Ονομασια Σκοπιων

Η ιστορία άλλα έδειξε.

Α, για το Πολυτεχνειο λες? Δικο μου λαθος τοτε.
Νομιζα οτι λες οτι “γινοταν δεν γινοταν η χουντα ηταν το ενα και το αυτο”.

Οποτε never mind…

Misunderstand. Ντάξει δεν τρέχει τίποτα.

ξενερωτοι,παντως ειναι λιγο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ η αποψη οτι το πολ.ηταν μια τρυπα στο νερο…

Ρε παιδιά ας μείνουμε στο θέμα…

Καταρχάς Ράνια αυτό το επιχείρημα “Η μακεδεονία του Αλέξανδρου είχε φτάσει μέχρι την Ασία, άρα και αυτοί άμα θέλουν μπορούν να ονομαστούν έτσι” είναι θλιβερό…
Εμείς μιλάμε για το μέρος που βρισκόταν η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…Σε αυτό το μέρος άρχισε η εκστρατεία και γεννήθηκε και οργανώθηκαν (δε θυμάμαι πόσο μέρος των Σκοπίων/Βουλγαρίας είχε) και αυτή είναι η ουσία…Όλα τα μέρη που κατέκτησε μέτα τι σχέση έχουν???
Θέλω να πω ότι αν έπαιρνες όλες τις περιοχές που είχε κατακτήσει ο Αλέξανδρος και ήθελες να δώσεις σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ μέρος από αυτά εσύ ποιο θα διάλεγες ? ΤΑ Γαυγάμηλα ???
Έλεος δηλαδή…

Για το θέμα της εκδίωξης των Σλάβων δεν έχω ακούσει τίποτα (λογικό αν ενημερώνεσαι από τιβί)…

Εμένα με ανησυχεί που έχω ένα πρωθυπουργό της πλάκας. Του λέει ο Μπους "να πάτε να τα βρείτε με τη

Μακεδονία", δεν μίλησε…Στην Ευρώπη όταν την αναφέρουν “Μακεδονία” πάλι κάνει το μουγγό.ΑΝ

είναι δυνατόν. Ρε άνθρωπε του θεού μίλα, πες κάτι, την αναφέρουν όλοι σαν Μακεδονία και δεν αντιδράς.

Εν ολίγης το δέχεσαι.

Οπως υποσχεθηκα και χθες θα ανεβασω αποσπασματα απο ενα εγγραφο της Υπηρεσια Εθνικης Ασφαλειας του υπουργειου Δημοσιας Ταξης (χθες κατα λαθος εγραψα του Εσωτερικων) του 1982 σχετικα με το θεμα των σλαβοφωνων της Βορειας Ελλαδας.

Εγγραφο της Υπηρεσιας Εθνικης Ασφαλειας (ΥΠΕΑ) του Υπουργειου Δημοσιας Ταξης με ημερομηνια 16 Φεβρουαριου 1982.

Θέμα : Επιβουλή κατα της Μακεδονίας

…7. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

… γ . Προς τουτο επιβάλλεται :

1.Η δημιουργια ειδικου κρατικου φορεα, εξαρτουμενου απο τις τοπικες νομαρχες της παραμεθοριου περιοχης, πλαισιωμενου απο καταλληλο και ειδικως εκπαιδευθεν προσωπικο, ο οποιος φορεας να ασχοειται αποκλειστικα και μονο με το θεμα αυτο, με εποπτεια του ΥΠΕΞ και να συνεργαζεται στενα, αλλα αφανώς , με τις αρχες Ασφαλειας, καθως και με ολες τις λοιπες δημοσιες υπηρεσιες.

2.Στις δημοσιες υπηρεσιες και κυριως στα εκπαιδευτικα ιδρυματα να υπηρετει υπαλληλικο προσωπικο, το οποιο να αγνοει το τοπικο ιδιωμα.

5. Δημιουργια πολιτιστικων συλλογων, και η οικονομικη ενισχυση αυτών, για την πραγματοποιηση εκδηλωσεων και την εκδοση βιβλιων, εφημεριδων περιοδικων κλπ. τα ποια ακολουθως να αποστελλονται στους ομογενεις του εξωτερικου, που καταγονται απο τις περιφερειες των αποστολεων,για την τονωση του εθνικου φρονηματος και την θωρακιση τους εναντι της ανθελληνικης προπαγανδας που ασκειται απο Σλαβομακεδονικες οργανωσεις.

1. Παρεμβολη διαφορων εμποδιων (μη αναγνωριση πτυχιων, αναβολη στρατευσης κλπ) στους προτιθεμενους να φοιτησουν στα Σκοπια, Ελληνες.

2. Επισημανση σε καθε χωριο ων ατομων που λογω των συγγενικων τουςδεσμων και της προσωπικοτητας τους επηρεαζου ευρυ κυκλο συγχωριανων τους και η με καθε τροπο (εστω και εναντι χρηματικης αμοιβης) προσεγγιση αυτων και χρησιμοποιηση τους καταλληλα, ωστε να γινουν φορεις καταπολεμησεως της χρησεως του ιδιωματος στο κυκλο τους .

8.Η ενθαρρυνση εκ μερους της ηγεσιας του Στρατευματος, συναψης γνωριμιων και γαμων στρατιωτικων, που υπηρετουν εκει με γυναικες που ομιλουν το ιδιωμα .

Το εγγραφο αυτο δημοσιευτηκε στο περιοδικο Σχολιαστης, τευχος 79 τον φλεβαρη του 1989, καθως και στον Ελευθερο Τυπο στις 8 Μαρτιου 1992.

Eδω τελειωνουμε στην Αγγλια και δεν θελουν να μας αναγνωρισουν τα πτυχια, για τα Σκοπια κολλας?? :lol:

οσο αληθεια και να ειναι αυτα ειναι προτιμοτερο οι κυβερνησεις να κρυβουν την αληθεια μπροστα στον κυνδινο αλλαγης συνορων.ειναι τετοιες οι συγκυριες τωρα που ο μονος τροπος να το αντιμετωπισει η ελλαδα,ειναι επιμενοντας σ’αυτο το ψεμα.δε συμφωνεις?

Και εσένα ως έλληνα σε κάνει να χαίρεσαι και να συμφωνείς με κάτι τέτοιο? Αν αργότερα τα παιδιά σου πιστεύουν τυφλά σε αυτά τα ψέμματα εσένα σε χαροποιεί αυτό?

Απίστευτη πρόκληση στα Σκόπια εναντίον της χώρας μας. Την Κυριακή αναρτήθηκε σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ αφίσα στην οποία παρουσιάζεται η ελληνική σημαία και στη θέση του σταυρού εμφανίζεται το ναζιστικό σύμβολο, η σβάστικα.

Η απαράδεκτη αυτή αφίσα προαναγγέλλει έκθεση φωτογραφίας ενός ακραίου καλλιτέχνη στο πολιτιστικό κέντρο των Σκοπίων από τις 3 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου. Στην αφίσα εμφανίζονται σκοπιανοί πρόσφυγες που υποστηρίζουν ότι εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα κατά την εποχή του εμφυλίου.

Έντονα αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που κάνει λόγο για ενέργεια που προσβάλει τα εθνικά σύμβολα της Ελλάδας και παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε η Αθήνα στο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ζητώντας την άμεση απόσυρση αφίσας.

«Η απαράδεκτη αφίσα που εκδόθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και αναρτήθηκε σε δρόμους των Σκοπίων, προσβάλλει ευθέως το εθνικό σύμβολο της χώρας μας και τον αγώνα της εναντίον του φασισμού και του ναζισμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλος λάθος κάνουν όλοι εκείνοι που επενδύουν στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Επιβεβαιώνει, για μία ακόμα φορά, την ορθότητα της ελληνικής θέσης ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση σχέσεων συμμαχίας και αλληλεγγύης είναι ο έμπρακτος σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ χωρών και λαών» πρόσθεσε.

«Η πρέσβης της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, έλαβε οδηγίες για την πραγματοποίηση εντός της ημέρας, έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και με το αίτημα της άμεσης απόσυρσης της εν λόγω αφίσας» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Λουκάς Βελιδάκης από το Cosmo.gr

Το μονο που μου ηρθε στο μυαλο οταν εμαθα την ειδηση, ηταν σκηνες απο το δημοτικο…παιδακια να μαλωνουνε κτλ.

Καταρχην, το οτι δεν με αγγιξε καθολου η παραποιηση της σημαιας μας, σημαινει οτι ειμαι ανθελληνας?

Μονο εγω ενιωθα την ηδονη στα λογια καθε δημοσιογραφου που σχολιαζε αρνητικα το ολο θεμα?

Τι θελουν να μας πουν? Πως πιστευετε πρεπει να αντιδρασουμε?

Aυτο. :slight_smile:

Οπου να ναι θ’απαντησει αναλογα κι ενας δικος μας πατριωταρας και θα δεσει το πραμα.

ο πατριωταρας ειναι ενας μαλακας καθηγητης που κανει στον αδερφο μου μαθ γενικης στο σχολειο και ειπε μεσα στην ταξη τα εξης
(βλεποντας τετοιες προκλησεις απο τα Σκοπια)

“μα ειναι δυνατον να κανουνε τετοια πραγματα?πρεπει να παρουμε τα οπλα και να τους κανουμε πολεμο…”

“αμοιβομαι με 1500€ τον μηνα, θα μπορουσα να ειχα 3000€ αλλα πηγαινουν στα πολυβολα , τα πολεμικα αεροπλανα + τα τανκς. αφου τα ξοδευουμε εκει γιατι δεν τα χρησιμοποιουμε στα Σκοπια??”

οταν τα λεγε αυτα ο αδερφος μου μου πε , οτι αυτος και μερικοι αλλοι δεν μπορουσαν να συγκρατηθουν απο τα γελια. ειχε λεει τετοιο παθος…

δεν ξερω αν ειναι για γελια ή για κλαματα , παντως θα συμφωνησω 100% με αυτο που ειπωθηκε πιο πανω , οτι ειναι σαν να μαλωνουν παιδακια δημοτικου

Ρε παιδια εχουμε ηδη 2 τοπικ για τα Σκοπια, ειναι αναγκη να ανοιγει κι αλλο?

Τι το περίεργο έχει αυτή η εικόνα?:-k

Πέρα από κάτι κυρίους που κάθονται στη μέση.

O Πρεκας ειπε τιποτα για αυτο το θεμα ακομα???

Ευχομαι να πει :lol: :lol:
καλα και οι Σκοπιανοι ακρως φανατισμενοι και πυροβολημενοι,…οτι να ναι

Ρε παιδιά! Μην ανοίγετε τόπικς για θέματα παρεμφερή με αυτά που ήδη υπάρχουν.

Σταυρους, σφυροδρεπανα, σβαστικες, ολα τα εχει υπομεινει αυτη η κακοκμοιρη σημαια! :lol: