Έργα Τέχνης

Πού ήταν αυτό το thread τόσο καιρό; καρδουλίτσες
Γαμάτη ιδέα, γαμάτα έργα έχετε ποστάρει! Από όσους δεν ήξερα, εντυπωσιάστηκα πολύ με Ernst Steiner, Giuseppe Acrimboldo, Gustave Doré και, κυρίως, ερωτεύτηκα Zdisław Beksiński!

Μόλις βρω λινξ θα ποστάρω κι εγώ, είναι αργά τώρα… :oops:

Jadesword, ωραίο το έργο από τη Λάρισα.

:slight_smile:

Και λίγο Lori Earley η οποία ζωγραφίζει τα μόνα πορτραίτα γυναικών, που θα μπορούσαν να ανήκουν σε κάποιο μαγικό κόσμο του Tim Burton αυτούσια.

Να και η ιστοσελίδα της, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερα έργα της.

http://www.loriearley.com/

Οι ηρωίδες του Mark Ryden ενηλικιώθηκαν; :slight_smile:

Mark Ryden

lol

Απ’ ότι φαίνεται… :slight_smile:

Ξεθάβω ορισμένα τυχαία θρεντ (απο τα πιο ενδιαφέροντα που υπάρχουν σε ολόκληρο το φόρουμ) μπας και δούμε κανένα παραπάνω ποστ σ’ αυτή την κατηγορία…

Ωραίο θέμα, κι εγώ σιγά ? σιγά και τυχαία τα ανακαλύπτω στο φόρουμ!

Ειδική στα των εικαστικών τεχνών δεν είμαι, αλλά επειδή κάτι αναφέρθηκε στο thread για metal σκίτσο ? ζωγραφική, νομίζω ο πιο γνωστός σ? αυτόν τον τομέα είναι ο περουβιανής καταγωγής Boris Vallejo.

Η θεματολογία του αντλείται κυρίως από τη μυθολογία. Βλέπουμε θεούς, δράκους, τέρατα, μάγους αλλά και πανέμορφες γυναίκες με πλούσιες καμπύλες όπως και άντρες πολεμιστές με υπερτονισμένη μυϊκή ανάπτυξη.

Και γι? αυτό το λόγο πολλά έργα του κοσμούν τα εξώφυλλα βιβλίων της λογοτεχνίας του φανταστικού, όπως το παρακάτω για παράδειγμα. Ίσως όσοι από σας γνωρίζουν τον Αμερικανό συγγραφέα Τομ Ρόμπινς να αναγνωρίσουν αυτή την εικόνα.

Είναι το εξώφυλλο ενός από τα πιο γνωστά βιβλία του (Jitterbug Perfume, μτφ. στα ελληνικά = το άρωμα του ονείρου)

Και για περισσότερα δείτε και την ιστοσελίδα του: http://vallejo.ural.net

Μεγάλη αγάπη ο Vallejo, ασφαλώς και έχει αναφερθεί πάλι αλλά ποτέ δε μας χαλάει να βλέπουμε τα έργα του, ξανά και ξανά.

Και φυσικά ακόμα μεγαλύτερη αγάπη ο Robbins και το Άρωμα του Ονείρου…

Σπαω το σερί των νέων για να ποστάρω έναν ποιό κλασσικό ρομαντικό σκοτεινό καλλιτέχνη:

Francisco Goya

Εντάξει ο Goya είναι συγκλονιστικός.

Είχε βάλει σκοπό της ζωής του να καταγράψει τις φρικαλεότητες των Γάλλων στην Ισπανία… Respect.

Ένας καλλιτέχνης (ή πιο σωστά, ένας εμπνευστής ιδεών), απέναντι στον οποίο πραγματικά έχω την πλέον αμφιλεγόμενη στάση.

Roy Lichtenstein

Η pop art σε όλο της το μεγαλείο. Ο άνθρωπος, κάπου εκεί στα '60ς, πήρε έτοιμα σχέδια απο παλιά κόμικς, τα μεγένθυνε, τα προσάρμοσε σε καμβά, τα πρόβαλε όπως ήταν-αλλά-σε άλλο πλαίσιο πια, και έγινε πλούσιος.

Οι δημιουργοί των original σχεδίων… ποιός τους θυμάται. Μπορεί και να πέθαναν στην ψάθα.

Τα κόμικς ως έργα τέχνης απο τη μία, η δημοσιοποίηση άρα και προβολή τους…

Η τέχνη ως καθαρά εμπορικό προιόν απο την άλλη, στην οποία δεν παίζει ρόλο η διαδικασιά της δημιουργίας αλλά η προώθηση του προιόντος και ο τρόπος με το οποίο προβάλλεται…

Salvador Dali - Dream Caused by the Flight of a Bee around a Pomegranate a Second Before Awakening

μπορώ να περάσω ώρες χαζεύοντας κάθε λεπτομέρεια αυτού του πίνακα (όπως και κάθε πίνακα του dali εδώ που τα λέμε…).

αγαπημένος μου πίνακας για τη δυναμική που βγάζει,τα χρώματα,την κίνηση…
γενικότερα μου αρέσουν Claude Monet,Edgar Degas,Salvador Dalí,Diego Velázquez,Vincent van Gogh,Henri de Toulouse-Lautrec,Pierre-Auguste Renoir,Gustav Klimt κτλ…

επειδη με τους πολυ παλιους&γνωστους ολοι εχουμε μια ιδεα για τα εργα τους…μ’αρεσει που δεν συναντησα πολλες κλασσικουρες στο θρεντ

εγω εχω φαει σκαλωμα(ειδικα με τον μυστικισμο που υπονοειται στα εργα…)με
daniel martin diaz
(νταξ…μεξικανος,δεν ασχολουνται κ με καμια αλλη θεματολογια αλλα τι να κανουμε)

bonus

[SPOILER]

:metal:[/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER]
[/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER]
[/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

o Robbie τα σπαει!!!

όντως τα σπάει…πολύ πετυχημένα!!!:D:D

http://beilmanart.com/gallery.html

γενικά αυτό το ψυχεδελικό πολύ μου αρέσει.

Rene Magritte. (Θα βάλω πίνακες που νομίζω δεν έχουν ξαναμπεί.)

Μου άρεσαν πολύ και πίνακές του που έχουν ποσταριστεί εδώ και δεν τους είχα ξαναδεί.

Απλά λατρεύω πώς ζωγράφιζε τον ουρανό με τα συννεφάκια

Edward Hopper.

Κι άλλοι εδώ μέσα, για να μην γίνει υπερβολικά μεγάλο:

[SPOILER]Giorgio de Chirico.

Μ’ αρέσουν τα σύμβολά του, αλλά όχι ότι καταλαβαίνω και πολλά.

Claude Monet.

Pablo Picasso.

[/SPOILER]
Επίσης εκτιμώ πολύ Frida Kalho και Salvador Dali.
Δεν βάζω άλλα εδώ τώρα γιατί δεν χωράνε παραπάνω εικόνες, θα επανέλθω με έτερο ποστ που θα συμπεριλαμβάνονται κι άλλοι. Γενικά όμως με την τέχνη δεν το έχω ψάξει όσο θα ήθελα.

O [B]José Guadalupe Posada[/B] ήταν Μεξικανός εικονογράφος του 19ου αιώνα. Είναι γνωστός για τα Calaveras (η ισπανική λέξη για το κρανίο), που είναι απεικονίσεις σκελετών και σκοπό είχαν να σατιρίσουν τα διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα και την υψηλή τάξη της εποχής του και ήταν μια έμμεση διαμαρτυρία εκ μέρους της Μεξικανικής κοινωνίας. Αργότερα το όνομα του και οι γκραβούρες του συνδέθηκαν και με τη λεγόμενη Ημέρα των Νεκρών και σήμερα θεωρείται πρωτοπόρος του Εξπρεσιονισμού. Μερικά δείγματα της δουλειάς του:

[SPOILER] [/SPOILER]

[SPOILER] [/SPOILER]

[SPOILER] [/SPOILER]

OF course…Frank Miller!!! :slight_smile: