Γενικά πάντως, για το σπαμάρισμα που λέτε και τα ανούσια ποστ, εγώ έχω την εντύπωση πως κάθε καλοκαίρι, τέτοια εποχή, έτσι είναι τα πράγματα.
Οι μεγάλες συναυλίες έχουν τελειώσει
Σημαντικές κυκλοφορίες δε βγαίνουν τον Αύγουστο (τουλάχιστον στο συνηθισμένο ρυθμό)
Όλοι οι ανήλικοι χρήστες δεν έχουν σχολείο, οπότε όσοι δεν είναι σε διακοπές περνάνε πολλές ώρες παλεύοντας να σκοτώσουν την ώρα τους και οι περισσότεροι ποστάρουν αβέρτα κείμενα που δε θα έλειπαν σε κανέναν αν τα διέγραφαν από μόνοι τους
Οι χρήστες που ακούν χρόνια πολλά μουσική λείπουν σε άδειες/διακοπές οπότε πέφτει και ο μέσος όρος του επιπέδου των ποστς
Οι μοντς λείπουν σε διακοπές, οπότε μόνο τα reports ελέγχονται (κι αυτά ίσως με μια μικρή καθυστέρηση)
Ο παοκ αποκλείεται στην Ευρώπη, άρα γεμίζουμε με παοκτζήδες
Γενικά, το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο “χαλαρά” από όλες τις απόψεις και το “μουσικό” επίπεδο των ποστς πέφτει. Εγώ από όλα όσα ακούστηκαν ως τώρα κρατάω σοβαρά τα εξής:
Μουσικό podium
Να κοπούν οι κώλοι σε όσους χαλάνε τα μουσικά τόπικ
Οι mods είναι χαλαροί (ορίστε, σταμάτησα εγώ και αμέσως φλώρεψε το moderation!!! :p)
Γενικά, νομίζω πως το 2 με σωστό moderation (μετά το 15Αυγουστο :p) μπορεί να βελτιωθεί. Αλλά το moderation θα πρέπει να γίνει από όλους τους χρήστες μαζί. Όταν βλέπετε κάποιον να χαλάει τη συζήτηση, ευγενικά (please) πείτε του να σταματήσει. Αν δε σταματήσει, ενημερώστε μας. Αν δε θέλετε να εμπλακείτε, ενημερώστε μας πάλι. Ακόμη κι όταν δεν επεμβαίνουμε, κρατάμε στην άκρη του μυαλού μας, το “παράπονο” και θα προσπαθήσουμε με πμ ή άλλο τρόπο να πείσουμε το τρολ να σταματήσει.
παντως δεν ειναι κακό μερικές το οτι μερικοί (:roll:) δεν γράφουν πολλα στα μουσικά θέματα…
ειναι πολλοι αυτοι που δεν ξερουν πολλα και απλα μαθαίνουν τωρα(και εδω)…
φυσικό ειναι να ποσταρεις πιο ευκολα στα ανέκδοτα ξερω γω παρα ποιο ειναι το καλύτερο ep που εχετε ακούσει(Warlord - Deliver Us)
επισης δεν ειναι ολοι του ιδιου επιπέδου γνώσης…εγω ας πούμε ειναι συγκεκριμένες μπάντες που γνωρίζω τα παντα(σε ποιο τραγούδι σκιζαν τα ρούχα του Tate στην promised land περιοδεία…ή σε ποιο κομμάτι πάντα έβαζε ψεύτικα δόντια>?? …κάψιμο)
σε κάτι τέτοιες μπάντες άντε να προσθέσεις κάτι…μόνο ανακύκλωση μπορείς να κάνεις…εκτος αν βρεις κανενα νεο που δεν εχει βγει πολυ προς τα εξω…
δηλαδή αυτοι με λιγότερες γνώσεις τι να κάνουν??
ας πουμε εγω τους Enforcer δεν τους ηξερα ουτε σαν ονομα…
τους εμαθα απο τον chrisp και γουσταρω…δεν μπορω να προσθεσω και πολλα πραγματα…
…και περισσότερο σχολιάστηκε το μεταλ χαμμερ παρα η ιδια η κυκλοφορία…#-o
αλλα ακομη και στα μη μουσικά θέματα παλι πεφτει κραξιμο…
-μα γιατι εχεις αγαπημενη ταινια το falling down, υπαρχουν καλυτερες…:?
-ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ.!!!
μπααααα…!!
επισης πρεπει να γυρίσουν οι ηλικίες πισω…θυμάμαι να την λεω στον Mule νομίζοντας οτι ειναι 10 χρόνια μικρότερος μου ενω είναι 10 μεγαλύτερος μου.!! #-o (σε στυλ εσυ δεν ξέρεις…οχι τίποτα τραγικό)
και μπορεί η ηλικία να μη παιζει τεράστιο ρόλο(βλέπω 19χρονους εδω μέσα να με πατάνε στις γνώσεις) αλλα δεν γίνεται σε εναν 14χρονο να την λεμε άσχημα γιατι θεωρεί τους trivium καλύτερη μπάντα στο σύμπαν.!!
…μολις κατάλαβα οτι γράφω οτι να ναι…ο καθένας με τον καημό του…:?
*κατα τα αλλα μια χαρα ειναι το ροκιν…βγαινουν μια χαρα γουστα
Ο παοκ αποκλείεται στην Ευρώπη, άρα γεμίζουμε με παοκτζήδες λεει…χαχχαχαχαχα
Crimson αλοίμονο αν το αν θα ποστάρει κανείς στα μουσικά είναι θέμα γνώσεων. Δε συντάσσουμε εγκυκλοπαίδεια. Γι αυτό διευκρίνησα ότι δεν ανφέρομαι σε παρουσίαση δίσκων/συγκροτημάτων.
Παράδειγμα:
Στο τόπικ για το Summit των Thou, πήγε να ανοίξει μια κουβέντα περί αμέτρητων splits/EPs/κυκλοφοριών γενικά και περί μουσικών blogs. Δε χρειάζεται να έχεις γνώση για να πεις τη γνώμη σου (εσύ και γενικά όλοι).
Αλλά ντάξει γενικά ο κόσμος βαριέται/φοβάται/δεν-ξέρω-τι να γράψει για τέτοια θέματα. Γράφουμε για τιμές σε συναυλίες ή για ποιότητα διοργάνωσης -με σοβαρά και τεκμηριωμένα ποστ, έτσι?- και αμέσως πετάγονται δέκα που θα γράψουν “πάλι γκρίνιες ο μίζερος νεοέλληνας, εδώ θα δουμε ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!”.
έχεις δίκιο σε αυτο που λες αλλα μερικές ξεφεύγει το θέμα.!!
είναι σαν διαγωνισμός.!!
επίσης εχω βαρεθεί σε μεγάλες μπάντες μόλις μπει ενας νεος χρήστης και λεει κατι για την πώρωση του να έρχεται ενας παλιός χρήστης και να ειρωνεύεται…
-νεος χρήστης… το Reign in Blood γαμει και δέρνει…
-παλιός χρήστης… σωπα ρε…λες?? :?
εντάξει δεν πειράζει…δεν χρειάζεται να την λεμε σε κάποιον που μόλις μπαίνει δεν αναλύει πλήρως το operation:mindcrime ή δεν λεει τι νιώθει οταν ακούει απο τους Primordial να λενε
We are falling over the ends of the earth
So gather your sons and daughters before you
And tell them that these are the final days of all
Preach to the paupers
And sing to the slaves
(τυχαιο)
και εντάξει χρειάζεται και κάποια γνώση για να έχεις μια κάποια γνώμη…
το Heart of the Ages ειναι ο καλύτερος δίσκος των In the Woods…!
αφου μονο αυτόν εχεις ακούσει ρεεεεεεε…!!! (ξέρω οτι αυτό ειναι δίσκος και δεν λες αυτό αλλα εγω εκει το πήγαινα πριν…)
*και κατι αλλο…σε μερικούς μπορεί να λείπουν λέξεις απο το λεξιλόγιο τους(:roll:) και να μην μπορούν να εκφραστούν οπως θέλουν …να μην μπορούν να αποδώσουν με λέξεις το γιατί ο καινούριος δίσκος των pain of salvation ειναι θεόρατος…
ας πούμε εγω εχω τελειώσει τεχνικό λύκειο και δεν εχω ανοίξει στη ζωή μου σχολικό βιβλίο να δω πως είναι…
…το είπα και ησύχασα…μίση ντροπή δίκη μου, μίση δίκη σας…:-s
τελοςπαντων έτσι και αλλιώς αν δεν μας άρεσε θα την κάναμε απο εδω…
δεν πιστεύω να ειναι κάνεις σε κανένα μπουντρούμι με το ζόρι και να γράφει/παρακολουθεί (σ)το ροκιν…
*ετσι και γράψω πότε κάτι συγκροτημένα θα κάνουν reunion οι savatage…:?
edit πολυ σωστο αυτο που λες στο τελος…αλλα πρέπει και εμεις να το σπρώξουμε να γινει συζήτηση…
οποτε ξεκολλα τα χαζα για τεχνικα λυκεια κλπ,ξερω ατομα που εχουν τελειωσει κυριλε ιδιωτικα σχολεια κ ειναι ΖΩΑ κ τεραστιοι ΜΑΛΑΚΕΣ
απλα να ακους τον μαστερ tool φαν οταν μιλαει για το aenima κ να μην φερνεις αντιρρησεις
να πω κ εγω 2 λογια σαν ενεργο μελος του
μια χαρα ειναι το φορουμ.τοσο καιρο που ειμαι εδω,πλυν του ηλιθιου σκηνικου απο τον μακιντος (ο οποιος μαλλον δεν εχει @@ και δεν ειπε ουτε ενα τυπικο γαμημενο συγνωμη αλλα νταξ γαμα τον )δεν εχω δει ουτε εμπαθεια ουτε τπτ απο κανεναν προς κανεναν
ακομα κ με τον chrisp που 'πλακωνομαστε που κ που,τσακωμοι της στιγμης ειναι.σιγα μην του κραταω κακια επειδη με θεωρει (συμπληρωστε εσεις) . ξεκολλατε
εδω εχω γινει κολλητος με λουπιν που σκατοβριζομασταν,τι να λεμε τωρα 8)
O Red Rum έκανε ποστ σεντόνι σχετικά με έλληνες προμότερς, ο Floydized μας παρουσίασε/πρότεινε ένα δίσκο του Gilmour και η DeadMemories έγραψε γιατί αγαπάει τόσο πολύ το “smash” των Offspring (το συγκεκριμένο θρεντ είναι μακράν το καλύτερο στο ρόκιν, και διαλάει κάθε δικαιολογία τύπου “δεν έχω 9000 δίσκους. Τι να γράψω στα μουσικά?”)
Παρόλα αυτά, εγώ βλέπω τον razor7 να παίζει παιχνιδάκι με τραγούδια και τον Merakli να μας ενημερώνει τι ακούει αυτή τη στιγμή.
Καλά τα παιχνιδάκια, καλό το τι ακούτε, αλλά. :roll:
Γράφτηκαν πολύ καλές απόψεις/ιδέες και πολλές θα υιοθετηθούν πιστεύω.
Τώρα αυτό που θέλω να τονίσω εγώ είναι: Μην φοβάστε το report.
Πραγματικά δεν μπορούμε να είμαστε πάνω από ένα pc και να πρέπει να διαβάζουμε 120 + ποστ την ημέρα για να επέμβουμε εκεί που χρειάζεται.
Μόνο βοήθεια προς εμάς, αλλά και προς εσάς είναι αυτό. Έτσι διατηρείτε η ομαλή λειτουργία του forum με την βοήθεια όλων.
Aυτό είναι μια σωστή παρατήρηση και γενικεύοντας να πω πως είναι θέμα χρηστών να προσελκύσουν νέο κόσμο.
Προχθές μπήκα στο crust thread και έπαθα πλάκα βλέποντας πόσα ριπλάης έχει πάει και ότι υπάρχει κόσμος που το βρήκε στο γκούγκλ, είδε ότι οι θαμώνες του το κρατάνε σε ένα -ομολογουμένως- καλό επίπεδο, και έκανε ρέτζιστερ για να συμμετάσχει. Το ίδιο είχε συμβεί σε κάποια φάση και στο industrial thread. Γι αυτό και διαφώνησα όταν απενεργοποιήθηκε το search για τους guest users.
Γενικώς, κρατήστε ένα επίπεδο στην κουβέντα στο τόπικ σας, ζητήστε από τους μοδς να μεταφερθεί το τόπικ στο wikipedia άμα χρειάζεται, και κόσμος θα έρθει.
To βασικό είναι αυτό. Καντε εσείς τα ποστς σας κι ας μην έχουν αρχικά μεγάλη ανταπόκριση. Oι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τον τρόπο να τα εντοπίσουν, και η συζητηση θα γίνει με τη σειρά της
Προσωπικά είναι μια τακτική που εχω υοθετήσει. Οπως εκανα αρχικα εκανα στις punk κυκλοφορίες και έπειτα στις crust, αλλά και γενικά σε διάφορα άλλα θρεντς
Πάντως αυτή η νοοτροπία δεν έχει να κάνει μόνο με τους χρήστες που ζαλίζουν αρχίδια επειδή έφαγαν μπαν αλλά και με τους μοντς που πολλές φορές την βλέπουν πολύ σοβαρά την κατάσταση, ε… Με άλλα λόγια αυτό τον πρηξαρχιδισμό το συντηρουν κατά 50% οι users και κατά 50% οι mods.
Εγώ δεν το φοβάμαι αλλα θεωρώ ξεφτίλα να το πατάει κάποιος.
Γιατι αν έχω πρόβλημα με έναν χρήστη ή με αυτό που έγραψε θεωρώ πως είναι πιο τίμιο το λύσω μαζί του, αδιαμεσολάβητα από το να κάνω “προσφυγές” και παραπονάκια στους “μπαμπάδες mods”. Γι’ αυτό.
Καμία σχέση. Το report δεν είναι μόνο γι αυτό τον λόγο. Μπορείς να πατήσεις το report όταν βλέπεις ότι μια συζήτηση πάει να ξεφύγει σε ένα thread που απλά παρακολουθείς, όταν γράφει κάποιος με greeklish ή να σπαμμάρει ή να διαφημίζει πράγματα ή οτιδήποτε άλλο. Το report δεν είναι το κουμπί της αστυνομίας, που το πατάς όταν έχεις μόνο πρόβλημα με κάποιον, απλά βοηθάς με αυτό τον τρόπο στην ομαλή λειτουργία του forum.
Σαφώς και εμείς δεν κάνουμε τους μπαμπάδες και όπως λες είναι ότι καλύτερο να λύσεις τις διαφορές σου με ένα χρήστη άμεσα χωρίς τις προσφυγές σε εμάς. Σε αυτό συμφωνούμε.
Βασικά νομίζω αυτό έπρεπε να πάει στο “Μου τη σπάει” . Εκτός αν υποννοείς ότι γενικά υπάρχει ανελέητο σπάμμιν παντού, που θα συμφωνήσω. Τα είπανε κ προηγουμένως οι υπόλοιποι.
και υπάρχουν και μερικοί που αντί για φάτσες βάζουν άλλα μέρη του σώματος
έχει πάρει φωτιά αυτό το thread. Τι έγινε βρε παίδες ;;;;
Εμένα δε μου τη σπάει κάτι πάρα πολύ. Μερικές φορές ίσως υπάρχουν συγκρούσεις με μερικούς χρήστες, αλλά συμβαίνουν αυτά. Τώρα για το τρελό σπάμμιν, σε άλλα θέματα είναι όντως μεγάλο, αλλά σε άλλα το επίπεδο είναι αρκετά καλό. Βασικά μερικά thread το σηκώνουν και το σπαμμάρισμα και είναι λογικό (το off topic είναι γεματό και νομίζω και ότι για αυτός είναι ο λόγος υπαρξής του). Είναι εξάλλου επιλογή του καθενός αν θέλει να συμμετέχει στο πανηγύρι και αν όχι (και δεν κρίνω κανένα, εξάλλου και εγώ πολλές φορές συμμετέχω στο χαβαλέ).
Τώρα για τα μουσικά θα ήταν καλύτερο αν υπήρχε σε μερικά θέματα πιο ουσιαστική συζήτηση, αλλά δεν μπορείς να πιέσεις και τους άλλους να γράψουν. Βασικά ανάλογα και με τη διάθεση, άλλες φορές γράφεις πιο σοβαρά και άλλες πιο ανάλαφρα. Καλό είναι να υπάρχει ένα σοβαρό επίπεδο και να μπορεί κάποιος να βρει ουσιαστικά πράγματα σε κάποια θέματα που ψάχνει, αλλά στο κάτω κάτω εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτό.
θα προτεινα να φτιαχνατε μια e-παιδικη χαρα για παπαρδελα,otherside88 και λοιπα μελη που μονο σπαμαρουν και γραφουν σαχλιτσες μπας κ μεινει λιγο μουσικος χαρακτηρας στο φορουμ