ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ αυτό το έργο!!! (ήταν και στην Ιστορία της Ασχήμιας, το μελετούσα με τις ώρες!)
Εγώ το είχα βρει σ’ ένα λεύκωμα για το Πράντο της Μαδρίτης κι είχα κολλήσει!
Και μια που αναφερθήκαμε πριν στον Duchamp (και αφού τις τελευταίες φορές ποστάρουμε μία κλασικά έργα και μία έργα μοντέρνας τέχνης) ας προσθέσω το πρώτο μεγάλο (και πρώτο αμφιλεγόμενο αντίστοιχα) έργο του, το Γυμνό Που Κατεβαίνει Τη Σκάλα, του 1912… πριν καθιερώσει τον ντανταισμό, ο Duchamp φανερώνει σε αυτό το έργο τις κυβιστικές και φουτουριστικές επιρροές του…
Που ειναι τα Orcs ? ουγκ!
Έπεσε πολύ κλασσικούρα και είπα να βάλω κάτι φρέσκο. Είναι έργο του πολωνού Maronski (δεν γνωρίζω λοιπά στοιχεία, στο deniantart τον βρήκα) και είτε το πιστεύετε, είτε όχι, είναι φτιαγμένο στο photoshop!!!
8O Ω θεε, ας μάθω κάποτε να κάνω το 1/10 αυτών που έκανε ο τύπος με το photoshop και δε θα θέλω τίποτα άλλο!
(καλά, ίσως θέλω και λίγα ακόμα :P)
Στο DeviantArt βρίσκεις πολλά καλούδια!
Άλλη μια φοτοσοπιά…
Pollock??Μα είναι σαν να το έχει κάνει παιδάκι…ίσως μάλιστα τυφλό παιδάκι!!
Δικαίωμά σου να το θεωρείς μη-τέχνη. καταλαβαίνω τι σε κάνει να το λες.
Αλλά η απόσταση του pollock από τα προσχολικά σχέδια είναι όση και των morbid angel από το κομπρεσέρ της παραδίπλα οικοδομής… και τα 2 φαινομενικά θόρυβος είναι, όμως το ένα θεωρείται μουσική και το άλλο όχι…
έτσι κι εδώ, και τα δυο ουσιαστικά μουτζούρες είναι, μόνο που κάτι θα ξέρουν όσοι θεωρούν τον pollock τέχνη και δεν θα το λένε στην τύχη…
Δηλαδή τι βλέπουν και το θεωρούν τέχνη??εγώ βλέπω τυχαίες γραμμές, μουτζούρες!!είναι υπερεκτιμημένος πιστεύω και πολύ μάλιστα!
Thundera, η μοντέρνα τέχνη είναι ζόρικη, καταλαβαίνω όσους τη βρίσκουν ακατανόητη. Και γω έχω δει έργα που τα θεωρώ ελεεινά πραγματικά - αν και στο σύνολο της τα περισσότερα έργα της μοντέρνας τέχνης μου εξάπτουν την περιέργεια και τα αντιμετωπίζω απο ενδιαφέρον ως ενθουσιασμό…
Καταρχάς τα έργα του Pollock δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται - το όλο τυχαίο συνοθύλευμα απο γραμμές και πιτσιλιές δημιουργεί ένα “αρμονικό” σύνολο, και προσωπικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αισθητικά… Έπειτα ήταν και εκείνος που καθιέρωσε αν δεν κάνω λάθος και τη μέθοδο με τις πιτσιλιές πάνω στον καμβά…
Όπως και να χει, γούστα είναι αυτά (αν και εγώ που μου αρέσουν τα 9/10 απο την ιστορία της Τέχνης δε θα πρεπε να μιλάω για γούστο!)
δεν θα το πολυ-αναλύσω, γιατί δεν πρόκειται να σε πείσω.
Στους πίνακες του pollock δεν υπάρχει θέμα υπάρχει συναίσθημα. Εγώ το πιάνω. εσύ όχι. δεν πάω να σου την πώ, έτσι? δεν θα τσακωθούμε γι αυτό.
όταν εγω βλέπω έναν πίνακά του αντιλαμβάνομαι μια ένταση. Αυτό ήθελε να εκφράσει, αυτό εκφράζει. Και είναι άκρως επιδραστικός σαν καλλιτέχνης. Πολλοί ενσωμάτωσαν στη συνέχεια τις “πατέντες” του σε πιο “mainstream” πίνακες. (εμού συμπεριλαμβανομένου :oops:)
Ναι ρε συ και εγώ ρωτάω για να μάθω όχι ότι είμαι κανένας ειδικός κάθε άλλο μάλιστα!αλλά πιστεύω ότι μπορώ να καταλάβω τα βασικά!π.χ. ο El greko μου έχει αρέσει, η guernika (κάπως έτσι τέλος πάντων) δε μου άρεσε καθόλου σαν ζωγραφιά (άλλο το γιατί το έκανε) αλλά ο Pollock δε μου γεμίζει το μάτι!Α και για τις πιτσιλιές που είπες εγώ δεν πιστεύω ότι επειδή είναι κάποιος πρωτοπόρος είναι και καλό αυτό που έκανε (ας δούμε όλοι την Ιταλία με το cadenacio που ήταν 11 παίχτες πίσω πρωτοποριακό αλλά…)
Απάντησα στον Ellanor γιατί έγραφα όταν πόσταρες νομίζω όμως ισχύει και για το δικό σου ποστ.
Θα σου δώσω και γω ένα άλλο αντίστοιχο.
Πάρε τους Venom. Πρωτοπόροι, αλλά άτεχνοι, με έντονο φλερτ προς το θόρυβο. Κάποιοι (όπως εγώ) δεν τους αντέχουν. Κάποιοι άλλοι, “είδαν” κάτι βαθύτερο πίσω από τη βαβούρα. “είδαν” feeling…
και δεν μπορεί κανείς να τους ψέξει γι αυτό.
χοντρικά, κάτι αντίστοιχο είναι και ο pollock.
Thundera, απο όσα μου λες καταλήγω πως απλά δε σε τραβάει η μοντέρνα τέχνη στην πλειοψηφία της (αφού αναφέρεις και τον Πικάσο). Κανένα πρόβλημα μ’ αυτό, δεν είσαι ο μόνος εξάλλου. Πάντως (όπως έγραψα πίσω και για το νταντά) στόχος της μοντέρνας τέχνης δεν ήταν αυτό που λέμε “αισθητική” όσο η διεύρυνση της αντίληψης και της έκφρασης, ήταν μια επανάσταση τόσο απέναντι στο μέσο όσο και απέναντι στο μήνυμα.
Απλά προφανώς το αποτέλεσμα της δεν είναι του γούστου όλων, και είναι λογικό. Δε την ενδιέφερε πάντως να “είναι όμορφη”.
Αχαχαχαχ, τώρα εξηγούνται όλα! :lol:
εδιτ: ρε, παρατηρώ τα άβαταρ, και σκέφτομαι “2 σκυλάδες θεωρητικολογούν γύρω απο την Τέχνη”!
:oops::oops::oops:
edit: οι σκυλάδες έχουν τα φράγκα και συντηρούν τις γκαλερί…
(άντε και ο Ulrich)
Ήμουν Λάρισσα το Σαββατοκύριακο για ένα γάμο, και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενα είχε κρεμασμένο αυτόν τον πίνακα:
Δεν έχω ιδέα ποιανού είναι, αλλά καθόμουν επί ένα 10λεπτο και το περιεργαζόμουν. Τελικά το έβγαλα και φωτογραφία για να το βάλω εδώ
Γκόγια…
Reverend Bizarre!