τωρα, pilates cadillac και τα μυαλα στα καγκελα (#διπλης). Η πρωτη φορα ηταν σαν να μην γυμναστηκα, στη δευτερη ρωτησα τον γυμναστη αν του εχω κλεψει θεση παρκινγκ και μου τη φυλαγε. Καταλαβα οτι εξαρταται απο τον γυμναστη και το προγραμμα, κατι που μαλλον θα ειναι λιγο ραντομ μεχρι να μαθω τι παιζει.
Εχω εντυπωσιαστει με τον ενθουσιασμο μου, εβαλα ραντεβου για αυριο και τη Δευτερα, λεω να πηγαινω για οσο μπορω. Πρεπει να δοκιμασω το reformer επισης κι επειτα το personal (λεμε τωρα). Στο μεταξυ, διαπιστωσα οτι ειχα μια προσφορα μεσω εργασιας για 495 ευρω - 9 μηνες + 1 δωρεαν, δλδ 55 ευρω το μηνα. Ετσι, αν μεινω πιστος στη γυμναστικη, θα το χρησιμοποιησω σιγουρα μετα.
Στοχος μου να μεινω λιγο στο πιλατες για να δω αν μου αρεσει/βολευει/βελτιωνει τη ζωη και επειτα να μοιραζω τον χρονο μεταξυ κλασικου γυμναστηριου και πιλατες καθε εβδομαδα. Ευχαριστω ολους για τα ινφο.