Τι μας την σπαει στο ροκιν?

Εγώ πάντως, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί τόσοι χρήστες δεν κάνετε report. Το νόημα του report δεν είναι το “ρουφιάνεμα”, αλλά ο αυτοέλεγχος της ποιότητας των συζητήσεων. Αν δε μας ενημερώσει κάποιος πως μια συζήτηση πάει να χαλάσει ή χάλασε από ακατάσχετη βλακεία, οι πιθανότητες να διορθωθεί αυτό είναι προφανώς αισθητά μικρότερες. Βοηθήστε μας και θα είμαστε όλοι κερδισμένοι. Κι εμείς θα νιώθουμε πως οι αναγνώστες μας είναι ευχαριστημένοι και εσείς θα περνάτε ακόμη καλύτερα.

@ ΚρισΠ. Το φόρουμ δεν έχω χρόνο να το διαβάσω (επιλεκτικά ανοίγω κάθε μέρα 5-10 τόπικ κι αυτά όχι με διάθεση να δω αν όλα βαίνουν καλώς), επομένως δύσκολο να ποστάρω παντού όπως σε Θέριον (και πραγματικά, ας σκεφτεί κάποιος πόσο άχαρο είναι για μένα να κάνω αυτό που θεωρώ σωστό, κόντρα σε άτομα που ξέρω προσωπικά και συμπαθώ και οι υπόλοιποι να φοβούνται να κάνουν ένα report για 3-4 αγνώστους). Πραγματικά όμως, με ένα report, όλο και κάποιος θα επεμβαίνει, στα σίγουρα. Ακόμη κι εγώ θα το βλέπω το θέμα και θα προσπαθώ να σχηματίσω άποψη. Αν ο σκοπός μας ήταν η αναγνωσιμότητα, πίστεψε με το moderation θα ήταν πολύυυυ διαφορετικό. :wink:

ΥΓ. Πραγματικά χαίρομαι όποτε ξεθάβεται αυτό το τόπικ. Μερικές φορές, αυτό και το “Κουτί Παραπόνων” είναι το μόνο feedback που έχουμε για την ποιότητα της δουλειάς μας

Για να γράφω ότι όπως τοποθετηθήκατε τότε, καλό είναι να τοποθετείστε και σε περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρω τότε μάλλον δεν είχα πρόβλημα με την τοποθέτηση του κάρβου (αν και σε κάπως λάθος πλαίσιο), δε νομίζεις?

Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Floydized παλιότερα (για να μη λες για κλίκες/φίλους κτλ), πάλι στις φάτσες σας.

έδιτ:

Κάρβου, αν δεν έχετε χρόνο πάλι δικο σας θέμα είναι.
Ξαναλέω ότι απλώς έγραψα τι με ενοχλεί και ότι μπορείτε να το προσπεράσετε.

ok, δεν καταλαβα καλά

άλλο παράδειγμα ειναι γνωστος μπαλαδόφατσας, που μετά απο μικρό μπαν, πάει καρφί για μεγάλο, γιατι μονο ειρωνεύεται. δεν θελω να τον διώξουμε, αλλά ενοχλεί συνεχώς. οταν λοιπον θα φύγει, θα μπουν οι 3 φιλοι του να μας κράξουν. θα φταίμε εμείς?

πάντως γενικα το ροκιν φορουμ ειναι μαλλον γνωστο για το σκληρο μοδερατιον, παρα για το μαλακο. αν αμφιβάλλετε, δειτε τι γίνεται σε άλλα

Ε όχι μωρέ, αρκεί να δεις απο τι θέματα συντηρείται το forum. Η βάση τους ειναι απαντήσεις msn-ικές. Και παλι αυτό είναι δικό σας θέμα, και κατανοώ στο έπακρο ότι δε θα αφήσετε τη ζωή σας για τις παπαριές μερικών, και καλά θα κάνετε.

Αλλά ότι θέλει μάζεμα απο παντού, θέλει, γιατί οι 3 καθυστερημένοι δεν θα έχουν τι να κάνουν όταν φάνε ήττα απο όλο το φόρουμ.

Anyway, λίγες μέρες πριν μπήκα, και δε θέλω να συνεχίσω. Κυρίως για εσάς το λέω που ασχολείστε και γουστάρω που υπάρχετε και να το τρέχετε. Το φορουμ είναι σε πολλά σημεία βαρετό, επιθετικό, και αποθαρρυντικό για νέους χρήστες.

Αν θέλετε να ανοίξουμε ένα feedback topic για προτάσεις (που να κόβονται οι μαλακίες που θα λένε “να βάλετε γκόμενες στα sidebaaaaarz”), ευχαρίστως να συμμετέχουμε.

συμφωνώ με αυτά που έχουν ειπωθεί.
υπάρχουν θέματα που πολλές φορές παίρνονται στο '“ψιλό”, και υπάρχει όντως μια ξυπνητζήδικη τάση κάποιων παλιών έναντι σε καινούριους σε λογική κλίκας.η αλήθεια είναι πως κι εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να ακολουθεί κάποιες φορές αυτή τη λογική και να προσπαθώ να την πω σε άτομα, κάτι το οποίο καταντά εν τέλει ενοχλητικό.
και επίσης θεωρώ πως έχει παρεξηγηθεί η έννοια του φόρουμ του οφφτόπικ.δε σημαίνει ότι επειδή είναι οφφτόπικ μπορούμε να λέμε ό,τι βλακεία κατεβάζει η κούτρα μας και να προσβάλλουμε άλλους.είναι απλά μια πιο χαλαρή συζήτηση.έξω οι εμπάθειες και οι εξυπνικίστικες ατάκες.

1. Κλίκες σε φόρουμ με 500+ ενεργούς χρήστες είναι αδύνατο να υπάρξουν. Άλλο κλίκα, άλλο να κάνουν παρέα 3-4 χρήστες μεταξύ τους.

2. Κανείς δεν τη λέει σε καινούριους χρήστες χωρίς λόγο. Αν τώρα κάποιος έχει και 2000 ποστ στα μουσικά ας πούμε και έχει προσφέρει σε σημαντικό βαθμό και μπει ένας και του πει “τι παπαριές είναι αυτές που γράφεις ρε άσχετε” τι περιμένετε, χριστιανική απάντηση?

3. Γαμήστε το οφ-τόπικ, γράφτε ό,τι θέλετε αλλά ας υπάρχει και μια αξιοπρεπής συμμετοχή στα μουσικά. Σε μουσικό φόρουμ μπήκες ξερωγώ, όχι στου κοσμοπόλιταν. Γράψε για μια μπάντα που σ’ αρέσει και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, θίξε ένα ζήτημα που σε απασχολεί. Ξαναλέω ότι το ποσοστό χρηστών που ασχολούνται σοβαρά με το μουσικό κομμάτι είναι υπερβολικά μικρό.

H μόνη σοβαρη κουβέντα που’χω κάνει εδώ μέσα είναι μαζί σου για τους enforcer, αν εξαιρέσεις τα υπόλοιπα φερέφωνα που μπήκαν και κράζανε στην κουβέντα χωρίς σεβασμό στο γούστο του άλλου.

Και οπαδιλίκια υπάρχουν στη μουσική, και κλίκες (οι παλιοι ενεργοί μία κλίκα για μένα), και στυλ του τύπου “θα μάθεις, το rocking σημαίνει offtopic” και θέματα να επιτρέπονται ΕΛΕΟΣ με τίτλο “Πως τον εχετε ονομάσει”, ε τι περιμένεις να γουστάρω και να το παρω στα σοβαρά το φόρουμ?

Ο μονος λόγος που δεν άρχισα να τρολλάρω κι εγώ μαζί με τα άπειρα τρολς εδώ μέσα, είναι επειδή δε βρίσκω ενδιαφέρον. Αλλα 90% των ενεργών θεμάτων του rocking ειναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ ασχετες με τη μουσική ή οπαδιλίκια, τι να κανουμε.

σόρρυ που μπαίνω έτσι στο τόπικ,-και χωρίς να το έχω πολυπαρακολουθήσει- άλλα και να ασχοληθεί κάποιο μέλος -ιδιαίτερα νέο- πόσο σίγουρο είναι ότι θα ακουστεί? εκεί που θέλω να καταλήξω είναι όχι τόσο στο ότι σνομπάρονται νέα μέλη κ έτσι, αλλά στο ότι κάτω απ την ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτός ο πολύ μικρός αριθμός χρηστών που ποστάρει, ίσως απλά να μην κολλάει…

Eγώ δεν ξέρω για κλίκες και τέτοια, δεν έχω καταλάβει κάτι, μάλλον από τότε που υιοθέτησα την περσόνα του οπλαρχηγού νομίζουν όλοι ότι έχω τσιγκελωτό μουστάκι και με σέβονται.

Η ουσία είναι εδώ:

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και από αυτούς που ασχολούνται, η σοβαρή τάση για συμετοχή με διάλογο ή ανταλλαγή μουσικών γνώσεων είναι ακόμα πιο πενιχρή.

Εξηγούμαι: Τα μισά και παραπάνω τόπικς στα “δημοψηφίσματα” θέλουν κλείδωμα γιατί δεν γίνεται κανένας διάλογος και καμία ανάπτυξη όπως είπα και εδώ: http://rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=928720&postcount=333
Από την άλλη, χωρίς αυτά τα μουσικά σπαμ-τόπικς, το μουσικό κομμάτι θα ερημώσει.

Και αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί. Το είχα ξαναγράψει σαν πρόταση. Πάμε και κάνουμε σοβαρή κουβέντα στο τόπικ του Σάμαν για τις τιμές των συναυλιών, και θάβεται από το “τι ακούτε τώρα” και το “παιχνιδάκι με τραγούδια”.

Οκ, καλά κι άγια αυτά που ακούς, αλλά νομίζω ότι ένα μουσικό πόντιουμ χρειάζεται.

@ChrisP

1.εννοώ κλίκα πάντα στα πλαίσια ενός φόρουμ.δεν ξέρω ποιοί κάνουν παρέα εκτός φόρουμ και δε με ενδιαφέρει να το μάθω.

2.δεν το λέω τόσο απ’αυτήν την άποψη.όλοι βλέπουν όμως ότι υπάρχει μια κάποια τάση μεταλοπατεροποίησης σε κάποια άτομα, θέμα το οποίο έθιξε και ο diskovolos.και μπορεί να μη χρειαστεί να την πει κανείς σε κάποιον καινούριο.είναι περισσότερο το τι αποπνέει αυτή η συμπεριφορά.

3.αυτό είναι το πιο ενοχλητικό.ειδικά το thread των κυκλοφοριών συρρικνώνεται συνεχώς με το οφφτόπικ να γιγαντώνεται.και καλό το οφφτόπικ, αλλά το φόρουμ είναι πρωτίστως ΜΟΥΣΙΚΟ.πάντως όσο και να γίνεται να το γαμήσεις το οφφτόπικ, ε δε γίνεται να προσβάλλεις τον άλλον (χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά που αναφέρθηκαν από το thread “οι φάτσες σας 2”).

εδιτ: συμφωνώ με bleedin ότι όταν γίνεται μια σοβαρή κουβέντα σε ένα φόρουμ δε μπορείς να τη θάβεις με το “παιχνιδάκι με τραγούδια” (ποιό το νόημα ύπαρξης αυτού του thread?) και με το “τι ακούτε τώρα?”.περίμενε λίγο μαν…

Τα δημοψηφίσματα είναι μια σχεδόν εξ ορισμού άκυρη κατηγορία σε ένα μουσικό φόρουμ…βασικά ακυρώνουν το “μουσικό” αλλά εξυπηρετούν το “φόρουμ”. Καταλαβαίνετε. Πιθανότατα εξυπηρετούν μόνο στο να γνωρίζουμε ο ένας τα γούστα του άλλου.

Τώρα για το μουσικό πόντιουμ συμφωνώ με τα 1000 με οπλαρχηγό. Αν θέλει επανάσταση θα γίνω το πρωτοπαλίκαρο του:p (λίγο gay δεν ακούστηκε αυτό?:lol:)

Σιγουρότατο, believe me!

Όλοι χαιρόμαστε να διαβάζουμε ένα ποστ που έχει κάτι να πει, ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι.

Δεν είναι ανάγκη ούτε ψαγμένο να είναι ούτε τίποτα. Υπάρχουν υπέροχα τόπικς θαμμένα στο μουσικό κομμάτι. Θυμάμαι πρόχειρα ένα που αναφέρεται σε αστεία/παράξενα/τραγικά σκηνικά από συναυλίες που έχουμε πάει. Είναι πολλά τέτοια, αλλά δυστυχώς γίνεται αυτό που γράφει ο bleedin, θάβονται από ανούσια σπαμ-τοπικς πηγμένα σε εξώφυλλα δίσκων.

και εγώ συμφωνώ με αυτό, αλλά δεν γίνεται να υποχρεώσουμε κανένα να μην ποστάρει στο οφφ κ να ποστάρει στα μουσικά

Γενικώς παιδιά το τρολάρισμα είναι συνώνυμο των φόρουμ, χαλαρώστε και μην τσιτώνετε με το παραμικρό. Όλοι έχουμε φάει τρολάρισμα στο ίντερνετ, ε δεν αυτοκτονήσαμε κιόλα.

Όσο αφορά αυτό που λέτε “θα με λάβει κανείς υπόψιν που είμαι νέος χρήστης?”, ένα θα σας πω, οι περισσότεροι θεωρούμε ποιοτικότερο χρήστη τον Plunderer ο οποίος είναι κάπου ένα χρόνο εδώ και έχει ελάχιστα ποστς, ποστάρει κυρίως στο black metal topic όπου συχνάζουν και πολλά trolls. Παρόλα αυτά είναι καθολικά σεβαστός.
Κανένας χρήστης που έχει κάτι να πει δε δέχεται τρολλάρισμα κι ας έχει 2 ποστς όλα κι όλα.

Παντως υπαρχουν αρκετα παραδειγματα νεων χρηστων(δε συγκρατω nicks,σορρι)οι οποιοι απ την αρχη κιολας ποσταρουν στα"μουσικα"και επειδη προτεινουν και εχουν αποψη γενικα και δεν ειναι μπαχαλοι,εχουν ενσωματωθει μια χαρα στο φορουμ.Το 80% ομως(ισως και παραπανω)των νεων χρηστων μπαινει εδω για να"κοινωνικοποιηθει",να πει την παπαριτσα του,να κανει χαβαλε,να δημιουργησει αντιπαθειες(μερικοι το γουσταρουν αυτο,υπαρχει και σε αλλα φορα,ισως και σε μεγαλυτερο βαθμο) και γενικα να αποκτησει το μεριδιο της προσοχης που γουσταρει και αυτοικανοποιειται στην"ιντερνετικη του καθημερινοτητα".Αρα αυτοματως η ελαχιστη αφορμη που ειχε για να μπει εδω(δλδ η καποια επιδερμικη σχεση με τη μουσικη)εξαλειφεται με αποτελεσμα το γιγαντωμα του offtopic και των συναφων φορουμοπαιχνιδιων.

Αυτο φυσικα σε ενα τοσο πολυπληθες πλεον φορουμ ειναι παρα πολυ δυσκολο να ελεγχθει,οποτε και εχουμε το απειρο τρολλαρισμα.Και καπου εδω μπαινει η"πολιτικη" του φορουμ που περα απο χαβαλε κτλ εχει και εμπορικο χαρακτηρα(λογω διαφημισεων) και αυτο το ξεχναμε μερικες φορες.Κατα συνεπεια καθε κλικ μετραει.Τελικως δλδ δεν ειναι πιστευω μονο θεμα μοντς,αλλα γενικοτερης στασης χρηστων και μοντς.Γιατι οσο ο λαος προτιμα τα χαβαλεδιαρικα θεματα,προς τα κει θα υπαρχουν τα παραπονα για το moderation,γιατι οι περισσοτεροι δε γουσταρουμε συντονισμο στον χαβαλε μας.Αν ομως οι συζητησεις ειχαν περισσοτερο μουσικο προσανατολισμο,πιστευω οι ιδιοι οι χρηστες θα σταματουσαν το τρολλαρισμα.Το ζουμι λοιπον ειναι,ακουτε μουσικη,γραφετε στα μουσικα τοπικ και για μερικους get a life.

ρε παιδια αυτο με την προσβολη δεν το καταλαβαινω, οταν καποιος ποσταρει φωτο ειναι προετοιμασμενος και για τα καλα και για το κραξιμο αλλιως δεν χρειαζεται να ποσταρει κα8ολου. ποια ειναι η προσβολη ακριβως?

επισης νομιζω οτι ο κα8ενας μπορει να “υπερασπιστει” τον εαυτο του και να αντικρουσει ειρωνειες κλπ και δεν χρειαζεται δικηγορους(το μονο φαουλ 8εωρω οτι ειναι οταν το πεσιμο γινεται απο πολλους χρηστες εναντιον ενος).
για εμενα η μονη προσβολη ειναι να αναφερονται πραγματα για τη ζωη καποιου (δουλεια κλπ) χωρις ο ιδιος να 8ελει να δημοσιοποιη8ουν.

οσον αφορα τα μουσικα 8εματα εγω οσες φορες εχω πει κατι οπως λεει ο κρις πχ για μια μπαντα που μου αρεσει και δεν ειναι τοσο γνωστη η΄κατι παρομοιο δεν εχει και μεγαλη ανταποκριση (μπορει επειδη ειμαι κατω των 500 ποστ=δεν τη βρισκω να τρολαρω η΄επειδη ειμαι γυναικα οποτε παιζει το “τι να μας πει μωρε και αυτη κλπ κλπ” )

επισης μπορει να ειμαι στο φορουμ αλλα αυτο δεν σημαινει οτι γουσταρω να γραφω κατεβατα για δισκους/ταινιες/σειρες που μου αρεσαν η΄δεν μου αρεσαν . υπαρχουν και ανθρωποι που ειναι λακωνικοι αλλα αυτο νομιζω δεν ειναι εμποδιο για να γινει κουβεντα.

επισης κατι τελευταιο χωρις παρεξηγηση, το φορουμ ειναι πιο πολυ metal.gr και οχι τοσο rocking.gr και αυτο δεν ειναι κακο, απλα μερικοι μπορει να μην εχουν κατι να πουν στις αντιστοιχες κυκλοφοριες/συναυλιες κλπ οποτε και δεν εχουν μεγαλη συμμετοχη στα μουσικα.

Πω ρε μάγκες αράχτε… Ένα φόρουμ είναι ξερω’γω. Να τι μου την σπάει στο ροκιν. Ότι ώρες ώρες τα πράγματα γίνονται τόσο σοβαροφανή λες και είμαστε στον έξω κόσμο (και έχω παρασυρθεί και έγω πολλές φορές σε αυτό το μαλακισμένο παιχνίδι).

την επόμενη φορά που κάποιος θα φάει πόντο τον οποιο επιζητούσε κ θα κάνει λες κ του σκοτώσαμε τη μάνα, να το θυμηθείς αυτό…

δεν αντέχω όλους τους cool και άνετους τυπου “ένα φορουμ ειναι σιγα”, που μόλις πέσει ο πόντος (κατοπιν 10 προειδοποιήσεων) αρχίζουν τις jihad…

@ space queen

υπάρχουν κάποιοι που μπαίνουν στο οφφτόπικ (και όχι μόνο) με μοναδικό σκοπό να τρολλάρουν και να πουν την εξυπνάδα τους.και σαφώς ο καθένας μπορεί να “υπερασπιστεί” τον εαυτό του, αλλά δε χρειάζεται να φτάσουμε ως εκεί.να υπάρχει και κάποιο επίπεδο στην κουβέντα και ένας σεβασμός προς τον άλλον.
τώρα σε αυτό που λες για metal.gr ίσως να έχεις δίκιο, αλλά υπάρχουν θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της rock μουσικής και τώρα αν όλοι σκέφτονται έτσι και δε συμμετέχει κανείς σε αυτά, ε μη διαμαρτύρεστε περί μεταλοποίησης του φόρουμ μετά.

σ΄αυτο με το τρολλαρισμα του οφ τοπικ συμφωνω.
παντως δεν διαμαρτυρηθηκα ουτε για μεταλοποιηση του φορουμ ουτε για τπτ τετοιο.
αυτο ειναι το φορουμ(αυτο ηταν και οταν γραφτηκα) και προφανως αφου συνεχιζω και μπαινω δεν εχω κανενα προβλημα, μια χαρα ειναι 8).
απλα αντι να τρολαρω στα μεταλ θεματα προτιμω να μην λεω τπτ—> εχω μικρη συμμετοχη στα μουσικα 8εματα.