Μέσα Μαζικού Κειθεδωθισμού

Πρεζάκια σήμερα στον ηλεκτρικό να ζητάνε λεφτά απο το κόσμο. Μου ήτανε αδιάφορο μέχρι που ζητήσανε απο μια μάνα με ένα κοριτσάκι, οπότε και τι μπορούσε να πεί η γυναίκα, αναγκάστηκε να τους δώσει για να φύγουν. Για μπάτσες και οι 2 κανονικότατα και είναι απο τα πράγματα που με ενοχλεί περισσότερο απο κάθε τί κάθε φορά που παίρνω τον ηλεκτρικό. Αυτό είναι το κύριο δικό μου παράπονο απο τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας. Όχι ότι δεν έχουμε δεί και άλλα, είναι όμως απο τα πολύ σοβαρά προβλήματα…

Χρόνιο πρόβλημα. Κι άμα έρχεσαι από άσχετη περιοχή, τι λες στον ελεγκτή; “Δεν είχε εισιτήρια το περίπτερο”; Στα εξωτερικά πουλάνε και μέσα στο λεωφορείο (βασικά, δε σε αφήνουν να μπεις αν δεν αγοράσεις), αλλά στα εξωτερικά αυτό… [-X

Τώρα που ο ΗΣΑΠ πάει σα κότα, είναι όμορφο και η ώρα περνάει πιο γρήγορα όταν πετυχαίνεις συμπαθείς συμφορουμίτες και πιάνεις κουβέντα για συναυλίες κι άλλα ωραία πράγματα. Έτσι Giannis?:smiley:

A, και η είδηση που είχε ποσταριστεί πιο πάνω δεν ήταν σωστή. Η γραμμή Ομόνοια-Πειραιάς λειτουργεί κανονικά, απλά δεν κάνει στάση Πετράλωνα.

Xεχε ετσι ειναι:D

Δύσκολο δυστυχώς… Άτομο που δουλέυει στα έργα του ΗΣΑΠ μου είπε ότι θα χρειαστούν περίπου 2 χρόνια ακόμα για να τελειώσουν το έργο.:frowning: Ίσως τελικά να ήταν προτιμότερο να γίνει αυτό που είπε ο Bleedin’ History, δηλαδή να έκλειναν κάθε τμήμα για μερικούς μήνες για να το ανακαίνιζαν ταχύτερα. Ο Άκτωρας όμως που πήρε το έργο ήταν ο μόνος που πρότεινε να γίνει με ανοιχτή γραμμή σε όλη την διάρκεια των εργασιών, οπότε προτιμήθηκε γι’ αυτό τον λόγο.

Μετά το τέλος των έργων περίπου 18km των γραμμών θα είναι σαν το μετρό (μία φωτογραφία των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στον ΗΣΑΠ) και υπόλοιπα θα έχουν χαλίκι και τσιμεντένιους στρωτήρες (στρωτήρας είναι το κομμάτι ξύλου που βλέπετε σήμερα να συνδέει τις 2 γραμμές και θα αλλαχθεί με τσιμεντένιο, σαν αυτούς που έχει στην Ειρήνη). Η αλλαγή αυτή είναι σημαντική αφού σιδηρόδρομοι με γραμμές όπως του μετρό έχουν σημαντικά λιγότερα έξοδα συντήρησης και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από συμβατικούς όπως ο ΗΣΑΠ. Στα συν ότι θα μειωθεί το γκουπ-γκουπ που κάνει ο ηλεκτρικός αφού οι γραμμές θα είναι συγκολλημένες παντού, άρα δεν θα υπάρχει το διάκενο που δημιουργεί αυτό τον ήχο, εκτός από κάποια ειδικά σημεία (πχ γέφυρες για συστολή-διαστολή).

Τουλάχιστον έχω ακούσει ότι τα έργα στον σταθμό της Αγίας Παρασκευής πάνε καλά και θα ανοίξει η γραμμή 3, από Εθνική Άμυνα και πάνω, τον Σεπτέμβρη όπως έλεγε το χρονοδιάγραμμα.

Κι αλλο transport geek! :smiley:

Συνήθως το μάθημα στη σχολή διαρκεί 1.30 με 1.40 ώρα.
Για να πάω στην σχολή μου, θέλω στην καλύτερη 1.30 ώρα.
Παρακαλώ αν γίνετε να βάλουνε μια κάμερα μέσα στην αίθουσα,ώστε η ώρα αυτή στον Ηλεκτρικό να μην είναι άσκοπη!

Now playing: Iced Earth - Blessed Are You
via FoxyTunes

Συμβουλή για όσους χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες σκάλες του μετρό…ΜΗΝ φοράτε σαγιονάρες ενώ είστε πάνω σε αυτές και μην κουβαλάτε καροτσάκια μαζί σας, για να μην κολλήσουν τα πράγματα σας εκεί που τελειώνουν τα σκαλοπάτια, με αποτέλεσμα να σαβουριαστούν κάμποσοι άνθρωποι πάνω σε εσάς και σε ένα παιδάκι που έτυχε να είναι δίπλα σας, όπως έγινε σήμερα με ΄μία κυρία η οποία προκάλεσε χαμό με το φρακάρισμα της σκάλας. Πόσοι άνθρωποι ντουλουμιαστήκαμε ο ένας πάνω στον άλλο εξαιτίας της @@ής που χαμογελούσε κιόλας μετά και πως δεν έπαθε κάτι κανείς, ένας θεός ξέρει. Γενικότερα, προσοχή με τα σκαλοπάτια:-s

υ.γ.εννοείτε ότι μετά απο αυτό το συμβάν, το μόνο άτομο που ΄φεύγοντας χρησιμοποίησε κυλιόμενες σκάλες, είναι…η βλαμμένη με τις σαγιονάρες και το καροτσάκι…#-o

Και στη Θεσσαλονίκη. :slight_smile:

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η γραμμή του Μετρό από Εθνική Άμυνας μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο…

Μαζί με το τμήμα της γραμμής που θα δοθεί στην κυκλοφορία θα παραδοθεί και ο νέος σταθμός στο Νομισματοκοπείο.

Στο τέλος του 2009 θα παραδοθεί ο σταθμός στο Χολαργό και το καλοκαίρι του 2009 ο σταθμός στην Αγία Παρασκευή.

http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_4016.html

ωραια, καλη φαση το παραπανω, οσες φορες κατεβηκα αθηνα φετος ταλαιπωρηθηκα πολυ με τις μετακινησεις. Αν και το τελευταιο 2009 λογικα σημαινει 2010.

Άλλο μετρό, άλλο ηλεκτρικός.

το ξερω ομορφια μου, αλλα οσες φορες ηρθαμε αθηνα τωρα τελευταια ηρθαμε πετωντας, οποτε απο αεροδρομιο το μετρο θα μας υπερβολευε. (οταν δε μενουμε σπιτι μου και μενουμε στο ρουδι πχ)

Καπιταλάκια.

μανος εισαι οφφλαην αλλα εισαι μεσα και απαντας. υπουλε σουρδε κατασκοπε!

Yπάρχει και ο προαστιακός κοπελιά…:stuck_out_tongue:

Και τα λεωφορειάκια που βολεύουν μια χαρά…

γι αυτο προσθεσα την παρενθεση δικε μου!

εδώ και 14 μέρες δεν θα έπρεπε να παραδώσουν το τμήμα εθνική άμυνα - αεροδρόμια στη κυκλοφορία???
καλά όχι ότι θα γινόταν στο χρόνο του, απλά έτσι το λέω…:-k

Now playing: Amorphis - My Kantele (Acoustic Reprise)
via FoxyTunes

γουσταρω να τον κοιταω με τις ωρες… δεν χορταινω… αντε να γινει η κιτρινη γραμμα να σωθουμε